Nom, wg mnie i Owsiak, i reakcje prawicy pokazują poziom kultury politycznej w Polsce. Tylko to nie zmienia faktu, że atakowanie WOŚP na pierwszym miejscu za to, że Owsiak ma lewicowe poglądy jest ... głupie, a w dużej mierze tak to się odbywa w Polsce. Co powoduje błędne koło - lewica broni Owsiaka, prawica ma sporo racji, tylko sama delegitymizuje swoją krytykę (skoro głównym krytykiem Owsiaka jest ten internetowy troll wypisujący jakieś kuriozalne rzeczy na inne tematy), a efektem tego jest, że niewiele się zmienia w tym, co nie ukrywam mi też przeszkadza. Ale nie dlatego, że nie lubię Owsiaka a dlatego że wiem jak pod względem transparentności takich instytucji wygląda to na Zachodzie. Sama teza do której się odnosiłeś jest prawdziwa, chyba, że ktoś na siłę poszukuje symetrii - tak, gdyby Owsiak był prawicowcem pokroju Sakiewicza, to lewica nie dałaby mu żyć.
Tylko skutek jest taki, że ludzie faktycznie nie dają pieniędzy na WOŚP dlatego, że nie zgadzają się politycznie z Owsiakiem. A sorry, to pokazuje, że coś jest po prostu nie tak.