F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 169

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 17 paź 2005, 18:07

W tamtym sezonie prawie nikt nie miał zarzutów do Franka gdy Barca wygrywała.Kiedy pojawiły sie wpadki każdy od razu ma zarzuty do trenera.Sądzeże trener powinien być przyjacielem zawodników ale także powinien być stanowczy i przede wszystkim umieć ustalać skład :wink: Majac tak szeroką ławke rezerwowych w zespole powinna być konkurencja która zazwyczaj wpływa dobrze na cały zespoł.Według mnie Rijkaard powinien grać szerszym składem a nie ciągle ta sama 11 bo poźniej Ci zawodnicy bedą zmęczeni.Mark van Bommel powinien zdecydowanie więcej grać takie jest moje zdanie :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 paź 2005, 18:15

Ultras-Sur pisze:W tamtym sezonie prawie nikt nie miał zarzutów do Franka gdy Barca wygrywała.Kiedy pojawiły sie wpadki każdy od razu ma zarzuty do trenera.
Tak jest wszędzie...
Ultras-Sur pisze:Według mnie Rijkaard powinien grać szerszym składem a nie ciągle ta sama 11 bo poźniej Ci zawodnicy bedą zmęczeni.Mark van Bommel powinien zdecydowanie więcej grać takie jest moje zdanie
Ja też bardzo bym chciał aby Mark grał więcej. Ja nie wiem Ryjek nie ma do niego jakoś przekonania. Mógłby grać na środku z Xavim i Deco a Rafa na środek do Puyola. Marquez grał bardzo dobrze w tamtym sezonie na pivocie, bo moim zdaniem wiedział o tym, że jak bedzie grał źle to nikt za niego tego lepiej nie zrobi. NIe mówie, że teraz gra słabo. dla mnie nie zachwyca. NIech wraca tam gdize jest jego miejsce czyli na środek obrony. Oleguer na ławke i będzie wszystko ok. A tak na marginesie przecież van Bommel to holender i Rijkaard go nie wystawia...dziwne :wink:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 19:36

Przecież Rijkard robi rotacje w składzie, napewno częstsze niz w tamtym sezonie. Niektóre decyzje personalnie dziwia mnie również, jak chocby żadkie występy Van Bomela, czy ciągłe stawianie na Oleguera :angry:
Moze jutro Mister da zagrac rezerwowym i przy okazji da im sie wykazac :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 paź 2005, 21:38

NO i jak tam meczyk się podoba?? Grają tak jak chciałem, Marquez z Puyolem na środku obrony, van Bommel na pivocie, lecz nic z tego nie wynika. Zero polotu, finezji i tego co Barca doskonale potrafi. Myślę, że Larssona zmienie Messi.

Dacie radę chłopaki. Wygramy to

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 paź 2005, 21:42

narazie nie widać bylo jakies miazdzacej przewagi barcy. Panathinaikos gra jak rowny z rownym . Chodz jednak barca przycisnie w 2 pol i powinno byc ze 2-0 .

Ale nie ukrywam że licze na niespodzianke :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 paź 2005, 22:42

Ha Ha Ha Ha remis...z Panathinaikosem, nawet bramki nie skuliscie coś nei tak...tak mi przykro!

A jak zagraliście polot finezja byała jak zawsze heeeeeeeee :?:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 paź 2005, 22:45

Toudinho pisze:Ha Ha Ha Ha remis

Wszystko w porządku :shock:?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 18 paź 2005, 22:46

No i Barca pierwszy mecz zremisowała :( Szkoda bo okazje były, zwłaszzca dwie setki Eto'o. Dzisiaj przynajmniej dobrze zaprezentowała sie defensywa i co najwazniejsze Marquez był partnerem Puyola i grali lepiej :!: Ciekawie zapowiada sie rewanz bo grecy nie są tacy słabi jak w meczach z Wisłą :!:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 paź 2005, 22:47

Niestety 0-0. Sądziłem, że strzelimy przynajmniej jedną bramkę. W drugiej połowie było już nieco lepiej, ale nie tak dobrze jakbyśmy wszyscy tego chcieli. Najlepiej dla mnie zagrał Marquez z Puyolem. Mieli bardzo pewne i udane interwencje. Rijkaard powinien stawiać na ten duet także w meczach ligowych. Valdes dobrze na poziomie. Belletti parę udanych rajdów, lecz także kilka strat. Występ średni. Gio w miare dobrze. Xavi i Deco starali się jak mogli, grali jak zwykle dobrze i równo. Ronaldinho niczym nie zachwycił, tak samo Eto'o poza kilkoma ładnymi wyjściami do piłek i zmarnowanymi sytuacjami, około 3. Larsson słabo. Ogólnie występ Barcy oceniam na 3-. Mam nadzieje, że w najbliższym meczu ligowym będzie dużo lepiej.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 paź 2005, 22:50

Toudinho pisze:Ha Ha Ha Ha remis...z Panathinaikosem, nawet bramki nie skuliscie coś nei tak...tak mi przykro!

A jak zagraliście polot finezja byała jak zawsze heeeeeeeee
Bardzo ciekawy wpis ,pelen finezji ,bardzo tworczy ,opisujacy mecz ,conajmniej jakby go kolega ogladał.... :lol:

Ja tylko przypomne dla kolegii informacjii wynic Realu z pierwszej kolejki LM

Lyon - Real 3:1 8) Tyle....

