Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Dajesz na Owsiaka?

Tak
16
59%
Nie
11
41%
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 13 sty 2019, 15:56

sci pisze: A to jest cena z ruchaniem czy bez?
cel jest ważny a nie Twoje szczytowanie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 sty 2019, 15:56

cloner pisze: Nie ma zatem się co dziwić, że jeśli moderator raz na jakiś czas może wybuchnąć, że zwykły użytkownik wybuchnie 5x częściej.
Każdy użytkownik niezależnie od poziomu swojego wybuchu zostanie ukarany adekwatnie do swojego przewinienia. Moderator czy admin również.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 sty 2019, 15:57

piotrcies pisze:
cloner pisze:
piotrcies pisze: A ja uważam, że o ile moderatorem nie powinien być ktoś, kto często przegina pałę i jest jakimś mocnym agresorem, tak jeśli raz człowiek wybuchnie, nie robiłbym afery. W końcu każdy jest człowiekiem, nie oczekujmy od każdego bycia ideałem.
OK. Nie ma zatem się co dziwić, że jeśli moderator raz na jakiś czas może wybuchnąć, że zwykły użytkownik wybuchnie 5x częściej.
I poniósł za to karę. Jeśli zwykły user wybuchnie 5x częściej - dostanie 5x taką samą ;]
Jak drugi raz sam o nią prosił. Wcześniej nikt nie interweniował ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 sty 2019, 15:58

Ilka pisze:
piotrcies pisze:
cloner pisze:
OK. Nie ma zatem się co dziwić, że jeśli moderator raz na jakiś czas może wybuchnąć, że zwykły użytkownik wybuchnie 5x częściej.
I poniósł za to karę. Jeśli zwykły user wybuchnie 5x częściej - dostanie 5x taką samą ;]
Nie masz racji.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 sty 2019, 16:00

Prawde Babel napisal. Moderatorem nie jest. Co tu roztrzasac?

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 13 sty 2019, 16:01

piotrcies pisze:
Ilka pisze:
piotrcies pisze:
Nie masz racji.
Czyli co zrobiliście? Bo w tym temacie nie było nawet uwagi na temat słów w stronę Kamila.
Jeśli była prywatna wiadomość, to ok.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 sty 2019, 16:05

Proponuję zakończyć OT i skupić się na głównym wątku zainicjowanym przez autora.

Babel został wcześniej nagrodzony banem za swoją wypowiedź, która miała jasny cel i nie spełniała norm przyzwoitości. Został o tym poinformowany. To, że zdążył rano wysmażyć posta zanim ktokolwiek z administracji zameldował się na forum, nie ma z tym związku. Zresztą, miał świadomość kary, która go spotka jak już pisał tego obraźliwego posta, o czym sam napisał.
Piotrek nie miał być za co karany, bo nie napisał nic kontrowersyjnego. To, że się z kimś nie zgadza nie jest przecież niczym zabronionym dla moda czy admina, a drobna uszczypliwość, na jaką sobie pozwolił, nie przekraczała żadnych norm przyzwoitości.

Mam nadzieję, że sprawa jest jasna, a OT zakończony. Zachęcam do dalszej dyskusji o WOŚP.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 sty 2019, 16:17

To działa tak że Rydzyk który dostaje grube Mln od podatników i samochody od bezdomnych nie budzi zgorszenia bo jest blisko Pisu, ba niektorzy go uważaja za wielkiego Polaka.
Gdyby Owsiak był bliski Pisu byśmy czytali o wielkim Polaku, o kandydacie do nagrody Nobla itp itd, byłby zachwalany z każdej strony. Niech każdy kto posiada troche rozumu porowna wlasnie Rydzyka i Owsiaka i jak szanowne grono ujadaczy ocenia jednego i drugiego. Tam auta od bezdomnych.....pff kto by sie tym przejmowal :rotfl:

Teraz już o samej WOSP

Idać przez miasto widzialem setki ludzi z serduszkami na kurtkach, male dzieci z serduszkami na czapkach, pewnie mało kto z nich interesuje się polityka bo robią to z dobroci serca.Wspaniała inicjatywa , jedna z najwiekszych na świecie laczy ludzi w szczytnym celu. Sam wplacam na roznego rodzaju akcje i widzie ile tys ludzi robi to samo, bezinteresowanie z dobroci serca bo choć wszyscy się roznimy to zdrowie dzieci nie maja barw politycznych, zdrowie ludzi jest ponad wszystko, mozliwe ze nie raz pomoglem rodzinie ktorzy sa zwolennikami Pisu i pewnie bym sie z nimi nie zgadzal... i pomoglbym im 2 raz, są rzeczy ważniejsze od tego pie...dolonego politycznego jazgotu.Naprawde Was wszystkich boli że ludzie wplacaja bo facet ma inne poglądy? Boli Was to że WOSP bije rekordy za rekordem? Serio nie widzicie ile ten sprzet pomogł małym ludziom?

Nie wplacacie-Wasza sprawa.Tylko przestancie ludziom do k... nędzy zohydzać ten dzień.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 sty 2019, 16:29

BeBaD pisze:
sci pisze: A to jest cena z ruchaniem czy bez?
cel jest ważny a nie Twoje szczytowanie.
Szczytny cel :)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 sty 2019, 16:32

Dokładnie to, o czym pisałem wyżej - tym, jak niektórzy oceniają akcję, kieruje to, jakie zdanie co do niej ma popierana przez nich opcja polityczna. Dla mnie to śmieszne, bo ważniejsza w tym przypadku jest szczytność celu, efekty etc. Nie interesuje mnie, z kim trzyma Owsiak, kogo zaprasza na Woodstock, jakie ma poglądy, interesuje mnie, do czego prowadzi WOŚP.
Ale w sumie dla partii można wszystko - udowadniać, że WOŚP to gówno, jednocześnie np. wybielać prokuratora Piotrowicza, a co tam, da się.

