Premier League 2018/2019 - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po tytuł?

Man City
11
29%
Man Utd
4
11%
Tottenham
4
11%
Liverpool
12
32%
Chelsea
3
8%
Arsenal
3
8%
Mistrz będzie sensacyjny, jak Lisy przed kilkoma laty
1
3%
red85

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 maja 2019, 11:14

Jeśli rozmawiam z kimś kto uważa, ze celowo pisze się z małej litery naziwska/nazwy, aby obrazić to faktycznie o poważnej rozmowie nie może być mowy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 maja 2019, 11:20

red85 pisze:
04 maja 2019, 10:48
Pan z arsenalu chyba już zapomniał jak Rio i spółka raz po raz pokazywali dzieciom wenegera jak grają prawdziwi mężczyźni.

Ps i zanim odbębnisz jaki duet tracił ile bramek to sprawdź najpierw kto ile ze sobą grał, bo w United za Fergiego nie brakowało rotacji. Nie mówiąc już o urazach.
red85 pisze:
04 maja 2019, 11:14
Jeśli rozmawiam z kimś kto uważa, ze celowo pisze się z małej litery naziwska/nazwy, aby obrazić to faktycznie o poważnej rozmowie nie może być mowy.
Rio, United orz Fergie napisane wielką literą.
Wenger oraz Arsenal małą literią.

Twierdzi, że zrobił tego celowo. :angry2: "Jeśli złapią cię za rękę powiedz że to nie twoja ręka" :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2019, 11:23 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 maja 2019, 11:23

A zna coś takiego jak autokorekty na telefonie? Mam zrobić print screen jak u mnie wygląda ekran jak wpisze Rio a jak jak wpisze Wenger? :D no dziecinada.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 maja 2019, 11:25

Od zawsze za to były ostrzeżenia, drogi redzie, toteż nie ma co protestować :)

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 04 maja 2019, 11:33

ja tez nie widze zadnej przewagi vidicia nad van dzikiem. mowie tu o tym konktetnym sezonie, van dzik z tego sezonu nie ustepuje absolutnie w niczym vidiciowi. a to ze uciekl mu suarez no ludzie, a to vidiciowi nie uciekl nigdy zaden napastnik? united nie tracilo goli? tymbardziej ze mowimy o suarezie, dziewiatka z samej czolowki moze i najlepsza. nie tylko dzikowi uciekał. nie czepiajacie sie jakis pojedynczych sytuacji, bo to zakrawa na absurd.

van dzik ma taki sezon ze o ja pierdole. i mowie otwarcie, dla mnie jest po messim, najlepszym pilkarzem swiata w tym sezonie. i tu chodzi o to ze facet potrafi naprawde grac w pilke. to nie jest nesta ktorego specjalizacja byla mocno ograniczona do defensywy w pojeciu: przepchnac, wyglowkowac, zrobic wslizg, wybic w aut. van dzik umie rzucic krosa na 60 metrow (w srode, co rzucil podanie w drugiej polowie do salaha to z wrazenia spaldem z fotela), umie swietnie wyprowadzic pilke, jest diabelnie szybki, do tego jego sila sprawia wrazenie na rywalach i powoduje ze staje sie niebezpieczny przy rzutach roznych/wolnych. to jest takie polacznie pique-ramos-varane. jedynie czego zalowac to ze on juz jest pod trzydziestką.

inna sprawa jest to czy facet zagra tak kolejny sezon. dopiero potwierdzenie obecnej sily moze dac mu miejsce w panteonie sław.

red85

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 maja 2019, 11:37

piotrcies pisze:
04 maja 2019, 11:25
Od zawsze za to były ostrzeżenia, drogi redzie, toteż nie ma co protestować :)
Ależ ja nie protestuje przeciwko temu, że dostałem warna. Dostałem, trudno. Takie zasady tutaj panują.

