Sportowiec Roku 2018! - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Sportowcem roku 2018 w Polsce powinien zostać:

Andrzej Bargiel (narciarstwo ekstremalne)
2
8%
Michał Haratyk (lekkoatletyka)
0
Brak głosów
Łukasz Krawczuk, Jakub Krzewina, Rafał Omelko, Karol Zalewski (lekkoatletyka)
0
Brak głosów
Adam Kszczot (lekkoatletyka)
1
4%
Bartosz Kurek (siatkówka)
2
8%
Robert Lewandowski (piłka nożna)
0
Brak głosów
Wojciech Nowicki (lekkoatletyka)
1
4%
Kamil Stoch (narciarstwo klasyczne)
18
75%
Justyna Święty-Ersetic (lekkoatletyka)
0
Brak głosów
Anita Włodarczyk (lekkoatletyka)
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 20 gru 2018, 21:04

RoyKeane pisze: w czwórce , z tego co mówił to czekał na to żeby dron poleciał do bazy po nowe baterie.
W czwórce czekał na poprawę pogody żeby nie zgubić trasy zjazdu, na drona czekał na szycie ale na nowego aż przyleci bo starego schował do plecaka.
RoyKeane pisze: red bull wypromował to wydarzenie jako " zjazd z K2" podobnie jaki kiedyś "skok z Mt Everest" tylko że tamten nie skoczył ze szczytu, tylko z okolic przełęczy południowej.
No tak ale na tym to polega że jak chcesz napędzić hype na jakieś wydarzenie to musisz wygadywać głupoty. "Walka stulecia", "mecz dwóch potęg" itp itd nie zawsze sportowo się bronią, często zawodzą.

Gość praktycznie wytyczyl nową drogę na k2, zjechał z wierzchołka i nie ma co mu ujmować. Ten film który wrzucił do sieci to tylko zwiastun tego czego mamy się spodziewać. Właściwy materiał ma dopiero wypuścić. W sektorze gości mówił że asekurował się w dwóch miejscach, 50m drogi nad butelką i na dole. Cała reszta to sam zjazd z czego jest dumny

8 minuta

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 gru 2018, 20:17

Dodałem ankietę do tematu. Z racji tego, że skrypt przewiduje tylko 10 opcji, wybrałem subiektywnie tych co się tu przewijają i najbardziej prawdopodobnych kandydatów. Wszystkim nie dogodzę.

Co do tytułu sportowca roku to nie ulega wątpliwości, że wygra Stoch, który zaliczył jeden z najbardziej spektakularnych sezonów w historii skoków narciarskich i wygrał praktycznie co tylko się dało. W tym wieku być w takiej formie cały sezon i notować tak niesamowite wyniki to coś co jest ewenementem w tej dyscyplinie więc w tym roku Kamil wygra zdecydowanie i jak najbardziej zasłużenie.

Siatkarze to jednak mają jakiegoś cholernego pecha, bo jak już trafia im się historyczny i spektakularny wynik, to znowu pojawia się taki Stoch i zgarnia indywidualną nagrodę sprzed nosa. Obronić tytuł mistrzów świata po 4 latach w takiej dyscyplinie jak siatkówka, zwłaszcza w takich okolicznościach jakie miały miejsce w tym roku podczas mistrzostw, to coś co będzie można opowiadać wnukom. To są takie momenty, do których się wraca po latach jak mecz z Rosją w Japonii w siatkę czy pojedynki szczypiornistów z Danią albo Hiszpanią na MŚ czy rzut Siódmiaka z Norwegami. Spotkanie z USA na zawsze zostanie w mojej pamięci jako jedna z najbardziej epickich batalii w historii polskiej siatkówki. Czapki z głów i szkoda, że Kurek nie może stanąć ze Stochem razem na najwyższym stopniu podium, bo to co wyprawiał w fazie pucharowej MŚ, to poziom z kosmosu. Na pocieszenie chłopaki zostaną wybrani drużyną roku, każdy inny wynik byłby kpiną.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 gru 2018, 21:28

Ja się pochwale ignorancją, ale z powyższych znam tylko Lewego, Stocha, Kurka i Włodarczyk, z czego ta ostatnia nie wiem co w tym roku osiągnęła.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 gru 2018, 21:30