Jako dzieciak latałem z puszką i zbierałem datki, do dziś jestem z tego dumny ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sty 2019, 17:20

No no no. Miał być temat do prowokacji, a jaka dyskusja się zrobiła.

Oczywiście mogłem się spodziewać klasyki argumentów. Owsiak zaatakowany bo jest politycznie po drugiej stronie. Owsiak zaatakowany bo dotarły przekazy z partii. Owsiak zaatakowany a ty co zrobiłeś dla małych dzieci. Owsiak zaatakowany, a jak twoje dziecko będzie potrzebować sprzętu to co? Owsiak zaatakowany bo jesteś pierdolniętym debilem.

Jak piszę Matka Kurka sekta Owsiaka w natarciu. Tylko mam nadzieję, ze jak jemu mojego domu nie będzie oblewać fekaliami co?

A cóż ja napisałem zaczynając temat.
Oczywiście każdemu wolno samemu dysponować swoimi pieniędzmi. Warto jednak przeczytać na co dokładnie idą
Czy kogoś zachęcam do nie wpłacania na Owsiaka? Czy gdzies napisałem nie wpłacajcie?

Podałem jedynie fakty wbrew propagandzie. Wszystkie piniożki idą na dzieci, my nic z tego nie mamy iż tak nie jest. Do teraz nikt się do tego nie odniósł.

Nie mam żadnego problemu z orkiestrą Owsiaka. Wolny mamy kraj niech sobie każdy wpłaca na co chce.

Mam problem jedynie z tym aby po pierwsze ludzie byli informowani, że wpłacając 1 zł na Orkiestrę przykładowo 80 groszy idzie na dzieci 20 groszy na Owsiaka. Raz.

A dwa jak już napisał Masacra i jak jest we wklejonych przeze mnie info mnóstwo kasy idzie na to z budżetu ogólnego czy samorządów. Na organizacje imprez, na przeloty F-16, na pomoc wojska, czas antenowy w Telewizji Publicznej itd. itp. Otóż żadna inna fundacja nie ma takiej reklamy i pomocy od skarbu państwa. Nie widzę powodu aby z moich pieniędzy ta miała. Wolny mamy kraj i jeśli zechce to na nich wpłacę. Nie chce jednak tego finansować przymusowo i jak sądze jest takich osób wiele.

Ileż to się słyszy na temat tego iż Kościoły dostają piniożki ze skarbu państwa. O już podany w tym temacie Rydzyk. Rozdział Kościoła od państwa. Jestem nie wierzący nie chce na to wpłacać.

Tylko tyle i aż tyle. Niech sobie Owsiak to finansuje sam.

Tyle tylko, że wtedy pewnie nic by z tego nie było. Przypomina mi się jak Owsiak w 2010 roku zbierał pieniążki w drugiej turze wyborów prezydenckich na pomoc dla powodzian. Bez TV i tej całej hucpy zebrał coś koło 500 tys.

I to jest cała prawda o tej hucpie.
ryba_82 pisze: Tak czytam ten wątek i zastanawiam się co by pisał Kamil i reszta hejterów WOŚP/Owsiaka gdyby sam Owsiak miał inne poglądy polityczne? Takie bardziej zgodne z ich poglądami :) Czy Kamil odmówiłby pomocy ze strony WOŚP w przypadku zagrożenia życia, ewentualnie ciężkiej choroby? Czy kazałby odłączyć od respiratora własne dziecko gdyby ten respirator byłby sfinansowany przez WOŚP?

Mnie tam [ch**] obchodzą poglądy polityczne Owsiaka, [ch**] mnie obchodzi że gość dorobił się na WOŚP. Obchodzi mnie za to że WOŚP ratuje życie ludzkie a przede wszystkim życie dzieci. I wrzucając 5 czy 10 zł.(niech sobie każdy wstawi dowolną kwotę) do puszki o tym myślę a nie że złotówkę z tej kwoty przeje Owsiak. Ale żeby te kwestie zrozumieć to jeszcze trzeba dzieci mieć.
Jak już napisał Masacra. Dołożyłem się do tego wystarczająca ze środków skarbu państwa należących i do mnie, że i też mogę ten sprzęt używać.

A dwa. Psim obowiązkiem państwa jest mi sfinansować z płaconej składki zdrowotnej sprzęt. I w 99% to państwo finansuje. 40,50 czy nawet 100 baniek z Orkiestry to jest jakieś 1% kasy która wydaje na sprzęt NFZ. Krótko mówiąc cały [ch**]. Tylko propaganda Owsiaka głosi inaczej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 sty 2019, 17:35

Sekta Owsiaka....Matka Kurka.... :rotfl: :rotfl:

Nie ma połowy stycznia a ten temat z tematem Wisły będzie głownym kandydatem do złotych ust i myśli roku 2019.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 sty 2019, 20:22

Ja pierniczę, ktoś dźgnął nożem Pawła Adamowicza podczas finału WOŚP. I nie mówcie, że polityczne zaślepienie nie odbiera ludziom rozumów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sty 2019, 20:24

Wycofać noże ze sklepów! Wprowadzić pozwolenie na posiadanie noży!

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 sty 2019, 20:25

Clon aleś Ty głupi....Pioter niewiadomo czy to polityczna sprawa, bo ponoć jakiś świr

Wp//DP
Ostatnio zmieniony 13 sty 2019, 20:26 przez sci, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”