Mauro Cantoro w reprezentacji Polski - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Czy Mauro Cantoro powinien gra? w reprezentacji?

Tak
35
64%
Nie
20
36%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 paź 2005, 19:41

Ja mysle że nie .
Mamy sporo dobrych zawodnikow :) akurat na ta pozycje .

Wiadomo że bylby jednym z Lepszych pilkarzy w naszej kadrze . Ale wzbudzilo by to wiele niepotrzebnych kontrowersji 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2005, 19:45

kaczy pisze:Wiadomo że bylby jednym z Lepszych pilkarzy w naszej kadrze . Ale wzbudzilo by to wiele niepotrzebnych kontrowersji Cool
ale bzdura - a Olisadebe nie wzbudzał ? i wszyscy go na rękach nosili [no może nie w Lubinie]
a zreszta piwus bardzo trafnie to opisął wyżej. Ma pecha, że juz snake'a posta dziś dałem jako post dnia :lol:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 paź 2005, 19:52

To jak ktoś jest za ideą REPREZENTACJI NARODOWYCH o musi wiedzieć, że ona się już skończyła dawno. Wystarczy zobaczyć na liczbę Francuzów w ich reprezentacji w 1998 roku a teraz choćby na reprezentację Niemiec u-21. dlatego jestem jak najbardziej za, bo takich zawodników jak Mauro nie mamy za wielu i napewno 100% wzmocnieniem może być.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 paź 2005, 19:55

fieldy pisze:ale bzdura - a Olisadebe nie wzbudzał ?

Wlasnie mialby duzą presje , bo kazdy by chcial zeby byl takim 2 Olim .
I gdyby gral nienajlepiej to by zlatywala na niego krytyka wieksza niz normalnie

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 18 paź 2005, 19:56

Jestem za daniem szansy Cantoro. Jezeli nawet mamy pomocników w reprezentacji to widac ze jak brakuje Szymkowiaka to pomoc sie sypie, jak to mozna było zauwazyc w meczu z Anglią :!: ciekwawe jak postąpi Janas, czy wogóle da mu szanse na pokazanie sie czy od razy skresli go :!: Najblizszy czas pokaze jak potoczą sie losy Cantoro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2005, 20:01

Wlasnie mialby duzą presje , bo kazdy by chcial zeby byl takim 2 Olim .
wątpię - grają na zupełnie innych pozycjach - inne zadania mają na boisku.
Nikt by nie oczekiwał, że Mauro zacznie strzelać gole [no może cloner] - mógłby jedynie dobrze rozbijac akcje ofensywne rywali.
kaczy pisze:I gdyby gral nienajlepiej to by zlatywala na niego krytyka wieksza niz normalnie
nie wydaje mi się, każdy wie na co go stać i krytyka spadałaby taka jak teraz w Wiśle [o ile w ogóle by spadała].
Chyba nikt od niego nie oczekiwałby niewiadomo czego. Wiemy, że potrafi świetnie grać - i jesli miałby formę to bedzie grał - jak nie to nie - jest przeciez Sobolewski, który pewnie przejdzie niedługo na zachód i się będzi ejeszcze rozwijał. Jak Mauro będzie bez formy - nie będzie grał, to i krytyka za złą gre na niego nie spadnie

chyba cos pokręciłem w tym poście :lol: musicie sobie jakoś poradzić

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 paź 2005, 20:07

kaczy pisze:Mamy sporo dobrych zawodnikow
Ujmujac szeroooko srodek pola to mamy - Szymkowiaka, Sobolewskiego... a mnie troche noga ostatnio boli... :? "DOBRY" Lewandowski, Mila i Radomski? czy "LEPSZY" Kaluzny, Swierczewski a moze Pawel Kloc ze Stali... ma dopiero 35 lat. Gra Cantoro w kadrze jak dla mnie bylaby porownywalna z wywaleniem Listkiewicza. Mauro jako zawodnik przewyzsza cala nasza lige i 80% reprezentacji. wiec jezeli chce grac, to czemu mowic nie? jak sie nie nada - nie bedzie powolywany. i final. po co wytaczac hasla narodowosciowe. to nie wojna, tutaj nie trzeba umierac za kraj w ktorym sie gra. wystarczy ochota. a jezeli Cantoro ja przejawia - tylko sie cieszyc.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 18 paź 2005, 20:27