Pisząc z komórki robię to raczej na szybko i niezbyt patrzę na to czy użyłem wielkiej czy małej litery. Bardziej autokorekta działa za mnie :) Śmieszy mnie natomiast te oskarżenie, ze zrobiłem to umyślnie, aby kogoś obrazić, bo myślałem, ze to nie przedszkole.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 maja 2019, 11:48

Myślę że przejrzenie co się napisało przed udostępnieniem (w celu znalezienia literówek, autokorekt itd) zajęłoby ci mniej czasu niż napisanie 3 kolejnych postów tłumaczących dlaczego zrobiłeś błąd, a do tego nie wprowadzałoby niepotrzebnej nerwowości w dyskusję. Taki tip na przyszłość ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2019, 12:13

red85 pisze:
Pan z arsenalu chyba już zapomniał jak Rio i spółka raz po raz pokazywali dzieciom wenegera jak grają prawdziwi mężczyźni.
To jak żee wygrali z Arsenalem to jest zasługa wielu czynników, MU miała lepszą kadrę, Ronaldo, Fergiego ,. Nie dziwi mnie że najlepsza wtedy ekipa Anglii wygrywała z zespołem który miał gorszych graczy.
Żeby nie było w kilku sezonach uwielbiałem Vidicia bo zawodnik był z niego niesamowity ale obecny sezon Van Dijka jest na podobnym poziomie a nie ,że jakaś klasa wyzej.
Do porownywania karier van Dijka i Vidicia jeszcze za wcześnie ale puenta taka że ten sezon gra świetnie na poziomie najlepszych jak Vidić.
red85 pisze:
Jeśli jednak mówimy o najlepszym stoperze w historii pl to trochę śmieszne wymieniać kogoś z zerowym dorobkiem w gablocie jak w przeszłości byli tacy, którzy prowadzili swoje drużyny do wielu trofeów.
To że ktoś wygrał wiele trofeów nie znaczy że jest lepszy. Park wygrał więcej LM niż Totti, rozumiem że jest lepszy :D
Ostatnio zmieniony 04 maja 2019, 12:44 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 maja 2019, 12:26

Wiesz ile lat miał Rio zaczynając w QPR? 36. Zenujący argument.Dodam tylko ze majac 34 mial genialny sezon w ostatnim mistrzowskim MU.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2019, 12:30

wiem.
Wcale nie żenujacy argument, jak wyczytałeś z tego że napisałem Van Dijk> Rio bo ten grał kaszanę w qpr to gratuluję.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 maja 2019, 12:39

Nie bardzo rozumiem co sezony VIdica w Interze czy Rio w QPR wnosza do dyskusji.

W Seria 1 pikarze starzeją sie lepiej, w Prem jest zbyt fizyczna liga by piłkarze grali do 40.Rio chcial pograć ale od lat zmagał sie z urazem pleców(wtedy bardzo często z Vidicem grał Evans), Vidic zakonczył kariere po fatalnej kontuzji z Basem, nigy juz nie był takim dzikiem.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2019, 12:44

Wiem, pamiętam. Ja tylko twierdze że ten sezon Van Dijk ma podobny sezon. A świetnych stoperów było sporo w PL, nie wiem czy nazwałbym jednego na pewno najlepszym bo Terry przecież też był ten level, Stam, Kompany, Campbell, Adams, Ja bym postawił w kolejności 1 Rio, 2 Terry 3 Vidić.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 maja 2019, 17:40

Morrow pisze:
12 mar 2019, 13:28
Obrazek

Nie wygląda to zbyt korzystnie dla MU w kontekście walki o top4. Nie dość, że mamy najgorszy terminarz, to jeszcze musimy gonić i mamy najgorszy bilans bramek. Za to patrząc na sam kalendarz, Arsenal powinien być na wyraźnym pole position w tych ostatnich 8 kolejkach.
PODSUMUJMY:
(przez europejskie puchary pozmieniała się nie kolejność spotkań)

Spurs L W W L W L L
70pkt, Everton H
Chelsea L W W W L D D
68pkt, Watford A i Leicester H
Arsenal W L W L L L
66pkt, Brighton H i Burnley A
Man United W L W L L D
65pkt, Huddersfield A i Cardiff H

Wyścig żółwi, myślę że na pewno jeszcze ktoś potraci punkty

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 maja 2019, 18:41

fajnie w tej Anglii. Tottki 2 czerwa. Ale Lerma upadł jakby go raziło prądem, najpierw popchnął Sona i chyba nadepnąl .

i drugiee czerwo, wpuścił Foytha po przerwie Poch bo Dier mial żółtko to ten po 3 minutach czerwo złapał .

