Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 paź 2005, 14:44

Dombroś, weź wyłącz te niektóre emoty, bo łeb zaraz mi rozwali... ;)

Niggaz pisze:Mówi się, że kapitan tonie razem ze statkiem, ale czy Henry nie będzie chciał wcześniej ewakuować się
Heh, Twoja teza może mieć odbicie w rzeczywistości. Henry co prawda dużo mówi o tym, że liczy się tylko Arsenal, ale skoro ma oferty z Barcelony czy z Milanu, to chyba zmieni barwy... bliżej mu stylem do FCB, ale w Mediolanie zespół lepiej stoi w tabeli ligowej. Wszystko okaże się góra za rok...

Pozdrawiam.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 16 paź 2005, 14:45

Niggaz pisze:Być może odejdzie Wenger.
heh, muszę powiedzieć, że czekam na ten dzień.. :twisted:
Niggaz pisze:Tyle, że do wzmocnień potrzebny jest kapitał a tego jakoś nigdy Arsenal za dużo nie miał.
ostatnio hill-woods mówił że będziemy mieli w zime ponad 50 mln na transfery.. zresztą w to okienko też mieliśmy sporo jak na nas bo ponad 30 mln, ale co z tego skoro Wenger nie chce kupować :roll:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 paź 2005, 17:00

Bez załamki, kryzys jest chwilowy, w drugiej czesci sezonu odbijecie, w tamty roku MU chyba mialo przez pewien okres taki kryzys i jakos wyszli.
Arsenal nie jest na tyle bogaty zeby utrzymac dwa rowne składy, a jak ktos łapie kontuzje to wtedy graja młodzi, a ze jest za duzo kontuzji no to własnie problem.Zaraz wraca Henry i bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 17 paź 2005, 19:14

Zaraz wraca Henry i bedzie lepiej
Ba, wraca w meczu ze Spartą. :D To cieszy, bo mi żal się Arsenalu już robi... tyle tych kontuzji. Hleb, Ljungberg, Cole, Campbell... No, ale Henry wraca, może jakoś zespół pociągnie.

John Travolta pisze: Arsenal nie jest na tyle bogaty zeby utrzymac dwa rowne składy
Trudno powiedzieć, czy to jest problem z kapitałem, czy z piłkarzami. Gdyby mieli lepszą młodzież, wszystko byłoby inaczej... a że ekipa z Highbury (kurczę, jak ja się przyzwyczaję do tej drugiej nazwy? :? :P ) nie inwestuje w rezerwowych, młodych piłkarzy, to jest też problem.

Pozdrawiam.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 paź 2005, 19:25

Trudno powiedzieć, czy to jest problem z kapitałem, czy z piłkarzami. Gdyby mieli lepszą młodzież, wszystko byłoby inaczej... a że ekipa z Highbury (kurczę, jak ja się przyzwyczaję do tej drugiej nazwy? :? :P ) nie inwestuje w rezerwowych, młodych piłkarzy, to jest też problem.

Pozdrawiam.
Jeśli Arsenal ma słabą młodzież to kto ma dobrą?
Tacy zawodnicy jak Fabregas , Flamini , van Persie , Clichy , Senderos. To wciąż b.młodzy zawodnicy , którzy za kilka lat będą najlepsi w lidze. Pamiętasz może jak do zespou wprowadzali się Cole czy Toure?
Dzisiaj bez tych zawodników nie byłoby Arsenalu.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 19:30

Wydaje mi sie, że Wenger sam sobie zaszkodził nie decydując sie na wielkie transfery, bo jezeli klub przeznacza na wzmocnienia jakąs kase to Wenger i tak nie wzmacnia zespołu zawodnikami, którzy odrazu mogli by pomóc klubowi. Co z tego ze mają zdolną młodziez skoro oni na dzien dzisiejszy nie mogą grac kazdego meczu na 100% swoich mozliwosci :!:
Coś mi sie wydaje ze Henry opusci Arsenal i pewien rozdział zakonczy sie :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 paź 2005, 19:50

luk1208 pisze:bo jezeli klub przeznacza na wzmocnienia jakąs kase to Wenger i tak nie wzmacnia zespołu zawodnikami

Ale spojrzmy na 1.skład Arsenal'u jeśli zespoł nie ma kontuzji.
Kanonierzy mają wtedy zespol, ktory może walczyć o Mistrza. Lecz Wenger myślał, że wrazie kontuzji młodzi podołają graniu w pierwszej 11. No niektorzy niestety nie podołali i to był podstawowy błąd Wenger'a.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 19:58

