Gry... - Strona 320

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 mar 2019, 21:41

Pad od Xboxa kompletnie mi nie podszedł. Być może dlatego, że od zawsze mam plejke

Jestem już przy końcu GoWa i stawiam go ex aequo z Wiedźminem na pierwszym miejscu gier w które miałem okazję grać. Moja osobista opinia

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 28 mar 2019, 21:51

Kojiro pisze:
dziki pisze:
A mi się podoba. Przypomina pada do xboxa.
Chcesz pada, który podobny jest do Xbox https://1.allegroimg.com/s512/034e0e/59 ... cffaf45951
Mi zarówno pad od ps4 jak od xboxa się podobają wiec luzik :D Zawsze myślałem, że pady od xboxa są bezkonkurencyjne ale przesiadłem się na ps4 i jakiejs wielkiej różnicy nie odczuwam. No może czasem przyciski mi się mylą np R1 z R2 ale to nic.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2019, 22:30

Pad od PS4 jest znacznie lepszy niż ten od PS3. Sony zrobiło kawał dobrej roboty, ja posiadałem trójkę od Japończyków długo, a nigdy nie nauczyłem się intuicyjnie korzystać z ich kontrolera, w PS4 nastąpiło to niemal z automatu. Dla mnie najlepszy pad na rynku, tylko warto zainwestować w nakładki na analogi, bo te mają tendencję do ślizgania się pod palcami.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 28 mar 2019, 23:04

https://cdaction.pl/news-56192/sekiro-s ... dzine.html
Ktos przeszed Sekiro w niecala godzine :D

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 mar 2019, 12:32

Smashing Pumpkins pisze: https://cdaction.pl/news-56192/sekiro-s ... dzine.html
Ktos przeszed Sekiro w niecala godzine :D

Ta ale na alternatywnym zakończeniu. Robiąc to koleś pominął jakieś 30% gry.

Sekiro jest idealną grą do speedrunów, bo ma wiele ukrytych przejść i tylko bossowie fabularni blokują dostęp do dalszych lokacji, do tego umiejętny gracz nie musi się specjalnie oglądać na zdobywanie koralików by podkręcić pasek hp czy zbierać ulepszenia tykwy do leczenia, bo i tak będzie likwidował bossów kontrami. Ta gra ma content do eksploracji i to zajmuje najwięcej czasu a speedrunerzy mogą dać popis i uważam, że jeszcze mocno podkręcą ten rekord. Czekam też na speedruny całego przejścia gry a nie skróconej wersji.

Z tego co widzę, to już zaczynają się pojawiać filmiki z speedrunami gdzie gracze przechodzą grę nie tylko szybko ale także bez żadnych otrzymanych obrażeń...

Chore ;) no ale są takie świry ;) Uważam, że przejście Sekiro przy skróconym wątku fabularnym zajmie między 35-45 min a przejście dłuższej wersji fabuły zajmie jakieś 1h i 20-30 min.

Jak by nie było chyba rekord np. przejścia Dark Souls 3 zmieścił się poniżej 1h i 10 min

Ja sobie w Sekiro gram powolutku, sprawdzając wszystko co się da i zbierając wszystko co się da. Aktualnie zabiłem już 15 mini bossów a dzisiaj pewnie wezmę się za Genichiro a później świątynia małp bo jest boss zablokowany póki Genichiro nie pokonam. Znam też lokalizacje przynajmniej dwóch innych minibosów. Z O'rin of the water męczyłem się dziś kilkoma podejściami i odpuściłem na razie, wrócę do tej siksy bo mnie wkurza. Jest cholernie szybka, bardzo szybko zbija posture a do tego zabija jedną kombinacją i trzeba sucz tak naprawdę zabić kontrami a na razie mam problem z tym by wykonać na niej 3 kontry pod rząd aby zainicjować egzekucję. Drugi mini boss jakiego spotkałem to Long Hand przy świątyni mnichów i On akurat jest stosunkowo prosty do zabicia olałem go bo chciałem świątynie małp zrobić a okazało się, że dopiero po zabiciu Genichiro mogę to zrobić i jak będę tam szedł z powrotem to wpadnę do Długorękiego. Ogólnie z tego co patrzyłem, to w grze zostało mi do zabicia 10 mini bossów. Mam zamiar zabić wszystkich mini bossów w grze, więc trochę roboty zostało.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 mar 2019, 14:57