Ale rywale grali z przewagą 2 graczy i dopiero w 90 minucie strzelili gola.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Premier League 2018/2019

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 maja 2019, 13:32

Jutro tak naprawdę mecz o mistrzostwo Anglii. Brendan Rodgers może w końcu dać Liverpoolowi ten upragniony tytuł, którego był tak bliski 5 lat temu. Wystarczy jutro nie przegrać z City na Etihad.

Brendan może w tych dwóch ostatnich meczach się tak naprawdę zemścić podwójnie za to co wydarzyło się 5 lat temu w sezonie 2013/2014r kiedy poślizgnięcie Gerrarda w meczu z Chelsea, pozbawiło jego ekipę tytułu i pozwoliło City wygrać majstra. Najpierw może odebrać Obywatelom mistrzostwo na ostatniej prostej jeśli jutro jego Leicester nie przegra na Etihad, a potem, w ostatniej kolejce może odegrać się na Chelsea ogrywając ją u siebie i wyrzucając z top4. Tu akurat żadnego podkładania się nie spodziewam.

Morrow pisze:
28 kwie 2019, 17:13
Pozornie ciekawa sytuacja na dole tabeli. Cardiff ma 4 punkty straty do Brighton i gorszy bilans bramek czyli ekipa z Walii musiałaby wygrać dwa mecze i liczyć na to, że Brighton zdobędzie tylko 1 punkt w ostatnich dwóch kolejkach. W teorii bardzo mało prawdopodobne ale smaczku dodaje fakt, że Brighton ostatnie dwa mecze gra z Arsenalem na Emirates 5 maja i z City u siebie 12 maja. Z kolei Cardiff gra 4 maja z Crystal Palace u siebie i 12 maja na Old Trafford z Manchesterem United.

Jeśli Cardiff 4 maja wygra z Crystal Palace, to gracze Brighton będą mieli niezłe ciśnienie przed meczem z Kanonierami. Zwłaszcza, że w ostatniej kolejce obie ekipy grają z Manchesterami i o ile City może potrzebować tych 3 punktów do tytułu, tak United może już mieć po sezonie i Solskjaer może dostać okazję by odkupić swoje grzechy z przygody z Cardiff. Oczywiście jeśli Walijczycy nie wygrają z Crystal Palace to lecą z ligi i Brighton się utrzymuje w lidze z pozycji kanapy.
Cardiff wczoraj przegrało więc nic co powyżej już nie ma miejsca. Brighton, które mogło rozdawać karty w wyścigu o mistrzostwo i top4 w meczach z Arsenalem i City, może teraz odetchnąć z ulgą, bo zostali w PL bez wychodzenia z domu dzięki Crystal Palace. Ciężko teraz podejrzewać, że Brighton zdoła urwać jakieś punkty City albo Arsenalowi, które nie mogą sobie pozwolić na błędy.

Tottenham robi co tylko może aby dodać tej nieudolnej walce o top4 jeszcze więcej kolorytu. Po wczorajszej, kolejnej już porażce, muszą wygrać za tydzień z rozpędzonym Evertonem. Każdy inny wynik nie daje im gwarancji utrzymania miejsca w top4 chyba, że dziś MU, Chelsea i Arsenal znowu pogubią punkty. W dodatku Koguty na Everton wyjdą bez Sona więc o bramki będzie im jeszcze trudniej. A tu w środę jeszcze rewanż z Ajaxem. Byłby to jednak spektakularny upadek i zawód jakby po wyeliminowaniu City, nie dość, że odpadli z Ajaxem w półfinale LM, to jeszcze wypadli z top4 w ostatniej kolejce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”