Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2150

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8591
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 mar 2019, 21:03

h1893230 pisze: tam chyba byl var, bo tu padl gol, anulowali gola i dali bale zoltko...
Tego nie wiedziałem. No to moge iść za sędziego do Hiszpanii 8)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 mar 2019, 12:19

Ale odnośnie transferów już teraz jest pełno spekulacji, to co to będzie miało miejsce latem... Pogba, Pjanic, Mbappe, Eriksen, Sane, Alaba, Jovic, Milinkovic-Savic, de Ligt, Hazard, Oblak, Icardi słyszałem też spekulacje o Robertsonie i Rashfordzie no i Reinier Jesus kolejny dzieciak z Brazylii a nawet wspomniano o tym, że Real chciałby przekonać Griezmanna i też upatruje się tu tego, że Francuza przekona Zidane.

Ostro z tymi spekulacjami. Tam pewnie większość idzie o kant tyłka obić ale jedno jest pewne, są ruchy już teraz. Zabawne, że jak pojawia się temat Neymara to od razu jest gaszony, że Real kompletnie nie jest już nim zainteresowany, bo ostatnio dwukrotnie odnowiła mu się ta sama kontuzja z resztą od przejścia do PSG Neymar bardzo często ma problemy z kontuzjami. 27 letni zawodnik jaki trochę pogra i lądruje na trybunach z kontuzją obojętnie jaki by był dobry, to nie znajdzie zainteresowania tym bardziej, że Real nie raz przejechał się na kruchych graczach. Mozna powiedzieć, że tatuś Neymara spierdzielił mu karierę, nie dość, że przerzucił go z Barcelony do PSG które właściwie jest dla niego już klatką, to do tego naraził na dotkliwe kary finansowe w związku z kontraktem i zobowiązaniami zw. z Barceloną. Same spekulacje powrotu Neymara do Barcelony ponoć są związane z tym, że zawodnik chce uniknąć zapłaty Barcelonie 30 mln euro. Tatuś Neymara za to chce go całkiem udupić w PSG i już rozmawia w zw. z nowym kontraktem. Jeśli Neymar do końca kariery zostanie w PSG, to będzie niezwykle zmarnowanym zawodnikiem, bo w dobie gdy Ronaldo i Messi powoli będą kończyć karierę, to Neymar ma idealny moment, by wyskoczyć z ich cienia, to nagle musi się zmagać z innym cieniem...cieniem PSG. Przedłużenie kontraktu Neymara z Francuzami sprawi, że pewnie o Neymarze już wiele nie usłyszymy mimo, że ma 27 lat i może coś jeszcze zawojować.

W każdym razie ja nie byłem jakimś zwolennikiem Neymara w Madrycie i już bardziej mnie cieszy całkowity focus na Mbappe ale ten będzie do wyjęcia z PSG dopiero za jakieś 2-3 sezony lecz walkę o niego trzeba zacząć już teraz bo za 2-3 lata pół Europy się na niego rzuci.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 mar 2019, 14:32

Trzeci strój na przyszły sezon -> https://www.footyheadlines.com/2018/11/ ... d-kit.html
No i bluza
Obrazek
:love:
Cudowna, dawno żaden projekt dotyczący strojów Realu tak mocno mi się nie podobał jak ten. Konieczny zakup jak tylko wyjdzie, niezależnie od ceny.

Z plotek transferowych to przewija się masa nazwisk. Ostatnie to Luka Jović, Kalidou Koulibaly (jeśli odejdzie Varane), Miralem Pjanić i Tungay Ndombele. Znowu zaczyna się strzelanie ślepakami przez media.
Mam nadzieję, że to będzie obfite okienko w naszym wykonaniu. I jeszcze jedno - NIE DLA POGBY.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 mar 2019, 10:53

Za Koulibaly'ego Laurentis podobno zażyczył sobie jakąś horrendalną kwotę z tego co czytałem, 120 mln czy coś takiego. Jest na pewno dobrym obrońcą, ale za dużo mniej można mieć innych, wcale nie gorszych stoperów. Ndombele jakby przyszedł to imo ogromne wzmocnienie. Chłopak cały czas się rozwija a już teraz jest na bardzo wysokim poziomie. I już reprezentant mistrzów świata.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 kwie 2019, 12:28

