Manchester United (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 13 paź 2005, 14:33

oj ronney ronney :D :D :D :D
no ale coz rozne ludzie maja gusta :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 paź 2005, 20:04

Mecz z Sunderlandem zakonczyl sie zwyciestwem MU 3:1.
Wynik bardzo dobry, ale gra nie bylo rewelacyjna.Szczegolnie poczatek byl słaby.
Piekny wystep Roo, porzadnie Park, RvN, Smith.
Ronadlo i Scholes totalnie bez formy(Scholes gral chyba bo nie mial kto opsaki kapitana ubrac...Fletcher jest sadzac po meczu w rep. chyba w lepszej formie).
Genialny debiut Rossiego, bramka strzelon z 25 metra + prawie druga(zabraklo minimalnie aby siegna pilke :D )
Swietny wystep Bardsleya(chyba najlepszy obronca w dzisiejszym meczu)
VdS znowu swietnie.Szczegolnie na poczatku gdy nie bylo dobrze.Przy bramce bez szans.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 paź 2005, 11:39

Mecz MU z Sunderlandem baardzo udany. W moim przekonaniu na Old Trafford teraz będą się rządzili ci, o których przed sezonem była cisza, bo albo ich nie znano, albo obawiano się o ich formę - Bardsley, Smith czy van Nistelrooy. Szczerze powiedziawszy, dziwi mnie tylko rzecz jedna: Cristiano Ronaldo. Chłopak nie ma w ogóle formy, te jego 'dryblingi' to przecież żenada... :?

John Travolta pisze:Scholes totalnie bez formy(Scholes gral chyba bo nie mial kto opsaki kapitana ubrac...
Jak nie, jak ma kto ubrać - a van Nistelrooy? Nie przesadzaj z tym stwierdzeniem. Fakt faktem, Scholes gra bardzo słabo, ale Ferguson niestety jest bardzo sentymentalny...

John Travolta pisze:Wynik bardzo dobry, ale gra nie bylo rewelacyjna.Szczegolnie poczatek byl słaby.
W sumie masz rację, ale po meczu z Benfiką nie jest źle. ;) Ferguson musi teraz wybrać - albo będzie stawiał na tych, którzy w zeszłym sezonie grali nieźle (Ronaldo, Scholes), albo postawi na tych, który w chwili obecnej grają świetnie - Bardsley, Rossi...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 paź 2005, 11:52

Nareszcie jakiś porządny wynik. Szczerze mówiąc byłam już lekko przerażona grą, jaką prezentują moi ulubieńcy...

Wielkie brawa dla van Nistelrooya /mimo, iż go nie lubię :P/, że wciąż podtrzymuje świetną skuteczność i dla Rossi'ego naturalnie za świetny debiut. Dobrze to rokuje :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 paź 2005, 14:21

No widzisz Anka, opaske mial pod nieobecnosc wielkiej trojcy nosic Rio ale po problemach z kontraktem Alex nie da mu jej.
A Ruud nigdy jej chyba nie nosil.
Scholes gral słabo zasługiwał na zmiane, a na ławce był Fletcher ktory dobrze gral w reprezentacji.
Fergi jest sentymentalny ale ostanio sporo sie porawilo.Jak wroci Rayan to Ronaldo znowu usiadzie.Ale ja jestem pewien ze forma mu niedłgu wroci rok temu tez mial taki jeden słaby miesiac, moze jak podpisze nowy kontrakt :D

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 paź 2005, 14:31

meczu nie ogladalem, ale zwyciestwo bardzo mnie cieszy :D

co do opaski kapitana to Ruud chyba jeszcze nigdy jej nie nosil. Od dobrych kilku lat nosil ja Keane, a teraz pod jego nieobecnosc ze starej paki zostal Giggs, Scholesm oraz Neville (kontuzjowany). Alex jest sentymentalny, ale mysle ze po jakims czasie zrezygnuje ze Scholesiego :P

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 paź 2005, 14:40

romantyk pisze: co do opaski kapitana to Ruud chyba jeszcze nigdy jej nie nosil.
Raczej nie, ale jednak wiesz - van Nistelrooy to wielki autorytet w MU, więc na kapitana się nadaje... ;)

pod nieobecnosc wielkiej trojcy nosic Rio ale po problemach z kontraktem Alex nie da mu jej.
I właśnie tego nie rozumiem - jaki jest tego sens? Rio to o wiele lepszy kandydat do opaski kapitańskiej od Scholesa...

