Filmy

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Filmy

Post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:16

cloner pisze: Nie ma opcji. Nie przeżyję. Dlatego dalej żyję
Kumam. Kolega nie wie, że niektórych zwrotów nie czyta się dosłownie ;)
cloner pisze: Skończ te bzdury pisac. Nikomu niczego nie zazdroszczę, los nigdy nie dzielił po równo. I trzeba się z tym pogodzić.
Ja nigdzie nie twierdziłam, że zazdrościsz ;) Za to Ty wiecznie mi to wypominasz, jakbym co najmniej komuś wydarła to z gardła albo ukradła.

Znajomi dostają domy, samochody i wycieczki zagraniczne w ramach prezentów od rodziców, mam mnóstwo koleżanek, które nie pracują, bo nie muszą - i nie uważam za konieczne wypominać im tego. Mają taką możliwość, to z tego korzystają. Czy gdyby Ciebie przyjaciel rodziców, którego znasz od dziecka, poprosił, byś zamieszkał u niego za kilkaset zł niższy czynsz, bo potrzebuje kogoś zaufanego, kto zajmie się mieszkaniem i je trochę odnowi, to nie skorzystałbyś z tego, gdybyś akurat planował ślub i szukał lokum? Ja przez lata dziękowałam, że taka okazja nam się trafiła, ale nie czuję się źle z tym, że z tej opcji skorzystaliśmy. Tak czy siak trwało to tylko kilka lat, a teraz jak wielu innych zapieprzam na spłatę kredytu hipotecznego, podczas gdy moje przyjaciółki mają spokój, bo dostały mieszkania w pakiecie z mężami :D
cloner pisze: A benefit spoko sprawa, wolę jednak od pracodawcy premię w gotówce.
Jedno nie wyklucza drugiego ;) A te programy bardzo się im opłacają, bo w przeliczeniu na jednego pracownika to nie wychodzi drogo (nie mam pojęcia ile, ale z pewnością nie równałoby się to premii wartej kilkaset zł na osobę).

Wróć do „Hyde Park”