Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 13 paź 2005, 16:43

Troche nas chłopaki oszukali bo od tygodnia była mowa, że jadą po zwycięstwo i, że nie przestraszą się Anglików a wyszli mając po 5 kilo w gaciach, a Lewandowski to miał dodatkowe 5, każde zagranie do niego to strata. Bał się piłki jak ognia, oddawał ją do byle kogo i byle gdzie żeby tylko nie rozgrywać a właśnie wtedy gdy Anglicy nas cisneli to trzeba było przytrzymać piłkę. Dobrze to robił Żurawski czy Sobolewski ale jeśli jedzie się do Angli z zamirem wywiezienia jakichkolwiek punktów to trzeba atakowac większą liczbą zawodników niż trzema. Zawiodły boki, Kosowski chyba myślał, że gra z Azerbejdżanem i będzie dryblował 3 na raz, ale z drugiej strony nie można mu sie dziwić, nie było z kim grać. O Rasiaku już nawet nie wspomne.

Co na plus: Gol Franka (i nie chodzi o Lamparda :P), bardzo ładna akcja całego zespołu. A swoją drogą to jest w tym pewien paradoks, że grcz II ligi hiszpańskiej strzela bramke jednaj z najlepszych formacji obronnych na świecie. 2 połowa dużo lepsza, zaczeła się gra z pierwszej piłki, nawet Lewandowski zaczął rozgrywać :P Gra obrony była nawet niezła.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 paź 2005, 17:02

Mecz jaki był kazdy widział, więc pozwole sobie tylko ocenić piłkarzy, a dopiero teraz mam okazje (skala 1-10)

Artur Boruc : 8 - najlepszy w Polskiej drużynie, bronił niesamowite piłki, przy bramkach nie miał szans...on będzie wielki, a myśle, ze już teraz Dudkowi będzie bardzo trudno wrócić do pierwszego skladu reprezentacji...
Marcin Baszczyński : 6,5 - szarpał prawą strona, próbował akcji ofensywnych, ale niestety Anglicy nie pozwalali mu na zbyt wiele..
Mariusz Jop : 6 - widać, że miał lekką treme, nie wszystko mu wychodziło, ale większych błedów nie miał...
Jacek Bąk : 6 - zagrał podobnie do Jopa, z tym, że bez tremy
Michał Żewłakow : 6,5 - jak Baszczyński, zaskoczył mnie, bo ostatnio w reprezentacji spisywał sie fatalnie
Ebi Smolarek : 5,5 - słabszy mecz Ebiego, niestety...mało widoczny, ale też Anglicy mu nie pozwalali na zbyt wiele...mimo wszystko wierze w niego i będzie on jeszcze podopora reprezentacji, na długie lata
Radosław Sobolewski : 7 - zagral już na swoim poziomie, grał w pełni możliwości...czyli na tyle ile pozwalali przeciwnicy, a i jeszcze sie starał na wiecej
Mariusz Lewandowski : 5 - słaby !! on sie zupełnie nie nadaje na defensywnego pomocnika !! wiele beznadziejnych strat, wielka niepewność...panie Janas, to jest stoper, nie pomocnik !!
Kamil Kosowski : 7 - dobrze, aczkolwiek za bardzo chciał dryblowac...a to nie jest jego najmocniejsza strona. Mimo wszystko zagrał dobrze, walczył, podawał, biegał no i asysta...
Maciej Żurawski : 5,5 - nie pokazał za dużo, ale nie pozwalała mu na to kontuzja i partnerzy...za to pomagał w obronie
Rasiak : 2 - pokój jego sękowi
-------------------------------------------------------
Frankowski : 6,5 - strzelił gola, starał sie drugiego, ale Anglicy mają świetnych obronców...
Krzynówek : 6 - po wejściu nie grał rewelacyjnie, ale jak Anglicy strzelili 2 bramke, to widać bylo w nim taką sportową złość...wtedy grał świetnie, dryblował, staral sie....szkoda, że tylko na ostatnie 10 min
Radomski - zbyt krótko gral i nie pokazał zbyt wiele

