Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8025

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 maja 2019, 13:59

To było kilka lat temu - odcisk palca był rarytasem, a kody na ekranach nie były jeszcze zbyt popularne :)

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 28 maja 2019, 14:07

sickstick pisze:
28 maja 2019, 13:44
To może ja się przyznam, dzisiaj możecie mnie zlinczować.

Chyba 3 czy 4 razy zdarzyło mi się że po naprawieniu jakieś klientce telefonu, pozgrywałem se z niego jej nudesy z galerii :mrgreen:
Noo na pewno xD

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 maja 2019, 14:14

Temat nudesów w dzisiejszych czasach to jest w ogóle problem o którym się nie mówi, a z czasem może zaśmierdnąć.

Ja już miałem jedną taką sytuację. Umówiłem się przez Tindera z laską 10/10. Do niczego nie doszło, ale zauroczyłem się jak nigdy (ogólnie mam tak że dobieram się do laski na pierwszej randce tylko jak mi nie zależy, kiedy mi zależy robię się mega dzentelmenski). Na drugi dzień opowiadam o tym kumplowi z pracy, mówię że chyba mnie wzięło, pokazuje mu ją na fejsie, a on na to... "[k****] stary, znam ją! Pisałem z nią pare miechów temu. Obczaj se ją" po czym wyciąga telefon i pokazuje mi jej nudesy, które mu wtedy przesłała. Były całkiem dobre, ale odkochałem się w sekundę :mrgreen:

Ogóle z pracy przy telefonach oraz byciu singlem widzę że baaardzo dużo, strzelając - 50% kobiet, głównie młodych ma nudesy w telefonie. Widziałem nudesy w galerii 40-letnich bab z obwisłym cycem, widziałem nudesy na tepecie u laski która stała metr przede mną (jej facet miał ją nagę na tapecie i wysłała ją do mnie po naklejenie szkła - ostro zaburczyła kiedy zorientowała się w sytuacji).

No i teraz wysnujmy wizję przyszłości. Wiele z tych lasek za 20 lat będzie 'kimś' - osobą publiczną, prezenterką w TV, aktorką - to jeszcze pół biedy; ale też politykiem, żoną znanego polityka, może pierwszą damą, ect. No i wtedy taki Zuckenberg czy inny googlowy oligarcha ma wszystko - będzie je mógł szantażować, kompromitować, będzie mógł wszystko.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2743
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 maja 2019, 14:24

Mnie to w ogóle dziwi, że ludzie oddając telefon do naprawy dają go z zawartością. Ja smsy bym pousuwała pewnie, a zdjęcia zgrała na laptopa. Po co ma mi ktoś zaglądać w galerię ... No chyba że telefon jest tak zepsuty, że nie da rady nic zrobić. :)

Niestety laski dzisiaj odkrywają wszystko, a potem się dziwią, że faceci je nie szanują.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2019, 14:27

Odzyskałem dowód 8) ucieszyłem się jak dziecko bo wizja latania po urzędach powodowała u mnie od razu wkurwienie

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 maja 2019, 14:27

Teraz serwisy tak się boją danych, że nie proponują już nawet opcji ich zachowania. Nie wiem, czy zdarza się, że ktoś do nich zagląda, podejrzewam, że taki duży serwis ma tego tyle, że od razu po przyjęciu czyszczą pamięć i dopiero wtedy robią weryfikację. My dostawaliśmy wytyczne, by nie informować klientów, że mogą odpłatnie zgrać dane na nośnik, bo serwisy odmawiają wykonywania takich usług.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1774
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 28 maja 2019, 14:40

sickstick pisze:
28 maja 2019, 14:14
No i teraz wysnujmy wizję przyszłości. Wiele z tych lasek za 20 lat będzie 'kimś' - osobą publiczną, prezenterką w TV, aktorką - to jeszcze pół biedy; ale też politykiem, żoną znanego polityka, może pierwszą damą, ect. No i wtedy taki Zuckenberg czy inny googlowy oligarcha ma wszystko - będzie je mógł szantażować, kompromitować, będzie mógł wszystko.
Dlatego bardzo się cieszę, że mój okres dojrzewania i odwalania największej ilości dzikich akcji był okresem przed telefonami z aparatem i został jedynie w głowach biorących udział :)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2743
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 maja 2019, 15:01

