Primera Division (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra w sezonie 08/09

Real Madryt
16
39%
Barcelona
20
49%
Villareal
0
Brak głosów
Sevilla
1
2%
Valencia
2
5%
Atletico
1
2%
Ktoś inny
1
2%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 20 paź 2005, 22:58

chyba lepiej zacząc od nastepnej koleki i ja bym zaproponaował nastepujący system punktowania:
2- punkty - za miejsce w 11 kolejki
3- punkty za bramke kolejki
3 - punkty za piłkarza kolejki

tak sumowane punkty bedą wskazywac piłkarza sezonu :wink:
To jest moja propozycja, jak ktos ma inną to składac jak naszybciej i wtedy sie wybieze najlepszą :D

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 20 paź 2005, 23:20

Luk twoja propozycja mnie sie podoba, mozeby tak zaczac dzialac tak wiec od zblizajacej sie kolejki wybieramy ...
  • 11 pilkarzy do 11 kolejki

Pilkarza kolejki

Niespodzianke

Zespol

Bramke
Pozniej bedziemy to zliczac i bedzie git. Przydalo by sie tez zrobic temat do podliczania tylko i wylacznie. I w tym momencie pytanie czy moge ... ??

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 paź 2005, 23:50

wszystko fajnie tylko mam jedno pytanie, czy wszyscy beda mogli typowac czy robimy jaks selekce?

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 21 paź 2005, 0:29

Selekcja wydaje mi sie oczywista, kazdy post napisany bez argumentacji nie bedzie brany pod uwage. Reszte owszem. Tyle...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 13:17

Smithu pisze:Pozniej bedziemy to zliczac i bedzie git. Przydalo by sie tez zrobic temat do podliczania tylko i wylacznie. I w tym momencie pytanie czy moge ... ??

Nie wiem za bardzo kogo ty sie pytasz .
Ale jezeli chodziloby o mnie to że zalozylem taki temat to nie znaczy że on jest moj czy cos :twisted: i że musisz sie pytać o zgode :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2005, 13:21

kaczy pisze:Nie wiem za bardzo kogo ty sie pytasz .
Ale jezeli chodziloby o mnie to że zalozylem taki temat to nie znaczy że on jest moj czy cos Twisted Evil i że musisz sie pytać o zgode Razz
kiedy Zaza zakładał osobny temat o podliczaniu, gdzie się nie komentowało - tylko zliczło pkt po każdej kolejce [chodzi o calcio] to też sie pytał - władzy [modzi, admini] czy może taki temat sobie stworzyć - bo wiadomo, temat taki do dysusji nie słuzy - tam się tylko liczy głosy - tak jest łatwiej po prostu. Wątpię, żeby Smithu się ciebie pytał :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 13:24

Lol może i tracja :P

W sumie to ja zakladalem ten temat do dyskusji ogolnej , i nawewt nie wiedzialem ze tam Zaza zrobil jakies cuxdenko z konkursem czy cos :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 21 paź 2005, 13:24

fieldy pisze:Wątpię, żeby Smithu się ciebie pytał

Dokladnie.
fieldy pisze:władzy

Wlasnie sie ich pytalem :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 21 paź 2005, 13:29

czyli załorzeniem kaczego było miejsce do dyskusji o meczach poprostu :twisted:
Dobra więc moze zróbmy taki konkurs jak jesr w SerieA i w Champions League, tylko ze głosy będzie podliczał smitu ;) bo chyba kaczy nie za bardzo rozumie o co chodzi :P i jeszcze ciekawe kto się będzie w tym temacie wypowiadał i oceniał 11 kolejki, etc....mam nadzieję, że typowi nabijacze w sstylu super, ekstra fanów Barcelony i ROnaldinho i Realu i Robinho, nie będą zaśmiecać tematu ;)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 paź 2005, 22:00

Bonso napisał :
mam nadzieję, że typowi nabijacze w sstylu super, ekstra fanów Barcelony i ROnaldinho i Realu i Robinho, nie będą zaśmiecać tematu
Tez mam nadzieje ze "nabijacze" bedą omijac ten temat szerokim łukiem :twisted:
zgadzam sie tez zeby podsumowania robił Smithu bo chyba nadaje sie do tego :wink:

A teraz zebyscie nie powiedzieli ze nabijam daje moje tymy na tą kolejke La LIga :D

:arrow: Sevilla - Alaves - stawiam na gospodarzy, mają silniejszy skład i raczej powinni sobie poradzic.