Jest tu ktoś kto wymienił zwykła ps4 na ps4 pro? Opłaca się w ogóle taki zabieg i czy faktycznie różnica w jakości jest widoczna?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 mar 2019, 15:02

Jak pisali wyżej - chyba najważniejsze jest wsparcie dla 4K, jeśli masz taki telewizor, to może być jakiś sens, aczkolwiek obecnie bym się wstrzymał z wymianą.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 29 mar 2019, 15:04

no przecież rozdzielczość podkasuje z prawie 2K do 4K i w FIFIE widać każde źdźbło osobno

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4358
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 mar 2019, 16:19

Może Wy mi powiecie. Jaka jest przyjemność z tych speedrunow bo nie ogarniam :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 mar 2019, 16:22

Eyesmon pisze: Jaka jest przyjemność z tych speedrunow bo nie ogarniam
Widać dla niektórych im szybciej tym lepiej. Ja tam wole grać swoim tempem i delektować się gra zamiast robić wszystko na szybko i nie mieć żadnej satysfakcji z rozgrywki. Zwłaszcza, że te całe speedruny nawet nie obejmują przejścia gry w 100%.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 mar 2019, 16:25

pamiętam jak zamówiłem preorder Diablo 3. Gra przyszła do mnie wieczorem w dniu premiery. Zanim przyszła były już streamy Koreańców, którzy grę przeszli.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 mar 2019, 16:26

Pewnie po to żeby ludzie o nich mówili, a sami biją rekordy szybkości. Później sobie przejdzie grę na platynę

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 mar 2019, 17:23

Wytłumaczy mi ktoś jak się w tym Sekiro zbiera te seny? Od początku gry mam cały czas tylko jeden mimo, że już trochę tych przeciwników pokonałem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 mar 2019, 17:32

Ja wymieniłem ps4 na ps4 pro. Warto, duzo cichsze, 2x więcej miejsca i gry wyglądają lepiej.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 mar 2019, 17:46

Delpiero14 pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak się w tym Sekiro zbiera te seny? Od początku gry mam cały czas tylko jeden mimo, że już trochę tych przeciwników pokonałem.
Seny dostajesz właściwie za pokonanie każdego mobka (chyba tylko za zwierzaki dostajesz jedynie exp) ale tracisz część po każdej śmierci. Jeśli zbyt często giniesz, to seny mogą spaść Ci nawet do zera.
W grze masz podczas eksploracji i u handlarzy do nabycia sakiewki i będą one w twoim ekwipunku. Handlarze sprzedają różnego rodzaju sakiewki np. lekka sakiewka zawiera 100 senów ale kupić ją możesz za 110 senów i pytanie gdzie logika? w końcu jesteś na -10 ale warto wymieniać seny na sakiewki właśnie dlatego, że po śmierci nie tracisz tych senów w sakiewkach. Dobrze jest też te seny jak najszybciej wydawać. Ja np. jak wiem, że czeka mnie walka z bossem to wydaje seny u sklepikarzy właśnie na sakiewki lub jakieś itemki i tak samo z doświadczeniem, wymieniam je na umiejętności bo wiem, że w walce z bossem zginę kilka razy i zarówno exp jak i seny stracę.

Aktualnie zostały mi 4 bossy jakie mogę ubić poboczne O'rin of the Water i Wężogłowa (w grze są dwie Wężogłowe jedna w grocie a druga na klifach i mi została właśnie ta na klifach ale nawet raz z nią jeszcze nie walczyłem, więc nie wiem na ile trudniejsza od tej pierwszej ale ta pierwsza była mocno irytująca) no i dwa fabularne bossy bez pokonania których nie ruszę dalej fabuły czyli Skorumpowany Mnich (wersja widmo) oraz Małpi strażnik i wtedy sobie odblokuje drogę też do kolejnych minibossów :)

Po pokonaniu Małpiego strażnika w sumie gra już leci z górki, to już będzie jakieś 75% gry i po nim nawet mogę zakończyć grę na tym etapie co Ci speedrunerzy bo po strażniku właśnie kolejny boss daje możliwość wcześniejszego zakończenia gry. Aczkolwiek ja mam zamiar przejść 100% fabuły więc przejdę dalej niż Ci speedrunerzy wolę się cieszyć dalej grą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”