Real Madryt (zbiorczy) - Strona 165

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 11 paź 2005, 10:43

widze ze kibice Realu chcą zeby kolonia brazylijczyków powiekszyła sie juz w styczniu. Cicinho zrobił na mnie wrazenie w PK, ale od tego czasu go nie widziałem i niewiem jak sie teraz prezentuje. Drugi Ricardinho - nie wiele o nim słyszałem i tez nie wiem co moze zaooferowac Realowi?
Luxe chce tymi transferami zrobic jak najwiekszą kolonie swoim rodakom, tylko czy inni piłkarze nie bedą protestowac?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 paź 2005, 10:56

hmm..no własnie :/. Coś mi sie wydaje, ze Luxe chce zrobić z Realu to co Benitez z Liverpoolu, czyli kolonie swoich rodaków. Jest już Carlos, Julio Baptista, Robinho, Ronaldo a w Castilli równiez Filipe. Cicinho przyjdzie w styczniu, a jesli dojdzie Ricardinho (lewy pomocnik, który mimo wszystko jest potrzebny) to połowa składu będzie Brazylijczyjami...skrzydłowi są potrzebni, ale czy koniecznie z Brazylii ;/.
Myslę, że najlepszą parą skrzydłowych będą Hiszpanie ! Hiszpański klub powinien miec jak najwięcej rodaków, a nie Brazylijczyków. Joaquin i Vicente. Lepiej wydac 100mln na nic dwóch niz te 100 mln, wydawać na kilku Brazylijczyków i innych slabszych piłkarzy. Ci dwaj zawsze mi się marzyli na skrzydłach Realu, mam nadzieje że kiedyś to sie spełni :D
Luxe nie może sprowadzac zbyt wielu swoich rodaków, bo po pierwsze może to nie przynieść dobrych rezultatów, bo jednak Brazylia, a Hiszpania to dwa zupełnie inne piłkarsko kraje, a po drugie, mogą protestowac piłkarze, bo jeśli w klubie Hiszpańskim pierwsza jedenastka składa się z 6 Brazylijczyków (R.Carlos, Cicinho, Baptista, Ricardinho, Ronaldo, Robinho), 2 Anglików (Beckham, Woodgate), Francuza (Zidane) i zaledwie 2 Hiszpanów (Casillas, Sergio Ramos) to chyba coś jest nie tak...nawet jesli zamiast Robinho , grałby Raul, to myśle,ze i tak Brazylijczyków jest (a może dopiero będzie ;/ ) zdecydowanie za dużo...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 paź 2005, 15:46

Kolonia brazylijska zapewne powiększy się o chociaż jednego z nich, ale równocześnie już niebawem odejdzie chyba Roberto Carlos. IMHO 2 sezony to dla niego max już w tym momencie. Oczywiście nie zmienia to faktu, iż brazylijczyków jest jak na moje oko trochę za dużo.
O ile Joaquin jest dla Realu zdecydowanie do wyciągnięcia to Vicente już gorzej. Gdyby wydano na nich dwóch 100 mln to chyba nie przestawałbym się śmiać aż do marca kiedy to Real będzie liderem :lol:
Perez jest głupi, ale to nie wystarczy, aby kupić dwóch zawodników za 100 mln.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 paź 2005, 17:45

no może przesadziłem z tym 100 mln, ale co tam :P
ponoć Valencia odrzuciła oferte Realu w wysokości 42 mln, pod koniec tego okienka, więc jesli transfer udałoby sie zrealizować, to myśle, że ciężko by było zejść poniżej 50 mln...za to Joaquin...myśle, że on by kosztował przynajmniej 30mln, więc razem 80 mln €, za dwóch najlepszych skrzydlowych w Hiszpanii ( a nawet nie tylko w Hiszpanii ), to nie jest wqygórowana cena, tymbardziej, że zapewne jeszcze sie kogoś sprzeda ;)
Roberto Carlos podobno dostał oferte z Kataru i za 3 sezony zarobił by 21 mln € (kosztowałby 12 mln), Salgado po przyjściu Cicinho odejdzie prawie napewno, los Helguery tez nie jest pewny, a Guti marnuje sie na ławce...tak więc przy okazji, do odejścia szykuje sie kolonia Hiszpanów...a ja nadal mam nadzieje, że przyjdzie tych dwóch :wink:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 11 paź 2005, 17:52

Moim zdaniem teraz nie transfery powinny być dla Realu najważniejsze ponieważ teraz sprawą priorytetową powinno być przedłużenie kontraktu z Ikerem Casillasem ;).

