Finał LE (2019): Chelsea — Arsenal - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Finał LE (2019): Chelsea — Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 maja 2019, 23:09

A tak btw to za co Higuain dostał medal?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 maja 2019, 1:26

HMK pisze:Żiru :jupi:
Jechać z nimi dalej. Niech się kiszą w LE.
Będę to samo pisał jak Liverpool was będzie dymal bez mydła. I będę się z was śmiał.

Ale przy najbliższej okazji postawie browara, ku pokrzepieniu serc. Obrazek

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 maja 2019, 7:18

co za typ :D

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 30 maja 2019, 7:21

Arsenal i mistyczna czwórka nawet w finale :lol2:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2019, 8:28

Ja tam się cieszę, że wygrała drużyna Marcina Bułki :jupi:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 maja 2019, 8:38

Boromir pisze:
30 maja 2019, 8:28
Ja tam się cieszę, że wygrała drużyna Marcina Bułki :jupi:
PSG nie wygrało :(

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2019, 11:47

Co za smutna porażka :cry: Ponownie wyszło DNA Arsenalu, jeden gong i piłkarze Arsenalu zamroczeni przez resztę meczu. Wiele razy w tym sezonie zespół Emerego pokazywał że ta tendencja powoli odchodzi, wielokrotnie po jednym gongu Arsenal w tym sezonie wstawał i odwracał mecz... ale niestety nie tym razem, w najważniejszym meczu sezonu.
Sposób na ogranie Chelsea Sarriego jest dziecinnie prosty - trzeba mieć ofensywnego pomocnika który będzie nieustannie presował Jorginho. Zespoły które tak grały urywały Chelsea punkty, u nas rolę tę w meczu ligowym pełnił Ramsey i Chelsea wówczas nie istniała. Bardzo liczyłem na to że Emery pod nieobecność Walijczyka zaryzykuje i postawi na AM Torreire zamiast Ozila, zaś w środku Xhake z Guendouzim. Niestety, osobą odpowiedzialna za presowanie Jorginho było Ozil i już widząc składy wiedziałem, że to się nie może udać. Ozil okazał się być bezużyteczny nie tylko w defensywnie (jak napisałem wcześniej - przeciwko Chelsea Sarriego to być może najważniejsza defensywna rola), ale i w ofensywie - 19-letni Willock w 20 minut samą aktywnością zrobił więcej niż Ozil przez 70 minut. Jeszcze to schodzenie z boiska spacerkiem przy niekorzystnym wyniku... Mam nadzieję że to ostatni występ Niemca w koszulce Arsenalu.
Zawiodła oczywiście też obrona. Szkoda Maitlanda-Nailsa, który rozgrywał bardzo dobre spotkanie, aż do momentu w którym zawalił dwie bramki. Środek również bez krycia, Koscielny z Monrealem również są współwinni straconych goli. Nie da się ogrywać mocnych rywali mając taką obronę.

Gratulacje dla Chelsea. Ten klub ma DNA zwycięzców. Jeśli przychodzi im grać w LE to nie pierdzielą jak niektórzy forumowi kibice Liverpoolu - że to gówno warty puchar - tylko po prostu ten Puchar wygrywają. Gablotka sukcesywnie zapełnia się europejskimi trofeami. Brawo :brawo:

Smutecznek że rozwalił nas nasz człowiek. Mam wielka sympatię do Girouda i przez łzy można się cieszyć, że właśnie on poprowadził swój zespół do zwycięstwa.

