Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 09 paź 2005, 22:28

Babel pisze:lewica czy prawica

Tylko gdzie w tych wyborach zescie widzieli taki podzial :?

Co do wyborow to jeden wielki syf :? Dwoch faworytow ktorych wybraly media. Na nich ludzie poszli glosowac bo widzieli ich duzo w tv i mieli wrazenie ze oni jacys zajebisci sa, ze to jakies reality.

Ogolnie porazka :?

Nawet moja dziewczyna, ktora co prawda z polityka ma niewiele wspolnego glosowala na kaczora. Musiala zniesc za to slowa krytyki, co jej sie bardzo nie podobalo.

Wygra Tusk i bedzie bagno :? Marcinkiewicz pewno pojdzie sie z psami poganiac. Kaczory zaczna szopki odstawiac, a Rokita sie bedzie bulwersowal gdy tylko wejdzie na antene.

Nie bedzie podatku liniowego, nie zlikwiduja senatu :? Nie zniosa akcyzy, pewno nie wprowadza kary smierci :? Ehhh co za kraj.

ps. Sam glosowalem na Mikke.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 paź 2005, 22:41

Polecam przed wyborem w 2 rundzie zapoznać się dokładnie z biografiami obydwu polityków.

Bo tak naparwdę wizerunek jest często specjalnie zakłamywany

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 10 paź 2005, 10:06

Te tabelki mówią wszystko:

WARSZAWA:
Obrazek

WYKSZTAŁCENIE:
Obrazek

MIASTO/WIEŚ:

Obrazek

Drugą turę wygra najgorszy kandydat z możliwych, czyli L.K. Wszystko potoczy się bardzo prosto - Lepper za jakiś stołek przekaże swoje głosy kaczce....

RATUNKU !

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 paź 2005, 11:17

Chcecie miec takiego prezydenta?? :roll: :shock: (Białorus bedzie :? )

Obrazek

Ja wybieram takiego:)

Obrazek

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 10 paź 2005, 13:13

Kaczyński tylko obiecuje złote góry a tak naprawde nic nie zrobi bo jest zwyczajnym populistą, a jak wiadomo populiści wolą dac ludziom "rybe" niz "wędke" a nasze społeczenstwo ślepo mu ufa. Moim zdaniem Tusk bardziej realnie patrzy na rózne sprawy i to on powienien wygrac, bo jeżeli nie wygra to biada nam wszystkim...

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 10 paź 2005, 14:35

Nasze spoleczenstow jest glupie i gowno wie i gowno widzi, dlatego jak tylko bede mial okazji wy...padam na dlugo z tego kraju, dopiero jak skonczy sie kadencja tuska czy kaczki dziwaczki moze wroce. Bez sensu jest zyc w kraju ktory sam sie rojnuje :? Ehhh stado debili mnie otacza :?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 paź 2005, 15:27

Smithu pisze:Nasze spoleczenstow jest glupie i gowno wie i gowno widzi, dlatego jak tylko bede mial okazji wy...padam na dlugo z tego kraju,
Czy to także dotyczy forum?(wersja uproszczona: czy w takim wypadku, odejdziesz również z forum?)
Ostatnio zmieniony 10 paź 2005, 15:56 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 10 paź 2005, 15:45

Pytasz czy spitalam z forum czy o poziom forumowiczow ?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 paź 2005, 15:49

nowok pisze:Kaczyński tylko obiecuje złote góry a tak naprawde nic nie zrobi

a myślisz, że Tusk cokolwiek dla Nas zrobi? :?

Wybieranie Prezydenta RP to dla mnie wybieranie mniejszego zła. Wszyscy kłamią....myślę, że i tak nikt nic dobrego dla kraju nie zrobi. Gdybym miał okazję to podobnie jak Smithu bym stąd wyjechał.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 paź 2005, 15:57

Smithu pisze:Pytasz czy spitalam z forum czy o poziom forumowiczow ?

Inteligentny Smicie, jak mozesz tego nie wiedziec :( :pogrzeb:

Wiadomo ze Piotrkowi chodzilo o to czy wypier. z tego forum :)
bagg pisze:nowok napisał:
Kaczyński tylko obiecuje złote góry a tak naprawde nic nie zrobi

a myślisz, że Tusk cokolwiek dla Nas zrobi? Confused

Nawet Ty bys wiele niezrobil, bo Prezydent tak wlasciwie gowno moze.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 paź 2005, 16:03

Nawet Ty bys wiele niezrobil, bo Prezydent tak wlasciwie gowno moze.