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 paź 2005, 18:37

Tak wiec pewnie wszystkim sie wydaje ze teraz jest okres grania meczy miedzynarodowych i ze wielkie druzyny sobie odpoczywaja bez swoich gwiazd, ale niestety tak nie jest. 8) Dzisiaj Real zagra z Realem Saragosa w mecz o puchar Trofeo Internacional Carlos Lapetra. W tym roku odbywa sie XXXV edycja. Mecz jest organizowany w czasie wielkiej fiesty w Saragosie zwanej "fiestas del Pilar". Na mecz zostrali powolani miedzy innymi: Mejia, Woodgate, Helguera, Pavon, Raul Bravo, Guti oraz trzech napastnikow Oscar, Ernesto y Barral.
Co do Cicinho, to nie jest to jeszcze nic pewnego. Helguera moze odejsc, ale powinien zostac i pograc jeszcze troche w Realu.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 11 paź 2005, 20:08

Niggaz pisze:Perez jest głupi, ale to nie wystarczy, aby kupić dwóch zawodników za 100 mln.

Gdyby byl nie bylby tam gdzie jest.

Bonso moze wypieprzymy wszystkich i kupimy wszystkich nowych :? Nie przesadzaj, powoli. Najpierw podobno dojdzie Cicinho a wiec za Salgado mamy solidnego brazylijskiego ofensywnego obronce, ktory moze sie sprawdzi w europie i bedzie gral tak jak od niego oczekuja kibice. Na prawa strone mozna by rzec ze nie mamy nikogo :P Bo becks to nie typowy skrzydlak, tak wiec Joaquin by sie przydal jak najbardziej. Wtedy becks gral by obok besti w drodku. Tylko co z Gravesenem i Garcia ? Jest rotacja ale czy to wystarczy? Niekoniecznie :? Na lewej jest Zizou i zostawmy go w spokoju choc rok, wtedy moze sie kogos kupi. Moze nawet Vicente ale to malo prawdopodobne :P. Jakis tam ricardinho nie przyjdzie pewnie, mowilo sie o alexie, crisie i innych a zaden z nich nie trafil do madrytu, teraz bedzie podobnie. Wracajac do Vicente, wraz z Joaquinem bede bardzo drodzy dlatego tez pasuja do Realu, a za ile ich sie kupi to nie wazne bo i tak sie to zwroci. Guti? Czyzby wieczny wspanialy rezerwowy. Maybe, i oby tak bylo bo nie powiedzialbym ze sie marnuje. Gdyby nie on to nie byloby takiego Realu jaki jest teraz :P. Pomoc w skladzie (plus rezerwa) Becks, Bestia, Joaquin, Vicente, Gravesen, Garcia, Guti moim zdaniem bylabyna poziomie tej z najlepszych czasow zizou czy redondo. Napad? Tam nigdy nie ma klopotu:P Brama ? Casillas i tak zostanie. Obrona? Niech Ivan sie buja i szuka nowego klubu, przyjdzie jakis new player, oby mlodszy i bedzie procentowal w przyszlosci. Do tego Ramos i Woody tez bede sie zgrywac i urastac do liderow na swojej pozycji, w europie (marzenie 8) :lol: )

Dziekuje za brak uwagi.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 paź 2005, 20:43

Real Madryt remisuje w stosunku 2:2 z Realem Zaragoza.

Real w okrojonym skladzie: Diego, Duque, Helguera, Woodgate, Raúl Bravo, Mejía, De la Red, Guti, Jurado, Balboa i Barral.