Za rok Arsenal powinien tu wrócić. Zarówno rok temu, jak i w tym roku, przegrywaliśmy dopiero z zespołami z poziomu Champions League, które w LE znalazły się bo chwilowo zbłądziły. Dopóki nie nauczymy się takich zespołów eliminować, dopóty w LM nie ma czego szukać. Dla mnie jako kibica gra w LE o zwycięstwo jest o wiele fajniejsza niż gra o 1/8 w LM, szkoda tylko Pucharu w gablotce oraz straty chajsu na transfery.
HMK pisze:
29 maja 2019, 22:24
Po co ten biedny Torreira się pakował w to bagno. Mógł iść gdziekolwiek indziej to sobie wybrał Arsenal. Uciekaj stamtąd chłopie jak najszybciej.
Jesteś w stanie rozwinąć jakoś tą złotą myśl ?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 maja 2019, 11:54

Niech jakimś pocieszeniem będzie fakt, że za rok finał LE odbędzie się w Polsce, będzie to bardzo rzadka okazja, by - być może - mieć swój ulubiony zespół tak blisko domu. W sumie chętnie bym zobaczył United z Arsenalem, bo to będą najciekawsi uczestnicy LE w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 maja 2019, 11:58

Chemik ma taki smieszno-agresywny foruming czasami, nie ma co zwracac uwagi na niektore rzeczy :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2019, 12:07

Torreira ma w Arsenalu wszystko żeby dalej się rozwijać, a jeśli jego rozwój pójdzie na tyle dobrze że przeroście ten klub... to wtedy bez problemu odejdzie. Na chwilę obecną Lucas nie jest nawet jakimś specjalnym liderem tej drużyny, ma gorszą pozycję w rotacji o Xhaki, nie dostosował się jeszcze do Premier League fizycznością i przeciwko takim drużynom jak Burnley czy Watford ma go specjalnie sensu w ogóle wystawiać. Gdyby zamiast Arsenalu trafił teraz do innego, lepszego klubu, to jego rozwój by się zahamował, bo zwyczajnie grzałby ławę. HMK chyba myśli że Torreira to dorosły, ukształtowany gracz który podbiłby każdy klub świata. Tak być może będzie, za kilka lat, ale na chwilę obecną to junior, dla którego kariery najważniejsze jest to żeby się rozwijać... a co by o Arsenalu negatywnego nie powiedzieć, akurat miejsce do rozwoju jest to idealne.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2019, 12:31

sickstick pisze:
30 maja 2019, 11:47
Smutecznek że rozwalił nas nasz człowiek. Mam wielka sympatię do Girouda i przez łzy można się cieszyć, że właśnie on poprowadził swój zespół do zwycięstwa.
Jednak cofam to zdanie, po sieci krąży już filmik jak Giroud trzymając puchar krzyczy "Fuck you Arsenal" :angry2: :mrgreen:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 30 maja 2019, 13:29

sickstick pisze:
30 maja 2019, 12:31
sickstick pisze:
Jednak cofam to zdanie, po sieci krąży już filmik jak Giroud trzymając puchar krzyczy "Fuck you Arsenal" :angry2: :mrgreen:
A nie czasem "Thank you Arsenal" ?

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 30 maja 2019, 13:35

sickstick pisze:
sickstick pisze:
Trochę mi się to kłóci z tonem w jakim zawsze wypowiadał się o swoim poprzednim pracodawcy. Podrzuć linka jak możesz.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 30 maja 2019, 14:36

lchi pisze:
30 maja 2019, 13:35
sickstick pisze:
sickstick pisze:
Trochę mi się to kłóci z tonem w jakim zawsze wypowiadał się o swoim poprzednim pracodawcy. Podrzuć linka jak możesz.
Nie podrzuci linka bo sobie to wymyślił. Giroud jedyne co krzyczy to "Thank you Arsenal"

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2019, 17:52

sickstick pisze:
. Dla mnie jako kibica gra w LE o zwycięstwo jest o wiele fajniejsza niż gra o 1/8 w LM, szkoda tylko Pucharu w gablotce oraz straty chajsu na transfery.
No to troche konsekwencji. Jakbyscie włozyli ten pichar do gabloty, to w przyszłym sezonie miałbys mniejsza frajde z oglądania swojej druzyny. A tak znowu byc moze bedzie fajna walka o zwyciestwo w LE, zamiast walki o 1/8 LM. Jednym slowem jest ok. :D

Cheslea imponuje. Niemal za kazdym razem jak mają gówniany sezonw lidze to potrafią zdobyc jakies europejskie trofeum. Szacuneczek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”