No właśnie :? Ale czy realnie rzecz biorąc myślisz, że ktoraś z partii zrobiłaby dla Polski coś dobrego jeśli nie mieliby w tym własnego zysku? Ja w to raczej wątpię.

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 10 paź 2005, 16:13

Ibrahimović pisze:Chcecie miec takiego prezydenta?? :roll: :shock: (Białorus bedzie :? )

Obrazek

Ja wybieram takiego:)

Obrazek
Nie to naprawde jest żenujące co wy piszecie . Ze względu na wygląd wolicie Tuska :D . Przecież tutaj nie o wygląd chodzi tylko o wiedze i mądrość :)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 10 paź 2005, 16:14

Lakier pisze:Inteligentny Smicie, jak mozesz tego nie wiedziec

Widac ze nie rozpoznajesz ironi drogi chlopcze :?

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 10 paź 2005, 22:15

I sondaze wygraly :?
Powiem tak, że sondaże sondażami, ale większym problemem od nich jest niestety ludzka podatność na nie.

Jeśli codziennie obywatel ma okazję zapoznać się z kolejnym i kolejnym sondażem, to po pewnym czasie tak bardzo zapada mu to w umysł, że przeważnie nie idzie na wybory, gdyż uważa, że jego kandydat, który nie jest ich (sondaży) liderem i tak nie ma szans.

Niestety według mnie dominuje taki o to sposób myślenia:
Co z tego, że ja na przekór sondażom pójdę i zagłosuję, jeśli inni niestety nie wyjdą z podobnego co ja założenia, tzn. pewnie pomyślą tak jak i ja, że po co oni mają iść, jak i tak ja nie pójdę.

Dochodzimy tym samym do absurdu, a mianowicie, że pewnie duża część osób by poszła na wybory, ale nie ma zbytniej wiary, że i inni tak uczynią.

To co powiem będzie pewnie naiwne, ale należy jak najwięcej ludziom wpajać, że każdy jeden głos jest równie ważny i że nie wolno wychodzić z podobnego założenia, o którym wspomniałem powyżej.

Czy po to walczyliśmy o niepodległość ?!
Czy po to walczyliśmy o wolną Polskę ??!!
Czy po to walczyliśmy o DEMOKRACJĘ ???!!!

W ludziach jest coraz mniej obywatelskiej odpowiedzialności w każdym tego słowa znaczeniu

A sondaże?
Sondaże są po prostu bardzo dobrą wymówką, aby nie pójść zagłosować, gdyż przecież "i tak nasz kandydat nie ma szans"

Owszem, skłamałbym mówiąc, że przechodzę obok sondaży obojętnie.
Jest wręcz odwrotnie! , gdyż uważam, że mają one olbrzymią siłę, lecz jak wspomniałem na wstępie, to jak wielki wpływ będą miały, zależy od tego na jak bardzo podatny grunt padną, a ja widać nasz jest bardzo chłonny, co wynika w dużej mierze z obrzydzenia do polityki, a przede wszystkim do samych polityków.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 10 paź 2005, 22:24

jak dla mnie to dobrym prezydentem byłby Kaczyński.
Potrzeba Polsce prezydenta silnego zdecydowanego, dobrze wykszatałconego i doświadczonego.

Tusk to marionteka, człowiek który jest merytorycznym zerem,

Radzę Wam sie przysłuchac o czym oni mówią i kto tylko "pięknie opowiada" jak Kwasniewski a kto mówi o konkretach.

Czy dla Was ostry wyraz twarzy i zdecydowanie źle świadczy ?/

No dajcie spokój ! przecież to nie talk show, wybieramy prezydenta, a nie prezentera TV.

Sprawdźcie sobie karierę Tuska: przeciętny działacz Solidraności, lider skorumpowanej KLD, ateista, popierający aborcję, w 1992 roku sprzeciwia się lustracji pertraktuje z postkomunistami, neidawno jak to mówią " ożenił się ze swoją żona"
:lol: tak dla picu wyborczego.
To fałszywy człowiek

Kaczyński nie jest ideałem, ale ma bogatą biografię.
Był jednym z czołowych działaczy Solidarności, aktywnie sprzeciwjący się władzy komunistycznej, więziony. potem razem z bratem promują Wałęsę na stanowisko prezydenta, gdy Właęsa obala rząd Olszewskiego i spzreciwia się lustracji, Kaczyński "waśnią sie z nim".
Porozumienie Centrum Braci Kaczyńskich było jedynym w sejmie w którym nie było żadnego agenta SB. W miedzy czasie Kaczyński skutecznie działał jako minister sparwiedliowści..... Potem Lech Kaczyński zakłada Prawo i Sprawiedliwość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”