Krzysztof Jarzyna pisze:Mauro jako zawodnik przewyzsza cala nasza lige i 80% reprezentacji. wiec jezeli chce grac, to czemu mowic nie? jak sie nie nada - nie bedzie powolywany. i final. po co wytaczac hasla narodowosciowe. to nie wojna, tutaj nie trzeba umierac za kraj w ktorym sie gra. wystarczy ochota. a jezeli Cantoro ja przejawia - tylko sie cieszyc.
Dobrze prawi,lać mu wódki.Tylko co na to liga polskich rodzin :? chyba szalona młodzież wszechpolska nie dałaby sympatycznemu Argentyńczykowi pograć i byłyby pikiety i blokady itd.A ja jestem jak najbardziej za,w końcu ile to już lat Cantoro nie schodzi poniżej pewnego solidnego poziomu.Jeszcze tylko jakiegoś wysokiego dobrego napastnika skądś sprowadzić zamiast Grega i będzie git

Awatar użytkownika
baranek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baranek » 18 paź 2005, 20:51

I bardzo dobrze, że by były pikiety. Jestem stanowczo przeciw grze tego zawodnika w reprezentacji Polski. Najważniejsza powinna być Polskość. Wolę, żebyśmy mieli taki poziom piłki jaki mamy niż połowę murzynów i zdobyć MŚ. Co z tego, że inni tak robią? A gdyby inni obcieliby sobie uszy, też byście sobie obcieli?

Edit: Szczególnie dziwi mnie zdanie kolegi z Korony Kielce. Sądząc po obrazku w podpisie, chyba nie powinien być za zagranicznym zaciągiem. Ale zresztą...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 paź 2005, 21:10

baranek pisze:Wolę, żebyśmy mieli taki poziom piłki jaki mamy niż połowę murzynów i zdobyć MŚ.
Ale nie planujemy akcji jak Katar, kasa za naturalizację. Zresztą precedens już mamy, kadra ma się narodowo w dalszym ciągu, nie widzę problemów.
I bardzo dobrze, że by były pikiety.
I nie było pikiet. Teraz też nie będzie.
baranek pisze:Najważniejsza powinna być Polskość
Można to równie dobrze zastąpić słowem 'czystość', albo innym nacjonalistycznym hasłem. Jak mówię, należaloby zachować zdrowe proporcje.
baranek pisze:A gdyby inni obcieliby sobie uszy, też byście sobie obcieli?
Hipermarkety nie są polskie. Palimy, bojkotujemy, czy zachowujemy się jak inni? Uszy mają się do dyskusji tak samo jak hipermarkety, więc nie twórzmy osobnego wątku :].

Piłka się zmienia i należy się z tym pogodzić. Reprezentacja Polski nie przypomina Pogonii Szczecin po ostatniej naturalizacji Olisadebe, więc zagrożenie naszej narodowej tożsamości w postaci Mauro Cantoro, nie traktowałbym tak poważnie.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 18 paź 2005, 23:53

Diamen23 pisze:nas do Francji

Coz za porownianie, wezcie tylko pod uwage ze Francuzi mieli wielki udzial w kolonizowaniu swiata w przeciwienstwie do nas Polakow. Tak wiec porownywac sie do nich nie ma najmniejszego wrecz sensu.

fieldy pisze:bo zmiennków dobrych na środe pomocy to my nie mamy

I wedlug mnie ten problem powinnismy rozwiazywac u zrodel a nie isc na latwizne, naturalizujac dobrego pilkarzy jakim niewatpliwie jest Cantoro.
piwus pisze:bo wiekszość ma to głęboko

To ze wiekszosc nie znaczy od razu ze wszyscy.
piwus pisze:Poza tym Mauro będzie miał inne podejście od wszystkich Żewłakowów i Kosowskich, dla których równie istotna co gra dla kraju (o ile w ogóle kierują się taką ideologią) jest promocja do lepszego klubu.
I myslisz ze zawodnik ktory z Polska zwiazany jest raptem od kilku lat bylby w stanie grac calym sercem dla jakby nie bylo obcej druzyny narodowej. Moze i by sie poswiecal na boisku, ale tez pewnie byloba to dla niego bardziej promocja niz gra patriotyczna. Nie znam go osobiscie i nie wiem czym sie gosc kieruje wiec do konca nie moge okreslic i wywrozyc tego cozby to mogl uczynic.
piwus pisze:gdyby Sobol
Gdyby idz na grzyby... 8)

Gdybanie nie ma sensu.
Ajgor pisze:To jak ktoś jest za ideą REPREZENTACJI NARODOWYCH o musi wiedzieć, że ona się już skończyła dawno. Wystarczy zobaczyć na liczbę Francuzów w ich reprezentacji w 1998 roku a teraz choćby na reprezentację Niemiec u-21. dlatego jestem jak najbardziej za, bo takich zawodników jak Mauro nie mamy za wielu i napewno 100% wzmocnieniem może być.
Spojrz jeszcze raz na historie Polski i porownaj ja z historia tych panstw. Jezeli wszystko odpowiednio zmixujesz, (dostaniesz telefon na karte :lol: ) bedziesz wiedzial dlaczego jest tak a nie inaczej.
Krzysztof Jarzyna pisze:Mauro jako zawodnik przewyzsza cala nasza lige i 80% reprezentacji. wiec jezeli chce grac, to czemu mowic nie?

