Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2143

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 17:00

"Jak ja bym był na boisku, na pewno byśmy nie odpadli!" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 06 mar 2019, 17:04

Mógł się nie eliminować :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 mar 2019, 17:10

Nie rozumiem waszego pojazdu po Ramosie. Fakt wyszło idiotycznie, ale fala obśmiewania jest moim zdaniem nieuczciwa. Wielu się specjalnie kartkowało, np Figo Zidane czy Ronaldinho, a Ramos został zawieszony na zasadzie prawa działającego wstecz - kiedy dostawał kartkę to nie było przepisu o zawieszaniu zawodników za takie zagranie, ten przepis powstał już po jego kartce i Ramos został pod niego podciągnięty. Także uważam że wyzywanie Ramosa od idiotów jest idiotyczne, niedowartościowani hejterzy z bólem dupy za 3 ostatnie edycje mają swoją chwilę triumfu i ssą ją jak pies kość.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 06 mar 2019, 17:18

Ale o co Ci chodzi?
Ja się nie śmieje z jego wykartkowania się, bo piłkarze Barcy też się kartkowali i zalecialoby hipokryzja. Chodzi o całokształt sytuacji. Wykartkowal się żeby w następnej rundzie mieć czyste konto. No taki pewny był awansu swojej drużyny. A tutaj koledzy zrobili niespodziankę i dostali lanie ...

Nie wiem kto go od idiotów wyzywa ale na pewno nie ja. Tak cieszę się z odpadnięcia Realu jak większość na tym forum co było widoczne wczoraj. Być może za tydzień będziecie się cieszyć z odpadniecia Barcy i też będzie Wam wolno ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 17:29

Beka raczej z tego, że przejechał się na braku szacunku do rywala, tj. z założenia, że Ajax przejdą na luziku, a na poważne mecze trzeba mieć czyste konto. Piłkarze kartkują się od zawsze, ale tak bezmyślna strategia, jaką wybrał Ramos, może i powinna być obśmiana.

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 06 mar 2019, 18:34

No to co, po sezonie. Zostały mecze o pietruszkę.
Zgodnie z przewidywaniami Solari zaliczył klęskę, chociaż nie będę go obwiniał, bo w pewien sposób mi zaimponował. Na konferencjach wypadał całkiem dobrze, (może nie licząc wypowiedzi o szanowaniu remisów...), jakiś tam swój pomysł miał, podjął wiele dobrych decyzji, ale wszystkiego nie przeskoczysz. Przede wszystkim należy się szacunek za kompletny brak przywiązania do nazwisk i zrobił to, czego nie mieli odwagi inni. Nie jestem super fanem Isco, choć z nim chyba trochę przegina. Irytuje ciągła gra Asensio nawet jeśli jest bez formy - nieistotne czy z podstawowym składzie czy z ławki, ale jeśli jest dysponowany, Asensio gra w każdym meczu. Przywrócił Pintusa, który mam nadzieję, zostanie w klubie i przygasił pożar stworzony przez Julena, gdy realnie zastanawialiśmy się czy nie będzie trzeba drżeć do samego końca o udział w przyszłorocznej Lidze Mistrzów. Do końca sezonu jeszcze trochę, no ale zakładam, że nie. Generalnie możemy skończyć nawet na tym trzecim miejscu, jest mi to totalnie obojętne. Celem było mistrzostwo, skoro go nie ma, to miejsce drugie lub trzecie nie ma znaczenia. Dodatkowy minus za ślepą grę Courtois.

No właśnie, Courtois. W tej chwili mało kto ma do niego pretensje i czuję się w tym lekko osamotniony, niemniej jeszcze trochę i pewnie ludzie przejrzą na oczy. Zarzut wobec Keylora był taki, że nie broni jak na bramkarza z najwyższej światowej półki. Czy Courtois na niej jest? Na pewno nie. Nie jest nawet blisko Oblaka, ter Stegena czy de Gei. Nie robi tego, czego brak zarzucano Keylorowi. Nie jest ostatnią instancją, nie wyciąga niemożliwych piłek, nie zalicza spektakularnych parad. Jest poprawny do bólu i to najczęściej słyszę - nie zawala. No okej, nie oddaje bramek rywalowi wprost, ale w tym sezonie było już sporo akcji, w których dało się zrobić więcej, ustawić lepiej (jak wczoraj). Mecz z Atletico, potem z kimś jeszcze w którym wybronił punkty, co jeszcze? Najsłynniejsze akcje Courtois to póki co pokazywanie palców kibicom na Wandzie i celebrowanie tam goli. Trochę za mało żeby wygryźć gościa, który nie dał zbyt wielu powodów do zmieniania go, plus był bramkarzem trzech LM z rzędu. Nie uważam, by również w tym sezonie był gorszy gdy grał. Generalnie to Belg zdawał się być wielki do finału w Lizbonie - tam puścił co w niego leciało i czar prysł. Od tego czasu dla mnie nigdy nie był ścisłą czołówką.