Pozdrawiam.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 paź 2005, 14:46

Ania pisze:właśnie tego nie rozumiem - jaki jest tego sens? Rio to o wiele lepszy kandydat do opaski kapitańskiej od Scholesa...
i tutaj sie nei zgodze. Rio jest teraz w lepszej formie, ale swoja postawa nie zsluzyl na to, aby nosic opaske kapitana. kapitan to nie tylko zankomity zawodnik, ale takze osoba swiecaca przykladem. spojrzmy na Scholesa : od lat gra w MU, zawsze lojalny i wierny Czerwonym Diablom, a Rio? w tym okienku transferowm zrobil wiele niegodnych kapitana rzeczy. jesli chodzi o niego, jako kapitana to jestem na NIE.
Ania pisze:Raczej nie, ale jednak wiesz - van Nistelrooy to wielki autorytet w MU, więc na kapitana się nadaje...
podobnie jak Scholes :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 16 paź 2005, 15:14

romantyk pisze: i tutaj sie nei zgodze. Rio jest teraz w lepszej formie, ale swoja postawa nie zsluzyl na to, aby nosic opaske kapitana. kapitan to nie tylko zankomity zawodnik, ale takze osoba swiecaca przykladem. spojrzmy na Scholesa : od lat gra w MU, zawsze lojalny i wierny Czerwonym Diablom, a Rio? w tym okienku transferowm zrobil wiele niegodnych kapitana rzeczy. jesli chodzi o niego, jako kapitana to jestem na NIE.
Taa, jakich niegodnych rzeczy?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 paź 2005, 15:44

Lakier pisze:Taa, jakich niegodnych rzeczy?
Przypuszczam, że koledze chodziło o to, że Rio był na dopingu przyłapany... tylko nie wiem, dlaczego to jest taki minus - wrócił, nie bierze teraz nic, a gra dobrze. To o nim świadczy. Poza tym - właśnie dlatego Fergie powinien dać mu szansę jako kapitana - przecież trudno jest wrócić do piłki po czymś takim... od razu mogli go wszyscy skreślić, a on się nie poddał. ;)

Pozdrawiam.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 16 paź 2005, 16:06

Anka pisze:Przypuszczam, że koledze chodziło o to, że Rio był na dopingu przyłapany...
chyba mu raczej chodziło o to że nie chciał podpisać kontraktu i chciał dużo kasy czy coś takiego.. :wink:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 paź 2005, 16:18

Lakier pisze:Taa, jakich niegodnych rzeczy?
Pasztet mniej wiecej Ci to wytlumaczyl :wink:
Ania pisze:Przypuszczam, że koledze chodziło o to, że Rio był na dopingu przyłapany...
one nie zostal przylapany na dopingu, jesli mnie pamiec nie myli. nie stawil sie na testy anty-dopingowe i dlatego zostal zawieszony (oczywiscie moge sie mylic :wink: )

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 paź 2005, 16:55

Rio zapomnial sie stawic na testy antydopingowe, potem zostały zrobione badania na włosach mowiace ze nie mogl nic brac przez ostanie 4 miesiace.Jednak FIFA i tak nałozyła 8 miesieczna kare co było totalnym nieporozumieniem, no cpoon Mutu dostał tylko 6 chyba a za podobny incydent co Rio jakis pilkarz MCity dostał tylko kare grzywny.Kibice byli wtedy z Rio a on pobierał pensje(nie mowiac ze to jedna z przyczyn utraty mistrzostwa na rzecz Arsenalu).Potem przyszła sprawa kontraktu a on nie chcial sie zgodzin na 100tys tylko upierla sie przy 120 grozac ze odejdzie.Kibicie poczuli sie wychujani, Alex tez i dlatego Rio nie moze byc kapitanem.
Ruud to wielki autorytet ale moze bcy tez tak ze nie chce nosic opaski albo Fergi chce ja dawac tylko wychowankom, nie wiem.Moim zdaniem gdyby Ruud mogl nosic opaske to by ja dostal, a Scholes by poszedl na ławe bo gra naprawde nie najlepiej i myse ze pare meczy przerwy zrobi mu takdobrze jak Rayanowi na poczatku sezonu.

