Mauro Cantoro w reprezentacji Polski

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Czy Mauro Cantoro powinien gra? w reprezentacji?

Tak
35
64%
Nie
20
36%
Awatar użytkownika
baranek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Mauro Cantoro w reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baranek » 18 paź 2005, 14:17

Witam. Jako, że temat mocno aktualny, czy sądzicie, że występy Mauro Cantoro w reprezentacji Polski to dobry pomysł? Zapraszam do dyskusji.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 18 paź 2005, 14:21

ja myśle że tak, bo na środek z lepszych graczy to mamy tylko Sobola i Szymka a jak kontuzja czy kartki to nie ma potem ich kto zastąpić (patrz mecz z Anglią) :wink:

Awatar użytkownika
baranek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baranek » 18 paź 2005, 14:26

A czy nie uważasz, że reprezentacja Polski powinna być reprezentacją POLSKI ? Chyba nie po to ktoś kiedyś wymyślił ideę narodowych reprezentacji, by przeistoczyły się w rozgrywki klubowe, bo w zasadzie ku temu wszystko idzie. Mój głos na nie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 paź 2005, 14:27

Zdecydowanie TAK.Patrzac na popisy wirtuozów Lewndowskiego, Radomskiego, Mile Mauro w kadrze byłby jak wygrany los na loterii.Jest zasadniczy problem ze Janas pewnie nie pozbawi swoich pupilków miejsca w składzie.

EDIT:
baranek pisze:A czy nie uważasz, że reprezentacja Polski powinna być reprezentacją POLSKI ?
Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków a księza na Księzyc.
Znając charakter Cantoro bedzie walczył lepiej niz nie jeden dotychczasowy reprezentant.Przez ten okres gry w Wiśle Mauro napewno zżył sie z Polska.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2005, 14:33 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
baranek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baranek » 18 paź 2005, 14:32

Właśnie ponoć Janas jest wielkim fanem Cantoro

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 paź 2005, 14:39

baranek pisze:A czy nie uważasz, że reprezentacja Polski powinna być reprezentacją POLSKI ? Chyba nie po to ktoś kiedyś wymyślił ideę narodowych reprezentacji, by przeistoczyły się w rozgrywki klubowe, bo w zasadzie ku temu wszystko idzie. Mój głos na nie.

Gdyby Francuzi mysleli podobnie do Ciebie, to ich reperezentacja mialaby teraz podobny poziom do naszej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 paź 2005, 15:13

ja jestem oczywiscie na NIE :!:
niech on sobie gra w Wisle (jeden z dwoch zawodnikow, ktorych lubie z Wisly) :lol: , nawet niech gra najlepiej, ale od kadry WON :lol:
niepotrzebny nam srodkowy pomocnik :)
wtedy na powolania do kadry nie mieliby juz najmniejszych szans moi ulubiency :) (Janas zreszta tez) np. Lewandowski, Radomski czy Kaluzny :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 18 paź 2005, 19:06

Zdecydowanie NIE. Po przykładzie Olisadebe jestem raczej sceptycznie nastawiony co do takich pomysłów :? Oli przecież też był wielkim patriotą i całową orzełka - wypromował się i już nie chce się przyjeżdżać taki kawał na reprezentacje. :? Nie mówie, że Cantoro zrobił by coś w podobnym stylu ale, to świetny piłkarz i niech gra sobie w Wiśle. Lepiej zajmijmy się szkoleniem młodzieży i tworzeniem szkłółek a nie wydziwianiem... :?

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 paź 2005, 19:12

Lakier pisze:Gdyby Francuzi mysleli podobnie do Ciebie, to ich reperezentacja mialaby teraz podobny poziom do naszej.
A co My Francja :?: :roll:

Wystarczy nam już jeden taki co go noga boli ... POLSKA to POLSKA , a nie jakiś zlepek narodowości. Co innego gdyby urodził się np. w Argentynie , ale przyjechał w wieku dziecięcym do Polski , tak jak to robią "Polacy" wyjeżdżający do Niemiec. Nic do Mauro nie mam , ale wole oglądać policzki Lewandowskiego niż "obcego reprezentanta". Spójrzmy na to także z innej strony. Skoro Cantoro rezygnuje ze swojego dotychczasowego obywatelstwa to czemu miałby nie zostawić Polski :?: :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 paź 2005, 19:15

Mnie jest to obojętne.

Zagra dla nas - super! To naprawdę znakomity zawodnik, bez którego nie wyobrażam sobie Wisły. Przydałby się bardzo...

Nie zagra - nie ma tragedi.

Chociaż prawdę mówiąc jestem bardziej na tak ;)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 paź 2005, 19:22

Miłego ogladania rozgrywania do tyłu piłki przez Lewndowskiego, fauli Radomskiego, bezmyslnego biegania Mili i innych.Mnie wystarcza za argument to co sie dzieje gdy nie ma Sobola lub Szymka.Choc moze Janas zachowa sie rozsądnie i powoła Mauro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 paź 2005, 19:24

Babel pisze:Miłego ogladania rozgrywania do tyłu piłki przez Lewndowskiego, fauli Radomskiego, bezmyslnego biegania Mili i innych.Mnie wystarcza za argument to co sie dzieje gdy nie ma Sobola lub Szymka.Choc moze Janas zachowa sie rozsądnie

Dla mnie Polskość jest ważniejsza od stylu gry , czy wyników. Nie jesteś Polakiem to out!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 paź 2005, 19:25

Po co porównywać nas do Francji , w której 90% piłkarzy "znaturalizowanych" wyemigrowało do tego kraju gdy byli dziećmi.
A taki Cantoro trafił do Polski po 20-stce. Chociaż przydałby się reprezentacji to nie może tak być , że zamiast młodzieży będziemy promować obcokrajowców.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2005, 19:27

Ja jestem za.
Różne reprezentacje mają w swoich składach zawodnikow urodzonych w innych krajach. To nic złego. skoro można tak robić - to nalezy to wykorzystać. Olisadebe pomógł nam w awansie na MŚ po 16 latach bana :lol: [czytaj : klątwy Zibiego]
Może teraz Mauro pomógłby naszym na mundialu w Niemczech.
Byłby dobra alternatywą dla Sobola lub Szymka w razie jakiejs kontuzji - bo zmiennków dobrych na środe pomocy to my nie mamy [czy to DM czy AM czy tez po prostu M]

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 18 paź 2005, 19:36

Ja jestem oczywiscie za ten zawodnik przewyzsza o klase polowe pomocnikow naszej kadry, potrafi sie umiejetnie zastawic, przytzymac pilke, przyspieszyc gre, mocno i celnie uderzyc na bramke, razem z Szymkiem stworzyliby znakomita pare pomocnikow i jaka alternatywa w rezerwie (Sobolewski). A wlasnie w meczu z Anglia brakowalo nam takiego pomocnika, Cantoro liczymy na ciebie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”