Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 143

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 18 paź 2005, 22:58

Ten mecz pokazal czym dla Juve jest strata Patricka :? bez niego nas zespol nie istnial w srodku pola przez co nasi pomocnicy nie mogli celnie podawac do napastnikow. Nasi kopacze wyglądali na zupelnie zagubionych, czego wynikiem sa zolte kartki
Pierwsza bramka-ładny strzal i niestety blad Christiana :?
druga bramka- blad w kryciu "Blaziego" oraz niedecydowanie bramkarza
trzecia bramka- rzut rozny wlasciwie z niczego, przedluzenie pilki przez Pume,a Zlatan nie mial wyboru i musial tylko dolozyc noge
Mecz ogolnie mogl sie podobac, ale niestety w 2 polowie tempo siadlo
Toudinho pisze:W zeszłym sezonie oglądalem wiele meczów Juve czasami potrafili zagrać deczko ofensywnie, ale i tak dla mnie grają najbrzydsza na swój sposob oczywiście (wam moze sie podobać mi osobiście się nie podoba, chyba kazdy moze mowić co chce i ja to mowie tzn pisze...) i naj niewygodniejsza pilke, ale moze to przez to że brakowalo super ofensywnie usposobionego Vieiry...
To jest kolejny przyklad mitu z zeszlego sezonu :? napattrzyles sie gry Juve rok temu i myslisz ze dalej gramy na 1:0 a jakbys spojrzal na obecne wyniki przekonal bys sie ze jest zupelnie inaczej :wink:
Ibrahimović pisze:Toudinho napisał:
Wiesz co jeszcze Ci powiem że był to pierwszy i ostatni mecz jaki widzialem Juve no chyba że trafią na Real

Nawet nie wiesz jak sie ciesze ,moze mniej napierdzisz po nastepnym meczu ,a na Realu to ja bym chcial ,zeby trafili....
Real to my sobie na final zostawimy :lol:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 paź 2005, 23:00

Toudinho pisze:Znam znam ale czego mozna bylo się spodziweać po grze Juve skorow zeszłym sezoni grali defensywnie, w tym dokupujać defensywnego Vieire Grali defensywnie i graja nadal.
No to teraz to juz sie popisales... :lol: widziales jak gra Vieira w Juve i nie tylko ?? Nie Widziales ,wiec co sie udzielasz?? Zaraz mi jeszcze powiesz ,ze Vieira to caly czas pod swoja bramka siedzi ??

Wez lepiej wejdz w temat Realu bo tam to cos napiszesz zgodnego z rzeczywistoscia bo w tym temacie to ci to raczej nie wychodzi... Przykro Mi :?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 18 paź 2005, 23:03

Zawiedli mnie strasznie. Don Fabio tęż się nie popisał. Wpuścił Chielliniego w tak ważnym meczu, a on jeszcze wcześniej ani minuty nie rozegrał. Ibrahimović beznadzieja...ogólnie to wszyscy. W pierwszej połowie jedynie Mauro coś pokazywał, i nie wiem czemu Capello go ściągnął. Bramka Ibry przypadek ale jest :P Może w tym sezonie zamierza strzelać bramki tylko w LM, a nie w serie A :twisted:
Może oceny wg mnie, w skali 1-10

Abbiati- przy pierwszej bramce troche zawalił, ale ogólnie zagrał dobrze spotkanie. Dobrze że obronił ten strzał Makkay'a bo 3-0 byłoby nie miłe. ocena 6,5

Blasi-cienko, beznadziejnie, dużo strat piłki...czasami zdarzały mu się lepsze momenty ale bardzo żadko, dobrze że zeszedł. ocena 4

Thuram- dziś słabo. za dużo fauli, i czasami nienadąrzał. za bardzo mu się nie przyglądałem więc nic więcej nie dodam. ocena 5

Cannavaro- taki nijaki mecz w jego wykonaniu. Nie był za widoczny. Powstrxymywał ataki rywali, choć często tego nie robił. ocena 6

Zambrotta- powiem szczerze że spodziewałem się wiecej w jego wykonaniu. za dużo niedokładych podań i głupich fauli. ocena 5

