Manchester United (zbiorczy) - Strona 141

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 19 paź 2005, 18:13

Portugalski piłkarz Manchesteru United Cristiano Ronaldo został zatrzymany przez Scotland Yard i przesłuchany w związku ze śledztwem w sprawie gwałtu - poinformowała agencja Press Association.

Scotland Yard potwierdził jedynie to, że 20-letni mężczyzna podejrzany o gwałt został zatrzymany i jest przesłuchiwany, nie ujawniając jego nazwiska. Cristiano Ronaldo ma 20 lat.

Rzecznik prasowy Manchesteru United oświadczył, że klub na razie nie będzie komentować tej sprawy.
Van Persie został oczyszczony z zarzutów zobaczymy jak będzie z Crisem :?:

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 19 paź 2005, 19:11

Nie moze sobie zepsuc zycia, oby go oczyscili z zarzutow. Tacy pilkarze jak on sa potrzebni w futbolu.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 19 paź 2005, 19:24

nie mialem okazji ogladac wczorajszego meczu MU i chyba dobrze... oszczedzilem sobie wielu nerwow :D nie wiem co sie dzieje, po efektownym zwyciestwie z Sunderlandem w miniony weekend przychodzi bezbramkowy remis ze slabym OSC. musimy wreszcie ustabilizowac forme, jezeli chcemy cokolwiek osiagnac...

co do Cristiano to raczej zostanie oczyszczony :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2005, 14:06

musimy wreszcie ustabilizowac forme, jezeli chcemy cokolwiek osiagnac...
Co będzie niezwykle trudnym zadaniem.
Giggs dołączył do grona kontuzjowanych zawodników - macie ich juz chyba tyle ile u nas :? czyli zbyt duż, aby myśleć o grze na swoim normalnym poziomie.
Ruud nie ma coś formy chyba, nie mogł strzelić gola słabemu Lille :lol:
A czeka was cięzki bój z zespołem Rasiaka, szkoda, że polak prawdopodobnie nie zagra.
Ale Spurs mają bardzo dobrych napastników [skutecznych w przeciweiństwie do was] Mido, Keane - rafiają regularnie
zaraz mi pewnie napiszecie, że Ruud strzela w lidze. Tylko, że Holender jest napastnikiem, któy musi dostać dobre podanie w pole karne, żeby coś ustrzelić. Kto mu będzie te piłki dogrywał ? Scholes, który coraz częściej bezmyślnie fauluje bo nie nadązą za przeciwnikiem ? Keane? jak wyżej. Ronaldo, który ma teraz na głowie zupełnie co inengo niż piłkę? czy może Smith, który już udowodnił, że woli piłki dostawac niż osobiście dogrywac innym.
No macie jeszcze Fletchera i Parka, ale czy oni sami coś poradzą samymi chęciami ? wątpię :wink:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 paź 2005, 19:12

kibic_korony pisze:Nie moze sobie zepsuc zycia, oby go oczyscili z zarzutow. Tacy pilkarze jak on sa potrzebni w futbolu.
Nie tragizuj. Wiadomo, że żadnego gwałtu nie było. Jest już kilka wersji - ale wystarczy trochę pomyśleć - jak Ronaldo mógł zgwałcić dwie kobiety w luksusowym hotelu - rozumiem, ze one chcialy z nim podyskutowac na temat polityki zagranicznej Portugalii, a on nagle zaczal gwalcic je na przemian :lol: ? Kocham takie historie - smiechu warte :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 paź 2005, 20:21

Mnie sie wydaje że gdyby chris cicial sobie teges , to nie musial by nikogo gwalcic .
Ta sytuacja mi przypomina wiele innych . Min tą z Polskimi pilkarzami mlodziezowymi gdzie byla afera z tą 16-letnią Finką :shock:

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 20 paź 2005, 20:50

Jak patrze co dzieje sie z moim ukochanym klubem( zaraz po Koronie) to sie zalamuje. Po pierwsze graja malo atrakcyjnie, zla politka transferowa lub jej praktyczny brak, prawdopodobnie zle przygotowanie do sezonu z czym wiaza sie serie kontuzji.Brakuje klasowego zawodnika w środku pomocy, oby Ballack sie zgodzil :D . Jest dobra dwojka napastnikow ale potrzeba jeszcze jednego swiatowej klasy np. Torresa. Brak dobrego prawego obroncy, szybkiego i z dobrym dryblingiem jak np. Daniel z Brazyli.