Jeżeli wszyscy są zdrowi to i tak raczej nie mają szans walczyc o mistrza. niektórym piłkarzom najlepiej wyszłaby zmiana klubu na inny. Wenger powinien puscic tych piłkarzy którzy nie mają juz motywacji do grania dla Arsenalu.
Druga sprawa to pozycja bramkarza, Wenger boi sie wydac jak chocby Liverpool duzej sumy na piłkarza na tą pozycje, a co za tym idzie duzo meczów zawalają Aresnalowi bramkarze. Moze w niedalekiej przyszłosci Boruc zawita do Londynu :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 paź 2005, 20:00

luk1208 pisze:Jeżeli wszyscy są zdrowi to i tak raczej nie mają szans walczyc o mistrza.

Walczyć o mistrza to oni szansę napewno mają. Ale Chelsea........

luk1208 pisze:Druga sprawa to pozycja bramkarza

No to chyba najsłabszy punkt Arseanl'u. Taki Frey np. by się przydał.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 20:04

Tylko czy Wenger zmądrzeje i kupi jakiegos dobrego bramkarza?
Nawet taki Abiatti mógłby byc bardzo dobrym posunięciem, wogóle w serie A jest kilku których napewno sprawdziło by sie w Arsenalu :!:

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 17 paź 2005, 23:06

Przed chwila ogladalem MTV i z tego co tam powiedziona amerykanski raper Jay-Z chce kubic klub Arsenal. Jay-Z jest jednym z najbogatszych raperow na swiecie posiada firme odziezowa Roca Wear, a takze klub koszykarski, ktory wystepuje w NBA i wiele innych przychodow. Jest on zainteresowany Kanonierami poniewaz wystepuje tam jego ulubiony pilkarz Henry, a takze chce wziasc przyklad z Abramowicza. Chelsea ma Czerwonego Romka, a Arsenal moze bedzie mial Czarnego Rapera :) Narazie to tylko spekulacje ale pozyjemy zobaczymy :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 23:12

wAtpie czy to mozliwe, raczej to kolejna plota a pozatym jak odejdzie Henry? to juz z reztgnuje z zakupu Arsenalu???
predziej juz jakby jakas korporacja w której udziały ma raper chciała kupic to predzej bym uwiezył

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2005, 23:12

Diamen23 pisze:Tacy zawodnicy jak Fabregas , Flamini , van Persie , Clichy , Senderos.
Lupoli, Quincy etc.
-=MiC=- pisze:Przed chwila ogladalem MTV i z tego co tam powiedziona amerykanski raper Jay-Z chce kubic klub Arsenal
to już wiadomo jakis czas - Jay Z jest znany z tego, że jest najlepszym biznesmeem wsród raperów. Doskonale mnoży swoją fortunę zarobiona na muzyce.
Jeśli już kupiłby Arsenal to napewno nie brałby przykładu z Romka.
Bo Jay-Z jest kibicem piłkarskim - i z tego co czytałem jest przeciwny prowadzeniu klubu jaki prezentuje Roman A. Gdyby został właścielem napewno bie kupowałby piłkarzy "na kilogramy"
Choć oczywiście są to tylko takie luźle spekulacje i nic nie jest postanowione

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 17 paź 2005, 23:15

fieldy pisze:Jeśli już kupiłby Arsenal to napewno nie brałby przykładu z Romka.
Bo Jay-Z jest kibicem piłkarskim - i z tego co czytałem jest przeciwny prowadzeniu klubu jaki prezentuje Roman A. Gdyby został właścielem napewno bie kupowałby piłkarzy "na kilogramy"

Powiedziano wlasnie ze zaczol sie interesowac kupnem Arsenalu gdy rok temu spotkal sie z Abramowiczem, ktory namowil go do zainwestowania w football w Europie. Ja tam zycze Arsenalowi jak najlepiej :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2005, 23:20

-=MiC=- pisze:Powiedziano wlasnie ze zaczol sie interesowac kupnem Arsenalu gdy rok temu spotkal sie z Abramowiczem, ktory namowil go do zainwestowania w football w Europie
być może go Roman namówił - jednak z tego co ja wiem - Jay- Z nie chciałby robic z Arsenalu drugiej Chelsea [czy 3 Realu] chciałby budować silny zespół z mieszanki młodziezy i kilku doświadczonych świetnych piłkarzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”