Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1738

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 gru 2018, 9:16

Manchester tak rozdaje pieniądze, że sam jutro do nich zadzwonię i zapytam o kontakt.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 gru 2018, 10:41

piotrcies pisze: Manchester tak rozdaje pieniądze, że sam jutro do nich zadzwonię i zapytam o kontakt.
Myślę że jak byś się podał za skauta z Polski i powiedział że tu takich Piatkow czy innych Zielińskich biega sporo to miałbyś szansę. Amerykanie nie wiedzą pewnie nawet gdzie leży Polska i może by uwierzyli :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2018, 10:54

Możesz się podać za tego sławnego znawcę młodych perełek z Football Talent Scout.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 gru 2018, 11:19

Musiałby tylko ogolić się na pałe i sprytnie ukryć szczudła w nogawkach żeby wyglądać na te 2m.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 gru 2018, 11:33

Dzięki za pomysły. Macie po dobrym piwie z mojej pierwszej tłustej pensji :)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 gru 2018, 14:35

rio dobry troll :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 gru 2018, 15:19

League pisze: a tam De Gea, jak taki Shaw rozegrał sobie 5 dobrych spotkan w tym sezonie i dostał chyba 300 czy ponad to De Gea zasługuje na 400
https://www.telegraph.co.uk/football/20 ... er-united/
https://www.goal.com/en/news/luke-shaw- ... 8600p8y9wu

Pierwsze źródło jest bardziej wiarygodne i mówi o 160k funtów z bonusami dla Shawa, Drugie o 190k funtów. Pierwsze słyszę o 300.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 gru 2018, 16:02

I tak sporo;)

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 16 gru 2018, 16:04

Pewnie najlepiej opłacany LO w ligi :lol2:

Man Utd: De Gea – Dalot, Darmian, Lindelof, Smalling, Young, Herrera, Matic, Lingard, Rashford, Lukaku.
Rezerwa: Romero, Bailly, Valencia, Fellaini, Mata, Pogba, Martial

Liverpool: Alisson – Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Keita, Fabinho, Mane, Salah, Firmino.
Rezerwa: Mignolet, Henderson, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 gru 2018, 0:32

Konkurs świąteczny. Kto zgadnie autora poniższych cytatów wygrywa możliwość oglądania kolejnych spotkań MU.
Piłkarze dali z siebie wszystko. A kiedy piłkarze dają z siebie wszystko nie mogę być na nich zły ani sfrustrowany. Grają tak jak potrafią. Tak jak rywale.
Następnie patrzysz na umiejętności. Są umiejętności, które piłkarz ma i są takie, których nie ma. Nie możesz ich poprawić. Nie możesz dać piłkarzowi nowych umiejętności. Dam ci przykład. Robertson, Mane, Salah, Keita, Fabinho. To są piłkarze grający fizycznie. Ponadto to są dobrzy technicznie piłkarze. Ja też mam wielu dobrych technicznie piłkarzy. Ale nie mamy tak dobrych fizycznie piłkarzy. Więc kiedy mecz jest intensywny jest nam ciężko.
Powtórzę, że jestem bardzo zadowolony z wysiłku i nastawienia piłkarzy, których miałem na boisku. Właśnie dlatego tak rozpatruję powody porażki i chcę, żeby zawodnicy byli schowani za mną. Dali z siebie absolutnie wszystko. Szczerzy ludzie, którzy dali z siebie absolutnie wszystko. (...) Jestem bardzo zadowolony z postawy i zaangażowania zawodników. Współczuję im.
Na koniec piękna szpilka od Ikera, widać, że przygotowywał się na tę okoliczność:
[Iker Casillas] "According to a Portuguese newspaper, someone (Jose) said that a player like me (37 years) is at the end of his career. Completely agree! My question is, for that newspaper: in the case of coaches, when and at what point do you see that they are no longer to lead a team or train?"
W tłumaczeniu:
W portugalskiej prasie ktoś (Jose) powiedział, że w wieku 37 lat znajduje się na końcu kariery. Całkowicie się zgadzam! Mam tylko jedno pytanie w przypadku trenerów: kiedy można zauważyć, że ktoś nie jest w stanie prowadzić już swojej drużyny?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 gru 2018, 8:57

Tak jak pisałem wcześniej, organizacyjnie i transferowo jesteśmy w czarnej dupie. Zarząd jak tylko dostaje okazje, to daje dupy. Pensje dla piłkarzy to jest śmiech na sali. Ostatnia komedia to nowy kontrakt dla Smailinga. Skład jest przewalony zawodnikami, których już dawno nie powinno być. Każdy kto w temacie, wie o czym piszę.

