Elche Cf (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 09 paź 2005, 16:16

Napisałem, że wiele się okaże w połowie sezonu tj w styczniu i na początku lutego. Na razie tabela się formuje. To znaczy powoli będzie się ustalać grupa walcząca o awans, o środek tabeli i o uniknięcie spadku. Do awansu powinno wystarczyć coś pomiędzy 70-80 punktów a utrzymanie coś pomiędzy 42-48 punktów :wink: . Absolutnie się nie zgadzam z tym, że wybrał słaby klub pod emeryturkę. Pewnie że z deka zarobi co nieco, ale ma teraz szansę dowieść, że nadaje się do gry w pierwszej lidze hiszpańskiej. Jeszcze raz trzeba przypomnieć, że tamtejsze kluby nie biorą "przypadkowych" kopaczy do swoich składów. Dotyczy to zarówno mocnych, średnich jak i słabych klubów. Osobiście gdybym miał grać w Hiszpanii jako piłkarz to nie zastanawiałbym się długo. W przypadku Franka nie musi to być teraz Elche CF. Może dostanie mu się lepszy klub. Osobiście polecałbym mu RCD Mallorca, Malaga CF bądź Getafe CF :D Poza tym Franek powiększa grono piłkarzy polskich którzy tam grali choć trochę... Kosecki, Ziober, Trzeciak, Urban, Kowalczyk. Nie pamiętam innych. Należy się ponadto cieszyć z tego co się ma. A jest dobrze :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 09 paź 2005, 20:17

STRUMYK widze ze interesujesz sie Elche i wogole cala Segunda Division
."Hiszpańska Segunda Division nie jest taka słaba jak niektórzy sądzą"
Tez tak mysle. To jest bardzo silna liga. Jest bardzo wyrownana. W tym sezonie zwlaszcza. A Elche to jest taka skromna druzyna, ktora ma szanse powalczyc o awans, chociaz ze ja jestem kibicem Tenerife i tylko im kibicuje w Segunda Division. Tomek gra dobrze i mysle ze moglby wybrac inny klub, troche lepszy, ale nie jest tak zle. Chcialbym zeby zostal krolem strzelcow. :P Frankowski bedzie mial przynajmniej latwiej o gre w pierwszej jedenstce.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 09 paź 2005, 21:23

Nie tylko interesuje mnie ta liga. Hehe. Mam co prawda 24 lata, ale o piłce wiem już bardzo, bardzo dużo. Na poważniej zacząłem się interesować piłką w szkole średniej. A więc zaczęłem kupować gazety i z czasem ogladać mecze :wink: . Zrozumienie tego sportu przyszło mi dość łatwo. Pierwszą wielką imprezą było dla mnie Euro 96 i od tej nie odpuszczam już żadnych :).
Z początku głównie interesowała mnie liga polska, ale teraz to się bardzo zmieniło. Dziś dla mnie numerem jeden jest liga hiszpańska. Mam do dyspozycji Canal Plus i Polsat Sport to trochę meczy w roku się zobaczy. Na żywo mecze oglądałem tylko w kraju, ale to też się może zmieni. Śledzę też oczywiście inne ligi takie jak włoska, niemiecka, holenderska czy portugalska. Ligi z Ameryki Południowej także mnie interesują. A dlaczego liga hiszpańska? Główne powody to dla mnie używanie techniki, błyskotliwości, finezji i pięknych zagrań w Primerze i Segundzie :). A jako, że stadiony nie są najgorsze a nawet bardzo przyzwoite to nie dam sobie wmówić, że jest lepsza liga. Jeśli zaś chodzi o preferencje klubowe to większą sympatię mam do Barcelony niż do Realu. Innymi drużynami jednak nie gardzę i jak mi się trafi to oglądam zarówno Valencię jak i Deportivo czy też Atletico. Gdyby jednak Frankowski nie trafił do Elche Cf to i jak byłbym nadal przy swoim :). I wiecie co jest najfantastyczniejsze w tym wszystkim? Moment zdobycia gola przez gospodarzy w danym meczu. Tego się nie da opisać ani niczym wyrazić. To trzeba albo zobaczyć albo usłyszeć.