2 WP

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 paź 2005, 8:27

Mecz z Sunderlandem zakonczyl sie zwyciestwem MU 3:1.
Dobra postawa van der Sara, przy bramce Elliota nie miał nic do powiedzenia.
Ruud strzela bramkę za bramką, co niewątpliwie cieszy (choć nie mam do niego sentymentu). Czyżby szykował się na króla strzelców...?
Młody Rossi wszedł na zaledwie 12 minut. Tyle czasu starczyło mu na strzelenie gola w swoim pierwszym meczu w tym sezonie. Piękna bramka i oby tak dalej.
Rooney ma za sobą b. dobry mecz. Strzelił 4 bramkę w sezonie i goni Ruuda w klasyfikacji strzelców.
Martwi mnie postawa naszych pomocników, gdyż United mają na koncie strzelonych 13 bramek, z czego wszystkie są autorstwem napastników: Ruuda - 8, Wayne'a - 4 i Rossiego - 1.
Ogólnie cieszy mnie postawa młodych zawodników. Bardsley i Rossi b. dobrze, Ferguson nie dał za dużo pograć Pique (zmiana taktyczna) a szkoda, bo chciałbym zobaczyć jak sobie radzi młodziak. Słabo (już się przyzwyczaiłem) O'Shea i niestety Ronaldo (chyba jeszcze jest podłamany).
Czekam z niecierpliwością na występ Giggsa w pierwszym składzie (ostatnio szaleje).
Scholes zagrał słaby mecz, czyli nie zaskoczył mnie. Trzeba było dać szansę Fletcherowi.
Scholes totalnie bez formy(Scholes gral chyba bo nie mial kto opaski kapitana ubrac...
Racja! Jeszcze sezon temu ja niezastanawiałbym się i wręczył ją (przyp. red. - opaskę) Ferdinandowi. Ale teraz mam co do tego wątpliwości...
Przypuszczam, że koledze chodziło o to, że Rio był na dopingu przyłapany...
I w tym sęk, że nie był. NIe stawił sie na testy antydopingowe, bo rzekomo miał przeprowadzkę i zapomniał o nich. Tymczasem gdy był zawieszony władze United poszli mu na rękę i wypłacali mu pieniądze (choć nie grał). A później tak się odwdzięczył, że nie chciał podpisać nowego kontraktu. Mało lojalny...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 paź 2005, 14:48

Dziś mecz OSC Lille!
Już dziś w Teatrze Marzeń dojdzie do pojedynku Manchesteru United z francuskim Lille. Zdecydowanym faworytem spotkania jest niewątpliwie ekipa sir Alexa Fergusona, jednak nie można lekceważyć Francuzów.

W drużynie gospodarzy nie zagrają: W. Rooney (absencja), G. Neville, R. Keane, A. Smith, W. Brown, G. Heinze oraz K. Richardson, L. Saha i O. G. Solskjaer (wszyscy kontuzje). Menadżer Czerwonych Diabłów będzie musiał sięgnąć po młodych: Fletchera, Bardsleya, O'Shea oraz być może Giuseppe Rossiego (który przypomnijmy swój debiut w lidze, w barwach United uwieńczył zdobyciem bramki). Mecz pokaże Polsat Sport extra. Przypuszczalny skład ManU: VdS - Bardsley, Rio, O'Shea (być może Pique), Silvestre - Park, Fletcher, Scholes - Ronaldo, RvN, Giggs.

Do treningów wracają natomiast Louis Saha i Wesley Brown. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”