O futbolu na luzie... - Strona 5051

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 28 lut 2019, 22:20

coz za historia. pierwszy celny strzal w meczu na bramke betisu i gol dla valenci! alez niesprawidliwosc. bo przeciez wg jednego mysliciela tego forum jak ktos strzela gola po pierwszym celnym strzale jest nieludzkie i powinnien z tego gola publicznie zrezygnowac.

:haha:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lut 2019, 22:51

Przypomnieli największą kompromitację sprzedajnych kurew z fify. Po tym meczu zrezygnowałem z turnieju i finału też nie widziałem. Za to do dzisiaj nie szanuję tej skośnookiej nacji

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 lut 2019, 23:07

Mam bardzo duże obawy co sądzisz o innych narodach - skoro jakiegoś nie szanujesz tylko dlatego, że jacyś polityczni decydenci oszukiwali w czasie turnieju piłkarskiego, co wcale nie musiało być związane z samą Koreą, a np. decyzją FIFY o tym, że trzeba podciągnąć gospodarzy do dobrego wyniku. Co nie znaczy, że to nie był haniebny turniej, ale nie bądźmy niepoważni.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3924

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 28 lut 2019, 23:48

I dla równowagi, warto obejrzeć ten film (kiedyś już w sumie wrzucałem):

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 mar 2019, 0:24

matt_ pisze: I dla równowagi, warto obejrzeć ten film (kiedyś już w sumie wrzucałem):
To jest nic. Młodsi nie mogą pamiętać, ale Ahn Jung-Hwan będący wówczas graczem Perugii został po Mundialu... spakowany :lol2: Prezydent Perugii nawet nie krył się z tym, że chodziło o mecz z Włochami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 01 mar 2019, 0:29

Tak naprawdę Perugia na początku chciała zwolnić w emocjach Hwana, ale potem dzięki krytyce się ogarnęli i zaproponowali mu pozostanie w zespole, ale on się obraził i nie chciał już tam grać. W sumie się nie dziwię, ale aż tak czarno-białe to nie było.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2019, 0:36

Heh, kibice serie A którzy oglądali mundial 2002 muszą to wiedzieć ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 mar 2019, 0:40

Bernabeu pisze: Tak naprawdę Perugia na początku chciała zwolnić w emocjach Hwana, ale potem dzięki krytyce się ogarnęli i zaproponowali mu pozostanie w zespole, ale on się obraził i nie chciał już tam grać. W sumie się nie dziwię, ale aż tak czarno-białe to nie było.
Musiał, inaczej sprawa mogłaby wylądować w sądzie :wink:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 01 mar 2019, 0:50

Pewnie musiał, zwłaszcza pijarowo, ale myślę, że Ahn zyskał na tym finansowo, więc nie ma co robić z niego ofiary. :D

A co do MŚ, to jednak przeciągnęli tych Koreańczyków do półfinału, ale jak ktoś nie lubi NARODU koreańskiego z tego powodu, no to grubsze WTF. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 mar 2019, 1:01

Ja Koreańców też nie lubię (w sensie reprezentacji) Z nimi serio coś jest nie tak. Kopanie po głowie Maldiniego, na ostatnim Mundialu bodaj z Meksykiem też masa idiotycznych i niepotrzebnych fauli. Był jeszcze niesławny mecz z Mexico '86 gdzie trenowali taekwondoo na Maradonie. I jeszcze by się pewnie sporo kwiatuszków znalazło tylko kto ogląda każdy ich mecz?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 mar 2019, 5:52

Bernabeu pisze: Mam bardzo duże obawy co sądzisz o innych narodach - skoro jakiegoś nie szanujesz tylko dlatego, że jacyś polityczni decydenci oszukiwali w czasie turnieju piłkarskiego, co wcale nie musiało być związane z samą Koreą, a np. decyzją FIFY o tym, że trzeba podciągnąć gospodarzy do dobrego wyniku. Co nie znaczy, że to nie był haniebny turniej, ale nie bądźmy niepoważni.

Czyli twierdzisz, że polowanie na kości, ostra gra, krew to decyzja Fify, a piłkarze Korei o niczym nie wiedzieli? Proszę Cię, to była hańba dla tego narodu. Jakby Polska zajęła czwarte miejsce w takim stylu to byłoby mi zwyczajnie wstyd. Na szczęście ludzie nie zapominają, a smród będzie się ciągnął zawsze

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 mar 2019, 10:59

https://www.whoscored.com/Articles/a1RL ... n-revealed
najlepsi piłkarz U-21 wg whoscored. Pierwsza trójka bez zaskoczeń, czyli Sancho, Mbappe i Dembele.

Pozostała 7ka to też gorące nazwiska. Saint-Maximin ma być blisko Milanu, Wan-Bissaka jest na celowniku Bayernu, Jovicia chce pół Europy, Kouame już jest zaklepany przez Napoli, Chiesa i Harvertz wiadomka. El-Neryriego nie kojarzę, ale pewnie też ktoś mocniejszy się nim zainteresuje jeśli dalej będzie w takiej formie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 01 mar 2019, 13:19

Tomusmc pisze:Czyli twierdzisz, że polowanie na kości, ostra gra, krew to decyzja Fify, a piłkarze Korei o niczym nie wiedzieli? Proszę Cię, to była hańba dla tego narodu. Jakby Polska zajęła czwarte miejsce w takim stylu to byłoby mi zwyczajnie wstyd. Na szczęście ludzie nie zapominają, a smród będzie się ciągnął zawsze
A ty jesteś Sławomirem Peszko czy Kamilem Grosickim?

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 01 mar 2019, 14:12

Diamen23 pisze: https://www.whoscored.com/Articles/a1RL ... n-revealed
najlepsi piłkarz U-21 wg whoscored. Pierwsza trójka bez zaskoczeń, czyli Sancho, Mbappe i Dembele.
Brak Rashforda to jest jakaś kompromitacja. Ja rozumiem na jakiej zasadzie to jest przyznawane (oceny z calego sezonu) ale no dajcież spokój...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 mar 2019, 14:35

Hyypia pisze: A ty jesteś Sławomirem Peszko czy Kamilem Grosickim?
Que?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”