AC Milan (zbiorczy) - Strona 160

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 paź 2005, 16:15

Mecz może nie nudny, ale raczejnie nalezał do najbardziej widowiskowych.PSV zamurował doszczętnie bramkę, grali i czychali na kontry, których i tak nie było dużo.Milan atakował, brakowało szczęścia, czasami umiejętności.Brawa dla Gomeza, który napewno uratował punkt dla Eindhoven.Z dobrej strony pokazał się także Alex, który napewno zrobił dobre wrażenie na działaczach Milanu.Możliwe, że jednak coś będzie z transferu.Mam nadzieję, że z Szewą wszystko okej.Jeszcze raz powiem szkoda, bo brakowało tylko, żeby piłka wpadła do bramki :(.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 20 paź 2005, 16:43

heheh niestety dla nas chciał sie pokazac z jak najlepszej strony Alex :lol: szkoda tego meczu bo w drugim padł remis i moglismy odskoczyc od pozostałych druzyn i miec troche spokoju przed nastepnym a w Eidhoven moze byc goraca brawa dla guusa ktory chciał remisu i wywalczył go.
Teraz szkoda mi Tomassona bo napewno lepiej by grał niz Vieri ktory nie wiem po co został przez łysego zakontaktowany.
Trzeba w przerwi postarac sie o Di Vaio on nie cazuje sie najlepiej w Valenci i chyba chciałby grac w Milanie.
O meczu nie bede nic pisał bo duzo osob juz opisało go i nie chce sie powtarzac.
Dodam ze Carlo powinnien na treningu przez kilka dni nauczyc naszych jak konczy sie akcje i posadzic na kilka kolejek Seedorfa :wink: ktorego omineła rotacja :roll: Serghino powinnien czesciej grac badz Marek.
A z nowo kupionych zawodnikow gra tylo Gila i to tez nie zawsze bo rotacja jest :lol:
Teraz mamy trudnego rywala ale pojedziemy ich niech Sylvio opieprzy troche Carlo bo co mecz gada gralismy dobrze i takie tam nawet jak remisujemy i przegrywamy wolałbym zeby powiedział gralismy kiepsko ale wygralismy :o

FORZA MILAN

heheh tu sa noty La Gazzetta dello Sport:
Dida nk, Cafu 6, Stam 6, Maldini 6, Kaladze 6.5, Gattuso 6, Pirlo 6, Seedorf 5.5 (Serginho nk), Kakà 6, Shevchenko 5.5 (Inzaghi 6), Vieri 5.5.
Widac ze Dida nie miał prawie zadnej roboty na bramce bo nie został nawet zklasyfikowany :shock:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 20 paź 2005, 17:15

wie juz ktos moze jak powana kontuzja Shevy??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2005, 18:07

Yo HUNTER dawno Cie nie było :)

O wczorajszym mecz już nie mam siły pisać / gadać rzecznik prasowy nie jestem :p Każdy psioczy i ma racje ale na wyroki i podsumowania przyjdzie jeszcze czas.

Martwi mnie natomiast to że on nie potrafili strzelić ale i wypracować 100% okazji z tak grającym rywalem. Bo nie długo gramy z Juve i na 1000% (moge sie nawet założyć) że Capello ustawi Juvenus na San Siro mega defensywnie. Tym bardzie mająć pk.t w przewadze. Musza coś wymyśleć. Oby Sheva był zdrowy ma przejśc jeszcze jakies badanie uraz niby nie groźny. Nesta wraca na Juve a z Palermo powinień dać zagrać innym gracza niż wczoraj. Vogel, Rui, Jankul, Gila może Ambro jak nie zagrają to go chyba zrobimy zrzute i Ancelottiemu kontrakt wykupimy :lol:

Alex walczył o angaż ? wolał bym by w mecz z Schalke i Fenerbache by pokazał się jak najlepszej strony. W tym meczy wygladało tak jak by Gomes walczył o coś :roll: :wink:

FORZA MILAN

[edit[/b] Nasz nastepny rywal ligowy jednak siemęczył w pucharze z ekipa z Izraela :lol: MACCABI PETACH TIKVA

Zagrali takim składem ---

PALERMO (4-4-2): Andujar - Ferri, Rinaudo, Terlizzi, Grosso - Gonzalez, Mutarelli, Codrea (72' Corini), Bonanni (61' Santana) - Brienza (46' Pepe), Caracciolo.