Camoranesi- najaktywniejszy zawodnik Juve w tym spotkaniu. Szarżował ładnie prawą stroną, rozpoczoł jedną z nielicznych akcji Juve wtedy co strzelał Nedved. Ciekawy jestem dlaczego go Capello ściągnął?? ocena 6,5

Emerson- sporo walczył w środku pola, ale to za mało. ładne uderzenia pod koniec, ale niestety Kahn wybronił. Jeden z lepszych zawdoników Juve w tym meczu. ocena 6

Gianichedda-strasznie słabo. za duzo fauli, niedokładnych podań..ehh szkoda gadać. ocena 4

Nedved- sporo walczył ale i sporo tracił. Czsami potrafił się obudzić i pociągnąć team do przodu ale często równało to się z jego stratami. ocena 5,5

Ibrahimovic- strasznie cienko. co chwile tracił piłke, po czym faulował. Jest bez formy to widać, nie wiem czemu zagrał cały mecz. jedynie co go troche ratuje w tym meczu to gol z 90'. ocena 5

Trezeguet- słaby mecz w wykonaniu Treze, bardzo żadko był przy piłce. zawalił po części 2 bramke, mógł wyskoczyć i wybić, a przecież troche wzrostu ma. ocena 4,5

Del Piero - nie wyróżniał się niczym specjalnych, ale nie zagrał też słabo. Dobre chociaż w jego wykonaniu był te rzuty rożne. ocena 5,5

Chiellini - na początku słabo, ale cóż się dziwić skoro nie grał jeszcze ani minuty w tym sezonie. póżniej troche się rozkręcił i grał lepiej, ładny strzał pod koniec, szkoda że Bastian wybił. ocena 5,5

Mutu- Mało grał, i był mało widoczny, bez oceny

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 paź 2005, 23:05

Widzialem co Vieira gra, moze potrafi pociągnąć zespol, zapoczątkować akcje zaczepną ale jest to typowy koleś do rozrywania atakow a neid o rozgrywania (choć defensywny pomocnik ratowal wam dwa razy dupe). Rozgrywaniem chyba powinien zajmować się ktos inny np Nedved ale dzisiaj mu nie szło...zreszta jak oglądam mecze Juve to zawsze chyba im nie idzie...a moze to uroda ich piłki :lol: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 18 paź 2005, 23:06

Mialem zle przeczucia. Juz mecz z Interem pokazal, ze Juve traci tzw. power. Spotkanie z Messina mnie w tym utwierdzilo. Niby oszczedzali sily, ale tym nie mozna usprawiedliwiac calkowitego braku pomyslu na gre. Juve bez Vieiry ma ogromne problemy z rozegraniem pilki i to jest przerazajace. No ale po koleji:

Abbiatt - 4 BARDZO ladne interwencje, ale i tak zostanie mu zapamietany blad przy pierwszej bramce i czesciowa wina przy stracie drugiego gola. Ogolnie wiec trzeba uznac, ze nie zachwicil, ale nie obwiniam go o porazke.
ocena: 5.5

Blasi - latwe straty, niepewny w odbiorze. Slabe spotkanie
ocena: 4.5

Zambrotta - szukal gry, probowal, ale jedyne co mu dzis wychodzilo to glupie i dosc brutalne faule. Najslabszy mecz w tym sezonie.
ocena 4.5

Cannavaro - ogolnie zagral przyzwoicie. Udane pulapki offsidowe, jednak pare razy Maakay groznie mu uciekl i to zaniza jego note.