ALE. To co opowiada MOU to kpina. Każdy trener na tym poziomie, wycisnął by z tego składu sto razy więcej. Nie uważam, że Klopp czy Pepp mają lepsze drużyny. Portugalczyk kłamie, że tamci są lepsi kondycyjnie, a nasi to nie potrafią biegać. Jeśli nasza taktyka to ciągle laga na grubasa Lukaku i środek Herrera - Matic/Fellaini, nie mam pytań. L'pool oddał prawie 40 strzałów, klepał nas jakbyśmy byli 3 ligowcem. Wynik to wynik, przegrywać można przez wiele czynników, ale my dostajemy baty bo mental mamy na poziomie ósmego piętra pod ziemią. Nie wiem co Mou wbija zawodnikom na treningach, ale na meczach wygląda to tak jakby byli odcięci od prądu, zagubieni, jak muchy w smole. I to się nie poprawi. Tyle czasu minęło, były różne mozliwości by trener poukładał wszystko. Nie zrobił NIC, a zepsuł jeszcze więcej niż jego poprzednicy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2018, 10:01

Mnie zastanawia, w jakim stopniu za wcześniejszymi sukcesami i obecnym kryzysem Mourinho stoją jego ludzie ze sztabu. Najpierw Andre Villas-Boas (on akurat odszedł dość dawno), potem Jose Morais, ostatnio Rui Faria. Wszyscy odeszli od niego i poszli swoją drogą. Z jego starego stałego sztabu, idącego za nim wszędzie przez wiele lat, został tylko trener bramkarzy (teraz już w innej roli) Sylvino Louro. Poza nim Mourinho pracuje teraz z samymi ludźmi, których nie miał w innych klubach. Może po prostu nie udało mu się odbudować równie dobrego sztabu asystentów i trenerów, którzy realizowaliby treningi, przygotowanie fizyczne, przygotowanie taktyczne itd.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 gru 2018, 10:58

Bassu pisze: Nie uważam, że Klopp czy Pepp mają lepsze drużyny.
Uwierz mi, macie. Wystrczy spojrzeć na formacje obronna i pomoc.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 gru 2018, 11:13

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 gru 2018, 11:14

Dokładnie tak, w obronie mamy braki i trzeba je uzupełnić. Z przodu mamy naprawdę fajnych piłkarzy, tylko część z nich od jakiegoś czasu rozmija się z formą i już zdążyliśmy zapomnieć, jak dobrzy są to zawodnicy. Jeszcze niedawno porównanie Sancheza do Salaha wywołałoby uśmiech politowania, jak można tak obrazić Chilijczyka, dziś jest odwrotnie. Przy czym pod nieradzącym sobie trenerem piłkarze będą grać gorzej i te ich umiejętności po jakimś czasie można poddawać w wątpliwość. Dla mnie kadrowo United wciąż są czołową drużyną w Europie (mam na myśli szeroką czołówkę), zwłaszcza jeśli chodzi o potencjał w ofensywie (tu już moim zdaniem ścisła czołówka), a tego od dłuższego czasu nie umiemy zaprezentować. Tu potrzeba gościa, który będzie umiał wykrzesać z tych chłopaków to, co najlepsze, ostatni trzej trenerzy wymęczyli już ten klub i kibiców i marzę o kimś, przy kim wreszcie będzie się chciało usiąść do meczu, a nie czekać na najgorsze, jak jest teraz. Jak nie lubię Kloppa, to marzę o kimś, kto po prostu wyciągnie z piłkarzy takiego powera, jak robi to Niemiec, bo tego najbardziej brakuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”