Mauro Cantoro w reprezentacji Polski - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Czy Mauro Cantoro powinien gra? w reprezentacji?

Tak
35
64%
Nie
20
36%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 paź 2005, 15:14

Krzysztof Jarzyna pisze:No i dochodzimy do bardzo ciekawego momentu. Leszek Bubel bylby dumny... czy wg Ciebie jak ktos przyjezdza do naszego kraju (niewazne czy za chlebem, czy na studia, czy grac w pilke) i po jakims czasie czuje sie tak zasymilowany z nowym otoczeniem, ze chce przyjac obywatelstwo, to nie jest Polakiem? czy trzeba sie urodzic w Polsce albo miec rodzicow Polakow zeby byc Polakiem?? no prosze. wszyscy by przeklinali na LPR a tu nagle polowa powiela ich poglady... kazdy chcialby byc tolerancyjny, a nagle rozgranicza na "Mniejpolaka" i "Bardziejpolaka"...
A tak z innej strony. przyjezdza czlowiek z Burkina Faso, studiuje u nas i pozniej zostaje lekarzem. wchodzisz do kliniki a tam Murzyn... i co, wtedy tez nie jest Polakiem? tez wolisz widziec Polaka w Polsce? nawet jak gosc jest dobry w tym co robi i chce pomoc POLAKOM?

Oj Krzysiu , Krzysiu :) Napisałem
serek408 pisze:Jak już wcześniej mówiłem do Mauro nic nie mam ale jestem przeciw jego grze w reprezentacji Polski
i tylko tyle nic więcej :!: Niech sobie gra w Polskiej lidze bo na to ma prawo (zresztą wiadomo jak jest w Interze). Lekarz też niech sobie będzie lekarzem pracującym w Polsce , ale po co ma reprezentować nasz kraj :?: :roll: skoro wychował się i nauczył wszystkiego gdzie indziej. Nie róbmy z reprezentacji piłki klubowej :!:
serek408 pisze:Polaka w Polsce
Sprostuje. Chodziło o to żeby to Polak mógł tylko reprezentować Polske.

Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 19 paź 2005, 15:20

jesli chce reprezetnowac polske czuje sie polakiem i stara sie
jak nalepiej moze zeby zrobic cos dla naszego narodu to
czemu mamy go odtracac niech bedzie dostanie szanse.a to ze jest doskolanym pilkarzem na polska lige to nam tylko pomaga :)
na pewno bedzie godniej repreznetowal polske niz nie jeden z polakow :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 paź 2005, 15:31

serek408 pisze:Jak już wcześniej mówiłem do Mauro nic nie mam ale jestem przeciw jego grze w reprezentacji Polski
Oj Sero, Sero :) nawet Cie nie podejrzewalem, ze masz cos do Mauro osobiscie :wink: bo to nie bylo skierowanie tylko do Ciebie, ale generalnie do wszystkich "obroncow polskosci" w kadrze. Twoj post posluzyl tylko za przyklad :D

Ale:
serek408 pisze:po co ma reprezentować nasz kraj
serek408 pisze:żeby to Polak mógł tylko reprezentować Polske
Popatrz. wolisz zeby Lewandowski z Mila, albo nie daj Boze z Kaluznym czy Radomskim kaleczyli polska pilke, czy zeby gral Cantoro? mowisz o reprezentowaniu kraju, jakby to byla nagroda tylko dla niego i jakby na nia nie zaslugiwal. a ja patrze na to z innego punktu wqidzenia. jezeli gosc swoja gra sprawi radosc kilkunastu milionom Polakow, to czemu nie? nie mam sklonnoci masochistycznych i nie bede sie umartwial patrzac na gre taka jak z Anglia, tylko w imie jakiejs dziwnie pojetej "polskosci" i wynikajacego z niej prawa do reprezentowania Polski i tylko dlatego ze Cantoro urodzil sie w Argentynie a nie w Polsce. jeszcze raz powiem - jezeli gosc chce, sam z wlasnej nieprzymuszonej woli grac dla nas, to czemu mamy mu nie pozwolic?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 paź 2005, 16:33

Chyba niczego nowego się w tym temacie dodać nie da. Wszystko zostało już z grubsza napisane. Zgadzam się w 100% z piwusem i Jarzyną. Nie należe do zwolenników naturalizowania piłkarzy na rzecz gry w reprezentacji, ale nie jestem też szczególnie przeciwny. Kiedy widzę, że to ma sens to jestem za. Gdyby miał on zajmować miejsce lepszym zawodnikom urodzonym w Polsce to byłbym przeciwko, ale gdy wyraźnie nie mamy kim grać na tej pozycji to nie rozumiem dlaczego nie mielibyśmy skorzystać z tego, że zawodnik jest świetny, czuje się Polakiem i chce reprezentować Polskę.

wsit
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wsit » 19 paź 2005, 16:49

niewiem jak wy, ale ja tam wole cantoro od lewandowskiego albo radomskiego, nie zajmowałby nikomu miejsca w składzie, bo nie ma nawet komu!! niech gra w tej reprezentacji... czemu nie?? jak miałoby to przynieść korzyści to dawać go...