Thuram - polowanie na wlasna bramke trwa. Najpierw z Messina, teraz z Bayernem Francuz byl blisko trafienia samoboja. Na szczescie nie wyszlo. Pozatym pare spoznionych reakcji i niepotrzebne faule na pograniczu pola karnego. Jednak bylo tez pare udanych interwencji, wiec ocena troche wyzsza niz u bocznych obroncow.
ocena: 5

Camoranesi - tu wlacza mi sie wielki znak zapytania. Probuje, kiwa, dosrodkowuje, rozgrywa, dwoi sie i troi i co? Capello go zmienia. Myslalem, ze mnie szlag trafi jak to zobaczylem. Moze jestem za glupi, zeby pojac ta decyzje, a moze Capello jest slepy. Niewiem, niewiem, niewiem....
ocena: 6

Nedved - obok Camora jedyny gracz Juve, ktory probowal cos grac w I polowie. Dzis z druzyny Mistrza Wloch zdecydowanie najlepszy na boisku.
ocena: 6

Emerson - szok! Nie obawialem sie kontuzji Vieiry, bo bylem pewien, ze Brazylijczyk godnie go zastapi. Zawiodlem sie i w sobote i dzis. Walczy, probowal rozgrywac i udzielal sie w akcjach ofensywnych. Niestety po za jednym groznym strzalem nic z tego nie wyszlo. Szkoda
ocena 5

Giannichedda - 2 faule, zolta kartka, 2 straty i koniec. Niewidoczny. Czemu to on nie zostal zmieniony w polowie, oprocz Fabio nie wie chyba nikt? :?

Ibrahimovic - no i wkoncu. Nasza gwiazda, ktorej sie marza wielkie pieniadze. OK, tylko za co? 9 fauli, 9 strat, 1 strzal niecelny i 2 celne w tym zdobyta bramka, oto bilans Zlatana z dzisiejszego meczu. Trzeba przyznac, ze robi wrazenie. Niby strzelil, ale to w zadnym stopniu nie polepsza jego dzisiejszej oceny. No moze o pol punkta. Mialo byc 4, bedzie 4.5.

Trezeguet - biegal tam z przodu, jednak nic z tego nie wyniklo. Szkoda tej jego akcji po ktorej trafil w boczna siatke. Nalezy tez przypomniec bardzo ladne podanie do Nedveda w I polowie. Tyle. Ogolnie mocno przecietny wystep.

zmiennicy:

Chellini - zastapil Blasiego i poza paroma "szkolnymi" bledami niczym sie nie wyroznill.
ocena: 4

Del Piero - gdyby wszedl za Zlatana, Gianniego, badz Trezegola pewnie przynioslo by to wiekszy skutek, a tak zastapil Camora i biegal po tym prawym skrzydle, ale widac, ze bez przekonania. Trzeba jednak przyznac, ze sie staral i za to ma ocene 5, no i dotatkowe 0.5 punktu za to, ze go uwielbiam :P

Mutu - krotko gral, niczego nie zepsul, niczym nie blysnal.

sedzia - jak na LM slaby. Bledy na niekorzysc obu stron. Mozna sie tez doczepic do tego, ze przysluzyl sie Bayernowi przy pierwszej bramce, ale tak szczerze powiedziawszy nie ma co sie sedzia zaslaniac. Juve przegralo bo nic nie gralo, no poza ost. 5 minutami. Tyle :cry:

Zle dobrana pierwsza 11, zle zmiany, brak pomyslu na rozegranie w sroku pola. Oto glowne powody porazki. Kazdy wie ze mecz sie wygrywa w pomocy, a pomoc, a szczegolnie jej srodek byl dzis slaby, no i obrona, najsilniejsza formacja Juve rowniez sie nie popisala. jedyny pozytyw jaki wynika z tego spotkania, to fakt, ze ten wynik, moze zatka usta niektorym dzieciakom krzyczacym po 5 kolejkach Serie A i 2 LM, ze Juve Mistrzem, Juve Mistrzem, Forza Juve !!! Az juz tego sluchac sie nie dalo :?

Tyle odemnie. Koncze, bo sie rozpisalem. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy dotrwali do konca :wink:
Ostatnio zmieniony 18 paź 2005, 23:10 przez veelden^, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 paź 2005, 23:08

Toudinho pisze:zreszta jak oglądam mecze Juve to zawsze chyba im nie idzie
A widziałeś mecze z Realem?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 paź 2005, 23:12

Widziałem mecze z Realem. Przegraliście 1:0 uratowały was 2x slupek i poprzeczka...Potem przegraliśmy. Ale to sam powiedz co zagraliście na Bernabeu :?: moim zdaniem slabiutko (patrzac tez na forme Realu, której poprostu nie było), u siebie gracie jak zawsze, przewaznie wygrywacie i tak tym razem było...zresztą Real już od dluższego czasu jest w krysysie wiec nie myśl że liczylem na przejście muru w postaci Juve.

A i pamietam emcz z Realem w finale ligi mistrzow tez 1:0 :wink:
Ostatnio zmieniony 18 paź 2005, 23:12 przez Toudinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 paź 2005, 23:12

Takie gadanie nie było Vieri to co bez francuza nie ma Juve. Troche nisko oceniacie Juventus :!: :!: jak wszystko zależy on Patricka :?: aż sam się dziwie ze to pisze ale tak nie jest. Bo troche chyba co nie którzy nadal zyją sondami na najlepszego gracza miesiąca :lol: :lol:

Bayern zagrał dziś swietny mecz. To nie ulega watpliwości ale gra się tak jak przeciwnik pozwala a dziś np. (powtarzam np. bo karzy pokazał "coś") Zambrotta pozwala na duże. Bo bramka na 1;0 to 40% jego "zasługa" zreszta samy widzieliście. Tym mecze Bayern troche utarł nos Starej Damie ba nie troche to w pierszej połowie by było Turyńczyków. Zlatan dal popis chamstwa jak nie idzie. I jak go szanować ?

Demichelis zagrał max mecz wielkie słowa uznania dla niego. Lucio i Ismael byli wszedzie a Sangol poprostu grał po swojemu. Szkoda że Makay nie trafił bo należało mu się. Tym bardzie że zmarnował 200% :( ale chyba każdy Bawarczyk może być zadowolony.

Ogółem fajny mecz ale tylko ze wzgledu na Bayern. Gratulacje sie należą Bawarczyka po pokazali świetny football. Aż w pierszej połowie piłem z ich zdrowie :lol:

Teraz Ci fani Juve co nie mają mozliwość ogladanie Canal + mają troche mnie i wiecej nakreślone pewne sprawy. Zlatan i inne tematy. Zreszta Wasze oczy nie mogą klamać :lol:

Pozdro

Tylko nie pisać zaraz kogo kupować w czasie mercato Lucek i te sprawy. :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 paź 2005, 23:16

*_For_zaza_Milan_* pisze:Takie gadanie nie było Vieri to co bez francuza nie ma Juve. Troche nisko oceniacie Juventus jak wszystko zależy on Patricka aż sam się dziwie ze to pisze ale tak nie jest. Bo troche chyba co nie którzy nadal zyją sondami na najlepszego gracza miesiąca

:brawo: Obiektywan odpowiedź fakt ze kibola Milanu ale obiektywna, ale w tym temacie zlego słowa na Juve nie mozna powiedzieć...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 paź 2005, 23:17

Toudinho pisze: Obiektywan odpowiedź fakt ze kibola Milanu ale obiektywna,
Bzdura. Nie lubiac jakiegokolwiek klubu nie można być wobec niego obiektywnym.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 paź 2005, 23:18

Toudinho pisze: Obiektywan odpowiedź fakt ze kibola Milanu ale obiektywna, ale w tym temacie zlego słowa na Juve nie mozna powiedzieć...
Ty bys nie gratulowal ,tylko sam cos madrego napisa,l ,bo narazie zarowno w temacie Juve jak i Barca tego nie zauwazylem :roll:

Fakt nie mozna mowic ,ze bez Patricka nie ma Juve ,ale jestem przekonany ,ze z Vieira w skaldzie zagralibysmy lepiej....

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 18 paź 2005, 23:19

Naprawde zawiodlem sie na Juve, tak liczylem ze Ibrahimowic znowu pokaze swoj niekonwencjonalny drybling, a tu klapa ogromne klopoty z przyjeciem pilki, zero rajdow nie wiem co sie stalo. Moze obrona Monachium byla dzisiaj tak dobra......... ale mecz ogolnie ladny, szybkie tempo, duzo okazji, milo sie ogladalo........

