Gry... - Strona 316

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 mar 2019, 15:10

Ja dzisiaj nabyłem Forza Horizon 4 za 30 e. Dobry deal. W Polsce sprzedam za 20 e po ukończeniu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2019, 15:39

Obrazek

Beauty 8)

God of War to najlepsza gra od czasów Wiedźmina, dawno mnie tak nic nie wciągnęło. Takiej gry potrzebowałem żeby odkurzyć konsolę, a tu jeszcze czeka RDR2 ;) kto jeszcze nie grał niech szybko nadrabia, GoW 3 też świetny, również można nadrobić, ale historie się nie łączą

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 mar 2019, 17:22

RDR2 to pizdeczka w porównaniu z GoW, życzę Ci żebyś się nie zawiódł. Symulator jazdy na koniu i podziwiania krajobrazów, z okazjonalnym strzelaniem tu I tam.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 mar 2019, 17:28

RDR2 to jedna z lepszych gier w jakie grałem w ostatnim czasie. Masa rzeczy do roboty, olbrzymi otwarty świat, świetna historia, znakomite wyraziste postacie. Ani przez chwile mi się nie dłużyło. Tytuł najlepszej gry 2018 imo przyznany jak najbardziej słusznie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2019, 17:29

cruel pisze: RDR2 to pizdeczka w porównaniu z GoW, życzę Ci żebyś się nie zawiódł. Symulator jazdy na koniu i podziwiania krajobrazów, z okazjonalnym strzelaniem tu I tam.

Grałem w pierwszą część więc nie wyobrażam sobie żeby nie mieć dwójki. Podoba mi się ten klimat dzikiego zachodu, ale na recenzje jeszcze przyjdzie czas bo póki co sobie poleży :) zewsząd czytałem dobre opinie więc też mam nadzieję, że się nie zawiodę

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 mar 2019, 17:48

Najlepszą grą roku 2018 roku zostało GoW, a nie RDR2. I ja się pod tym podpisuję.

RDR2 jest świetna ale nie ma szans w starciu z 1. Pierwsza część była idealnie wyważona, wręcz nierockstarowo, nie przytłaczała swoją ogromną zawartością. To jedna z lepszych gier w jakie grałem. Fabuła była dobra i ciągnęła grę do przodu, multum dodatkowych możliwości przy okazji, to był tylko dodatkowy smaczek. W dwójce już wróciła bolączka większości GTA, świat jest wielki, opcji jest ogrom i paradoksalnie, to jest też trochę minus, rozmywa się przez to główna oś fabuły, która jest słabsza niż w 1, a wątki poboczne nie są choćby w połowie tak dobre jak w Wieśku. Dlatego też większość osób, które znam, przerywało grę przed ukończeniem, bo byli znużeni i wracało do niej po miesiącu albo dwóch, bo gra ich przytłaczała. Wielka gra ale wpadła w pułapkę przerostu contentu i cierpi na brak odpowiedniego balansu.

GoW to z kolei zdecydowanie najlepsza gra serii, wszystko tu świetnie zagrało. Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy z ekskluzywnych tytułów na PS4.

Sekiro ponoć bardzo dobre ale grą roku raczej na pewno nie zostanie.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 23 mar 2019, 18:18

Tomusmc pisze:
cruel pisze: Ps4 pro ma dysk 1tb w standardzie, poza tym jest mega cicha (najnowsza rewizja)

Przede wszystkim obsługuje 4k, jeśli ktoś nie ma tv z tą technogią to nie ma po co brać pro bo nic mu to nie da
Właśnie o tego typu wskazówki mi chodzi - te 55 cali, brałem z najbogatszą wersją (4K ultra HD, smart dom... itp, itd.).

Czyli co, lepiej wziąć wersję PRO z 1tera?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 mar 2019, 18:26

A duża różnica w cenie? Jak piszesz, że konsola ma być dodatkiem do TV i raczej służyć do gier w towarzystwie, to akurat 1TB nie będzie aż tak potrzebny, bo po prostu nie zapełnisz tego grami. Jeśli planujesz jednak grać regularnie, wówczas pojemność dysku może być bardzo istotna. Wszystko znów zależy od celu.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 23 mar 2019, 18:36

piotrcies pisze: A duża różnica w cenie? Jak piszesz, że konsola ma być dodatkiem do TV i raczej służyć do gier w towarzystwie, to akurat 1TB nie będzie aż tak potrzebny, bo po prostu nie zapełnisz tego grami. Jeśli planujesz jednak grać regularnie, wówczas pojemność dysku może być bardzo istotna. Wszystko znów zależy od celu.
Mam już swoje lata i obowiązki i regularna gra raczej nie wchodzi w plany - choć w "takiego Gothic (tylko z nocą kruka)" czy innego fallouta to z chęcią bym się na weekend wyłączył że świata żywych :wink:

Zapytam inaczej, jest jakaś wersja (PRO?), która da lepsze efekty na 4K?

Różnica cen z tego co pamiętam jest na poziomie 250-400 zł.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 mar 2019, 18:41

IMO przy rosnących pojemnościach gier i coraz większej cyfryzacji, lepiej mieć jednak 1tb ale przy okazyjnej grze i braku zalegania gier na dysku 500gb też spokojnie da radę. To nie jest aż taka przepaść cenowa. Co do PRO, jeśli masz dobry telewizor, finansowe możliwości, zależy Ci na jak najlepszej grafie, to warto. Żadna rewolucja i przepaść ale jednak różnica widoczna, choć na zwykłej też nie będziesz miał na co narzekać. Przy szacowaniu kosztów, weź pod uwagę, że za dwa lata, być może będzie czekała Cię przesiadka na PS5, bo wtedy to będzie już nowy standard.

Wersje PRO różnią się aktualizacjami. Obecnie chyba standardem jest bodaj CUH-7200, która jest trochę cichsza i ciągnie ciut mniej prądu od poprzednika. W 4K różnicy nie powinieneś dostrzec.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2019, 19:15

Ja też niewiele gram, ale co jakiś czas kupuję sobie z PS store jakieś gierki i mam już z 700 GB zajęte :P z doświadczenia wiem, że 500 GB to za mało

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2019, 21:40

Ratujcie, nie mogę przestać grać!

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 mar 2019, 21:44

A próbowałeś wyłączyć grę?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 mar 2019, 21:53

Tomusmc pisze: Ja też niewiele gram, ale co jakiś czas kupuję sobie z PS store jakieś gierki i mam już z 700 GB zajęte :P z doświadczenia wiem, że 500 GB to za mało
Jeszcze nigdy nie kupiłem gry na PS Store. Jak dla mnie jest to wydawanie pieniędzy w błoto. Tylko wersje pudełkowe mają sens. Przechodzę grę i odsprzedaję. Sumarycznie wychodzę na zero. Śmieszą mnie te całe %%% cyfrowe.

ps. GOW kupiłem na jakieś promo w MM w listopadzie. Z uwagi na brak czasu odpakowałem grę pod koniec lutego. Pograłem godzinę i nie wiem czy jeszcze wrócę. Jestem po walce z jakimś typem po której wyruszam w drogę. Warto dać szansę grze?
Ostatnio zmieniony 23 mar 2019, 21:56 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 mar 2019, 21:56

Tzn ogólnie się zgadzam i robię w zasadzie tak samo, ale na ps store można czasem wyciągnąć naprawdę fajna promocje. Kupiłem tam kiedyś Sherlocka Holmesa The devils daughter za około 40 zł, a na Allegro czy innym olx chodziły po 100/120, także się opłacało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”