Hip Hop/Placebo - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jakiej muzy sluchasz najczesciej?

HIP HOP
24
57%
POP
0
Brak głosów
ROCK
5
12%
TECHNO
5
12%
Drum and Bass & Jungle
1
2%
Rock & Metal
7
17%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2004, 23:58

Ja kocham HH i czarny i Polski! ale Puma to mi sie nie spodobał tymi wymienianymi tekstami z piosenek bo tego to kazdy musi sie nauczyc! Ja bylem juz na paru koncertach i ogolnie lubie ten gatunek muzyki! aha i jeszcze jedno panie Moffik czy kazdy kto slucha HH to musi miec szerokie spodnie i bluze z kapturem?? ha ha ha chlopcze smiechowy jestes ale co tu duzo gadac! prostakow jest pelno ktorzy jada na inna muzyke bo jej nie lubia! Boshe z kim ja tu wogole gadam (niektorzy sa nowmalni zebym nie urazil tych co szczerze mowia co sluchaja a nie ze metalk jest taki i taki) a pozatym widzicie wyniki glosowania? kto przewaza?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

o chcialem jeszcze dodac ze nie kumam wogole komercji w Polsce! za granica to jest na porzadku dziennym tylko u nas ktos sobie wymyslil "komercje" i wszyscy uwazaja ze to jest zle! poogladajce sobie teledyski niemieckich lub amerykanskich piosenkarzy obwieszonych zlotem i z furami, panienkami itp! u nas to by byla komercja tak? a pozatym kto z polskich wykonawcow poraz pierwszy polecial na Vivie niemieckiej? przyblize wam troche - Vienio, Pele, WWO - U Ciebie w Miescie! HH poprostu rosnie w sile a inni zazdroszcza!

Od tego masz Edit w prawym rogu posta, żeby nie pisać wiadomości w odstępie paru minut.//Mazurek

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 02 sie 2004, 12:37

Goście słuchają Vaderu iron maiden ,metallici i jescze innych tylko nie pamiętam

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 09 sie 2004, 16:04

Ktos tam pisal ze hip hop to opada na dno bo lepszy byl taki jak to ujales "podziemny". Ale taki undergroundowy hip hop nie bylby wcale taki "zajebisty". Otoz czemu...

Jesli artysta zarabial tylko na "chipsy" to wiadomo ze mu to sie nie oplacalo. I tylko nieliczni slyszeli o takim gatunku muzyki jak hip hop, a coniektorzy mieszkancy wsi w ogole nie wiedza co to jest bo za3mali sie na przyspiewkach ludowych typu ze ona stracila cnote...

Teraz przynajmniej jezeli jest jakis artysta lub zespol hip hopowy ktory sie pokaze np. WWO, Peja, Jeden Osiem L itp. itd. to oni moga cos zarobic i wiadomo ze nadal beda tworzyc bo maja juz swoich fanow.

A jak hip hop grany byl kiedys pod ziemia, w jakiejs piwnicy czy dziurze, zespol czy wokalista nie byl znany bardziej niz na swoim malutkim podworku...

No ale ja specem od hip hopu nie jestem i pewnie sie myle ale to juz mi wisi...

Awatar użytkownika
pavcik
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pavcik » 17 sie 2004, 17:19

Ludzie... Polski Hip-Hop rządzi... 8) jednym słowem "wymiata" :)

pozdro!

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 17 sie 2004, 17:26

PEZET noon,D12,Ja rule,DMX,Liber,Zip Sklad a jak jestem sam w chacie to zapuszczam CLUBBASE i East CLUbbers :D :P

Awatar użytkownika
portoFan
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: portoFan » 12 wrz 2004, 19:03

Dobra ja powiem tak siedze w hiphopie od 1995 roku i z roku na rok jest coraz gorzej wyhodzi bardzo duzo komercyjnego shitu a kolesie majacy potencjal (Mezo, Pan duże Pe) idą w zła stronę. W smie polską scene tworzą obecnie ludzie ktorzy zaczynali mniej wiecej w tamtych latach i wczesniej (Zip sklad, molesta morwa, kasta, slums ataack, endefis, firma, wszyscy z obozu TA, 3h, cne, wsz i pare osob jeszcze) teraz szczerze nie widze nikogo kto robil by dobra muze z mlodego pokolenia.
niby sa mlode sklady ale nei zabardzo potrafia zrobic cos dobrego z ostatnich plyt ktore wyszlo godne jest chyba tylko 52debiec (solówka hansa dla niezorientowanych), i PCP (3 w 1 JWP, Intoksynator, Deluks)