Ławka: Santoni, Zaccardo, Biava, Accardi.

Bramki: 45' Golan - 11' Brienza, i znów ten Terlizzi 78'

Widać Del Neri próbował daćodpocząć kluczonym graczą. Musieł wpuścić Coriniego i Santane. Nie zagrali wogóleMakinwa i powracający po kontuzji Barzagli. 7 bramka w sezonie Terlizziego :roll: ładnie sie rozstrzelał :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 paź 2005, 0:47

mysle ze nawet z waszym 1000% to przy formie jaka zaprezentowaliscie z PSV(my z Bayernrem nie lepsza zreszta) walka bedzie na claego..i kazdy wynik jest mozliwy...ja typuje remis w tym meczu gigantow,ktory juz niedlugo odbeedzie sie na SAn siro!!

JUVE !!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 paź 2005, 1:12

Może by się zastanawiać jaką ta forma jako forma była zaprezentowana w meczu z PSV ? Strzelecka na pewno nie ale gra przez 90 minut piłka i zamykanie rywala przez długie okresy w "zamku" jest chyba jakimś pozytywnym znakiem. I tak mnie w tym meczu interesowały tylko i wyłącznie bramki rossonerich (które nie padły) ale nie może na podstawie tych dwóch spotkań oceniac formy drużyn. Milan grał piłką przez 80 minut. Juve przez 80 ganiało za piłka.

Walki na pewno nie zabraknie bo klasyki mają to w sobie. Oby tylko ten mecz zasłuzył na takie miano po 90 minutach...

Teraz w weekend Roma - Lazio a potem w każdej kolejnej coś ciekawego Milan - Juve potem Lazio - Inter, Roma - Juve. A w między czasie i Milan i Inter grają bardzo ciekawe spotkania z Udinese. Coraz ciekawie bedzie sezon wkracza powoli w te maratony i bardzo ważne kolejki:)

Pozdro
Forza Milan

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 paź 2005, 8:07

*_For_zaza_Milan_* pisze:Juve przez 80 ganiało za piłka.

no może przez 75' ;)

*_For_zaza_Milan_* pisze:Milan - Juve

czekam z utęsknieniem na ten mecz. Oba zespoły nie są chyba w najlepszej formie(mam nadzieje, że mecz z Bayernem to była wtopa ;) ), więc liczę, że do tego czasu to się zmieni i osiągną najwyższą dyspozycje.

P.S. Zaza kiedy będziesz chciał tą ankietę zakończyć? Przed zimowym mercato?

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 22 paź 2005, 10:39

bagg pisze: Oba zespoły nie są chyba w najlepszej formie(
moze Juve tak ale Milan napewno nie jest w najlepszej formie wyraznie bez formy sa Seedorf ,Pirlo ,Vieri , no i Pippo ale u niego to zrozumiałe.
Teraz mecz z Palermo.
Chciałbym w tym meczu zobaczyc od pierwszej minuty Vogela ,Ambro , Serghino i Marka.
Ciekawe jak bedzie wygladał nasz atak czy Gila z Pippo czy z Vierim postawiłbym na Superpippo bo on jest głodny gry zreszta to było widac w meczu z PSV ganiał za piłkami i to + niestety z wykonczeniem na razie jest kiepsko ale jak zacznie reguralnie grac zmieni sie to.
Mecz trzeba wygrac bo Juve sobie poradzi z Lecce choc w Giallorossi maja noz na gardle i moga małe problemy sprawic Juve ale bez przesady.
Palermo grało w czwartek bardzo ciezki mecz w Izraelu i jak sami piłkarze mowia bardzo duzo sił ich ten mecz kosztował moga byc w tym spotakniu troszke przemeczeni i tu widze nasza szanse na wygranie tego meczu musimy narzucic szybkie tempo tak jak w drugiej połowie z PSV tyle ze tym razem zagra Gila ktory mam nadzieje bedzie umiał wykonczyc choc jedna okazje obrona gra coraz lepiej Stam i Maldini dobrze razem wspołpracuja na sroku Kakha zagra dobry mecz chyba jego najlepszy w tym sezonie mozliwe ze juz boi sie o swoja pozycje.
No i mały bol kto Rino czy Ambro.
Mysle jednak ze Carlo postawi na Rino.Ambro po kontuzji napewno nie bedzie w takiej formie jak przed a Rino rzokreca sie z meczu na mecz i nie sadze ze jego posadzi w tym meczu gdzie bedzie duza walka w srodku boiska przyda sie :]
no i stawiam na taki skład :]
Dida - Cafu - Stam - Maldini - Marek - Rino - Vogel - Serghino - Kaka - Gila - Pippo
a wynik z przodu na + z tyłu czysto :lol: tak powanzie 2-1 dla nas oczywsicie.