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 paź 2005, 23:21

Też sobie pozwole na ocenę poszczególnych piłkarzy w skali 1-10

Abbiati - straszny błąd przy pierwszej bramce, niepewne interwencje, praktycznie w ogóle nie wyłapywał górnych piłek, a dużo pomagali mu obrońcy 5/10

Thuram - jego gra mi się nie podobała prawie w ogóle. Złe podania, głupie straty, żółta kartka ehh... 4.5/10

Cannavaro - jeden z aktywniejszych obrońców, starał się jak mógł, piękne odbiory piłek, ogólnie pozytywny występ 6,5/10

Zambrotta - ładnie ciągnął prawą i lewą stroną, był wszędzie. Wiadomo, że miał głupie faule, ale nie były raczej chamskie. 6,5/10

Blasi - strasznie, malutko celnych podań, wiele strat, bezmyślna gra 4/10

Nedved - podobała mi się jego gra, jak zwykle waleczny, oddawał ładne strzały na bramkę Kahna. Pare niecelnych podań i pare strat, ale robił co mógł. 7/10

Camoranesi - początek kiepski, ale rozegrał się w moment. Przeprowadzał ładne, kombinacyjne akcje i strzelał. Niewiem dlaczego został ściągnięty :? 7/10

Emerson -bardzo ospały, często tracił piłki, chociaż ładny strzał oddał. Wyglądał tak jakby nie chciało mu się grać, nie wniósł nic ciekawego do meczu. 5/10

Gianichedda - zastępca Vieiry? wole pozostawić to bez komentarza. Jak on mógł być liderem w Lazio? zagrał strasznie! 3,5/10

Trezeguet - łapany w pułapki off-sidowe. Widać było, że chce dla drużyny jak najlepiej, ale bez żadnego skutku. 5/10

Ibrahimovic - strasznie beznadziejny mecz. Nie umiał przyjąć łatwych piłek przez co 98% tracił, bez sensu się kiwał, nawet ta bramka go nieusprawiedliwia. 3,5/10

Rezerwowi:
Del Piero - wprowadził w pewnym stopniu życie w drużynę. Aktywny i dosyć często przy piłce. Ładnie strzelił z rzutu wolnego, ale szkoda, że w sam środek :roll: 6/10

Chiellini - zdecydowanie gorszy od Blasiego. Zagrażał bramce, z tym, że...naszej. Dużo niecelnych podań i widoczny brak doświadczenia. 3/10

Mutu - wszedł w końcówce meczu i praktycznie w ogóle go nie widziałem. Brak oceny za zbyt krótką grę.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2005, 23:26 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 18 paź 2005, 23:25

Zaza - jasne, ze tak napisac nie mozna. Ale sam widziales i mecz z Messina i dzisiejszy. Oni nie umieja pilki w srodku pola rozegrac. Widziales jak to robil Bayern - szybkie, dokladne podania, a Juve? Zalosne to bylo. Ja normalnie patrzac na ich gre chowalem sie pod fotel ze wstydu przed kolegami. Emerson musi sie obudzic i faktem jest, ze jakis srodkowy, ale ofensywny pomocnik powinien zostac kupiony, ale to dopiero latem. Ja wiem, ze nie mozna zawsze wygrywac i liczylem sie z ta dzisiejsza porazka, ale nie w takim stylu :!: Pozdro

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 18 paź 2005, 23:28

Nie glądałem meczu niestety :/ ale jutro powtóreczka:D

Wynik nie powinien dziwić, w piłce na tym poziomie decyduje forma dnia i drobne szczegóły, każdy z kazdym może wygrać! A niemcy też maja skład imponujący moze nie tak jak juve ale tez nie moga narzekać!!

Kibice Juventusu notabene powinni sie cieszyc z tej porażki bo zawsze to zwiększa niepewność i emocje, ciesze się że Juve nie jest jak Chelsea, czyli maszynka do wygrywania za pieniądze, widac że to ludzie i maja dni słabości. Jako kibic nie przepadający za Stara Dama jestem pełen optymizmu i wierze ze jeszcze cosik może sie zmienic w lidze włoskiej :D

Juventasie nie martwcie sie weźmiecie rewanż na del alpi :D i patrik wróci!! ogólnie jest optymistycznie

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”