Ma jaja Zidane stawiając na synulka w bramce, jest jakakolwiek szansa że Luca zagrałby w lidze gdyby tata nie decydował o składzie? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 01 kwie 2019, 12:34

Też mnie to zastanawia i pewnie by nie zagrał u nikogo innego.
Czemu nie zagrał Kurtua kontuzja kartki czy wybór Zizou ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 kwie 2019, 12:37

Pewnie nie spodziewał się, że Huescę będzie stać na dwie bramki :wink: Ja w sumie też się nie spodziewałem, ten mecz zamykał mi kupon, co się mięsem narzucałem po bramce na 2:2 to moje :P

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 01 kwie 2019, 12:45

Courtois kontuzjowany.
Luca rok temu też zagrał jeden mecz, różnica taka, że wtedy zagrał w ostatniej kolejce. W tym sezonie Real kończy sezon z Betisem, więc Zizou pewnie nie chce ryzykować blamażu i dlatego dał zagrać synowi wczoraj :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 245

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 kwie 2019, 13:14

Kiedy wróci Vinicius? Czemu zabrakło w składzie Modricia i Kroosa? Kontuzje?
Pytam w kontekście następnych spotkań z Valencia i tym bardziej Eibar...

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 01 kwie 2019, 13:18

Jak Vinicius jeszcze zagra w tym sezonie to będzie dobrze, planują jego powrót na 12 maja. Modrić i Kroos wczoraj odpoczywali.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 kwie 2019, 20:19

100 mln Euro za takiego gracza to jak za półdarmo. Czuję w kościach że Real zrobi kozackie okno transferowe.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 kwie 2019, 20:27

z jednej strony cena fajna, z drugiej strony to 100 milionow za 28-latka z rocznym kontraktem

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 kwie 2019, 20:31

Figo czy Zidane również nie byli najmłodsi gdy przechodzili do Realu a Królewscy bili na obu rekordy transferowe.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 kwie 2019, 20:32

Podobno Cristiano się wybiera(chce się wybrać) z powrotem. Prawda to?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2019, 20:37

W obecnej sytuacji Realu, powinni na niego wywalić i 200 milionów jeśli będzie trzeba. Na ten moment jeden z nielicznych piłkarzy "do wyciągnięcia", który z miejsca daje skok jakościowy i pozwala aspirować do walki o najwyższe trofea. To także jeden z nielicznych graczy kręcący się poziomem przy wielkiej dwójcy. Gdybym był Perezem i miał wybierać między Hazardem a Neymarem, to bez mrugnięcia brałbym Belga. Zwykle zdrowy jak koń, z odpowiednią mentalnością i umiejętnościami, zdecydowanie materiał na gracza zdolnego przejąć pałeczkę po Messim i Ronaldo oraz jeden z nielicznych, którzy może podjąć rękawicę rzuconą przez Messiego w La Liga po odejściu Portugalczyka. Do dzisiaj nie mogę odżałować, że Hazard był tak blisko OT i Ferguson nie zgodził się żeby MU zapłaciło te 5 baniek prowizji agentowi.

Widzę tylko jeden atrakcyjniejszy kąsek dla Realu - Mbappe oczywiście ale to z racji potencjału i wieku. Na chwilę obecną to w Belgu widzę materiał na nowego lidera ofensywy Realu, IMO Mbappe jeszcze potrzebuje chwili i odrobiny piłkarskiej dojrzałości żeby móc prowadzić klub do sukcesów.

Jedynym zgrzytem jest tu Vinicius, bo oni z Belgiem operują przecież na tej samej pozycji i rzucanie któregoś na drugie skrzydło wydaje się nietrafione. Może jednak któryś pójdzie na "10", Hazard akurat w ofensywie jest dość elastyczny, Sarri ostatnio wystawiał go nawet jako wysuniętego napastnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”