Janas popełnił 2 błedy. 1 popełnia już od dawna wystawiając największe polskie drewno, drugim było zdjęcie Ebiego...mógł Krzynka wpuscic za Rasiaka, Ebiego przesunąć do ataku i byloby pięknie :D
naprawde nie wiem, co Janas widzi w tym Rasiaku, przeciez on nie gra nic...a co on w Totenhamie robi :|
jednym z niewielu plusów tego meczy to Boruc....on ma niesamowite możliwości i zapewne juz niedługo bedzie grał w największych klubach :D

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 13 paź 2005, 17:11

serek408 pisze: Jop 2+ co Janas w nim takiego widzi :?: :roll: na tej pozycji powinien grać Kłos
Jestes jedna z tych osob, ktora oglada mecz i nie widzi kto jest dobry na boisku, albo robisz to na zlosc, bo go wczesniej nie lubiles (ja z reszta tez) ale po przeprowadce do Rosji zrobil bardzo duzy postep i jestem pelen podziwu dla tego zawodnika, podpora naszej defensywy pzdr

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 paź 2005, 17:17

kibic_korony pisze:Jestes jedna z tych osob, ktora oglada mecz i nie widzi kto jest dobry na boisku

Nie znasz mnie.

kibic_korony pisze:albo robisz to na zlosc, bo go wczesniej nie lubiles (ja z reszta tez) ale po przeprowadce do Rosji zrobil bardzo duzy postep i jestem pelen podziwu dla tego zawodnika, podpora naszej defensywy pzdr

Niczym mnie nie "zachwycił" powiem więcej zawiódł bo wszyscy robili sobie po nim nadzieje. Kłos-Bąk na dzień dzisiejszy czołowa dwójka środkowych obrońców. Choć do Bąka także nie jestem ostatnio przekonany ... :?

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 13 paź 2005, 17:20

Bonso pisze:Mariusz Lewandowski : 5 - słaby !! on sie zupełnie nie nadaje na defensywnego pomocnika !! wiele beznadziejnych strat, wielka niepewność...panie Janas, to jest stoper, nie pomocnik !!
Tylko on i w klubie gra na tej pozycji ;).

Co do meczu to Anglia była lepsza o kilka klas, w Polsce nie było środka (brak Szymkowiaka) i od razu Anglicy stwarzali sobie wiele akcji. Mam wrażenie, że oni w ogóle się bardzo nie wysilali, aby wygrać ten mecz. Wynik był już wiadomy, gdy Polska zaczęła się gubić i zaliczać mnóstwo bez sensownych strat. Brawa dla Frankowskiego i Boruca. Ten pierwszy mam nadzieje, że uświadomił selekcjonera, że jego miejsce jest na boisku a nie na ławce a drugi potwierdził, że jest klasowym bramkarzem i że słusznie starają się o niego najlepsze kluby np. Arsenal.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2005, 17:22 przez RadoGol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 paź 2005, 17:22

RadoGol pisze:Tylko on i w klubie gra na tej pozycji

Lewandowski w klubie gra na środku obrony, tylko Janas jest tak mądry i go wystawia na środku pomocy ;]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 paź 2005, 17:27

Jakby tak przeczytac te wypowiedzi i oceny poszczegolnych pilkarzy :D
to mozna dojsc do wniosku, ze kazdy ogladal inny mecz :lol:
jedynie wszyscy zgodnie podkreslaja, ze najlepszy na boisku byl Boruc :)
jedni pisza, ze dobrze zagral Jop, inni ze slabo
ja bronie Rasiaka, a wszyscy inni go tylko opieprzaja :)
ja bronie Lewandowskiego, wiekszosc go opieprza :D (choc sie nie zna)
szkoda, ze nikt nie zauwazyl, ze Zurawski przez te 39minut takze, nic nie pokazal :!:
wszyscy sie dziwia czemu Janas zdjal Smolarka, a ja Wam napisze tak : zobaczcie jego mecze poprzednie, gdy wchodzil w 2.polowie, i ten z Anglia, gral od 1.polowy :) roznica astronomiczna :!:

