Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 911

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2019, 17:30

Mam nadzieję, że dziś PSG spokojnie wygra.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 17:59

Ja tam nie mam żadnych emocji przed meczem - szybkie dwa luje ogłaszacze i można iść spać.

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 06 mar 2019, 18:02

Ajax odpadnie w następnej rundzie o ile nie trafi na Porto/Romę, bo tam mogą powalczyć. Zasłużony awans, ale patrząc szerzej to w tej samej edycji na tym samym boisku wygrało 3-0 CSKA Moskwa, niedawno Girona i Real Sociedad, a jakiś czas temu trzema golami, tyle że u siebie, Eibar. Nie wierzę, że ta drużyna z totalnie przeciętnymi zawodnikami (poza dwoma, trzema wyjątkami) jest w stanie przejść solidnego rywala, także koniec pięknego snu nastąpi w ćwierćfinale i raczej chce mi się śmiać jak czytam porównania do ekipy z '95. Swoją drogą zabawne - o sytuacji z VAR-em na 3:0 bardzo cicho, natomiast gdyby stroną korzystającą w analogicznych okolicznościach był Real, to dyskusja ciągnęłaby się przez najbliższe dni.
Szkoda, że United dało ciała, chociaż nie mam pojęcia jak można dobrze życzyć tak plastikowej drużynie na katarskich blachach.

Awatar użytkownika
piotrcies

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 18:29

Nie jestem postronny wobec United, więc mogę tylko domniemywać, ale to, jak budowano w ostatnich latach MU pozytywnych odczuć przynieść nie może. Mnóstwo kasy wydawane na głośne, a zupełnie niepotrzebne nazwiska, antypatyczni ludzie u sterów (przede wszystkim w roli managerów), obrzydliwy styl, słaba atmosfera wokół klubu... Sami kibice nie mogli na to patrzeć (nawet na tym forum ludzie się odwracali od klubu), więc nie dziwi mnie, że ten twór nie budzi ogólnej sympatii. W sumie ta polityka ostatnich lat niewiele różniła United od klubów szejków.

Ja liczę na to, że następuje jakaś zmiana, ale na efekty trzeba poczekać ;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 mar 2019, 18:34

Dzisiaj #teamBuffon

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 06 mar 2019, 18:42

@piotrcies
Źle skonstruowałem zdanie - nie chodziło mi o kibicowanie United, lecz o PSG, dlatego wspomniałem o katarskich blachach. Nie wiem jak można dobrze życzyć tej drużynie. United dało powody żeby kogoś tam irytować, choć moim zdaniem sporo w tym zasługi gościa z Twojego avataru i w zasadzie na ten moment to moja główna antypatia związana z tym klubem. Ogólnie ja bym był za dobrym wynikiem United w tej LM.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 mar 2019, 19:16

ozob pisze: Widze, ze ubiegly sezon nie nauczyl, ze wyrokowanie po pierwszym meczu mozna o dupe rozbic.
Spoko ale Juve i tak nie da rady tego odwrócić :P

Awatar użytkownika
piotrcies

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 19:21

Niby tak, ale dziś połowa klubów to własność jakichś oligarchów, więc już nie zwracam na to takiej uwagi. Do takiej Chelsea już wszyscy przywykli.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 06 mar 2019, 20:02

Zupełnie nie rozumiem tej Waszej podniety Ajaxem i De Jongiem... Ajax to cały czas zespół z przeciętnej (pół-profesjonalnej?) ligi europejskiej, któremu wyszedł jeden mecz z innym bardziej utytuowanym zespołem będącym w wyraźnym kryzysie. Jak w następnej kolelejce LL, Valladoid ogra Real, też będziecie ich tak wychwalać?

Po pierwszym meczu z Realem, Ajax miał przegrany ligowy mecz z Heraclesem - De Jong jako środkowy pomocnik grając niecałe 80 minut zaliczył 19 czy 20 strat, ktoś tu wrzucał fajny link podsumowujący cały mecz.