Najgorsze jest to ze teraz powstaje rownolegle druga scena hiphopolo ktora nakreca glownie wytwornia umc z ascetoholix (wylaczam krisa), mezo, owalem czy 18L

Nie jest dobrze z polskim hh dlatego jezeli ktos chce go obrazic to niech najpierws przeslucha plyty uznawane za lkasyki polskiej sceny Molesta - sklandal wszystkie kalibry, tede-sport, fenomen-efekt, wwo -masz i pomysl

A co do wygladu hh to teraz jest to 15 letni dzieciak noszacy szerokie spodnie bluza chwdp i wydajacy okrzyki jebac policje takie jest obraz ale czy rzeczywiscie tak jest obraz prawdziwego hh zobaczyc mozna na koncertach de La solu czy Mobb Deepa lub nawet alkocholiks - oni nie lataja tak czesto na vivie jak eminem dlatego gówniarze zbytnio nie kojarza tych dobrych mc i nie wpadaj na taka impreze

GolY
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GolY » 12 wrz 2004, 19:14

Jestem już jakis czas w HH...jest to genialana muzyka..oparta na zajebistych podkładach...tu rym wiąda szczególnie zespoły z USA...ale coraz wiecej robi sie XEROBOY-i grajacych nie czysty HH tylko HipHopolo...i to jest straszne..wszyscy teraz na tej kulturze chca sei wzbogacic...gówniarz 13-letni łazi w szerokich spodniach,bluzie z kapturem..co z tego jak on połowy tekstów nie rozumie..takich słow jak Konwenanse..nie odczytuje przenosni...wiec słucha ze społow ale MEZO,LIBER,JEDEN OSIEM L i jeszcze tysiace takich...to saie nazywa porażka.... :cry:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 17 wrz 2004, 20:01

nie ma sie co rozwodzić hip hop jest w duzym stopniu prymitywny.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 17 wrz 2004, 22:20

GolY i PortoFan dostajecie po 2 WP za użycie słowa zaje......

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 24 wrz 2004, 23:08

polski i francuski Hip-Hop, to jest to
:arrow: Liber
:arrow: Fu
:arrow: Vienio & Pele
:arrow: Soundkail
:arrow: Tragedie

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 25 wrz 2004, 14:17

co do polskiego hh to moim zdaniem najwieksza porazka jest TeDe i trzeci wymiar...dla masz stajla...boshe co za syf :?
a slyszeliscie "policyjne piosenki" 52 ???? hehe

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 18 lis 2004, 16:58

Polski hip hop był i juz nie wroci... to co teraz sie dziejej nigdy nie powinno miec miejsa ludzie ktorzy wczesniej go odrzucali, teraz jakgdyby nigdy nic promuja go na wielką skalę, jest kura znoszaca zlote jaja... przez to tak szybko sie skonczyl jak i zaczal... w polsce hh nie przeszedł z nielagali w jakość ale w zupełną kpine i tandetę... z polskich raperow mam szacunek tylko do zip składu, grammatika, molesty, pfk i dizkreta. reszta przeszła juz w kompletna komercje... weszła moda na nawijanie o niczym(czytaj. mezo) i nie ma juz konkretnego przesłania tylko słychać REJS CZWARTY... :( smutno mi z tego powodu.... najlepsza piosenka polskiego hh to:

Wilku, Pele- Czas dokonać wyboru

Dizkret(ft. Pezet, Stasiak)- Jedno Zycie

Zgadzacie sie ze mną?

Awatar użytkownika
łengol
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: łengol » 18 lis 2004, 21:22

Sergeboy pisze:co do polskiego hh to moim zdaniem najwieksza porazka jest TeDe i trzeci wymiar...dla masz stajla...boshe co za syf :?
a slyszeliscie "policyjne piosenki" 52 ???? hehe
zgadzam sie, a najbardziej cenie Zipere, OSTR-a, Kaliber i Paktofonike. Jak slysze to 18l to mi sie zygac chce. Ciesze sie bo poziom tych prawdziwych produkcji rosnie z roku na rok.

D@mian
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: D@mian » 20 lis 2004, 16:13

Dlaczego niektórzy krytykują hh, ja szanuje każdą muzykę? :D

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 02 gru 2004, 21:55