jedni zachwalaja Zewlakowa, ze nie dal pograc Phillipsowi, inni chca sie go pozbyc z kadry :lol:

najwiekszym rozrzutem w ocenach pochwalic sie moze ... Kosowski :lol:
naprawde, od superlatyw, po opieprz, ze za dlugo trzymal pilke przy nodze :lol:

Podsumowujac te mecze w eliminacjach oraz towarzyskich podam moja sklad reprezentacji Polski :)

Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski, Zewlakow - Smolarek, Szymkowiak, Radomski, Krzynowek - Rasiak, Zurawski

rezerwa :
Kowalewski - Kielbowicz, Bak, Kazmierczak, Kosowski, Sobolewski, Saganowski, Frankowski

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 paź 2005, 17:34

Prosze cie cloner nie kompromituj sie wstawiajac Rasiaka do 11 bo on nie powinien nawet powolania dostac!!!
A Franek chyba udowodnil ze powinien na MS byc w 11 a nie jakas tam spruchniala kloda!!! to ja juz lepiej holuje pilke czy podaje!!! zenada!!! :arrow: RASIAK
Dla mnie Rasiak to bohater utworow Gombrowicza :!:
Ostatnio zmieniony 13 paź 2005, 17:41 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 paź 2005, 17:38

Panowie( i Panie ;) ) nie można tak od razu skreślać Jopa, Żewłakowa, Bąka, itd. W innych meczach grali conajmniej zadowalająco, a i w tym nie było źle. Nie zapominajmy przeciwko komu grali. Owen, Rooney, Wright-Philips to są światowej klasy zawodnicy czego o naszych obrońcach powiedzieć nie możemy. Co do Rasiaka to zagrał tragicznie, ale ja mimo wszystko dałbym mu szansę w jakiś spraingach. Skoro gra w Tottenham'ie i tam dają mu szansę, ktorą wykorzystuję to napewno nie jest słaby. Kosowski dla mnie zagrał dobrze. Miał co prawda parę takich sytuacji, w ktorych zamiast podać się kiwał, ale w II. połowie zaczął walczyć i nieźle mu to wychodziło. Boruc bronił niesamowite piłki, gdyby wynik był remisowy zaryzykowałbym stwierdzenie "Boruc, ktory zatrzymał Anglię" ;) Lewandowski....widać, że on jest stoperem. Tragicznie nie zagrał, ale nic wielkiego nie pokazał.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 13 paź 2005, 17:41

cloner pisze:Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski, Zewlakow - Smolarek, Szymkowiak, Radomski, Krzynowek - Rasiak, Zurawski

rezerwa :
Kowalewski - Kielbowicz, Bak, Kazmierczak, Kosowski, Sobolewski, Saganowski, Frankowski
Oj nie zgodze sie w kilku przypadkach: Żewłakow jak mowilem warto na tej pozycji wyprobowac Adamskiego :D i co cie zdziwi, warto dac szanse Lewadowskiemu na srodku obrony bo to jest jego nominalna pozycjia.
Radmski???????????? tyle co on mial szans i zadnej nie wykorzystal, a Sobolewski to ma odbior i strzal i czego wiecej wymagac od defensywnego pomcnika. Rasiak!!!!!!!!!!!!!???????????? nie no jest tyle lepszych napastnikow od niego np: G. Piechna :D , Żurawski, teraz i Saganowski, Brożek, Oli, Jelen, no i........ ja jeszcze. Aaaaaaaaaaa i ogromna pomylka brak na ławce (choc wiem ze niedlugo to bedzie pierwszy sklad) Kaczmarka. pzdr