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 20 paź 2005, 21:06

kibic_korony pisze:Brak dobrego prawego obroncy, szybkiego i z dobrym dryblingiem jak np. Daniel z Brazyli.

albo Cicinho

jeszcze jeden taki post i nagrodze Cie odpowiednio :)

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 20 paź 2005, 21:15

kibic_korony pisze:Po pierwsze graja malo atrakcyjnie
to jest akurat mniej wazne, o wiele wazniejsza jest skutecznosc
kibic_korony pisze:zla politka transferowa lub jej praktyczny brak
Park Ji-Sung, Edwin van der Sar - naprawde uwazasz, ze nie mamy polityki transferowej ? :lol: :lol: zauwaz, ze po przejeciu klubu przez Glazera, Ferguson ma mniej pieniedzy na transfery
kibic_korony pisze:prawdopodobnie zle przygotowanie do sezonu z czym wiaza sie serie kontuzji
rozumiem przez to, ze Ferguson to poczatkujacy i beznadziejny trener, ktroy nie potrafi przygotowac zespolu do rozgrywek ligowych :haha: wychodzi na to, ze Wenger rowniez zle przygotowal Arsenal do rozgrywek, bo maja porownywalna ilosc kontuzji? Twoja teoria jest co najmniej smieszna ;)
kibic_korony pisze:oby Ballack sie zgodzil
29 - lat. to juz nie mlodzian.
kibic_korony pisze:Jest dobra dwojka napastnikow ale potrzeba jeszcze jednego swiatowej klasy
rzeczywiscie, Rvn10 i Rooney nie sa swiatowej klasy napastnikami :haha:

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 20 paź 2005, 21:36

romantyk pisze: Park Ji-Sung, Edwin van der Sar - naprawde uwazasz, ze nie mamy polityki transferowej ? zauwaz, ze po przejeciu klubu przez Glazera, Ferguson ma mniej pieniedzy na transfery
Park-Ji-Sung przyszedl dlatego, zeby klub mial wieksze wplywy ze sprzedazy koszulek w krajach azjatyckich. A tak wogole to Park to nie jest chyba ogromny wydatek i czy to jest szczyt mozliwosci wladz klubu??
romantyk pisze: rozumiem przez to, ze Ferguson to poczatkujacy i beznadziejny trener, ktroy nie potrafi przygotowac zespolu do rozgrywek ligowych wychodzi na to, ze Wenger rowniez zle przygotowal Arsenal do rozgrywek, bo maja porownywalna ilosc kontuzji? Twoja teoria jest co najmniej smieszna
Dokladnie tak mysle poza tym, ze jest poczatkujacym trenerem bo nim nie jest jest bardzo doswiadczonym trenerem.
romantyk pisze: 29 - lat. to juz nie mlodzian.
Zidan, Berkamp, Szewczenko, Kean i wielu innych zawodnikow jest kolo 30 ale nadal decyduja o obliczu druzyny. Mysle ze byloby to ogromne wzmocnienie dla ManUtd.
romantyk pisze: rzeczywiscie, Rvn10 i Rooney nie sa swiatowej klasy napastnikami
Jakbys dokladnie przeczytal to tam pisze ze potrzeba jeszcze jednego napastnika swiatowej klasy, a nie pisze ze: potrzeba napastnika swiatowej klasy bo takiego nie ma. to jest ogromna roznica bo tak Rud jak i Roony sa napastnikami swiatowej klasy

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 21 paź 2005, 10:46

29 - lat. to juz nie mlodzian.
Ale wydaje mi się, że obecna sytuacja MANU nie jest taka bajeczna, żeby działacze z Old Traford powinni szukać jakiegoś młodzianina...potrzeba kogoś ogranego, dojrzałego mentalnie, potrzeba kogoś kto poprowadzi grę, kto da sygnał do ataku, kto będzie potrafił wziąć ciężar gry na siebie...oglądając ostatnio grę Ballacka nie da się odnieść wrażenia, że myśli on teraz już raczej o piłkarskiej emeryturze...ja daje mu jeszcze conajmniej z 4 lata gry..takiego gracza potrzebuje teraz najbardziej MANU..
Pozdrawiam...

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2005, 11:27

kibic_korony pisze:Park-Ji-Sung przyszedl dlatego, zeby klub mial wieksze wplywy ze sprzedazy koszulek w krajach azjatyckich
niewazna jest geneza jego przejscia, wazne ze sprawdza sie w swojej roli
kibic_korony pisze:Dokladnie tak mysle poza tym, ze jest poczatkujacym trenerem bo nim nie jest jest bardzo doswiadczonym trenerem
trzeba Cie uswiadomic :) radze Ci przeczytac historie osiagniec sir Alexa Fergusona i dopiero wtedy pisac, co o nim myslisz. jest slaby? tak? czekam na argumenty
kibic_korony pisze:Zidan, Berkamp, Szewczenko, Kean i wielu innych zawodnikow jest kolo 30 ale nadal decyduja o obliczu druzyny. Mysle ze byloby to ogromne wzmocnienie dla ManUtd.
tak, Zidane z kazdym sezonem gra coraz gorzej, nie te lata. coraz mneijsza szybkosc i coraz slabsza kondycja. lata swietnosci ma za soba, tak samo Keane. Scheva tez za jakis czas straci swoj wigor.