:arrow: Barcelona - Osasuna - bardzo ciekawy pojedynek i sercem jestem za Dumą Kataloni. Barca musi nagrac na 100% mozliwosci i musi wygrac zeby uciszyc krytyke która spada na nich :!: Natomiast Osasuna jezeli zremisuje to napewno bedzie sie cieszyc a nie wspominając o wygranej, śa w niezłej dyspozycji oczym swiadczy miejsce w tabeli :!:
stawiam na Barce :D

:arrow: Sociedas - Deportivo - Tutaj stawiam na remis, ale ze wskazaniem na Depor. Goscie napewno są podbudowani po ostatnim meczu z Barcą i moze zaczną grac tak jak kibice tego oczekują.

:arrow: Willareal - Malorca - tutaj dospodarze powinni wygrac. Obydwa zespoły rozgrywały mecze w tygodniu i obyda są lekko podmeczone, ale jednak Willareal powinien wygrac. Moze wreszcie zacznie strzelac Forlan.

:arrow: Getafe - Zaragoza - stawiam na remis

:arrow: Cadiz - Bilbao - tutaj stawiam na basków, chociaz grają na wyjedzie to i tak powinni wtgrac ten mecz.

:arrow: Celta - Espanyol - tutaj wynik jest otwarty i kazdy rezultat moze pasc! Chyba wieksze szanse ma Celta i to ona powinna zgarnąc punkty.

:arrow: Malaga - Betis - mecz w którym etis bedzie sie chciał zrechabilitowac za pogrom w LM, ale czy bedą w stanie wygrac? stawiam na remis bo Malaga napewno łatwo sie nie podda.

:arrow: Racing - Atletico - moze to byc mecz o posade trenera Atletico. Stołeczna druzyna zawodzi w tym sezonie i jezeli nie zacznie wygrywac to trener moze pozegnac sie z posadą. Stawiam na Torresa i spółke.

:arrow: Real - Valencia - chyba hit tej kolejki. Real napewno podbudowany wygraną w LM, ale jeszcze forma nie ustabilizowana co pokazała pierwsza połowa pojedynku w Rosenborgiem. Na dodatek bedą grac osłabieni brakiem kilku zawodników. Valencia nie ma nic do stracenia a duzo do zyskania, Jezeli chcą sie liczyc w walce o mistrza to muszą wygrac. Pozatym zagra skuteczny Vila i powinno byc ciekawie.
Stawiam na remis :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 22:30

Aha :twisted: Juz kumam o co chodzi z tym pomyslem , przed chwilą zajrzalem Do Calciomani . Calkiem fajnie by bylo .

Ale mam pytanie , :D
Czy jak juz zaczniemy z tą hmm... LaLigomanią to czy w tym temacie bedziemy komentować i analizować wyniki Primeradivision . Czy tylko podawać 11 kolejki itd ?? Bo jak cos to może zalozyc osobny temat "Komentarze i Analiza wynikow La Ligi " Tak jak jest w lidze polskiej . I go przykleić oczywiście :P

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 paź 2005, 22:33

kaczy napisał:
Ale mam pytanie ,
Czy jak juz zaczniemy z tą hmm... LaLigomanią to czy w tym temacie bedziemy komentować i analizować wyniki Primeradivision . Czy tylko podawać 11 kolejki itd ?? Bo jak cos to może zalozyc osobny temat "Komentarze i Analiza wynikow La Ligi " Tak jak jest w lidze polskiej . I go przykleić oczywiście

Wydaje mi sie ze lepiej w tym temacie komentowac mecze z LaLiga, poco zakladac kilka tematów jak mozna podyskutowac w jednym :!:
Tylko zeby nie było strasznego smietnika to napewno bedzie spoko :wink:
pozdro

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 paź 2005, 22:37

Aha , czyli bedziemy tez podawac nasze typy i komentować w jednym topicu .
Skoro tak co najlepiej jak ktos podaje 11 i te inne to niech uzywa zawsze pogrobionej kursywy To bedzie Git 8)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 paź 2005, 18:09

Moje typy na obecną kolejke La Liga:

Sevilla - Alaves: Gospodarz tego spodkania zajmuje 11 miejsce w tabeli z dorobkiem 9 ptk. Alaves zaś zajmuje pozycje 18 z dorobkiem 6 ptk. Gracze z andaluzji jakoś w tym sezonie nie czarują, pozbyli się Baptisty, oraz Ramosa, ktorzy stanowili trzon zespolu.Sevilla jak dotąd zdobyła tylko 4 bramki zaś traciła 5. Natomiast beniaminek skazywany na porażke dzielnie sobie radzi, oczywiscie nie mają nic do stracenia, wiec z pewnością pujdą na calość. Stawiamw tym spodkaniu na remis.