Co dalej? Sam mam problem z tym, co powinien zrobić Perez. Na rynku nie ma zbyt wielu dostępnych opcji. Napastnik? Niby może być Icardi, ale przyjdzie z pakietem problemów w postaci partnerki. Jovicia niech sobie bierze ktoś inny, bo pomysł opierania nowego projektu na Serbie z Eintrachtu, który strzelił te piętnaście goli w lidze, w której w każdym sezonie pojawia się skuteczny ogórek, jest śmieszny. Nie sądzę by był lepszy od Mariano, którego w sumie cieżko ocenić, bo nie dostał zbyt wielu szans, a gdy już grał, to wracając po kontuzjach, bez okresu przygotowawczego z klubem. Jak bym go zostawił. Na innych pozycjach tak samo. Jedyny pomysł na ten moment to na pewno pożegnanie walijskiego parowozu z węglem i próba wyjęcia Hazarda. Mbappe nieosiągalny, Neymar raczej też, choć nigdy nie byłem zwolennikiem transferu Brazylijczyka i mam nadzieję, że nigdy do niego nie dojdzie. Niby ma być nowy projekt, nowe rozdanie, ale nawet na razie nie wiem z kim by się tutaj rozstać. Wierzę, że z nowym trenerem Isco może być przydatny. Nie wierzę w drugi tak słaby sezon Marcelo i dla mnie jest intransferible. Ciężko wyrzucić też Casemiro czy Kroosa po jednym gorszym sezonie, o co postulują niektórzy. Dopiero był drugim Makelele, a teraz mamy się go pozbyć? Llorente może wrócić do formy jak za Solariego, ale może też wrócić do formy za Zizou i Julena. Modrić? Dopiero dostał ZP i wrócił na przyzwoity poziom. Asensio? Nie przesadzajmy, to wciąż grać z mega perspektywami. W obronie na pewno przyda się środkowy obrońca. Vallejo na wypożyczenie plus przydałoby się gdyby na horyzoncie pojawił się ktoś kto będzie umiał w przyszłości wejść w buty SR4, bo bez niego wygląda wszystko katastrofalnie, a Varane póki co daleki jest od nadawania się na obrońcę Realu Madryt lidera obrony. Mówi się o Militao, ale to wciąż tylko piłkarz z ligi portugalskiej, po jednym sezonie, który dostał ostatnio karę za balowanie na mieście. Jest trochę smutno, ale ta ekipa dała tak wiele, że nie ma co na nich tak wieszać psów. Swoją drogą wcale nie musi dojść do wstrząsu - Barcelona po super erze zaliczyła sezon z pustymi rękami, zrobiła lekki remont i wróciła z kolejnym trypletem, także ruchy muszą być przemyślane i nie trzeba wywalać połowy kadry.

Florentino musi przemyśleć wiele rzeczy, ale po swojej stronie ma duży plus: czas. Ma go sporo, jest dopiero początek marca. Brakuje i będzie brakować Cristiano, ale trzeba poradzić sobie bez niego. Real Madryt zawsze wraca i tak też będzie niebawem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 mar 2019, 19:00

Kluchman pisze:Można wrócić do nowej starej ankiety.
Mówisz i masz.

Wyniki poprzedniej ankiety:
Kogo najchętniej widziałbyś w Realu Madryt?

