Finał LM 2019: Liverpool FC - Tottenham Hotspur FC - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Finał LM 2019: Liverpool FC - Tottenham Hotspur FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 cze 2019, 23:20

Na palcach jednej ręki można policzyć tak nudne spotkania Big Six w lidze, najbliżej tego meczu stało spotkanie Tottenham - Manchester City, kiedy City miało korzystny wynik. Spore rozczarowanie, ale Klopp powinien być dumny, że po tylu latach prób, udało się w końcu zagrać z wyrachowaniem i dowieźć do końca.

PS.
Ten wieczór można było spędzić lepiej, znacznie większa dynamika:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 cze 2019, 23:24

Wypunktowani. Sopot przejety.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 cze 2019, 0:05

15 lat kibicowania Arsenalowi - 0 LM
1 dzień kibicowania Liverpoolowi - 1 LM

Brawo Liverpool, robota wykonana, od jutra mogę znowu was nie lubić :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 cze 2019, 0:25

Pochettino tak skupił się na neutralizowaniu Liverpoolu, że do samej końcówki nie zauważył, że Totki przegrywają od 2. minuty. To co najgorsze i najsmutniejsze było w tym meczu, to nieodparte wrażenie, że gracze Tottenhamu nie zrobili wszystkiego aby ten finał wygrać. Ok, mecz się kompletnie nie ułożył przez głupią decyzję Skominy ale do 80. minuty poza Sonem, z Pochem włącznie, nie było widać nikogo w szeregach Kogutów, kto próbował ten mecz odwrócić. Słabiutcy Alli, Kane i Eriksen. Tylko Harry'ego można tu jakoś tłumaczyč. Tak jak w meczach z Ajaxem, Totki po przerwie wychodziły odmienione, tak dziś wyglądały przez większość spotkania, jakby czekały z tym 0:1 na rewanż u siebie.

Słaby finał i zasłużony zwycięzca. Gorzki to sezon dla kibica MU ale Klopp po tych latach porażek, zasłużył na sukces. Brawa dla niego, to świetny trener, który stworzył świetny zespół i należał mu się ten puchar. Patrzę z zazdrością.

Dziś Liverpool dostał prezent i potrafił go wykorzystać ale przede wszystkim rywal nie potrafił się przeciwstawić i choćby odrobinę zaryzykować. Nawet przy 0:1 to The Reds byli groźniejsi. Kunktatorstwo po raz kolejny zostało ukarane w tej edycji. Bawią mnie głosy o bohaterze Alissonie, Brazol odbił kilka piłek, które musiał odbić, większość przy rozstrzygniętym wyniku. Liverpool wygrał, bo całościowo był po prostu lepszą drużyną, u rywala zawiedli dziś wszyscy liderzy ofensywy oprócz Sona ale przede wszystkim zabrakło Kogutom jaj i ich piękna historia z tego sezonu ma swój gorzki finał.

Nie wiem co dalej z Totkami Pocha ale nie wierzę, że szybko powtórzą taki wynik. Za to Klopp... Czapki głów przed tym panem, nagroda dla trenera sezonu już przyznana.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 cze 2019, 0:37

Mnie trochę dziwi że dyskusje są o kontrowersji.

Zacytuję z forum naszego sędziowskiego eksperta:
As for the call itself, pro players understand the expectations. Maybe don’t stick your arm out at full extension, with a 90 degree angle, to direct your teammates while standing in your own penalty area? That’s been a penalty forever, not just in the last few years with the most recent interpretations.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

EnrikoCzester
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EnrikoCzester » 02 cze 2019, 1:14

SZCZĘŚLIWY, ale słuszny karny.