Gole zdobyli Barral oraz Ivan Helguera.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 12 paź 2005, 10:38

a dla Zaragozy pierwszą bramke strzelił Woodgate...2 samobój to jest coś :D nie no, szczerze mówiąc, to lekka załamka :? ale ja tam w Woody'ego wierze ;)
Smithu pisze:Bonso moze wypieprzymy wszystkich i kupimy wszystkich nowych

ale czy ja napisałem, że oni wszyscy odejdą ? ja napisałem, ze ich los jest niepewny i zapewne odejdą, ale w kilku najblizszych sezonach, tak jak i inni zawodnicy będą sprowadzani w ciągu kilku lat. Przeciez w jednym okienku transferowych, wszystkiego się nie da zrobić ;) . Przedłużenie kontraktu z Casillasem to obecnie priorytet, w środku obrony powoli się wszystko układa, bo Woody mimo samobójczych bramek, gra dobrze i wygrywa większość pojedynków, boczni to już problem :/.. o ile jeszcze za Salgado przyjdzie Cicinho, to Carlos pogra już tylko góra 2 sezony, i nie ma za bardzo alternatywy dla niego..mial być Del Horno, ale wiadomo on już w Chelsea..może więc Ashley Cole, ale czy on się sprawdzi w Hiszpanii?? Wątpie. Co do pomocy to absolutnie zgadzam się ze Smitem, napastnicy to znowu 3 dobrych zawodników, z którym jeden musi siedzieć na ławie...bałem się, ze Real nie ma dobrego 4 napastnika, ale Soldado ostatnio potwierdza, że moze byc jednym z najlepszych (ostatnio hat-trick z San Marino ;) ). Tak więc mam nadzieje, że w najbliższym czasie, Real będzie naprawde Królewski :D

Awatar użytkownika
dzamper
Junior
Junior
Kontakt:

Instytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzamper » 14 paź 2005, 8:28

Real to już nie klub, ale maszynka do wygrywania, którą napędza kasa.
Ostatnio to jednak im nie wychodzi... :(

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Re: Instytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 14 paź 2005, 8:45

dzamper pisze:Real to już nie klub, ale maszynka do wygrywania, którą napędza kasa.
Ostatnio to jednak im nie wychodzi... :(
A skąd takie domysły? Jeżeli Real to "maszynka do wygrywania, którą napędza kasa" to czym jest Chelsea? Moim zdaniem Real to zwyczajny klub, no może nie zwyczajny bo ma dużo zwolenników, podobną ilość wrogów, wspaniałą tradycję i Historię (nie rozgrzebujmy już jej ;)).

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 paź 2005, 8:50

RadoGol pisze:(nie rozgrzebujmy już jej ).
Bo była juz rozgrzebana na tym forum 5 tysięcy razy, jak nie więcej.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 14 paź 2005, 8:51

kulekfcb pisze:
RadoGol pisze:(nie rozgrzebujmy już jej ).
Bo była juz rozgrzebana na tym forum 5 tysięcy razy, jak nie więcej.
I dlatego napisałem aby jej nie rozgrzebywać bo zaraz zaczełoby się: "Jak to ma wspaniałą historię? A nie pamiętacie czasów jak..." ;)

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 14 paź 2005, 9:12

A czy teraz ważna jest historia...Teraz w Hiszpanii rządzi i dzieli Barcelona, a Perez na to (moje wydanie mózgu Realu): To może 80 mln. wydamy...Nie wiadomo jak będą szły koszulki, wkońcu on ma 30 lat. Co z tego że 30...Do reklam jest idealny, a i ma wyrobioną markę...hmmmm...A co z długami...Co nas długi, kupię go i będziemy szli z marketingiem.

Cała prawda o Realu...
I dlatego szanuje kibiców, którzy z nim byli przed najściem wielkiej kasy i wielkiego przereklamowania (przypomnę, że Real jest tylko klubem, kasa=kolejny sezonowicz-a tych nie cierpię)

Pozdro od wieloletniego (nie od maja-żebyście nie myśleli) kibica Liverpoolu dla NIEsezonowców z całego świata :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2005, 9:39

dzamper pisze:Real to już nie klub, ale maszynka do wygrywania, którą napędza kasa.
Ostatnio to jednak im nie wychodzi...

Moze nie biorąc tego doslownie . Ale Real takim zespolem byl az do Meczu z Monaco . Wteedy te zwycięstwa nie smakowaly jak teraz .
Tam to byla normalka , a terasz jest taka sytuacja że musimy w prawie kazdym meczu ligowym grac na calego , zeby nie pokomplikowac naszej sytuacji w LA Liga :P

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”