Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 3204

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 kwie 2019, 10:30

League wyciąga najmocniejsze armaty. Zaraz wleci nieśmiertelne "żałosny jesteś typie" zwieńczone trzema emotkami pogardy czyt. " :haha: :rotfl: :roftl3: "

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2429

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 kwie 2019, 10:31

Delpiero14 pisze:
22 kwie 2019, 10:30
League wyciąga najmocniejsze armaty. Zaraz wleci nieśmiertelne "żałosny jesteś typie" zwieńczone trzema emotkami pogardy " :haha: :rotfl: :roftl3: "
o, kolejny raz wjeżdza na salony del piero :D Szkoda że za kazdym razem z niczym wartościowym. Ale zapomniałeś rozdać lajków kolegom.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2019, 10:34

W aspekcie sportowym, na transferze Ronaldo, Juventus:
Dlaczego w ankiecie nie ma opcji "żadnej róznicy"? Świat nie jest zero-jedynkowy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 10:35

WINA RONALDO!

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 kwie 2019, 10:36

cloner pisze:
22 kwie 2019, 10:34
W aspekcie sportowym, na transferze Ronaldo, Juventus:
Dlaczego w ankiecie nie ma opcji "żadnej róznicy"? Świat nie jest zero-jedynkowy.
bo ten kto robił ankietę pewnie nie wie po co są transfery.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2019, 10:36

League pisze:
22 kwie 2019, 10:26
Boromir pisze:
22 kwie 2019, 10:18
League się tak zapętlił, że czekam aż zgasi memem swojego posta :mrgreen:
piotrcies pisze:
22 kwie 2019, 10:22
Wleciał mem, więc można powiedzieć, że walka toczy się już na noże :mrgreen:
Słaby poziom prezentujecie;) Po co się włączać do dyskusji jak nie chcecie normalnie rozmawiać?
Przecież wielokrotnie udzielono ci tu odpowiedzi, a ty zadajesz ciągle jedno i to samo pytanie, czekając, aż wreszcie ktoś odpowie tak, jakbyś sobie tego życzył. Inne odpowiedzi kwitujesz albo "nie umiesz czytać ze zrozumieniem", albo w typowy dla ciebie sposób - wrzucając memy.

To ci odpowiem: piłkarza kupujesz, aby wzmocnić skład. Taki Ronaldo miał pomóc w Lidze Mistrzów. Czy pomógł? Oczywiście, że tak - bez niego zatrzymalibyście się na Atletico, a byliście w 1/4. Czy sportową porażką tego transferu jest brak LM? Może i bym się zgodził, gdyby ogólnie Juventus grał na poziomie, którego się od klubu wymaga, a sam Ronaldo nie wniósł nic ponad to, co prezentowali inni. Ale tak nie jest, piłkarze Juve zawiedli na całej linii, koncepcja trenera zawiodła, Ronaldo zrobił i tak dużo, bo wyciągnął awans z Atletico. Tak że nie - transfer Ronaldo nie jest sportową porażką. Pasi?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2019, 10:40

piotrcies pisze:
22 kwie 2019, 10:36
Ronaldo zrobił i tak dużo, bo wyciągnął awans z Atletico
Pewnie gdyby nie transfer Ronaldo to Juve miałoby hajs na inny transfer, troszkę tańszy i ten grajek również mógłby wyciągnąć mecz z Atletico na luzie. Do tego został CR7 kupiony, żeby w ważnych meczach LM rozpierdalać system, niestety koledzy z drużyny nie dostosowali się poziomem do Portugalczyka.

CR7 ponoć zostaje na kolejny sezon, jeśli dojdą w nim do finału LM to transfer udany sportowo, jeśli się nie uda to sportowo żadna różnica. W lidze przecież Juve rządzi i bez niego. A i do finału LM raz dotarli niedawno ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 kwie 2019, 10:45

piotrcies pisze:
ż wreszcie ktoś odpowie tak, jakbyś sobie tego życzył.
bzdura. Cały czas wmawiasz mi że ja pisze że to Wina Ronaldo że Juventus jest słabszy niż przed rokiem. Ja nie pisze o postawie Ronaldo lecz o sile drużyny jaka była w tym sezonie.A ta jest słabsza niż sezon temu, i nie pisałem że to Ronaldo każe słabo grać kolegom jak jakieś trolle jak ozob pisze.

Imho okienko transferowe nie wzmocniło Juventusu. Na pewno Cancelo wzmocnił prawą obronę ale Bonucci prezentuje się gorzej niż Benatia rok temu a by umieścić Ronaldo Allegri musiał pozmieniać parę rzeczy i jak Benzema ciężko pracowął na Ronaldo w Realu i nie strzelał goli tak teraz Dybala gra niżej od Pjanicia i gra kuleje. Otóż transfery przeprowadza się by osiągać lepsze wyniki a w tym sezonie po transferach juventus osiągnął gorsze wyniki. I po raz 100 powtórzę że tu nie ma winy Ronaldo bo tak nie twierdziłem.

