Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2129

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 24 lis 2018, 15:21

Takie dobre sportkanie Realu a ja przegapiłem 8)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 lis 2018, 15:41

Nie fukaja to nie biegaja. :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 lis 2018, 17:15

Jestem pod wrazeniem jak dzis zagralo dwoch kandydatow do ZP. Klasa.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 24 lis 2018, 17:30

ozob pisze: Jestem pod wrazeniem jak dzis zagralo dwoch kandydatow do ZP. Klasa.
Przypomne Ci, że CR7 rok temu o tej samej porze grał to samo co tych dwóch :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 lis 2018, 17:48

A ja się nie zdziwię jak kolejna fatalna jesień to efekt tego że w Madrycie specjalnie opóźniają okres przygotowawczy zaliczając przy tym fatalną jesień, żeby na wiosnę być w pełnym gazie kiedy reszta jest już zmęczona sezonem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2018, 23:08

Odkrycie tygodnia: Marcos Llorente.

Aż trudno uwierzyć, że tak solidnie grający zawodnik, który dobrze się ustawia w defensywie, nie robi głupich fauli, piłka przy nodze go nie parzy i dobrze współpracuje ze środkowymi obrońcami, wliczając w to zajmowanie ich pozycji, gdy któryś z nich wychodzi z piłką wyżej (częste u Ramosa i Varane'a), dotychczas właściwie nie grał. Ani Zidane, ani Lopetegui nie dawali mu grać.

I teraz on nagle wychodzi na Romę i Valencię i po prostu daje radę, będąc jednym z najlepszych w drużynie. Po prostu pokazał, że może być użyteczny i kto wie, czy nie będzie to jakiś przełom dla jego kariery w Realu, bo wydawało się właściwie pewne, że odejdzie. Zobaczymy, co będzie po powrocie do zdrowia Casemiro, ale jeśli złapie ciągłość gry, być może będzie w stanie dużo zaoferować na tej pozycji.

Najlepszy na boisku Carvajal, ale też dobry mecz Ceballosa, solidnie w obronie Reguillon, lepszy niż zwykle mecz Modricia i Vazqueza, świetnie Courtois (pewnie uratował zwycięstwo wybronieniem strzału tego murzynka z Belgii o trudnym nazwisku), pozytywne wejście Valverde (wspominałem latem, że podoba mi się ten chłopak).

Bardziej kolektywnie bardzo dobra pierwsza połowa, bo Valencia właściwie nie istniała. Dobra intensywność. Pełna kontrola. Dawno nie widziałem Realu, która tak biega i walczy o piłkę. Druga jednak dużo gorsza i Valencia miała swoje szanse i to nie byle jakie, by po przerwie co najmniej to zremisować. Tempo spadło i zaczęły się problemy. Nadal zdecydowanie brakuje ognia z przodu. Przy takiej dominacji przed przerwą Real powinien mieć dużo więcej klarownych sytuacji do strzelania bramek. W drugiej również było dużo złych wyborów w ostatnich fazach akcji. To się musi w końcu zmienić, ale było kilka pozytywów i najważniejsze, że udało się zdobyć trzy punkty. Do końca roku terminarz jest przyjemny i trzeba to wykorzystać.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 gru 2018, 3:08

Ja też nie mogę pojąc tego, ze nie stawia się na Llorenta, chlopak chyba nigdy nie zawiódł jak dostał szanse. Valverde też wyglada ok, jak wychodzi, oczywiście ciekawe jak by wygladal z konkretnym rywalem.

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 02 gru 2018, 12:03

Najlepszy mecz Realu w tym sezonie, dla mnie lepszy niż z Romą na Bernabeu. Pressing, odbiór, szybkie akcje, można rzec coś w stylu Eibaru sprzed tygodnia. Co do Llorente to pozytywnie zaskoczył, ale też nie oszukujmy się - dotychczas nie wykorzystywał swoich szans. Wcześniej gdy grał był totalnie nijaki. Ani do przodu, ani do tyłu. Nie przypominał gracza, który w Alaves zaliczył najwięcej odbiorów w lidze. Podawał do najbliższego, wydawał się dość spięty i dopiero teraz zdecydowanie się rozkręcił. Valverde znów dał dobrą zmianę i widać, że może być wartościowym zmiennikiem.

Tak swoją drogą to zaczyna trochę irytować to ciągłe granie Asensio. Jak nie pierwszy skład, to wchodzi z ławki, podczas gdy w ostatnich tygodniach jest totalnie nijaki i odnoszę wrażenie, że ze 3 mecze przerwy mogłyby mu dobrze zrobić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2018, 18:43

Co za żałosny mecz. Naprawdę można grać żałośnie i wygrać. Niebywałe.

Aż nie wiem, co tu można więcej napisać. Dobrze zagrał Courtois, Carvajal uratował wynik, wybijając piłkę na linii w ostatniej minucie, sędzia chyba był z Madrytu, bo doliczył tylko dwie minuty, by nie przeciągać tej agonii. Może jeszcze znowu niezły mecz Llorente. Całościowo dramat. Zero płynności, zero pomysłu, rażący brak dokładności, tempa itd. Asensio wszedł z łatwki i popisał się tylko pięknym kluczowym podaniem do przeciwnika. Ceballos i Modrić niewidoczni bez kontrolowania środka pola. Isco wszedł robić kółeczka. Bale strzelił bramkę i tyle go widzieli. Benzema i Vazquez poniżej wszelkiej krytyki.

