Eeeee, jak? Ty chyba masz w życiu wszystko za fri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 sty 2019, 13:45
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 13:46
To nie jest tylko kwestia polska. Woody Allen, Wes Anderson, Quentin Tarantino, Tim Burton, Pedro Almodovar i wielu wielu innych - bardzo często pracują z ulubionymi aktorami. Tyle tylko że robią filmy wyższej jakości i wypuszczają je rzadziej, więc nie mieli się to tak jak u Vegi, który robi jeden twór za drugim, w dodatku z tak podobnie wykreowanymi postaciami, że ciężko odróżnić jedną od drugiej.piotrcies pisze: Jest jakaś taka maniera u niektórych twórców w Polsce, by robić filmy na jedno kopyto. Tak jak film Smarzowskiego to zawsze Jakubik, Dziędziel, dużo wódy, biedoty, przekleństw, przemocy domowej etc., tak filmy Vegi to teraz zawsze Warnke, Dygant, Oświeciński, też dużo przekleństw i jeszcze mało w tym wszystkim sensu. Nie kumam, jak tylu ludzi obejrzawszy jakikolwiek film Vegi, może iść na kolejny - nie dość, że to marnej jakości rozrywka (zwiastun tego nowego filmu o kobietach mafii rozwala mózg), to jeszcze zawsze ma się wrażenie, że oglądało się to wcześniej. Nie kumam.
Ta, jasne, chciałbyś.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 sty 2019, 13:49
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 13:51
Fajna sprawa, mąż pracuje i żona do kina
Życzę jak najlepiej. Ale sama już pisałas w przeszłości ile to miałaś róznych upustów, więc ta kiepska ironia zbędna.
A piotrcies nawet proste pytania sprowadzi do czepiania się.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 13:57
MyBenefit - nie wiem, jakie inne opcje tam są - my chodzimy do kina albo kupujemy młodej coś w Smyku, z pozostałych nie korzystamy. I jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że idziemy do kina z jego bonusu - dla zasady powinniśmy wydać kasę na mój bilet?
No tak, chyba nigdy nie przeżyjesz tego, że remontowałam znajomym mieszkanie w zamian za niższy czynsz
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:04
Nie ma opcji. Nie przeżyję. Dlatego dalej żyję
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:16
Kumam. Kolega nie wie, że niektórych zwrotów nie czyta się dosłownie
Ja nigdzie nie twierdziłam, że zazdrościsz
Jedno nie wyklucza drugiego
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:21
Eeeee, przesadzasz. Jak ktoś coś dostaje za darmo to nie kradnie, tylko ma farta.
Moi znajomi też mają, ale się tym nie chwalą.
Oczywiście że bym skorzystał. Jak ktoś mi coś proponuje, na czym mi zalezy to raczej nie odmawiam
Mogłaś też wziąć mieszkanie w pakiecie z mężem.
A to oznacza, że skoro tym firmom się to opłaca, że wszystkie ceny są CHOLERNIE ZAWYŻONE.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:30
Ale to przecież nie było za darmo
Moi też się nie chwalą - i co z tego?
No więc właśnie. I naprawdę uważasz, że ktoś miałby prawo się o to do Ciebie czepiać?
A czemu niby miałabym tak zrobić?
No, w takim Smyku to na co dzień nie kupuję, bo te same zabawki w necie kupię dużo taniej, a ubrania są co prawda lepszej jakości, ale też bez przesady, by za zwykłe legginsy dla dziecka wydać 50 zł. W tej cenie mamy dwie pary dla siebie i dwie pary dla niej z innego sklepu
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:34
Ty się chwalisz. To z tego.
Nie uznaję słowa czepiać, nie mam go w swoim słowniku. Ale uważam, że ktoś mógłby myśleć że mam farta, mógłby ktoś mi zazdrościć, itd.
A dlaczego nie? To tylko opcja przecież. Twoje koleżanki tak zrobiły.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sty 2019, 14:39
Ale w praktyce opanowałeś je perfekcyjniecloner pisze: Nie uznaję słowa czepiać, nie mam go w swoim słowniku
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:40
Tak, rzeczywiście jest się czym chwalić - majątkiem rodziców osób, których w ogóle nie znacie i które nie mają z forum nic wspólnego
Oczywiście, że ktoś może tak myśleć - ba, nawet najbliższe osoby nam mówiły wprost, że zazdroszczą nam takiej sytuacji. Żadna z nich jednak nie rzucała mi co ileś miesięcy kąśliwych uwag w stylu: "ty wiecznie masz za darmo"
U większości z nich pierwszy był facet, dopiero później mieszkanie
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:43
A kto pisał o rodzicach? Ty się chwalisz darmowym wejsciem do kina.
Może gdy przestaniesz się chwalić co ileś miesięcy darmowymi giftami to wtedy ktoś przestawnie to komentować.
U Ciebie tez.
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio