Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 135

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 paź 2005, 17:58

janiofcb pisze:Po kilku dobrych występach Waltera Samuela zastanawiam się czy jego słaba postawa w Realu spowodowana była specyficznym stylem gry na hiszpańskich boiskach, czy też po prostu 'dopasował się' do ogólnej słabej gry defensywnej albinosów...
chyba znam odpowiedz na twoje pytanie poprostu kibice i media zrobiły z niego kozła ofiarnego wymagali od niego świetnej gry w kazdym meczu uwazam ze tam nie miał na kogo liczyc a gdy teraz przyszedł do Interu moze nawet i dobrze dla niego pod wzgledem pokory ze dostał ta dyskwalifikacje bo zrozumiał ze zarzad trener i piłkarze sa z nim mysle ze jeszcze 2 moze 3 mecze i bedzie znów najlepszym obronca w Serie A bo widac po jego grze ze powoli wraca :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 paź 2005, 18:05

No dobrze, ale co z błędami, których tam popełniał masę?? To były takie katastrofalne wpadki jak podania wprost pod nogi rywali, samobójcze gole, potykanie się o własne nogi itp. - tego wszystkiego nie wytłumaczy się złą wolą kibiców i mediów w stosunku do Samuela - on faktycznie fatalnie tam grał...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 paź 2005, 18:12

Wydaje mi sie ze był to wpływ swietnych partnerów z obrony Realu, brak gry defensywnej całego zespołu.Po przyjsciu Gravesena odrazu grało mu sie lepiej.Pewnie wpływ na jego postawe miala róznica piłki hiszpanskiej i włoskiej.Zakładam ze gdyby został w Realu t o teraz byłby najlepszym obrońca La Liga.Dobrze jednak ze gra w Interze
pozdro

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 paź 2005, 18:17

janiofcb pisze:No dobrze, ale co z błędami, których tam popełniał masę?? To były takie katastrofalne wpadki jak podania wprost pod nogi rywali, samobójcze gole, potykanie się o własne nogi itp. - tego wszystkiego nie wytłumaczy się złą wolą kibiców i mediów w stosunku do Samuela - on faktycznie fatalnie tam grał...
słuchaj nie wiesz co potrafia zrobic media i kibice napisałem wyzej ze brak wsparcia od kolegów i ciagła presja spowodowały słaba forme Samuela ale to była przeszłosc moze poprostu Serie A mu lepiej pasuje wazne ze teraz zaczyna grac tak jak to robił za czasów gry w romie :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 paź 2005, 19:17

Nawet po zwycięstwie 5-0 nad Livorno nie odbyło się bez kontrowersji, które Juan Sebastian Veron określił jako ‘lekceważenie’, odnośnie spóźnionego przybycie do Mediolanu Adriano. „Jestem bardzo zły na Adriano,” powiedział Argentyńczyk po dzisiejszym zwycięstwie nad Livorno. „To jest całkowity brak szacunku dla zasad i kolegów z zespołu. Będziemy dyskutowali nad tym w szatni.”

Brazylijczyk wrócił z Rio de Janeiro dopiero dzisiaj rano, gdyż pierwszy jego samolot miał problemy techniczne, natomiast na drugi się spóźnił. „Dopóki nie ustalimy konkretnych zasad dla każdego w klubie, to nie będziemy w stanie zdziałać nic dobrego w Interze. Jestem zaniepokojony, ponieważ podejmowanie Livorno powinno być tak samo traktowane jak gra z Juventusem, jednak niektórzy piłkarze nie podchodzą do tego z takim samym nastawieniem. Osobiście jestem rozgniewany z tego powodu.”

Nerazzurri najwyraźniej nie mogą się rozstać z pozostawianiem na pierwszych stronach gazet, w związku z niewłaściwymi decyzjami, problemami, których przykładem jest ta dzisiejsza deklaracja Verona. „Musimy zastanowić się nad tą sytuacją i wyciągnąć z niej wnioski. Zamiast tworzenia miłej atmosfery w klubie, przyczyniamy się do problemów, które dotyczą działaczy i piłkarzy. Potrzebowaliśmy mistrzów, ale dzisiaj ich nie było, na szczęście mamy innych znakomitych piłkarzy.”

Marco Materazzi, który otworzył wynik dzisiejszego spotkania również potępił brak profesjonalizmu u jego kolegi. „Tak naprawdę nie wiemy jak to było, ale jeśli Adriano będzie musiał przeprosić to na pewno to zrobi. Jest to niecodzienna sytuacja, ponieważ stworzyliśmy silna grupę i każdy jest sobie równy. Czasem, zachowanie jest ważniejsze niż wynik.”

W typowej dla Interu sytuacji, występuje zakłopotanie dlaczego Adriano spóźnił swoje przybycie po meczu reprezentacji narodowej. Trener Robberto Mancini przed niedzielnym meczem również był niezadowolony z zaistniałej sytuacji, ale Massimo Moratti dał pozwolenie swojemu piłkarzowi na pozostanie w Ameryce Południowej.

„Ludzie mówią o tym nie znając wszystkich faktów,” odpowiadał Massimo Moratti. „Adriano dostał pozwolenie na pozostanie jeden dzień dłużej poza domem. Dużo gorsze rzeczy zdarzają się w innych zespołach, ale w Interze zawsze jest to rozdmuchiwane. Nie wiem czy Adriano zostanie ukarany grzywna, są od tego dyrektorzy, którzy powinni zająć się tą sprawą.”

Channel 4

Veron ma rację :!: nie może tak być , że są "równi i równiejsi" ... drużyna to drużyba , a skoro Massimo pozwolił Adriano na odpoczynek to i cała reszta może zachcieć. Jakby nie patrzeć to Adi już nie pierwszy raz jest "uprzywilejowany" :? Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D Przynajmniej teraz będzie musiał udowodnić swoją wartość :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 paź 2005, 19:46

Macz z Livorno to bardzo łatwa wygrana. Niespodziewałem się że goście zagrają tak słabo zwłaszcza, że w poprzednich meczach stracili tylko 3 bramki a tu w jednym aż pięć. Dobrze spisała się praktycznie cała drużyna. Ciesze sie z dobrego meczu Solariego który wraca do formy po chorobie.

Inter 0-1 Wenezuela (do przerwy: 0-0)
Bramki: Maldonado

Inter: 1 Julio Cesar, 2 Andreolli, 3 Wome, 4 J. Zanetti , 5 Burdisso, 6 C.Zanetti, 7 Belaid, 8 Pizarro, 9 Siqueira, 10 Adriano, 11 Maa Boumsong
Zmiany (wszystkie wykorzystane): 12 Orlandoni, 13 Marronese, 14 Bonucci, 15 Fautario, 16 Ballini, 17 Lombardo, 18 Aloe, 19 Germinale, 20 Lumbilla, 21 Capelloni, 22 Diarra

:roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2005, 23:40

A co myślicie o meczu z Udinese w weekend ? bardzo jestem ciekaw, bo chciałem postawić ciężkie pieniądze na wasz klub 8) ylko nie wiem czy warto ? nie zawiedzie mnie ? Na wyjazdach niby wam nie idzie jakoś super - jak tam wygądaja u was sprawy kontuzji ? zagrają Recoba, Adriano czy Cruz ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 paź 2005, 13:07

fieldy pisze:A co myślicie o meczu z Udinese w weekend ? bardzo jestem ciekaw, bo chciałem postawić ciężkie pieniądze na wasz klub 8) ylko nie wiem czy warto ? nie zawiedzie mnie ? Na wyjazdach niby wam nie idzie jakoś super - jak tam wygądaja u was sprawy kontuzji ? zagrają Recoba, Adriano czy Cruz ?
Wiadomo jaka będzie sugestia kibica Interu ... zwycięstwo. Więc nie wiem Fieldy , ale chyba nie powinieneś nas pytać o mecz z Udine :) Jeśli w ciągu tygodnia nic złego się nie wydarzy to zagramy w max składzie z wyjątkiem Stankovica. Wiesz jak to jest w meczach ligowych możesz mieć pewniaka , a tu wychodzi rywalom mecz sezonu i żegnaj kaso :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 paź 2005, 13:16

A Udinese czeka dziś trudne zadanie bo na stadio Fruli zagrają z "liderem Bundesligi" Werderem już z Mirkiem Klose w składzie :roll:

Także wiesz sam :roll: dziś zobaczysz fieldy czy postanowili walczyć o awans [a maja szanse] czy skupić sie na serie A.