Ten kompletny brak głębi składu z przodu jest niesamowity, ale Solari musi tutaj coś zmienić. Zrobił ostatnio podstawowy tercet z Bele'a, Benzemy i Lucasa, ale tak naprawdę żaden z nich poza przebłyskami nie zasługuje na pierwszy skład. Obaj skrzydłowi są jednowymiarowi do bólu, a Karim jak nie ma "swojego" dnia, to nie da się na niego patrzeć z tą jego miną. Oczywiście będą się usprawiedliwiać, że wiało, ale Real w ogóle nie grał dzisiaj w piłkę i nawet nie próbował tego robić.

Kolejne trzy punkty to pozytyw, bo z Solarim jakoś wrócił fart. Real z Lopeteguim na ławce grając dokładnie tak samo, pewnie by ten mecz przegrał. Jednak naprawdę nie do wiary, że oni potrafią bez wstydu z ostatnią drużyną w tabeli prezentować taki poziom. To chyba jakaś złośliwość względem ddemona w BPU, bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 gru 2018, 12:46

Asensio i Marcos Llorente bardzo fajnie grają, będą z nich ludzie w przyszłości.
Marcos Llorente może być wielkie. Oby nie spotkało go to samo co Jese.
Osobne zdanie o Llorente, więcej szans dla niego - proszę. #JulenMusisz
Marcos Llorente jest najpiękniejszy. :love:
Jak człowiek pomyśli, że do składu za niedługo wróci drwal Casemiro to coś mnie skręca w środku. To MUSI być nasz podstawowy zawodnik.

Nie kupuję na ten moment Solariego jako naszego trenera w przyszłym sezonie, chcę w końcu kogoś kto będzie preferował grę piłką (zakładając że Conte i tak tu nie trafi). Niech Real wreszcie gra tak jak przystało na czołowy klub świata, ładnie dla oka.
To jak, City wygrywa LM i Guardiola do nas? :]

Piszę o tym Guardioli całkowicie poważnie, kiedyś byłem na niego strasznie cięty za wyniki jakie osiągał wiosną w poprzednich sezonach, ale mówiąc szczerze to jest chyba jedyny gość na ten moment, który sprawi, że można by oglądać mecze Realu bez zażenowania.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 gru 2018, 12:51

HMK pisze: To jak, City wygrywa LM i Guardiola do nas? :]

Piszę o tym Guardioli całkowicie poważnie,
wstawaj HMK, zesrales sie :P

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 gru 2018, 12:56

Pewnie Allegriego dostaniecie po sezonie. Już widzę ten do bólu opanowany minimalizm i męczenie buły z każdym po 1-0.

To byłoby normalnie lepsze niż Capello :mrgreen:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 gru 2018, 13:03

allegri wydaje mi sie idealnym typem do odbudowania united

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 16 gru 2018, 13:43

HMK pisze: To jak, City wygrywa LM i Guardiola do nas?

Piszę o tym Guardioli całkowicie poważnie
:zgon:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2018, 14:20

Jeśli po sezonie będzie nowy trener, to raczej wrócą te same nazwiska, co przed tym: Allegri i Pochettino. Włoch ogólnie jest lepszy, zwłaszcza do osiągania celów krótkoterminowych, ale nie widzę go w obecnej polityce klubu, gdzie nie robi się poważnych transferów, tylko skupuje armię 17-20 latków w nadziei, że ktoś z nich odpali. Max na nich nie postawi. Lopetegui jako były selekcjoner drużyn młodzieżowych miał na nich postawić w sposób naturalny i tego nie zrobił, nawet nie mając wyników, więc poleciał. Solari dopiero musi się sprawdzić i nie da się ukryć, że brakuje mu poważnych ludzi do grania w linii ataku, ale nie boi się wpuścić na boisko tego LLorente, Valverde, Ceballosa, Reguillona, czy nawet Viniciusa. Pod tym względem wpasowuje się w strategiczne cele klubu. To, czy starczy mu warsztatu, by wygrać coś poważnego, to inna sprawa. Uczy się podobnie, jak Zidane się uczył. Ostatnio gra wygląda tak, że nie mam pewności, czy Real da radę obronić tytuł Klubowego Mistrza Świata.

Temat ten jeszcze się tutaj nie pojawił, ale nie jestem też pewien, czy odstrzelenie Isco na margines to dobry ruch, bo robi się z tego straszna afera. Jednak w pewnym sensie jest to ruch zrozumiały, bo Hiszpan jest twardogłowy i nie chce dostosować się w Realu do potrzeb drużyny. Umiejętności techniczne ma wybitne, ale jego spowalnianie gry i przetrzymywanie piłki zazwyczaj niczemu nie służy. Jeśli ktoś dotrze do jego głowy, gość będzie niesamowity. Jeśli nie, nigdy nie wykorzysta pełni potencjału. Szkoda, że zajmujący się klubem dziennikarze nie chcą tego zrozumieć. Isco jakiś czas temu pięknie podsumował Xavi, przypominając Aragonesa, ale przekaz nie został przez gracza Realu zrozumiany:

https://en.as.com/en/2018/01/08/footbal ... 10833.html
There was also time to chat about Real Madrid's Isco and Marco Asensio. "These guys are very young and I think they have to know what Luis Aragonés told me: "What do you like? Nice football or good football? And I didn't understand. And the signficance? Give me good football. I don't want to give names but many players have come into LaLiga, gone missing and left without a leaving a mark. Yes, tricks, but why? What tricks does Messi do? Messi almost never does tricks. Messi does his job. Messi plays good football and at the same time, plays such good football that it becomes beautiful.
To było tak bardzo w punkt, że nie da się dodać niczego więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”