Przynajmniej dla mnie remis Barcy to zadna niespodzianka ,bo wiadomo grali w Grecji ,(przypomina mi sie teraz jak Cloner przed meczem Pana-Werder sie smial z tego) Grecja i Turcja to gorace tereny i wywiezienie z tamtad 3 punktow to naprawde wyczyn ,wiec nie ma sie co wstydzic porazki

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 paź 2005, 22:52

Ibrahimović pisze:,conajmniej jakby go kolega ogladał....

nie wiesz co to za znak "?" chyba zadalem pytanie wieć nie widziałem meczu...

Ibrahimović pisze:Lyon - Real 3:1 Tyle....

Coś Ci nie psozło bylo 3:0.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 paź 2005, 22:55

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :?
Panathinaikos - Barcelona 0:0
Cóż z tego, że mieliśmy optyczną przewagę? Cóż z tego, że ktoś może nawet się starał? Jestem zawiedziony i oficjalnie obrażam się do Rijkaarda mimo, że to nie jego wina. Kozioł ofiarny musi być. Obrażam się też na Rasiaka. To pewnie jego wina.

Ostatnie chwile przed spotkaniem. Patrzę, szukam i nie widzę ... Oleguera :o Kilka chwil ze szczeną na podłodze z wrażenia tego posunięcia Mister. Zaskoczył mnie bardzo. Szkoda, że nie wdziałem też Messiego :? Rijkaard wychodzi z założenia, że jak zaskakiwać to od razu bardzo :roll: Zagrał za to Larsson tylko co z tego :?
I połowa to ogólnie piach w wykonaniu Barcy. Za wolno i za bardzo schematycznie. Za mało polotu, przyspieszeń gry. Za dużo błędów w środku pola i obronie (na szczęście bez konsekwencji). Ogólnien dużo fauli. Flavio Conceicao powinien mieć żółć już po pierwszych 45 minutach, ale to bez znaczenia. W drugiej połowie Barca znowu zaczęła dobrze. Grała szybko i stwarzała zagrożenie. Więcej udzielał się Ronaldinho, który w pierwszej połowie przeszedł obok meczu trochę. Deco zagrał tak sobie. Xavi nieco lepiej. Widać było pewność w jego poczynaniach. Mark van Bommel tragedia [*]. Mogliśmy równie dobrze grać w 10. Motta nie zagrał dużo lepiej, ale chociaż nie popełniał błędów. Gio dość przeciętnie mimo kilku strzałów. Dobry mecz (na tle innych zawodników) Bellettiego. Dużo szarpał w ataku i grał pewnie w obronie. Barca miała jak zwykle przewagę w posiadaniu piłki, ale nie przekładało się to za bardzo na sytuacje bramkowe. Oczywiście Eto'o nie byłby sobą gdyby nie zmarnował przynajmniej dwóch setek [*]. Pierwsza na samym początku meczu a druga kiedy mijał wszystkich po drodze i postanowił nie trafić w bramkę :? Wejście Messiego oczywiście bardzo dobre. Chłopak gra świetnie i nie mam do niego żadnych zastrzeżen. Sam jednak meczu nie wygra. Iniesta? To jakaś pomyłka chyba :roll: Nie rozumiem po co graliśmy długie, górne piłki z obrony do ataku z pominięciem Deco i Xaviego :?: :? Sędzia też mnie czasem denerwował bo bywało, że gwizdał byle gówno, ale ogólnie bez większych zastrzeżeń. Może poza tym, że piłkarze Barcy przynajmniej 3 razy zagrali ręką, ale ani razu nie odgwizdał tego.

Ogólnie jestem zawiedziony. Nie graliśmy fatalnie, ale z taką grą to nie mamy na co liczyć w LM.

Gratulacje dla Panathinaikosu. Niektórzy młodzi zawodnicy grali świetnie. Nazwisk nie będę wypisywał bo nie umiem :oops:

Póki co tyle, ale pewnie zaraz ktoś mi o czymś przypomni.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 paź 2005, 22:55

Ibrahimović pisze:Lyon - Real 3:1 Tyle....
3:0 drogi kolego 8)

Co do meczu Barcyto w przerwie przełączyłem na PolsatSport i byłem w szoku, że widniał remis. Chłopaki w studiu troszke zaspani i Kowalczyk (?) opisywał Barcę negatywnie. Zdziwiłem się, że nic nie strzelili o klase niższym "Koniczynkom". Rijkaard powinien przeprowadzić jakąś rotacje w składzie bo w takim stylu nie wróżę nic specjalnego Barcie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 paź 2005, 23:00

No i zaczyna się 8)
Toudinho pisze:Ha Ha Ha Ha remis...z Panathinaikosem, nawet bramki nie skuliscie coś nei tak...tak mi przykro!

A jak zagraliście polot finezja byała jak zawsze heeeeeeeee
Ha Ha Hala Toudinho wspinający się na wyżyny intelektualne tym postem.

Nie wspomniałem o środkowych obrońcach :oops: Marquez kilka prostych błędów więc zagrał tak sobie. Puyol bez zastrzeżeń raczej, ale też mogło być lepiej.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 paź 2005, 23:10

Tomusmc pisze:3:0 drogi kolego
No tak ,moj blad ,nie wiem skad ja wzialem ta bramke dla Realu :?: :roll: :lol:

I ktos tutaj sie smieje ,ze Barca bramki nie strzelila :roll: ,a Real nie dosc ,ze baty dostal to jeszcze nie strzelil....

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”