Ręka oczywista. Nie była przy ciele, powyżej bioder, gdzieś w powietrzu, zmieniła tor lotu piłki.. co tu dalej pisać.
Problemy z zaakceptowaniem SŁUSZNEJ decyzji sędziego mają chyba tylko kibice innych drużyn z PL na czele z United :lol2:

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1078
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 02 cze 2019, 1:23

kibicom United ta strona zawsze pociesza :rotfl:

https://lastwonatrophy.co.uk/liverpool/league/

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 02 cze 2019, 6:13

trzeba wiec oglosic liverpool najlepsza druzyna europy tego sezonu. tzn nie wiem co na to powie city ktore bylo od nich lepsze w lidze. jak to zmierzyc zatem?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 cze 2019, 8:10

Gratulacje dla Liverpoolu- karny zasluzony wg przepisow.Mieli farta ze trafili na rywala ktory zagral wielkie nic.Najslabszy final od lat, najwieksza atrakcja byla ta laska co wybiegla na boisko.

mascara- gratulacje ale dalej sądzisz że to jest poziom jakiego Prem nigdy nie widziala? :roftl3: Urwa manchester i Chelsea z Moskwy robia z dzisiejszych finalistow jak malych chlopcow, przeciez to nawet sie nie da porownac do poziomu z 2008Ktoś mnie moze uznac za malo obiektywnego ale ktos pamieta tak nedzny jakosciowo final?

To co kiedys pisalem o nieprawdopodobnym poziomie angielskiej prem.Niech kazdy kibic sobie teraz porowna angielskie finaly i odpowie na temat poziomu Prem.
Totki byly slabsze od Monaco z 2004

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 cze 2019, 9:09

Jestem :witam:

Troche pijany jeszcze po nieprzespanej nocy ale to nic. Wpadłem tu tylko na chwilke, zeby podziekowac Filipowi Coutinho, mam nadzieje, ze to czyta. Bez twojego wymuszenia odejscia do Barcelony transfery vanDijka i Alissona prawdopodobnie byłyby niemozliwe, a w knsekwencji ten wczorajszy sukces tez byłby niemozliwy. Dzieki chłopak. Pozdrowienia.

Fajnie jest cos wygrac po tylu latach posuchy i nawet jesli nie jest to na co liczyłem to mimo wszystko fajne uczucie. Niemal zapomniałem juz jak to jest.

@MGiggs daj sobie juz chłopie spokoj. Co było kiedys to było kiedys co jest teraz to jest teraz. Niezdrowo jest tak zyc historią. Wierz mi. Wiem cos o tym. Pozdrawiam rowniez ciebie :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 cze 2019, 9:10

Ale jebie alkoholem w pokoju. Ide sie uczyc :ozob:

Zabity mecz po profesorsku. Juz stracilem nadzieje ze dozyje takiego Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 cze 2019, 10:46

Ogromne gratulacje dla Liverpoolu.
Czy jeśli Barca odpadła z nimi w półfinale, to znaczy, że zajęła trzecie miejsca w LM? :MRGREEN:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 cze 2019, 10:54

Mecz był nudny, to fakt. Na tyle, że zamiast oglądać bawiłem dzieciaki u kumpla, a zerkałem tylko jak Borek podnosił głos :mrgreen: gratulacje dla Liverpoolu, zagrali tak jak trzeba było zagrać żeby wygrać finał. Za tę edycję LM po prostu im się należało, Klopp to zdecydowanie najlepszy trener na świecie, mieć go w drużynie to wielki skarb

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 cze 2019, 10:56

nie bede oryginalny, jak wiekszosc troche na tym finale przysypialem, zwlaszcza w pierwszej polowie. zasadniczo wygladalo to tak, jak sie spodziewalem, kiedy przed polfinalami pisalem, ze jesli barca przejdzie lfc, to w finale bedzie z gorki, bo nie wierze ze totki sie postawia. tym bardziej zal tych czterech setek zjebanych z ekipa kloppa :evil:

koguty oni nie radzily sobie z rezerwami barcelony w grupie, wiec liverpoolowi tez nie podskoczyli. no ale coz, liga mistrzow to takie rozgrywki, ze czynnik pecha/szczescia jest nie do przecenienia i grajac bardzo sredniawo mozna zajsc bardzo daleko. analogicznie mozna w ciagu dwoch edycji przegrac lacznie dwa mecze jak barcelona (liverpool w samej tej edycji przegral az cztery) i nawet nie liznac finalu. fajnie, ze klopp w koncu ma ten puchar, skoncza sie glupie gadki o 'przegrywie', ktory dochodzi 'tylko' do finalow albo konczy lige 'tylko' na drugim miejscu, podczas kiedy juz od dawna robil swietna robote

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 cze 2019, 11:11

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”