Neymara 0 Brak głosów
Edena Hazarda 7 27%
Harry'ego Kane'a 0 Brak głosów
Mauro Icardiego 1 4%
Mo Salaha 1 4%
Kyliana Mbappe 4 15%
N'golo Kante 1 4%
Paulo Dybalę 2 8%
Cristiano wróć! 8 31%
Kogoś innego 2 8%
Najwięcej głosów na powrót Cristiano, potem Hazard i Mbappe. Nikt nie zagłosował na Neymara i Kane'a.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 06 mar 2019, 20:06

Aguero wspomagany przez Hazarda i Salaha może i nieprawdopodobne ale wyglądałoby mocarnie :) tak czy inaczej Perez i tak będzie musiał rozbić bank w lecie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 mar 2019, 20:10

svnchez - Ja bym jednak poszedł głębiej ze zmianami.

1. Co do bramkarza się zgadzam. Też nie bardzo widzę wartość dodaną u Courtoisa w porównaniu z Navasem. Podobny poziom. Dla mnie obaj mogą zostać, ale jeśli Navas będzie chciał odejść, co jest zrozumiałe, to można mu na to pozwolić. Drugi bramkarz? W sumie można spróbować z tym Łuninem przy założeniu, że dostanie swoje szanse. Wydaje się mieć duże możliwości i szkoda, że źle wybrał klub, do którego został wypożyczony.

2. Na prawej obronie nie ma co zmieniać. Na lewej ja mam jednak z Marcelo problem. Jego forma przez cały sezon nie była/jest słaba. Była/jest tragiczna i całkowicie niegodna nie tylko Realu Madryt, ale ogólnie dowolnej drużyny La Liga. Nie wiem, jak mógł w tak krótkim czasie zanotować tak rażący zjazd z bycia prawdopodobnie najlepszym graczem na swojej pozycji na świecie (choć w obronie nawet w formie był przeciętny), ale ja obawiam się, że on bez względu na przyczyny może mieć problem z powrotem na swój normalny poziom. Ponadto jego relacje z kibicami wyraźnie się pogorszyły. Oczywiście można go zostawić na kolejny rok i zobaczyć, co będzie. Myślę jednak, że nadal ma sporą wartość rynkową i sprzedaż nie byłaby złym rozwiązaniem. Minusy sprzedaży? Achraf teraz nie wróci, Theo raczej tego poziomu nie osiągnie (choć w sumie jest młodziutki i nie wiem, czy powinniśmy go definitywnie skreślać), więc prawdopodobnie trzeba by było kogoś kupić. Sprzedaż Marcelo sfinansowałaby zakup nowego solidnego zawodnika, a Reguillon prezentuje dobry poziom. Odejście Marcelo po ewentualnym kolejnym słabym sezonie za rok raczej dużo pieniędzy by nie przyniosło, a jego pensja jest duża, ale wracający z wypożyczenia Achraf byłby naturalnym następcą. Trudna decyzja.

3. Środek obrony to jasna sprawa. Vallejo ma pecha, bo może by w Realu trochę zaistniał, ale nie będąc ciągle kontuzjowanym. Musi odejść i być może ten Militao na jego miejsce to sensowna opcja. Więcej zmian nie potrzeba, choć Nacho też ma fatalny sezon.

4. Defensywny pomocnik to pozycja niewymagająca zmian. Casemiro i Llorente powinni zostać, przy czym Hiszpan powinien grać zdecydowanie częściej niż do tej pory.

5. W środku Kroosa bym zostawił, choć jego brak zaangażowania jest denerwujący, Ceballos powinien zyskiwać na znaczeniu, Valverde też wydaje się przydatny na ławkę. Modrić zaliczył jednak bardzo duże obniżenie poziomu i nie może już być liderem. Ja bym go spróbował wymienić na kogoś młodszego i przy posiadaniu piłki robiącego więcej zamieszania pod bramką rywala. Problem z Kroosem i Modriciem jest taki, że obaj grają za głęboko. Zidane załatwiał to, stawiając obok nich na Isco. Teraz nikt nie łata dziury na pozycji ofensywnego pomocnika i moim zdaniem to jedna z istotnych przyczyn niepowodzeń w tym sezonie pod bramką przeciwnika. Latanie tej dziury nie powinno być rolą Benzemy, bo zostajemy bez napastnika. Podsumowując, Eriksen byłby idealny. Plan B? Trudno powiedzieć. Jest też Kovacić. Sprzedać? Spróbować przekonać do pozostania? Nie wiem.