nie przecze, ze ballack jest wspanialym zawodnikiem, jednak ja mysle, ze powinnismy kupic jakies pilkarza do 26 lat. bedzie on zawodnikiem, ktory na dluzsza mete bardziej nam sie przyda. jezeli Ballack przejdzie na Old Trafford to nie bede tez specjalnie smutny :p
kibic_korony pisze:Jakbys dokladnie przeczytal to tam pisze ze potrzeba jeszcze jednego napastnika swiatowej klasy, a nie pisze ze: potrzeba napastnika swiatowej klasy bo takiego nie ma. to jest ogromna roznica bo tak Rud jak i Roony sa napastnikami swiatowej klasy
maz racje. moj blad.

jednak mysle, ze Rooney i RvN w zupelnosci nam wystarcza, poza tym mamy jeszcze kilku mlodych napastnikow. mysle, ze atak to nasz najmniejszy problem...

Awatar użytkownika
Chiotis
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chiotis » 21 paź 2005, 12:40

Ja myśle, że Fergi powinien postawić na młodych wychowanków. Mam nadizeje, że tak zrobi. Dla mnie Ballack to dobry piłkarz ale nie wiem gzie miałby grać na ofensywnym pomocniku czy na defensywnym. Teraz Ballack w Bayernie gra chyba bardziej odensywnego bo tam chyba Demichelis z tyłu czyści. A może postarać sie o tego młodego argetńczyka do kompletu Mascherano, albo przestawić na def Fletchera (choć jak widziałem mecz z Benfiką to grał bardziej def. niż Smith) który musi poprawić przygotowanie siłowe--jak na moje oko. Z przodu nie wydaje mi się że kogoś potrzeba jeszcze tzn. Van the man i roo wystarczą, Sahe na zmiane i jeszcze może Ole wróci i będzie taki drugi Sheringam? Jest dużo możliwości. Idelanym zakupem był dla mnie Park chyba najlepszym od lat. Może grać i po lewo i po prawo i jeszcze w środku pomocy, to on wypracował bramki z Fulham. Ja bym powoli (bardzo powoli) odsuwał i zastępował Giggsa, który już nie gra wielkiej piłki. Szkoda że najzdolniejsi Roo i Cris mają jakieś tam problemy wychowawcze ale trudno. Ja szczerze nie licze w tym sezonie na walke o mistrza ale za rok jak ta paka sie zgra to Chelsea niech sie boi.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 paź 2005, 13:46

Niestety nie miałem czasu by opisać mecz ManU z Lille, także nie będę oceniał piłkarzy.
Atrakcyjność tegoż meczu stała na niskim poziomie. Podsumowując krótko Scholes zagrał fatalny mecz uwieńczony czerwoną kartką, Van der Sar nie miał zbyt wiele pracy, podobnie jak Rio w defensywie. Silvestre (albo jak kto woli Tweety) zaskoczył mnie w pierwszej połowie pozytywnie, gdyż nie miał jakiś rażących błędów. Ale co nie stało się w pierwszej odsłonie spotkania, zdarzyło się w drugiej. O'Shea nie włączał się do akcji ofensywnych i zagrał przeciętnie, w przeciwieństwie do Bardsley'a, który rozegrał niezłe zawody. Cristiano kompletnie bez formy, Fletcher słabo w pierwszej połowie, zaś w drugiej pokazał się z niezłej strony. Giggs grał nieźle, a RvN nie dostawał podań, które mógł zakończyć strzelając bramkę. Nota dla Fergusona ode mnie jak zwykle marna, za to, że na dziewięćminut przed końcem spotkania zrobił zmianę wprowadzając Parka, który pokazał, że potrafi świetnie grać w piłkę.
Niestety martwią mnie również zmiany taktyki. 4-4-2 to system w jakim powinni grać zawodnicy United. A Ferguson znowu kombinuje, a rezultat jaki jest każy widzi. Chyba 3 crossy w całym spotkaniu + zero piłek prostopadłych. Skrzydłowi zawodnicy jakby w ogóle nie uczetniczyli w grze.

Co do sytuacji Ronaldo, wszystko jest możliwe, ale wydaję mi się, że kobietki wzięły sobie do serca afery z piłkarzem Arsenalu - van Persie'm i chciały stać sę popularne, przy czym powiększyć swoje konto. Żenada!

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2005, 14:36

niedawno pisalem newsa i mam dobe wiadomosci :D

Cristiano bedzie gral przeciwko Tottenhamowi, a Kieran Richardson przedluzyl kontrakt z MU do 2009 roku. ta druga wiadomosc szczegolnie mnie ucieszyla. Kieran ma 21 lat i niewatpliwie jest dobrym zawodnikiem :)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”