Wiem, że nie ma się czym chwalić, ale ja też :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2018, 21:34

Ja nie interesuję się każdym sportem, ale znam wszystkich wiem co osiągnęli. Ignoranci pfff

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 gru 2018, 21:38

Ja dodam, że nie miałem pojęcia, że Stoch to taki Ronaldo wśród skoczków narciarskich. Myślałem, że jest co najwyżej dobry i nic ponad to.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2018, 21:40

To jest forum przede wszystkim piłkarskie więc raczej nikt (oprócz clonera) nie powinien mieć pretensji o to, że ktoś nie interesuje się innym sportem ;)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 gru 2018, 22:39

No niestety, ta lista nominowanych również i mnie uświadomiła moją ignorancję w dziedzinie sportów innych niż piłka nożna :(.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 gru 2018, 10:52

Morrow dzięki za dodanie ankiety :) Myslalam nad tym ale jakos się ociagalam ;) Czekałam na rozwinięcie dyskusji ;)

W gronie 20 nominowanych brakuje mi Marcina Lewandowskiego, który w HMS zdobył srebrny medal na 1500 m w genialnym biegu. Dobrze chłop zrobił, że skupił się na 1500 metrów. Listę przejrzałam trzy razy i przecieralam oczy że zdumienia, że o nie ma. :shock:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 gru 2018, 10:57

No i Błaszczykowskiego brakuje :(

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 gru 2018, 11:04

Akurat Lewandowskiego tego brakuje. Zamienilabym go z tym drugim Lewandowskim.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 gru 2018, 11:16

Ilka pisze: Akurat Lewandowskiego tego brakuje. Zamienilabym go z tym drugim Lewandowskim.
Lewy (piłkarz) mimo wszystko ma świetne wyniki w Europie. Jestem jednym z najlepszych strzelców w top 5 w całym roku, najlepszy strzelec fazy grupowej LM. Nie poszło mu w Reprezentacji, ale kto tam dał radę? Nikt. Na nagrodę oczywiście nie zasługuje

Ja bym wymienił Marcina na Andrzeja. Bardzo szanuję jego wyczyn, ale czy można to nazwać sportem? Sportowcy uprawiają daną dyscyplinę na co dzień, a tu było jedno zejście i nominacja. Fakt, wyczyn jak najbardziej godny uwagi, ale nie nadaje się do tego plebiscytu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 gru 2018, 11:22

Tomusmc pisze: Jestem jednym z najlepszych strzelców w top 5 w całym roku
Jaki skromny.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 gru 2018, 11:27

cloner pisze:
Tomusmc pisze: Jestem jednym z najlepszych strzelców w top 5 w całym roku
Jaki skromny.
Hahaha chciałbym :P

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Sportowiec Roku 2018!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 gru 2018, 12:20

Tomusmc pisze:
Ilka pisze: Akurat Lewandowskiego tego brakuje. Zamienilabym go z tym drugim Lewandowskim.
Lewy (piłkarz) mimo wszystko ma świetne wyniki w Europie. Jestem jednym z najlepszych strzelców w top 5 w całym roku, najlepszy strzelec fazy grupowej LM. Nie poszło mu w Reprezentacji, ale kto tam dał radę? Nikt. Na nagrodę oczywiście nie zasługuje

Ja bym wymienił Marcina na Andrzeja. Bardzo szanuję jego wyczyn, ale czy można to nazwać sportem? Sportowcy uprawiają daną dyscyplinę na co dzień, a tu było jedno zejście i nominacja. Fakt, wyczyn jak najbardziej godny uwagi, ale nie nadaje się do tego plebiscytu
Jak dla mnie to Lewy w tym roku nawet na 5 nie zasługuje. I będę bardzo zdziwiona jak się w niej znajdzie, a pewnie się znajdzie. Dla Polski w tym roku nic nie osiągnął. Co innego Kurek, który na podium powinien być.

No właśnie Bargiel zrobił niesamowity wyczyn, no ale nie na Sportowca Roku gdzie większość z tych nominowanych trenuje swoją dyscyplinę od dzieciaka i poświęca jej cale Zycie. Byłoby to bardzo niesprawiedliwe gdyby on znalazł się w trójce np. Kosztem złotej sztafety.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”