6. Asensio bym zostawił. Słaby sezon, ale liczę, że się ogarnie. Isco jest mi w sumie obojętny. Może zostać lub odejść w zależności od tego, jakie będą ruchy kadrowe do klubu. Technicznie jest wybitny, ale styl gry ma nieefektywny w nowoczesnym futbolu, a takie nawyki trudno się zmienia. Też uważam, że przy tylu problemach drużyny Solari trochę przesadził z takim definitywnym odstawieniem go, bo Isco w dobrej dyspozycji jest więcej niż przydatny. Nie wiemy też co z Jamesem. Jest też Odegaard. Chyba tylko jeden z tych trzech zawodników powinien zostać, choć nie pogardziłbym dwoma, bo to pełna jakości ławka dała nam ostatnie mistrzostwo, po czym ekipę osłabiono. Może by dać szansę Norwegowi a Isco lub Jamesa spieniężyć? Nie oglądam go w tej Holandii, ale wielu twierdzi, że jest gotowy na wejście do drużyny. Decyzje dla nowego trenera.

7. Z przodu Bale na sprzedaż. Benzema na sprzedaż (nie wierzę, że do niej dojdzie, ale pora najwyższa). Vinicius zostaje (swoją drogą może już nie zagrać w tym sezonie...), Rodrygo trzeba obejrzeć, ale chyba warto dać mu szansę. Brahima nie umiem ocenić, bo nie gra. Vazquez jak ma zostać to tylko jako zadaniowiec, żaden gracz pierwszego składu, bo pod polem karnym rywala jest nijaki do bólu. Mariano nie dostał szansy, ale chyba też na sprzedaż. Hazard to oczywisty zakup. Ja bym chyba brał tego Jovicia. Pytanie, kogo jeszcze. Icardi chyba jednak trochę przehajpowany, drewniany i niewart ponad stu baniek. Mbappe raczej poza zasięgiem. Nie robię żadnych założeń finansowych do tego, co wyżej, ale pewnie starczy tu na jeszcze jakiś gruby zakup.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 06 mar 2019, 20:13

Wlasnie czytam, ze Zizou wroci na nowy sezon. Potwierdzone?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 mar 2019, 20:24

Nie.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 mar 2019, 0:20

Paradoksalnie, powrót Zidane'a nie jest dla mnie wykluczony, jeżeli dostanie wolną rękę do przebudowy. To wciąż Real Madryt, i jeżeli Zidane dostanie pieniądze na transfery, to będzie to de facto drugi Real, który poprowadzi. Gdyby mu się udało znowu osiągnąć z Realem sukcesy, po najgorszym sezonie od dawna, zamknąłby usta krytykom, za to miałby kredyt zaufania wykraczający ponad rok. Real jest w kryzysie i działa mu się na rynku transferowym gorzej, ale to wciąż Real - mówimy o klubie który przez ostatnie 21 lat wygrał 7 razy Ligę Mistrzów. Jeżeli ktoś chce za wszelką cenę wygrywać, idzie albo tutaj, albo do Barcelony. Jakie cele ma Zidane? Zobaczymy.

Oczywiście w tej teorii jest kilka znaków zapytania i ja w nią nie wierzę - Zidane jako autor przebudowy Realu (gdy miał problemy ze stawianiem na ograne nazwiska), Perez dający komuś pełną swobodę na rynku, Zidane który wchodzi dwa razy do klubu, gdzie wygrał wszystko. Ale ani nie dziwię się, że temat powstał, ani mnie nie dziwi, jeżeli to prawda, że Zidane nie odrzucił od razu oferty. Dałbym jakieś 30% szans na jego powrót.

A co do transferów... Pytanie nie brzmi, kogo kupić - tylko kto będzie dostępny. Hazard, Icardi, Eriksen, Eder - na papierze brzmi fantastycznie, pomęczyłbym się nawet ewentualnie rok z Marcelo, i oddał dopiero gdy wróci Achraf. Czy Belg, Argentyńczyk albo Duńczyk byliby do wyjęcia - ciężko powiedzieć na ten moment, wydaje się, że istnieje mniejsza lub większa szansa na wszystkich. Real nie może pozwolić sobie na młodych-zdolnych (np. Joao Felixa), więc tutaj pole manewru jest naprawdę ograniczone. Wbrew pozorom Bale i Isco mogą być jakimś atutem gdy przyjdzie do negocjacji z Anglikami zbijania z oczekiwanej ceny. Modrić zostanie, ale tutaj trzeba trzeciego kozaka w środku pola.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 mar 2019, 0:46

