Podróże - Strona 60

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 228

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 05 lis 2018, 19:15

A ja w piątek w Tatry jadę z dwójką kolegów. W rocznicę 100 lecia odzyskania niepodległości zdobyć chcemy Rysy albo przynajmniej Kozi Wierch, szczyt zaliczany do najwyższych w Polsce leżących w całości na terenie Polski (nie jest szczytem granicznym jak Rysy).
Flaga już kupiona, raki naostrzone. :peace:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 gru 2018, 22:09

https://www.instagram.com/mmaslanka91/

Zapraszam na mojego Instagrama. Dodałem tutaj ponieważ dodaje tam dużo zdjęć z podróż(konto jeszcze świeże dlatego tak mało obecnie) których nie dodawałem tutaj. Przeważnie jedno zdjęcie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2202
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 gru 2018, 22:59

Slim91 pisze:https://www.instagram.com/mmaslanka91/

Zapraszam na mojego Instagrama. Dodałem tutaj ponieważ dodaje tam dużo zdjęć z podróż(konto jeszcze świeże dlatego tak mało obecnie) których nie dodawałem tutaj. Przeważnie jedno zdjęcie.
Link nie wchodzi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 gru 2018, 23:03

Maslanka przez jedno 'm'

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2018, 23:06

Link działal, mial tam 6 zdjęć, z Tokio, Cadizu. Musiał usunąc stronę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 gru 2018, 23:08

Już chodzi.
kaczy pisze: Maslanka przez jedno 'm'
Tam jest celowo mm.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4425
Kibicuję: AC Milan

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 05 gru 2018, 23:21

Slim91 pisze:https://www.instagram.com/mmaslanka91/

Dodałem i polubiłem. Jako Maverick Muffin :)

PS. Kadyks piękny. Wróciłem z Andaluzji tydzień temu i chyba robi największe wrażenie :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 gru 2018, 18:12

Slim91 pisze: Już chodzi.
kaczy pisze: Maslanka przez jedno 'm'
Tam jest celowo mm.

No i super.W końcu doczekałem się fotek z Japonii ;D

Ja przez ostatnie pół roku w dupie byłem i gówno widziałem. Tzn. wakacje w Kołobrzegu, Trójmiasto i Kaszuby, ale za granicę poza Berlinem nigdzie się nie wybierałem.
Teraz jadę na Sylwestra do Salzburga a poźniej okolice Lutego-Marca będę szukał nowej roboty na statku. A to już sprawa losowa, może być Bałtyk może być Antarktyda i koniec świata.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 09 gru 2018, 13:34

Siemano,

Szykują mi się następny weekend w Mediolanie/Bergamo. Co warto, czego nie warto, jakieś doświadczenia podróżnicze?

Metro dobrze działa? Jakieś bilety weekendowe?
Ostatnia Wieczerza must see? Kupować wcześniej bilety?
Wypożyczenie auta w Bergamo opłacalne?
Transport Milano - Bergamo w godzinach nocnych daje radę?
Na San Siro, z centrum pewnie spokojnie sobie dojadę?

Wszelkie porady, sugestie mile widziane :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sty 2019, 19:02

No tobie Rossi nie odpisałem bo dopiero teraz zobaczyłem twój post.

Plan bardzo ambitny na 2019 to przywitać 2020 z Dubaju. Zobaczymy jak to finansowo wyjdzie. Tyle dobrze, że powinienem dostać wolne w pracy bo akurat nie mamy "busy" w tych dniach w pracy. Do zrobienia, aczkolwiek nic pewnego.

Plan 60 dni w Azji niestety olałem z powodu osoby z którą miałem się tam wybrać. Z chorym gamblerem nie pojadę więc pora to dzielić. Opcja dalekodystansowa to Bangkok - Kuala Lumpur - Singapur. Kolejno 7-8 nocy, 4 noce i 4 noce. Opcja B to Chiny. Po tygodniu w Shangaju oraz w Pekinie. Pierwsza opcja jest bardziej skomplikowania to ze względu na większą ilość lotów.