Oj tam, oj tam, najwyżej na jakimś filmiku byś był z jakąś dziką akcją, z dziką laską :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 28 maja 2019, 15:08

Tomusmc pisze:
28 maja 2019, 14:27
Odzyskałem dowód 8) ucieszyłem się jak dziecko bo wizja latania po urzędach powodowała u mnie od razu wkurwienie
Taka rade Ci dam. Jeżeli nie masz pewności co do osoby, która go znalazła (ja bym nie miał chyba, żeby to była najbliższa) to pofatyguj się do urzędu zgłoś jego utratę i dostaniesz zaświadczenie i wyrób sobie nowy. Bo za kilka tygodni możesz być zdziwiony co można zrobić przez internet (pożyczki, kredyty) na samą kserokopię twojego dokumentu. Zostaniesz udupiony na cacy i się nie wykaraskasz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2019, 15:21

Bebej pisze:
28 maja 2019, 15:08
Taka rade Ci dam. Jeżeli nie masz pewności co do osoby, która go znalazła (ja bym nie miał chyba, żeby to była najbliższa) to pofatyguj się do urzędu zgłoś jego utratę i dostaniesz zaświadczenie i wyrób sobie nowy. Bo za kilka tygodni możesz być zdziwiony co można zrobić przez internet (pożyczki, kredyty) na samą kserokopię twojego dokumentu. Zostaniesz udupiony na cacy i się nie wykaraskasz.
Spokojnie, był w lokalu w którym go zgubiłem. W niedzielę i poniedziałek był zamknięty i dopiero dzisiaj odebrałem go z baru więc wątpię żeby ktokolwiek z obsługi wziął na mnie kredyt ;) wydaje mi się, że trzeba mieć pecha żeby trafić na taką osobę. Nie wierzę w to, że ktokolwiek z ludzi, których znam, mógłby od razu kombinować pożyczkę po znalezieniu czyjegoś dowodu. Oczywiście zdarzają się takie sytuacje, ale wydaje mi się, że są sporadyczne

Powinni w końcu się wziąć za kredyty na dowód przez internet

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 maja 2019, 15:28

Dzień dobry, witam Was tanecznie :mrgreen:

Obrazek

Delpiero14 pisze:
28 maja 2019, 12:37
piotrcies pisze: ↑28 maja 2019, 12:28
Delpiero14 pisze: ↑28 maja 2019, 12:07
Kup mu Sokoła Milenium i pokaż jak mocno kochającym ojcem jesteś.
To jest ten za półtora kafla?
2800
Matkobosko. Szaleństwo :D
Ale! Już kiedyś o tym wspominałam - na Netfliksie jest dokument "Toys that made us", gdzie szaleństwo na punkcie SW jest świetnie przedstawione i jeszcze droższe cuda się tam zdarzają.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 28 maja 2019, 15:29

Ale znasz ludzi tam pracujących, jesteś za nich pewny, skąd wiesz w czyich łapach był. Nie takie wały da się zrobić jak ktoś wie co i jak. Poza tym ja nie mówię o kredycie na dowód, wystarczy kserokopia twojego dokumentu i tak jak mówię - masz konto w banku o którym nie wiesz i sporo kasy do spłacenia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 maja 2019, 15:32

Bebej pisze:
28 maja 2019, 15:29
wystarczy kserokopia twojego dokumentu i tak jak mówię - masz konto w banku o którym nie wiesz i sporo kasy do spłacenia.
W którymś banku da się założyć konto bez weryfikacji?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2019, 15:46

Nie da się. Jedynie chwilówki są bez weryfikacji, wystarczy dowód i nie trzeba pojawiać się osobiście

Odzyskałem dowód i niczym się nie martwię :)

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 28 maja 2019, 15:53

A później ludzie zdziwieni. Proponuję niewierzącym skontaktować się z komórką do spraw cyberprzestępczości właściwej miejscowo Komendy Wojewódzkiej, a potem wrócimy do tego tematu.
Albo prościej do urzędu wysłać zapytanie w jakiej ilości osoby wymieniały dokumenty tożsamości ze względu na kradzież danych. Zazwyczaj będą to na wniosku "inne przyczyny".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”