Nie ma Guardioli w ankiecie to sobie kliknę Setiena. :love: :mrgreen:

Więcej postaram się napisać w piątek.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 mar 2019, 14:22

Bernabeu pisze:co do transferów... Pytanie nie brzmi, kogo kupić - tylko kto będzie dostępny. Hazard, Icardi, Eriksen, Eder - na papierze brzmi fantastycznie, pomęczyłbym się nawet ewentualnie rok z Marcelo, i oddał dopiero gdy wróci Achraf. Czy Belg, Argentyńczyk albo Duńczyk byliby do wyjęcia - ciężko powiedzieć na ten moment, wydaje się, że istnieje mniejsza lub większa szansa na wszystkich. Real nie może pozwolić sobie na młodych-zdolnych (np. Joao Felixa), więc tutaj pole manewru jest naprawdę ograniczone. Wbrew pozorom Bale i Isco mogą być jakimś atutem gdy przyjdzie do negocjacji z Anglikami zbijania z oczekiwanej ceny. Modrić zostanie, ale tutaj trzeba trzeciego kozaka w środku pola.
Serio myślisz, że Real zostawi właściwie już 34 letniego Modricia na kolejny sezon? Już w zeszłym okienku chciał uciekać do Chin czy nawet Interu a teraz raczej jeśli można jeszcze coś zarobić na Chorwacie, to można go puścić tym bardziej, że w tym sezonie jest cieniem samego siebie i kto wie czy jeszcze wróci do optymalnej dla siebie formy. Na moje nie ma co go na siłę trzymać, sprzedać za jakieś 20-30 baniek Chińczykom i częściowo pójdzie na transfer Eriksena.

Icardi nie pyknie bo była mowa o skandalach obyczajowych z jego udziałem. Real go ponoć skreślił no ale nigdy nie mów nigdy. Na rynku nie ma za bardzo wyboru wśród napastników ale szczerze, ja wolałbym już takiego Piątka niż Icardiego aczkolwiek wierzę, że jednak znajdą się lepsze kandydatury.

Co do powrotu Zidana, to plus na pewno jest jeden, ten facet ma pogłos i może za jego sprawą udało by się sprowadzić solidnych graczy aczkolwiek dał ciała z Mbappe bo właśnie on miał wpłynąć na transfer młodego Francuza i CR7. Rok temu na gali FIFA Zidane namawiał Mbappe do przejścia do Królewskich i powiem jedno, jeśli ktoś miałby wpłynać na samego zawodnika, to Zidane miałby dar przekonywania by Mbappe jednak trafił do Madrytu a czuje, że Perez nie żałował by kasy na ten transfer i kwota 250 mln by pękła o ile PSG by się ugięło na sam transfer. Analogicznie Mourinho był by korzystny dla ewentualnego transferu Lukaku ale tutaj też ogromne pieniądze by wchodziły w grę. Ale jakoś jestem pewien, że jak przyjdzie Zidane, to będzie naciskał na transfer Mbappe a Mou będzie naciskał na Lukaku. Z samej wartości szkoleniowej to dośc sceptycznie podchodzę do powrotu Zidana, nie przemawia do mnie styl gry jaki prezentował Real za jakiego pracy. To w sumie trener jaki zbiera doświadczenie, więc może coś się zmieni pod tym względem. Na pewno jeśli chodzi o samo odbudowanie kadry to bym mu zaufał ale jeśli chodzi już o jej prowadzenie to miałbym pewne obawy. Ale w sumie chyba lepiej jak przyjdzie ktoś kto zna jakotako teren i szybko się odnajdzie, niż ktoś kto dopiero będzie się z nim zapoznawał i budował szacunek wśród zawodników. Zidane ten szacunek już ma.

Sam Mourinho raczej jednak odpada. Z Ramosem by się chyba pozjadali a na pewno atmosfera w zespole nie była by najlepsza. To by był ryzykowny ruch.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 mar 2019, 14:43

Tak, Modrić przedłuży(ł) kontrakt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”