Tak jak Serek napisał zdanie Nerazzurich bedzie jedno zawsze. Choć trzeba zauwazyć że Udinese to wymagajacy rywal. Poprostu potrafia grać. To nie tak ze popszedni sezon jak marzenie teraz ledwo utrzymanie bo odeszło dwóch max zawodników.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2005, 14:43

serek408 pisze:Wiadomo jaka będzie sugestia kibica Interu ... zwycięstwo
mnie nie o sugestie chodzi, a o rzetelna opinię w miarę obiektywnego kibica Interu.
Wiadome jest, że każdy kibic swego klubu chciałby i wierzy w wygraną danego klubu. Jednak niektórzy potrafią "chłodnym okiem" spojrzeć na formę zespołu w danym okresie [rozumiem, że Inter ma się ostatnio dobrze] Nie znam historii obydwu klubów [moze wy wiecie jak sobie radzi Inter na stadionie Udine]
serek408 pisze:Jeśli w ciągu tygodnia nic złego się nie wydarzy to zagramy w max składzie z wyjątkiem Stankovica
czyli powinno byc dobrze.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Także wiesz sam dziś zobaczysz fieldy czy postanowili walczyć o awans [a maja szanse] czy skupić sie na serie A.
w rzeczy samej
*_For_zaza_Milan_* pisze:Tak jak Serek napisał zdanie Nerazzurich bedzie jedno zawsze.
i nie znajde kibica, który patrzy na sprawę nie sercem tylko oczami ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 paź 2005, 18:59

fieldy pisze: nie znajde kibica, który patrzy na sprawę nie sercem tylko oczami ?
Myśle, że jest duża szansa na zwycięstwo ale dużej kasy bym na to nie postawił :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 paź 2005, 15:00

Ostatnio atmosfera może nie być za dobra w drużynie :? Niby zawodnicy przebaczyli Adriano już tę jego ostatnią wyprawe , ale nadal nie trzymają się razem ... "Wszyscy w szeregach Interu zapewniają, że sprawa Adriano została wyjaśniona i wszystko jest w najlepszym porządku. Okazuje się, że to nie do końca prawda.

Piłkarze 'Nerazzurrich' widać nadal nie wybaczyli Brazylijczykowi jego ostatniego wyskoku (opóźniony powrót ze zgrupowania reprezentacji), bo w samolocie do Porto usiedli daleko od niego.

Adriano siedział osamotniony na tyłach samolotu
"

Nie wygląda to za dobrze :pijemy:

Jeszcze jedna zła informacja. Fachetti zapowiedział , że Inter jest zainteresowany ... Cassano :angry2: Po kij taki zawodnik w barwach Nerazzurrich to nie wiem :roll: Odwrócił się od Romy to i odwróci się od każdego innego klubu :?

Pora przejść do dzisiejszego meczu. Grande Inter podejmuje Porto , które narazie bylo tylko dostarczycielem pkt dla Artmedii i Rangersów więc "muszą" wygrać. My mamy dobrą sytuację w grupie , ale także nie możemy oddać tego meczu. Trzeba przyznać , że mamy niezły mur - od 245 minut nie straciliśmy gola w L.M. :D

Przypuszczalne składy:

Porto: Vitor Baia, Bosingwa, Ricardo Costa, Pedro Emanuel, Cesar Peixoto, Lucho, Ibson, Diego, Quaresma, McCarthy, Jorginho.

Inter: Julio Cesar, Cordoba, Samuel, Materazzi, Favalli, Figo, Veron, Cambiasso, Solari, Adriano, Recoba.

Tak mnie jeszcze zastanawia co jest z Martinsem :?: :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 paź 2005, 15:10

serek408 pisze:Tak mnie jeszcze zastanawia co jest z Martinsem
zekomo jest kontuzjowany .... :roll: ale nie wiem czy to prawda

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2005, 15:15

serek408 pisze:Piłkarze 'Nerazzurrich' widać nadal nie wybaczyli Brazylijczykowi jego ostatniego wyskoku (opóźniony powrót ze zgrupowania reprezentacji), bo w samolocie do Porto usiedli daleko od niego.

Adriano siedział osamotniony na tyłach samolotu"
to chyba nie powinno wpłynąć niekorzystnie na jego formę strzelecką. Pamiętamy przeciez Olisadebe, który zawsze siedział sam z nikim nie rozmawiał i wychodziło mu to na dobre. Adriano posiedzi trochę sam w samolocie, będzie miał czas się and soba zastanowić, może będize analizował mecz w głowie :lol: może tylko na tym zyskać.
Wątpię aby koledzy z zespołu nie podawali mu piłki tylko dlatego, że się spóźnił z Brazylii, przecież dobro klubu jst najważniejsze [w profesjonalnym zespole]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 paź 2005, 17:56

Nie wiem jak dla Ciebie Fieldy , ale dla kibica Interu jest ważne to co dzieje się w szatni klubu. Wiadomo taka atmosfera nie służy na dłuższy dystans , a od Interu oczekuje się wyników.
Nie można wykluczyć także sprzedaży Adriano. Choć na takie gadanie jest stanowczo za wcześnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”