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 paź 2005, 13:27

Ja osobiście sie troszke obawiam co do meczu z Palermo!
Grak Shevy może być tutaj kluczowy..no ale skoro mamy w zanadrzu spotkanie z Juve to nie ma co ..zdrowie wazniejsze!
Licze na przeblysk nieprzeciętnego talentu Gilardino!!
I skromne 1-0!! Zgodze sie z Hunterem co do składu!!
Pirlo ostatnio dośc mizernie..więc też widze tutaj szwajcara!
Wydaje mi sie że lewa flanka nie bedzie wyglądała taj jak HUNTERA!
Carlo nie zagra tak ofensywnie !! Ale moge sie mylić.
Zwycięstwo jest bardzo potrzebne, aby nie stracić dystansu do Starej damy!
Forza Milan

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2005, 13:28

wydaje się że alex jest coraz bliżej Milanu
o to co powiedział
Grając z Didą, Cafu, Kaką i innymi Brazylijczykami w jednym klubie jest moim marzeniem. Trzeba ciężko pracować, by stawać się coraz lepszym piłkarzem. Milan jest moim ulubionym zespołem w Europie. Teraz w tym klubie jest dużo Brazylijczyków co pozwoliło by mi się szybko zaaklimatyzować w grupie."
Ja licze że przyjdzie już w zimie :D

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 22 paź 2005, 19:30

Alex napewno sie przyda ale czy w zimie w sumie to Stam,Nesta i Paolo nie popełniaja błedów w obronie popelniał je Kaladze np.2 w Genoi.
Ostatnio zaczynaja grac coraz lepiej no oczywiscie Nesta wypadł ze składu ale nawet Billy wystarczył na Calgiary.
Wydaje mi sie ze do konca sezonu mozemy dotrwac z tymi obroncami.
Kaka_ACM chyba jednak za bardzo ofensywnie ustawił ta lewa strone :P byc moze w obronie bedzie Kaladze a na pomocy Marek :) bo nie chcem ogladac Seedorfa niby ta rotacja jest ale on bez formy a gra cały czas :?

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 paź 2005, 19:56

To Alex jak przyjdzie do was, to przeniosą go do młodzików co?? :wink:zart...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2005, 21:32

carlo podał kadre na palermo:

Bramkarze: Dida, Kalac.

Obrońcy: Cafu, Costacurta, Kaladze, Maldini, Jankulovski, Simic, Stam.

Pomocnicy: Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.

Napastnicy: Inzaghi, Gilardino, Vieri.

nadal brakuje ambro.sheva jeszcze leczy uraz ja myśle że Milan jutro zagra tak:
Dida-Cafu Stam Maldini Jankulovski-Vogel Gattuso Serginho Kaka-Inzaghi Gila

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 22 paź 2005, 22:00

No niestety nie ma Ambro :(
Dzis Christiano Maldini zadebiutował w meczu przeciwko Interowi.
Zagrał w drugiej połowie na prawej stronie obrony podczas gry czesto był oklaskiwany ponoc miał bardzo udane wslizgi oraz duzo wygranych pojedynkow na trybunach zasiadł jego dziadek oraz matka :]
No zobaczymy czy bedzie tak samo dobry jak Cesare i Paolo :wink:
FORZA MILAN
byłbym zapomniał Milan wygrał to spotkanie 2-0

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 paź 2005, 9:46

Hunter - jakby Wam Christiano wypalił to rodzinna nacja w Milanie trwałba by dalej. Powiem szczerze , że nawet życze takich następnych Maldinich bo to by było coś jedynego , niepowtarzalnego :) Jeszcze syna Costacurty by się wzięło i by była nowa era starych nazwisk :lol:

Ps. Podobno Paolo ma jeszcze jednego syna , który się zabrał za piłke :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”