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 paź 2005, 17:44

bagg pisze:Skoro gra w Tottenham'ie i tam dają mu szansę, ktorą wykorzystuję to napewno nie jest słaby
Jak narazie zagral w 1 meczu bo nie bylo MIDO i pare minut w reszcie, watpie zeby dostawal szanse!!! dla mnie gosc bedzie grzal lawe,
Ja jeszcze nie widzialem zeby Rasiak zagral choc jeden taki mecz co Franek czy Zuraw i dlatego nie ma miejsca dla niego w pierwszym skladzie

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 paź 2005, 17:53

czeher pisze:Jak narazie zagral w 1 meczu bo nie bylo MIDO i pare minut w reszcie, watpie zeby dostawal szanse!!! dla mnie gosc bedzie grzal lawe,

No właśnie zagrał w tych meczach i te szansy jak dla mnie wykorzytsał. Walczył, starał się jego wejście na boisko ożywiało grę w ataku. Może i ławka, ale jest w stanie nawiązać walkę. Widać, że Rossi'emu Liga Angielska pasuje idealnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 paź 2005, 17:53

cloner pisze:Podsumowujac te mecze w eliminacjach oraz towarzyskich podam moja sklad reprezentacji Polski

Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski, Zewlakow - Smolarek, Szymkowiak, Radomski, Krzynowek - Rasiak, Zurawski

rezerwa :
Z wielu rzeczy na forum potrafię się śmiać, ale z żartów typu Radomski w pierwszym składzie a Sobolewski na rezerwie jakoś nie mogę. Może nie wiem o co kaman w tym dowcipie?

Poczucie humoru Niggaz'a [*]

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 13 paź 2005, 17:53

MARCINNN pisze:nawet Lewandowski zaczął rozgrywać

Goniec na H7 ( czy jakos tak)

cloner pisze:ze najlepszy na boisku byl Boruc
Bo byl, niech przechodzi do Arsnelu. Albo nie ! bo ci sa za slabi. Lepiej do manu w koncu tam ze szkotami maja poukladane.
cloner pisze:ja bronie Rasiaka

Kazdy popelnia bledy.
cloner pisze:Lewandowskiego
Ale co za duzo to nie zdrowo.
cloner pisze:Zurawski przez te 39minut takze, nic nie pokazal

Ledwo wyzdrowial :? Co mial sam wszystkich jechac? Kiedy nawet nie gral na swojej pozycji :?
cloner pisze:roznica astronomiczna
Widac ze latal bez ladu i skladu a to raczej wina trenera niz zawodnika. Ebi nauczony jest grac jako pomocnik, lubi strzelac bramki to gra czasem jako napadzior. Z Anglia gral nie wiadomo gdzie :?
cloner pisze:inni chca sie go pozbyc z kadry
Slepi?
cloner pisze:ze za dlugo trzymal pilke przy nodze

Lepszy rydz niz nic.
cloner pisze:Boruc - Baszczynski, Jop, Lewandowski, Zewlakow - Smolarek, Szymkowiak, Radomski, Krzynowek - Rasiak, Zurawski

Lewandowski za pomoc w grze anglikow? Radomski za asyste dla Lamparda? Rasiak za to, ze ... ? ze...... Patrzy sie na pilke ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 paź 2005, 17:59

Nie rozumie was co wy tak tego Rasiaka bronicie!!! juz nie wchodze tutaj w jego umiejetnosci ale mamy Kilka porzadniejszych Napastnikow a Janas slepo daje swojego pupilka!!!
Jak juz mowiliscie o wysokim napastniku to nawet Anglia jezeli ma zdrowego Owena i Rooneya to ich wstawia a nie Croucha - ktory jest nieporownywalnie lepszy od Rasiaka my takze mamy Franka i Zurawia i tak powinno byc :!: Niech juz wchodzi jak Coruch na ostatnie minuty ale niech nie gra odpoczatku jezli na lawce jest Franek :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”