Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja - Strona 13

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Dajesz na Owsiaka?

Tak
16
59%
Nie
11
41%
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - dyskusja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sty 2019, 0:23

Kamil232 pisze:

szczyt zenady.

Widać bardzo to go ruszylo ... Kasa misiu, kasa ... A ta musi się zgadzać.
Jego słowa po ataku również żenujące...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sty 2019, 6:11

Zamach na prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Gabriela Narutowicza – zabójstwo pierwszego prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Gabriela Narutowicza dokonane przez Eligiusza Niewiadomskiego 16 grudnia 1922 w Warszawie, w pałacu Towarzystwa Zachęty Sztuk Pięknych.

Prezydent Gabriel Narutowicz uczestniczył w otwarciu dorocznego Salonu Towarzystwa Zachęty Sztuk Pięknych[1]. Podczas zwiedzania wystawy w sali nr 1 Niewiadomski oddał do Narutowicza z małej odległości trzy strzały z rewolweru, powodując natychmiastową śmierć prezydenta.

Zamachowiec poddał się bez oporu, został uwięziony i postawiony przed sądem. 30 grudnia 1922 skazano go na karę śmierci za dokonanie zamachu na życie prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Wyrok wykonano przez rozstrzelanie 31 stycznia 1923.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 sty 2019, 9:27

Obrazek
Idol Kamilka i kolegów/koleżanek z prawej strony. matka kurka.Ten sam jezyk nawet;)

I ten co cytował tu Durczoka powinien sobie wziąć jego radę do serca.
Spoiler:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sty 2019, 9:33

Nie no, ja mam nadzieję, że nikt jednak nie bierze tego wariata na poważnie. Jego wypad ścierwo i wypad barachło to znaki rozpoznawalne od zawsze i reakcja na każdy nieprzychylny (nawet merytoryczny i niechamski) komentarz. Gość zdaje się mieć nie po kolei w głowie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 sty 2019, 9:35

Wszystko w temacie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 sty 2019, 9:36

piotrcies pisze: Nie no, ja mam nadzieję, że nikt jednak nie bierze tego wariata na poważnie. Jego wypad ścierwo i wypad barachło to znaki rozpoznawalne od zawsze i reakcja na każdy nieprzychylny (nawet merytoryczny i niechamski) komentarz. Gość zdaje się mieć nie po kolei w głowie.
Ile jeszcze ma go Kamil wrzucić byś wiedział że akurat on i jego ziomki i ziomkinie biorą go na poważnie? Nawet ten temat został założony w oparciu o "rewelacje" tego blogera.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 sty 2019, 9:43

Moja siostrzenica ma obecnie 2 latka, jest już po 3 operacjach serca, leczoną ją m.in. sprzętem kupionym przez WOŚP. Nie będę się silił na epitety względem takich ludzi jak Kamil którzy nie są takiego silenia warci, ale jakie ja mogę mieć za zdanie o osobach które w imię politycznej gadki życzą śmierci małym dzieciom, takim jak moja siostrzenica? Szkoda na was chwili zadumy :? Jak nie chcecie to na Owsiaka nie wrzucajcie, wasza sprawa, ale odmawianie niesienia komuś pomocy bo wyznaje inną stronę polityczną... obrzydlistwo.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sty 2019, 9:44

League pisze:
piotrcies pisze: Nie no, ja mam nadzieję, że nikt jednak nie bierze tego wariata na poważnie. Jego wypad ścierwo i wypad barachło to znaki rozpoznawalne od zawsze i reakcja na każdy nieprzychylny (nawet merytoryczny i niechamski) komentarz. Gość zdaje się mieć nie po kolei w głowie.
Ile jeszcze ma go Kamil wrzucić byś wiedział że akurat on i jego ziomki i ziomkinie biorą go na poważnie? Nawet ten temat został założony w oparciu o "rewelacje" tego blogera.
Zapomniałem dodać, że z wyłączeniem Kamila :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 sty 2019, 9:49

ozob pisze:

Wszystko w temacie.
ozob pisze:

Wszystko w temacie.
I tu się z Tobą Ozob zgadzam w 100%.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 sty 2019, 10:32

ozob pisze:

Wszystko w temacie.
ozob pisze:Polityka PiS akcentowana na wzbudzanie nienawisci taki oto przyniosla efekt.
Taaa... wszystko w temacie, a sam kilka minut po ataku już znasz jego genezę i idealnie wpisujesz się w tą wojenke.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sty 2019, 10:59

piotrcies pisze:
League pisze:
Zapomniałem dodać, że z wyłączeniem Kamila :)
I dlatego nigdy nie będziesz dobrym moderatorem.

To że ktoś jest chamem czy jest nawet jak to nazwałes nawiedzony nie oznacza że nie potrafi pisać merytorycznych tekstów.

Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. A jeśli uważasz inaczej proszę bardzo. Masz pole do popisu. Odnieś się do jego tekstu który jest w moim pierwszym poście w tym temacie. Czekam na to aż ktoś to zrobi od 13 stron. Wskaż manipulacje, kłamstwa, przeinaczenia. Zamiast tego jego, mnie czy Masacra spotykają tylko ataki ad personam.

To ja już wolę nawiedzonego który ma coś do powiedzenia niż panów z klasą(oczywiście jak im się samym wydaje) nie mających do powiedzenia nic poza...chamstwem czyli atakami ad personam.
sickstick pisze: Moja siostrzenica ma obecnie 2 latka, jest już po 3 operacjach serca, leczoną ją m.in. sprzętem kupionym przez WOŚP. Nie będę się silił na epitety względem takich ludzi jak Kamil którzy nie są takiego silenia warci, ale jakie ja mogę mieć za zdanie o osobach które w imię politycznej gadki życzą śmierci małym dzieciom, takim jak moja siostrzenica? Szkoda na was chwili zadumy :? Jak nie chcecie to na Owsiaka nie wrzucajcie, wasza sprawa, ale odmawianie niesienia komuś pomocy bo wyznaje inną stronę polityczną... obrzydlistwo.
Hahahahhahah.

No tak życzę śmierci małym dzieciom.

Jeszcze tego tutaj brakowało.

Sekta Owsiaka w natarciu.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 14 sty 2019, 14:34

Ten komentarz o siostrzenicy to najgłupsze co jest w tym temacie. Wniosek, że jeśli ktoś nie popiera wośpu i owsiaka = nie chcesz pomocy małym dzieciom, nawet nie wiem jak skomentować.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 sty 2019, 14:39

MENDEZ pisze: Taaa... wszystko w temacie, a sam kilka minut po ataku już znasz jego genezę i idealnie wpisujesz się w tą wojenke
Trzeba byc naprawde zaslepionym zeby nie zauwazyc jak na przestrzeni lat PiS zaostrzyl i spuscil do rynsztoku jezyk debaty publicznej, ktora pozniej ma odzwierciedlenie w prawicowych mediach (dzisiejsze okladki prawicowych tygodnikow), portalach spolecznoscuowych i codziennym zyciu.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sty 2019, 14:39

Niestety zmarł. :(
Pokój Jego duszy ...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 sty 2019, 14:40

panmechiko pisze: Ten komentarz o siostrzenicy to najgłupsze co jest w tym temacie. Wniosek, że jeśli ktoś nie popiera wośpu i owsiaka = nie chcesz pomocy małym dzieciom, nawet nie wiem jak skomentować.
Czyli dajesz gwarancję że zamiast sprzętu z WOŚP w tych szpitalach stałby ten sam sprzęt, kupiony przez inne źródło, który uratowałby jej życie?

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”