Tenerife jest dobrym klubem, bo mają kibiców i ładny stadion Heliodoro R. Lopez :))) Jeśli ta drużyna się weźmie w garść to w ciągu 2 lat powróci do La Liga... kibice też muszą im pomóc w awansie.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 paź 2005, 18:24

Moja pierwsza wielka impreza bylo Francja 98, bo w czasie Euro 96, bylem jeszcze maly i ogladalem tylko final (kibicowalem Czechom i nie znalem wtedy zadnego pilkarza czeskiego). Na MS we Francji nie przegapilem zadnego meczu. Tutaj gdzie ja mieszkam, mowi sie tylko o jednej lidze, hiszpanskiej. Inne ligi eurpoejskie sa bardzo zadko sledzone przez kibicow, wiec czasami mam problem zeby zobaczyc jakis mecz z ligi francuskiej, niemieckiej, albo wloskiej. Lige angielka ogladam na angielskich programach. Mam tez dostep do paru programow sportowych z Ameryki Poludniowej, wiec prawie co tydzien ogladam jakis mecz z Brazylii, albo Argentyny. Sledze tez caly czas La Copa Sudamericana. Segunda Division jest mi chyba najblizsza, z tego powodu ze druzyna z mojego miasta gra wlasnie w tej lidze. Co do Elche to nie przepadalem za ta druzyna, az do czasu kiedy Frankowski przeszedl tam, czyli od jakiegos czasu cos tam sie dowiem.

Wrocmy do tematu :) Sergio Aragoneses, czyli bramkarz Elche wznowil trening, po dlugiej chorobie i zaczol trenowac z druzyna. Pozatym nastepny mecz Elche zagra z dosyc silnym Albacete, ktory znajduje sie obecnie na 9 miejscu w Segunda Division, w meczu 8 kolejki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 paź 2005, 19:09

snake pisze:Moja pierwsza wielka impreza bylo Francja 98, bo w czasie Euro 96, bylem jeszcze maly i ogladalem tylko final (kibicowalem Czechom i nie znalem wtedy zadnego pilkarza czeskiego).
dziwne, przeciez miales juz 10lat, to nie byles znowu taki maly :D
ja jestem ten sam rocznik co Ty ;)
i pamietam ZIO w Lillehammer :lol: (oczywiscie nie wszystkie zawody ogladalem, przedewszystkim narciarstwo alpejskie :lol: )

a MŚ 94 w USA tez niezle pamietam :)

moje kochane Wlochy wtedy przegraly :(
moj kochany Roberto zawiodl :(

ale wrocmy do tematu :D

wiecie moze jak to jest ustalone pomiedzy np. Frankowskim, a reszta klubu czy zarzadem, przeciez 2.liga sobie gra, a w tym czasie sa mecze reprezentacji :lol:
dziwna sprawa ;)

pozdro

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 12 paź 2005, 9:48

Zazwyczaj przed meczam eliminacyjnymi seleccao :D wysyła powołania dla piłkarzy i zwykle potem w klubie wiedzą kiedy nie będzie ich piłkarza/piłkarzy na meczach ligowych. Zwalnia się wówczas gracza z klubu i zostaje tylko ta grupa do dyspozycji menedżera która nie grywa w reprezentacji i nie ma kontuzji. Także lepiej mieć w klubie mniej reprezentantów niż więcej. :lol:

Snake... w jakim mieście mieszkasz?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 paź 2005, 17:47

cloner pisze:dziwne, przeciez miales juz 10lat, to nie byles znowu taki maly
To ze bylem "maly" to nie znaczy ze bylem mlodym czlowiekiem, tylko ze bylem "malym znawca pilki noznej". Zaczolem interesowac sie odrazu po zakonczeniu Euro 96, tak ze 2 lata pozniej juz bylem "wielkim" kibicem pilki noznej i na France 98 ogladalem wszystkie mecze.
STRUMYK pisze:Snake... w jakim mieście mieszkasz?
Santa Cruz de Tenerife :) así que ese es mi equipo. :P Wczesniej pisalem ze kibicuje tylko Tenerife w Segunda Division i ze mieszkam w miescie ktorego klub pilkarski gra w Segunda Divison, tak wiec chyba mozna sie bylo domyslec. :)