Plan Europa to Ateny i Malta. Ostatni tydzień Maja oraz początek Czerwca. Jeżeli nic nie spierdoli, a pierdolić ostatnio w moim życiu lubi się dość często to będę miał bilety w Lutym kupione na tą destynacje.

Jeszcze mam mini plany weekedowe. O co chodzi :?: Wejść na skyscannera i sprawdzić najtańsze możliwe połączenia do jakiś fajnych miast w Europie. Cena to maks 60 e w 2 strony.

W styczniu dostanę pierwsze odpowiedzi na pytania czy się powinno udać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 lut 2019, 20:28

Slim91 pisze: Plan Europa to Ateny i Malta. Ostatni tydzień Maja oraz początek Czerwca. Jeżeli nic nie spierdoli, a pierdolić ostatnio w moim życiu lubi się dość często to będę miał bilety w Lutym kupione na tą destynacje.
Bilety tak średnio wychodzą. Zamknięcie się w dniach kiedy bym chciał to prawie 300 e więc szukam czegoś innego. Dubaj za gorąco więc wpadłem na pomysł z... Buenos Aires. Bilety we fajnej cenie. Temperatura nieco ponad 20 C. Warto :?:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 10 lut 2019, 21:12

Poleci ktoś jakieś sprawdzone miejscówki w Chorwacji albo Czarnogórze dla grupy 6-7 dorosłych osób z psem?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 lut 2019, 0:50

Okej Panowie. Oficjalnie plany zmieniony choć nie wiem czy warto było. Niestety loty na Maltę do Aten oraz między tymi państwami się nie dodawały. Szkoda. Fajna wycieczka byłaby. Ostatecznie lecę do Buenos Aires. Zapłaciłem 574 e za bilety. Pogoda między 15, a 20 stopni. Nie wiem czego się po samym mieście spodziewać. Wiem, że dużo zwiedzania nie ma.

Jest plan aby jeszcze podskoczyć na 2 dni do Montevideo. Jednak bilety dość drogie jak na godzinny lot.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 lut 2019, 12:54

dziki pisze: Poleci ktoś jakieś sprawdzone miejscówki w Chorwacji albo Czarnogórze dla grupy 6-7 dorosłych osób z psem?
Nie wiem co chcecie robić, ale super klimatyczna jest wyspa Hvar. Mieszkanie można dla tylu osób ogarnąć prez airbnb (czasem idzie złapać chatę z basenem). W zasadzie codziennie możesz się kąpać w innym, pieknym miejscu. Woda super, jest gdzie nurkować. Nie polecam zostawiać tematu noclegu na ostatnią chwilę, w sezonie wysokim jest tam duży problem, aby znaleźć coś w dobrej cenie i w porzadnych warunkach.
Na wyspie oprócz wylegiwania się, można zjeździć wszystkie miasteczka - wieczorami są klimatyczne. W każdym miasteczku knajpy, ceny podobne jak u nas, miejscami delikatnie wyższe.
Jeśli jedziecie autem z PL, to polecam uzbroić się w cierpliwość jeżeli chodzi o podróż promem. Kolejki bywają długie, więc na prom, który odpływa o 9, lepiej być z 1,5h przed minimum.
Byłem tam w paru innych miejscach i na wypad w kilka osób, wybrałbym ponownie tę wyspę.
W porównaniu Chorwacja vs Czarnogóra, zawsze wybiorę kraj bardziej cywilizowany czyli Chorwacja. A wiem o czym mówię, bo mam za sobą m.in. zgubienie się w górach w Albanii. :)
Albania, Czarnogóra 1-2 dni max i lepiej jechać dalej.

Jak coś, to pytaj.

Był ktoś w Gruzji? Zastanawiam się nad wyprawą na narty do tego kraju.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Podróże

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 lut 2019, 13:56

Jade na 2 tygodnie (w marcu) do Bangalore w Indiach. Ktos byl w srodkowo-poludniowej czesci Indii, cos robil, ma jakies rady? :mrgreen:

Na weekend jest plan wyruszenia na Goa. Zastanawiam sie nad dodatkowym tygodniem po - i tu moze jakies Malediwy albo Sri Lanka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”