Barcelona - Osasuna: Wielka Barca w dolku. Oby to wykorzystali gracze z Pampeluny. Barcelona nie sprostała Deportivo, remisując. Zaś Osasuna pokonala wicelidera do niedawna Celte. Barcelone ten mecz musi wygrać jesli chce dogonić czołówke. Osasuna zaś napewno się nie podda. Stawiam na remis, ale ze wskazaniem an zwycięstwo Barcy.

Sociedad - Deportivo . Spotkanie dwoch druzyn ztakim samym dorobkiem pounktowym zajmującym kolejno 8 i 7 pozycje. Myśle że remis.

Villareal - Mallorca : Villareal nie prezentuje się tak jak w zeszłym sezonie mimo to mecz z druzyną skazana na spadek z pewnością wygraja. Może w koncu Forlan nastawi armaty i zacznei strzelać. Stawiam na wygraną gospodarzy.

Getafe - Zaragoza : Rewelacja tego sezonu Getafe podejmować będzie Zaragoze myśle że nie będzie niespodzianki zwycięstwo gospodarzy w najgorszym wypadku remis.

Cadiz - Bilbao : Zywcięstwo graczy z Cadyksu chyba nie będzie niespodzanką. Zółte łodzie podowdne z pewnością tanio skury nie sprzedadza. To aż dziwi jak słabo prezentują się Yeste i spółka. Zajmują 19 miejsce zaś Cadiz zajmują 10 lokate. Zwycięstwo Zółtych łodzi podowdnych.

Celta - Espanyol Beiaminek prezentuje się bardzo dobrze w tegorocznych rozgrywakach ostatnio porazka 2:0 z Osasuną, moze to jakaś zadyszka, jednak Espanyol jest cieniem druzyny z zeszlego sezonu. Ostatnio przegrywal u siebie 0:2 z druzyną z Cadyksu. Staiam na wygraną beniaminka.

Malaga - Betis : z Pewnoscią gracze Betisu będą chcieli odbudować morale w tym meczu. I myśle że odbudują. Malaga w tym sezopnie przegrywala juz 4 razy wieć przegra i po raz piąty :wink:

Racing - Atletico Moze w koncu Atletico które dokonało powaznych wzmocnien pokaze an cio ich stać jeśłi zagrają tak jak z Barceloną będzie git. Zapewne w pamieci mają pogrom a własnym stadionie w derbpwym pojedynku z Balncos. Raicing zas zajmuje 2 oczka wyzej w tabeli La Liga lecz zdobywali jak doąd 3 gole w 7 kolejkach. Myśle ze wygra Atletico.

Real - Valencia : Mecz kolejki. Real podbudowany ostatnią seria zwycięstw. Jednak osłabiony brak Ronaldo Baptisty. Gracze Valenci wygrali z Malagą. Myśle ze Blancos lidera nie oddadza i wygraja z Valencia. Stawiam na Real.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 22 paź 2005, 19:46

Sevilla - Alaves - tutaj stawial bym na Seville ostatnio dobrze im sie wiedzie, ale Alves ma zapał i chęć do gry. Sevilla wygra

Barcelona - Osasuna - Barclonz jeżeli chce myśleć jeszcze o mistrzostwie Hiszpani to musi ten mecz wygrać. Rijkaard powoli przegina i kibice też nie wytrzymują. Na 100% Barca

Sociedad - Deportivo - szczęśliwy remisant z Barcą podejmuje teraz Sociedad. Hmmm...ja stawiał ym jednak na Dportivo

Villareal - Mallorca - Villareal chyba za bardzo skoncentrowało się na Lidze Mistrzów.. Zappomnieli że w następnej edycji nie zagrają jeśli nie uzyskają dobrego miejsca w Primera Division :wink: . Raczej stawiałbym na Villareal

Getafe - Zaragoza - Getafe wymiata w tym sezonie i gra z drużyną która zremisowała z Barcą. Sezon temu stawiał bym na Zaragozze ale czasy się zmieniają... teraz na Getafe

Cadiz - Bilbao - nie powiem nic na tema tego meczu bo nie wiem co :oops:

Celta - Espanyol - Tutaj jednak stawiał bym na Espanyol. Może Kameni właśnie w tym meczu zagra takk jak z Barcą sezon temu...

Malaga - Betis - Betis jest bardzo zdeterminowny po porażce 4-0 z Chelsea.. Malaga zostanie zmiażdżona przez rozwścieczonych graczy Betisu.

Racing - Atletico - Titaj napisze krótko.... Ciągle licze na super mecz duetu Torres-Keżman.... Ale czy się doczekma??

Real - Valencia - Czuję tutaj jednak zwycięsto Królewskich. Chociaż najlepszym rozwiązaniem dla Barcelony byłby jedna remis.. Real ma godnyc zastępców dla Ronaldo i Baptisty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”