Awatar użytkownika
szczytex
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Cantoro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczytex » 19 paź 2005, 16:50

Droga do reprezentacji jest otwarta moim zdaniem dla każdego, i jeżeli tylko ktoś chce pomóc, to trzeba mu to umożliwić.
Ale Cantoro nie zagrał ani minuty w eliminacjach, a dopiero w styczniu odbierze papiery, co za tym idzie mógłby pojechać na mundial. Pomyślmy jednak co powinien pokazać w sparingach, bo musiał by udowodnić zgranie, nie tylko z Wiślakami i przydatność dla zespołu, bo za piękne oczy się nie jedzie na mistrzostwa.

Awatar użytkownika
gdb
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 16:51

No i Cantoro za pare lat mógłby tworzyć dobry środek pomocy z niedawno wyrażającym chęc grania w Polskiej reprezentacji Christoferem Dąbrowskim :D

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 19 paź 2005, 16:54

Fajnie by było gdyby Cantoro grał dla Polaków napewno dobrze by się pokazał i Janas by na niego stawiał ale z tego co wiem a wiem dużo to Cantoro jest chyba Argentyńczykiem i nie ma Polskiego obywatelstwa jak się mylę to mnie poprawcie ale mi się tak wydaje.

POZDRO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2005, 16:57

frazer pisze:Fajnie by było gdyby Cantoro grał dla Polaków napewno dobrze by się pokazał i Janas by na niego stawiał ale z tego co wiem a wiem dużo to Cantoro jest chyba Argentyńczykiem i nie ma Polskiego obywatelstwa jak się mylę to mnie poprawcie ale mi się tak wydaje.
te stwierdzenie, co pogrubilem pokazuje jakim jestes kibicem :lol:
zajebiscie dobrze poinformowanym :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 16:59

Chłopie Cantoro masz już obywatelstwo Polskie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2005, 17:00

gdb pisze:Chłopie Cantoro masz już obywatelstwo Polskie
nastepny :lol: :lol: :lol:
jeszcze lepiej poinformowany :lol: :lol: :lol:
skad Wy sie ludzie bierzecie :?:

Awatar użytkownika
gdb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 19 paź 2005, 17:05

cloner pisze:jeszcze lepiej poinformowany
Oj sorry zle napisałem, chciałem powiedziec że Cantoro może dostac obywatelstwo jeszcze w tym roku.

Awatar użytkownika
baranek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baranek » 19 paź 2005, 17:27

piwus pisze:
baranek pisze:Wolę, żebyśmy mieli taki poziom piłki jaki mamy niż połowę murzynów i zdobyć MŚ.
Ale nie planujemy akcji jak Katar, kasa za naturalizację. Zresztą precedens już mamy, kadra ma się narodowo w dalszym ciągu, nie widzę problemów.
Nie ma różnicy czy za kasę, czy nie. Jakby Cantoro miał choć trochę poczucia patriotyzmu to by się nie sprzedawał. Bo powszechnie wiadome jest, że Cantoro nie ma szans na występy w reprze Argentyny, więc idzie do nas się wypromować.

piwus pisze:
baranek pisze:Najważniejsza powinna być Polskość
Można to równie dobrze zastąpić słowem 'czystość', albo innym nacjonalistycznym hasłem. Jak mówię, należaloby zachować zdrowe proporcje.
Mhm. Nacjonalistyczne hasła. Dajcie mi bana.
piwus pisze:
baranek pisze:A gdyby inni obcieliby sobie uszy, też byście sobie obcieli?
Hipermarkety nie są polskie. Palimy, bojkotujemy, czy zachowujemy się jak inni? Uszy mają się do dyskusji tak samo jak hipermarkety, więc nie twórzmy osobnego wątku :].
Ale hipermarkety nie reprezentują naszego kraju w przeciwieństwie do Cantoro (oby nie).

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 paź 2005, 17:43

mysle ze by sie przydal, nie mowie ze na pierwszy sklad ale do szerokiej kadry, nie mamy urodzaju w srodku pola

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2005, 17:50

baranek pisze: Nie ma różnicy czy za kasę, czy nie. Jakby Cantoro miał choć trochę poczucia patriotyzmu to by się nie sprzedawał. Bo powszechnie wiadome jest, że Cantoro nie ma szans na występy w reprze Argentyny, więc idzie do nas się wypromować.
Się sprzedaje? Ciekawie to ująłeś. Promocji nie potrzebuje, bo już dawno by odszedł do jakiegoś FC Basel jakby chciał. Chyba, ze sugerujesz, że liczy na jakąś Barcelonę, czy Juventus :lol:. Sprzedawczykiem bym go nie nazwał, to naturalne, że chcialby pograć coś w piłkę na światowym poziomie.
baranek pisze:Mhm. Nacjonalistyczne hasła. Dajcie mi bana.
Mhm.... :roll:
baranek pisze:
piwus pisze:
baranek pisze:A gdyby inni obcieliby sobie uszy, też byście sobie obcieli?
Hipermarkety nie są polskie. Palimy, bojkotujemy, czy zachowujemy się jak inni? Uszy mają się do dyskusji tak samo jak hipermarkety, więc nie twórzmy osobnego wątku :].
Ale hipermarkety nie reprezentują naszego kraju w przeciwieństwie do Cantoro (oby nie).

Cantoro, uszy, hipermarkety... Powstrzymam się i nie wprowadzę nowego elementu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”