Awatar użytkownika
piotrcies

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2019, 10:45

League pisze:
22 kwie 2019, 10:31
Delpiero14 pisze:
League wyciąga najmocniejsze armaty. Zaraz wleci nieśmiertelne "żałosny jesteś typie" zwieńczone trzema emotkami pogardy " :haha: :rotfl: :roftl3: "
o, kolejny raz wjeżdza na salony del piero :D Szkoda że za kazdym razem z niczym wartościowym. Ale zapomniałeś rozdać lajków kolegom.
Delpiero, daj chłopakowi lajka, bo ewidentnie nie może zdzierżyć, że wszyscy dostali po jednym, a on nie - tak od wczoraj to przeżywa.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 kwie 2019, 10:46

Czuję do czego zmierzasz ale Twoje pytanie jest bardzo tendencyjne. W bardzo ogólnym znaczeniu transfery przeprowadza się po to, by wzmacniać pozycję na boisku, a co za tym idzie zespół i zdobywać trofea. Pomijając mniej znaczące transfery do uzupełnienia składu. Ale jeśli każdy transfer zaczniemy indywidualnie sprowadzać do poziomu: "x przyszedł, by zdobyć LM, a jak nie zdobedzie, to jest porażką", to dojdziemy do absurdu. Myślenie zero jedynkowe poparte wymyślonymi sobie oczekiwaniami. Tak to brzmi. Na puchary składa się tak wiele czynników (ludzkich i mniej ludzkich), że nie wyobrażam sobie uzależniać takiego sukcesu od jednego transferu.

Idąc tym tokiem myślenia, w perspektywie ostatnich kilku lat, równie negatywnie należy ocenić transfery Cancelo, Szczesnego, Pjanicia, Bentancoura i innych, którzy wdarli się do pierwszego składu i nie sposób zarzucić im, że obniżyli poziom zespołu. No ale w kwestii pucharów przecież Juventus nie zrobił progresu, mimo to nikomu nie przychodzi do głowy oceniać te transfery pod kątem porażki. Dlaczego z Ronaldo jest inaczej? Łatwo odpowiedzieć i wywnioskować z niektórych postow: wygórowane oczekiwania wobec jednego zawodnika i wbita do głowy teza, że jeśli CR7 nie przyniesie sukcesu w LM, to transfer ten okaże się porażką. Ja wiem, że od transferu Ronaldo można i należy oczekiwać więcej niż od transferu np Pjanicia ale to wciąż tylko jeden człowiek i tylko człowiek. Jeśli ktoś oczekuje, że Ronaldo = puchar LM, to ja się z tym nie zgadzam i dla mnie są to oczekiwania wygórowane. Tylko tyle i aż tyle ale każdy może mieć swoje zdanie :) ja już w tej kwestii napisałem chyba wszystko, co chciałem. Teraz już korzystam z ostatniego wolnego dnia, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 kwie 2019, 10:48

piotrcies pisze:
22 kwie 2019, 10:45
League pisze:
22 kwie 2019, 10:31
Delpiero14 pisze:
Delpiero, daj chłopakowi lajka, bo ewidentnie nie może zdzierżyć, że wszyscy dostali po jednym, a on nie - tak od wczoraj to przeżywa.
po raz kolejny robisz z siebie pajaca? ładnie. Jakbyś miał lepszą pamięć wiedziałłbyś że z lajkami to nawiązuję do waszych gadek o lajkach bo sami zaczeliscie pierwsi.
cloner pisze:
22 kwie 2019, 10:40
piotrcies pisze:
Ronaldo zrobił i tak dużo, bo wyciągnął awans z Atletico
Pewnie gdyby nie transfer Ronaldo to Juve miałoby hajs na inny transfer, troszkę tańszy i ten grajek również mógłby wyciągnąć mecz z Atletico na luzie. Do tego został CR7 kupiony, żeby w ważnych meczach LM rozpierdalać system, niestety koledzy z drużyny nie dostosowali się poziomem do Portugalczyka.

CR7 ponoć zostaje na kolejny sezon, jeśli dojdą w nim do finału LM to transfer udany sportowo, jeśli się nie uda to sportowo żadna różnica. W lidze przecież Juve rządzi i bez niego. A i do finału LM raz dotarli niedawno ;)
Masz odpowiedź adminie tego świetnego forum. Z Clonerem nie rozmawiałem a wystarczy że przeczytał 1 post i zrozumiał od razu o co chodzi.
Ty piotrces po 10 postach nie możesz załapać. Mam prawo mieć zdanie że wolałbym inne okienko transferowe w zeszłe lato ale nie napisałem że Ronaldo to zły transfer.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 10:52 przez League, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 10:49

Wybor jak miedzy dzuma a cholera. Wiemy tylko to, ze Allegri na pewno swego stylu pracy nie zmieni, a Dybala byc moze odzyje pod innym trenerem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 kwie 2019, 10:51

cloner pisze:
22 kwie 2019, 10:40
Pewnie gdyby nie transfer Ronaldo to Juve miałoby hajs na inny transfer, troszkę tańszy i ten grajek również mógłby wyciągnąć mecz z Atletico na luzie.
Problem w tym, że to jest właśnie to co League powtarza jak mantrę od wczoraj a mianowicie "To jest tylko Gdybanie"

Awatar użytkownika
piotrcies

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2019, 10:55

League pisze:
22 kwie 2019, 10:48
Mam prawo mieć zdanie że wolałbym inne okienko transferowe w zeszłe lato ale nie napisałem że Ronaldo to zły transfer.
Owszem, masz prawo, tak samo jak każdy ma prawo uważać, że transfer zły nie jest, przy czym każdą argumentację drugiej strony zbijasz "nie o to mi chodzi", "czytaj ze zrozumieniem" itd. Ty ocenę transferu Ronaldo uniezależniasz od gry Ronaldo, reszta to robi, ale ty ciągle każesz ten aspekt pomijać, żeby wyszło na twoje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2019, 10:57

Delpiero14 pisze:
22 kwie 2019, 10:51
powtarza jak mantrę od wczoraj a mianowicie "To jest tylko Gdybanie"
Nie czytałem tematu, święta są.
Wypowiedzialem tylko swoje zdanie nt. transferu CR7.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”