Elche wygralo wczoraj 4:0 z Crevillente Deportivo w meczu towazyskim. Gole strzelili Katxorro (20 min.), Raul Martin (23 min.), Toledo (25 min.) i znowu Raul Martin w 30 minucie. Tak wiec Elche strzelilo 4 gole w 10 minut przeciwko "nieznanej" druzynie. (Pewnie gra w 4 lidze). Dziwne ze w drogiej polowie nic nie strzelili. :roll: :twisted:

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 13 paź 2005, 21:02

może im się nie chciało? :roll:. Znam różne drużyny amatorskie w Hiszpanii ale o takiej jeszcze nie słyszałem. Na pewno grywa gdzieś w okręgówce :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 14 paź 2005, 17:42

Oto lista powolanych pilkarzy Elche na mecz z Albacete:
Unanua i Oscar (bramkarze); Benja, Mario, Noguerol, Jaime Navarro, Marc Bernaus, Jose Antonio y Quique Medina (obroncy); Katxorro, Ivars, Alberto, Luis Gil, Raul Martin, Pere Marti, Alfredo (pomocnicy); Nino, Frankowski i Peragon (napastnicy).
STRUMYK pisze:Znam różne drużyny amatorskie w Hiszpanii ale o takiej jeszcze nie słyszałem. Na pewno grywa gdzieś w okręgówce
Z ciekawosci znalazlem oficjalna strone tego klubu i popatrz co znalazlem
http://usuarios.lycos.es/sportcrevillent/

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 paź 2005, 19:56

Do przerwy Elche prowadzi z Albacete 1-0 po golu... niestety nie Frankowskiego (:wink:) a Nino.
Albacete zajmuje przed tą kolejką 9-tą pozycję, Elche - 13-tą.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 15 paź 2005, 20:43

I Frankowski dobija Albacete w 55 minucie. Super :).
Będzie wygrana na wyjeździe i Elche CF przesunie się nieco w górę klasyfikacji :).

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 15 paź 2005, 21:01

No i się zakończyło wynikiem 1-2 dla Elche :wink: Frankowski może dopisać sobie kolejne oczko w klasyfikacji strzelców Secunda Division :twisted: . Frankowski ostatnio miewa dobre chwile. To mecz w meczu z Anglią tutaj z Albacete....no,no Franek zadziwia...Franek !!! Franek !!!!

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 paź 2005, 21:04

Niedługo kibice Elche zaczną śpiewać Franek, Franek łowca bramek piękną łamaną polszczyzną :P
Po golu Gato z 89 min dla Albacete okazało się że Polak zdobył zwycięskiego gola. Brawo Tomek! Oby tak dalej!

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 16 paź 2005, 23:23

Na razie Elche CF jest 8. Nie jest źle :). Dla mnie rewelacją jest jednak zespół z Olimpico de Chapin czyli Xerez CD :):). Gra tam jeden z moich ulubionych graczy czyli Dani Pendin. Spisuje się na razie bardzo dobrze. Bardzo dobrze spisuje się beniaminek z Jose Rico Perez czyli Hercules CF. Biało-niebiescy grają na tyle dobrze, że są wysoko w tabeli i nie powinni spaść z ligi. Słabo gra za to Eibar SD. W zeszłym sezonie bili się przecież do końca o Pierwszą Ligę :P.
Bardzo słabo jak na razie lokalny rywal Villarreal CF czyli Castellon CD. Hehe. Ubogim krewnym "Łodzi Podwodnej" idzie jak po grudzie i chyba grozi im spadek. Aha. Jeszcze o Levante UD. Wszyscy tak się piekli, że Franek powinien tam trafić, a idzie im dość przeciętnie. Zobaczymy, może zaczną grać sąsiedzi Valencii CF nieco lepiej :D. Ale muszą celniej strzelać, bo idzie im to kiepsko :roll:

W Segundzie B w 4 grupach na razie jest tak sobie :D. Przewodzą odpowiednio Univ. Las Palmas, Salamanca, Levante UD "B" oraz Cartagena. Żenująco jak dla mnie gra spadkowicz czyli Cordoba CF. Tę drużynę stać na znacznie lepszą grę
:wink:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 10:33

widac Franek szybko sie zaaklimatyzował w Hiszpani i staje sie prawdziwą gwiazdą swojego zespołu :!: Fajnie jak Polak jest wiodącą postacią w zespole na zachodzie i nawet to nic ze jest to zespoł 2 ligi hiszpanskiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”