Mozna by go i niby wpusci do kadry, ale jeszcze raz powtorze to nie rozwiaze problemu :?
piwus pisze:bojkotujemy

Wybieram ta odpowiedz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2005, 0:08

Smithu pisze: I myslisz ze zawodnik ktory z Polska zwiazany jest raptem od kilku lat bylby w stanie grac calym sercem dla jakby nie bylo obcej druzyny narodowej. Moze i by sie poswiecal na boisku, ale tez pewnie byloba to dla niego bardziej promocja niz gra patriotyczna. Nie znam go osobiscie i nie wiem czym sie gosc kieruje wiec do konca nie moge okreslic i wywrozyc tego cozby to mogl uczynic.
Myslę, że jak Mauro gra, to gra, a nie zastanawia się "Ciekawe jak jest w Anglii o tej porze roku, słyszałem, że tam pada". Gry patriotycznej nie miałem na myśli, tylko sumienne wypełnianie swoich obowiązków. Wkładanie w to serca gratis i mam nadzieję, że zobaczysz co mam na myśli na mundialu.
Smithu pisze: Gdyby idz na grzyby... 8)

Gdybanie nie ma sensu.
Dobrze, ze przetłumaczyłeś, bo riposty typu "Eureka" nie bardzo rozumie :?.
Gdybanie nie ma sensu, ale moim zdaniem historia alternatywna z Kałużnym zamiast Sobola, jest co najmniej interesująca. Thriller bez amerykańskiego happy endu, tylko z polskim "znowu w życiu mi nie wyszło".

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 19 paź 2005, 0:17

piwus pisze:bo riposty typu "Eureka" nie bardzo rozumie

Takowe wyrazaja moj zachwyt.
piwus pisze:Gdybanie nie ma sensu,

Ciesze sie ze w tym pkt choc sie zgadzamy.
piwus pisze: jest co najmniej interesująca

Hehe, bardzo dobrze zes to zpuentowal :lol:
piwus pisze:a nie zastanawia się "Ciekawe jak jest w Anglii o tej porze roku, słyszałem, że tam pada".

Ani ty ani ja nie mozemy miec pojecia o tym o czym akurat myslisz. Jednakowoz nie zmienia to faktu ze masz racje. W koncu Mauro to Argentynczyk, a tak futbol to zupelnie inna bajka. Jezeli wychodzil na boisko to wkraczasz w inny swiat i wykonujesz to co powinienes zamiast depilacji lewej pachy podczas przyjmowania pilki.
piwus pisze:tylko sumienne wypełnianie swoich obowiązków. Wkładanie w to serca gratis i mam nadzieję, że zobaczysz co mam na myśli na mundialu.
Hmm, powiedzmy ze juz zagra na mistrzostwach, ale co pozniej? Znow sobie kogos znaturalizujemy jak nie bedziemy mieli zawodnika na odpowiednio wysokim poziomie na ktores pozycji?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2005, 10:48

zauwazylem, ze komus tam przeszkadza Kaluzny :?:
dla mnie to dobry zawodnik, i tyle
nie gra w klubie, no to nie ma szans na powolanie do reprezentacji,
nawet Mila, ktory gra w Austrii W. co 2.mecz (tylko z lawki rezerwowych) moze liczyc na powolania, ale ... wg mnie powinno dac sie szanse np. graczom z polskiej ligi - Kazmierczak czy tez inni :)
nie znam nazwisk, ale napewno kogos zawsze mozna znalezc, nie trzeba robic kolejnego Polaka :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 19 paź 2005, 11:36

cloner napisał:
nie znam nazwisk, ale napewno kogos zawsze mozna znalezc, nie trzeba robic kolejnego Polaka
jak nie znasz to poco sie wypowiadasz? powiedz mi tez ole to juz naturalizowanych Polaków gra w reprezentacji skoro uwazasz ze szkoda robic kolejnego Polaka???
Cantoro przynajmniej jest ograny i prezentuje jakis poziom przyzwoitosci i dlatego Janas powinien dac mu szanse, chyba ze bedzie sie radził Rasiaka to wtedy na 100% nie zagra :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”