Ilu graczy z Eredevise w ciągu ostatnich 10 lat zrobiło poważną karierę w Hiszanii, Anglii, Niemczech czy Włoszech? Milik przechodząc do Napoli za rekordową kwotę był dopiero trzecim strzelcem ligi, kto pamięta z kim Arek przegrał i kto wie gdzie grają teraz? Kto pamięta o Alfonso Alvesie strzelającym po 6 bramek na mecz i co się z gościem stało po odejściu z Holandii.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 mar 2019, 20:17

Inferno pisze: Milik przechodząc do Napoli za rekordową kwotę był dopiero trzecim strzelcem ligi
no, ostatni lamus z niego.

Awatar użytkownika
Frank van Gullit
Skład C
Skład C
Reputacja: 50

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frank van Gullit » 06 mar 2019, 20:28

Inferno pisze: Ajax to cały czas zespół z przeciętnej (pół-profesjonalnej?) ligi europejskiej, któremu wyszedł jeden mecz z innym bardziej utytuowanym zespołem będącym w wyraźnym kryzysie.
Ajax w grupie toczył wyrównane mecze z Bayernem a teraz wyeliminował Real w dwumeczu. To już cztery mecze. Całkiem solidnie jak na klub który na całą swoją kadrę wydał jakies drobne pieniadze bez względu na formę Realu i Bayern. I do tego grający bardzo efektowną piłkę więc ludziom się to podoba. Jak Monaco eliminowało City to ludzie się "podniecali" z podobnych powodów.
Inferno pisze: Ilu graczy z Eredevise w ciągu ostatnich 10 lat zrobiło poważną karierę w Hiszanii, Anglii, Niemczech czy Włoszech?
Vermaelen (w pierwszym sezonie został wybrany do jedenastki sezonu ligi angielskiej dopiero potem sie polamal), Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Suarez, De Vrij, Mertens, Strootman do momentu kontuzji, Wijnaldum, Arias, Sanchez, w sumie Cillessen, Milik, Van Dijk, Dembele, niedawno Arnautovic... Holendrzy mieli kiepski okres w swojej piłce bo nawet na tej liście jest tylko kilku Holendrów ale niedługo to się odwróci. Właściwie już teraz to się odwraca.

A to że często zdarzają się niewypały? Tak to działa że połowa zawodników na wyższym poziomie się sprawdza a połowa nie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 mar 2019, 20:33

No i nie wyszedł jeden mecz ale w poprzednim z Realem też lepiej wyglądali od Bayernu, nie wygrali przez brak doświadczenia i brak zimnej krwi pod bramką rywala.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 mar 2019, 20:47

Inferno pisze: Zupełnie nie rozumiem tej Waszej podniety Ajaxem i De Jongiem... Ajax to cały czas zespół z przeciętnej (pół-profesjonalnej?) ligi europejskiej, któremu wyszedł jeden mecz z innym bardziej utytuowanym zespołem będącym w wyraźnym kryzysie. Jak w następnej kolelejce LL, Valladoid ogra Real, też będziecie ich tak wychwalać?
Ajax wczoraj Real zgniótł jak kiepa. W samej pierwszej połowie mieli jeszcze że trzy świetne okazje do strzelenia bramki. To nie jest drużyna, która wygrała na farcie 2:1 po karnym tylko chłopaki wiedzieli po co przyjechali. Faktycznie mogą sobie nie poradzić z City czy PSG, ale czemu nie cieszyć się ich szczęściem skoro grają przepiękną i radosną piłkę? Mi się strasznie podobali w grupowym meczu z Bayernem gdzie to Bawarczycy wyrwali fartem remis. Oni nie mają nic do stracenia i nikomu już nie muszą udowadniać, że to silny zespół. Po sezonie niestety będą musieli szukać kolejnych cracków

Wygrać z Realem to jedno. Wygrać 4:1 na SB to już całkiem inna liga. Nie wspominając o wartości rozgrywek

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 06 mar 2019, 21:03

Goool Lukaku :jupi: :boruta:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino