Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 20 paź 2005, 17:45

kibic_korony pisze:Widzialem te incydenty i tez mi sie to nie podobalo jesli 5 pomp leje jednego kloesia. Na meczu z Polonia np. wyprowadzili przed meczem kolesia, ktory jest wiernym kibicem, ale byl lekko nietrzezwy, wszyscy krzyczeli zeby go zostawic a pompy robily swoje. Ja mysle, ze trzeba zapomniec o tym co bylo i sie wziasc za porzadny doping taki jak byl chociazby w II lidze i te wspaniale oprawy meczowe, nalezelismy do czolowki krajowej. Szkoda, ze "zniknely" te stare flagi. Tworza sie nowi Ultras to zobaczymy co sie da zrobic Confused
No ale gośc sam sobie jest winny cały czas wyzywał sędziów ( z tego co pamiętam ) A zeby był dobry doping to prowadzący muszą być darzeni dużym respektem ... a nie wejdzie gosc 17 ( zeby nie bylo tez tyle mam :) ) i byle piknik go obraza czy nie słucha . A tak jest proste nie chcesz śpiewać to w$#$## na inny sektor tam terz jest zajebiście :) A te wspaniałe oprawy to myślisz ze wystarczy miec kase ?? NIE trzeba miec doświadczenie takie jakie mieli Ultras , przez kilka lat się doskonalili i mieliśmy wspaniałe oprawy w II lidze .

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 20 paź 2005, 18:57

Ale nie mow ze nie potrzeban jest kasa, bo jesli bylaby kasa to bylyby flagi, race, serpentyny i inne fajne bajery. A teraz zbieraja kase na kazda flage, szkoda ze klub nie ufunduje :D
Scyzoryk pisze: No ale gośc sam sobie jest winny cały czas wyzywał sędziów
To widze ze na tym samym meczu bylismy :D ale przyznaj ze fajnie sie zbija z tych sedziow, troche smiechu na trybunie sie zawsze przyda :D

P.S: Nie wie ktos czy duzo osob wybiera sie do Krakowa na meczyk. Ja nie wiem czy sobie w TV nie obejrze. Podobno w Krakowie wszyscy wykupili karnety i nie ma miejsc. :x

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 paź 2005, 16:27

:shock: 1. połowa meczu w Krakowie 2-0 dla Wisły , 2. połowa 2-2 :!: Oczywiście kto zbawicielem Korony :?: G.Piechna :!: 12 gol w sezonie - czyli tyle ile planował przed rozpoczęciem rozgrywek :peace: - idze po Korone Króla strzelców :D Kiełbasa do kadry :!: 8)

Brożek , Kuźba - Piechna x2

Wisła: Majdan – Dudka, Głowacki, Kłos, Baszczyński – Zieńczuk, Baretto (33 min. - Piotr Brożek), Gołoś, Paulista (82 min. - Dawidowski) – Paweł Brożek, Kuźba (62 min. - Penksa) ;

Korona: Załuska – Golański, Hernani, Rutka, Bednarek – Nowacki (46 min. - Nowacki), Hermes, Bilski, Kaczmarek (90 min. - Kośmicki) – Grzegorzewski (87 min. - Kolendowicz), Piechna .

Wieczorek będzie piał z zachwytu po meczu :)

Mistrz jest słaby jak nigdy :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 paź 2005, 16:31

Wielkie brawa dla Korony pokazala ze mimo dobrej gry jaka prezentuje jest rowniez druzyna z charakterem!!!! przegrywajac 2:0 potrafila wyrownac i to nie z byle kim!! tylko mistrzem Polski!!!
Naleza sie slowa uznania dla Piechny, koles przypomina mi troche Franka - zawsze wie gdzie sie ma ustawic
Brawa takze dla Hernaniego - w wielkiej czesci dzieki niemu jest remis gdyz gdy Borzek mial przed soba tylko bramke to on wyreczyl bramkarza i zablokowal strzal na pusta bramke
Widac jest to nowa sila w ekstraklasie, ciekawe jak zagra z Legia przy lazienkowsiekj za tydzien
Co do Wilsy to pierwsze pol godziny to dawna wisla ktora gromi rywali a pozniej grala jak z Votoria, Engel chyba zegna sie z posada, chyba ze jeszcze z Amica cos pokaza ale coraz mniejsze szanse ma na pozostanie w Wisle

Wisła Kraków 2-2 Korona Kielce

Paweł Brożek 8, Marcin Kuźba 15 - Grzegorz Piechna 55, 75

Wisła: 1. Radosław Majdan - 4. Marcin Baszczyński, 30. Tomasz Kłos, 6. Arkadiusz Głowacki, 18. Dariusz Dudka - 5. Jean Paulista (82, 11. Tomasz Dawidowski), 19. André Paulo Barreto (33, 22. Piotr Brożek), 15. Konrad Gołoś, 17. Marek Zieńczuk - 31. Marcin Kuźba (62, 99. Marek Penksa), 23. Paweł Brożek.

Korona: 12. Łukasz Załuska - 8. Paweł Golański, 4. Hernani, 14. Sławomir Rutka, 19. Robert Bednarek - 3. Marcin Nowacki (46, 15. Grzegorz Bonin), 17. Hermes, 7. Arkadiusz Bilski, 9. Marcin Kaczmarek (90, 20. Marcin Kośmicki) - 10. Grzegorz Piechna, 22. Jakub Grzegorzewski (87, 23. Robert Kolendowicz).

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 paź 2005, 17:12

CO za emocje :) dobrze ze nie pojechałem na Krakowa incognito bo po bramkach dla Korony pewnie bym się ujawnił :) z okszykami wychwalającymi Piechne :))) Trzeba jednak przyznać ze z remisu cieszyć się [owinnismy bardziej my . Wisła mimo ze w II połowie nie zagrała dobrze dominowała Korona to jednak swoje szanse miała . Brawo Hernani zablokował strzał Brożka na pustą bramkę .

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 23 paź 2005, 17:19

Świetny mecz, duzo akcji, spiec i fauli. Korona nareszcie pokazala, ze stac ja na rownorzedna walke z rywalami z wysokiej polki. Poczatek nieco bojazliwy, za duzo strat w naszym zespole, czego konsekwencja byly dwie stracone bramki, ale wynikaly one z bledow naszej ekipy. Widac, ze pomogly mocne slowa Wieczorka w przerwie. Na drugo polowe wyszedl odmieniony zespol. Wisla myslala ze ma juz pewne trzy punkty z beniaminkiem, a tu mamy jeszcze Grzesia. Przy pierwszej bramce widac cwaniactwo naszej druzyny, robili tak w III lidze, II i widac, ze w I tez to skutkuje :D. Bilski i Hermes panowali w srodku pola, Kaczmarek nieco slabszy, ale nie zchodzi ponizej dobrego poziomu. Druga bramka to juz zasluga dwoch zawodnikow G.Bonina, ktory pieknie minal Dudke a Grzesiu (Kielbasa, Santiago :D ) urwal sie Glowackiemu i pieknym mierzonym strzalem poslal pilke do bramki. A to niespodzianka beniaminek pokazal klase :D. Teraz jedziemy na Legie, musi byc dobrze zawodnicy uwierzyli w siebie i czuje sensacje w stolicy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 paź 2005, 18:31

kibic_korony pisze:Świetny mecz, duzo akcji, spiec i fauli.
Świetny mecz, fantastyczny sędzia (choć raz się pomylił, zamiast wolnego na polu karnym powinien być spalony. Ale już ręki w 91 min. prawidłowo nie zauważył i tego pięknegop rzutu Penksą, oba zdarzenia w polu karnym). Co do spięć i fauli, to też pod tym względem świetny mecz i honorowe zachowanie gości, kiedy Wiślacy zwijali się z bólu. Ogląda się... i biegnie dalej. Barreto pewnie skończy z dłuższą kontuzją. Gołoś trochę za późno zaczął kosić równą z trawą. Ogólnie pełno boiskowego chamstwa. widac, że kolega lubi 3 ligową piłkę, bo dośrodkowanie przeciwnikowi w twarz jest srednio 'świetne'.
kibic_korony pisze:Korona nareszcie pokazala, ze stac ja na rownorzedna walke z rywalami z wysokiej polki.
:shock: Bardzo równorzędny mecz. Oglądaliśmy to samo? Hernani wyciągający piłkę z pustej bramki, dwa niesprwiedliwe spalone, z czego po jednym Brozek umiescił piłke w bramce. Przewaga absolutna, potem panowie zaczynają chodzonego i dwa prezenty dla Korony. Bardzo to było wyrównane Wisła 10 akcji. Korona 2.
kibic_korony pisze:Bilski i Hermes panowali w srodku pola,
:shock: Powtarzaj cześciej, to uwierzysz. Remis nie oznacza, ze Korona była lepsza, a chyba to sobie próbujesz wmówić.

Ogólnie to Kuźba ma zapłon niczym Kryszał. Ogólnie jakby się paniskom chciało byliby to w stanie wygrać i 5-0. Ale panowie zrelaksowani, rozluźnieni, po 2-0 znudzeni... Aha, osobne gratulacje dla Radka, który wykazał się 100% skutecznoscią. 2 normalne strzały (nie licząc 'podań zza pola karnego), dwie bramki. Żal mi za kazdym razem krytykować Gołosia, któremu strasznie zalezy, chce mu się, walczy,, w przeciwieństwie do kolegów, ale znowu za długo był na boisku.

Ehh, gdzie te czasy, kiedy Wisła potrafiła wygrać nie tylko z przeciwnikiem, ale takze z sędzią...
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, 18:50 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 23 paź 2005, 18:49

Piwus pisze: Świetny mecz, fantastyczny sędzia (choć raz się pomylił, zamiast wolnego na polu karnym powinien być spalony. Ale już ręki w 91 min. prawidłowo nie zauważył i tego pięknegop rzutu Penksą, oba zdarzenia w polu karnym). Co do spięć i fauli, to też pod tym względem świetny mecz i honorowe zachowanie gości, kiedy Wiślacy zwijali się z bólu. Ogląda się... i biegnie dalej. Barreto pewnie skończy z dłuższą kontuzją. Gołoś trochę za późno zaczął kosić równą z trawą. Ogólnie pełno boiskowego chamstwa. widac, że kolega lubi 3 ligową piłkę, bo dośrodkowanie przeciwnikowi w twarz jest srednio 'świetne'.
Nie prosze cie nie zalamuj mnie, nie mow, ze Wisla grala "fer", faul Piotra Brozka zaslugiwal na czerwona kartke, powinien cieszyc sie ze skonczylo sie na zoltej. Nie wiem dlaczego mowisz o III ligowym poziomie, ja tu widzialem mecz na bardzo dobrym poziomie, duzo skladnych akcji, szybkie tempo, mecz trzymajacy w napieciu do ostatniej minuty. Nie warto w kolko nazekac nalezy kiedys pochwalic Korone, ze jako jedyny beniaminek wniosla cos do Orange Ekstraklasy. Szanuje ludzi, ktorzy umia to docenic.
Piwus pisze: Bardzo równorzędny mecz. Oglądaliśmy to samo? Hernani wyciągający piłkę z pustej bramki, dwa niesprwiedliwe spalone, z czego po jednym Brozek umiescił piłke w bramce. Przewaga absolutna, potem panowie zaczynają chodzonego i dwa prezenty dla Korony. Bardzo to było wyrównane Wisła 10 akcji. Korona 2.
Chyba ogladales inny mecz, nie widziales statystyk pomeczowych, zobacz kto oddal wiecej strzalow, posiadanie pilki bardzo podobne, a sedzia mylil sie w obie strony. A druga polowa to bylo juz panowanie Korony, dopiero po stracie dwoch bramek obudzila sie Wisla. A i zapomnialem wspomniec o bardzo "kulturalnym" dopingu wzgledem mojej druzyny i supersnajpera Piechny. Naprawde nie wypada na tym poziomie :!: :!: :!: :!:
Piwus pisze: Powtarzaj cześciej, to uwierzysz. Remis nie oznacza, ze Korona była lepsza, a chyba to sobie próbujesz wmówić
Nie powiedzialem, ze byla lepsza zagrala bardzo dobry mecz i w niczym nie ustepowala mistrzowi Polski, pokazala charakter i za to ja cenie. AAAA i nie przypominam sobie kiedy Wisla prowadzac 2-0 nie wygrala meczu, tu tez naleza sie brawa Koronie. pzdr

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 paź 2005, 19:04

kibic_korony pisze:Nie prosze cie nie zalamuj mnie, nie mow, ze Wisla grala "fer"
Nie mówię, napisałem, ze Gołoś zaczął za późno kosić z trawą zawodników żółto-czerwonej kieleckiej.
kibic_korony pisze:Nie wiem dlaczego mowisz o III ligowym poziomie,
Ponieważ kultura gry pozostawiała wiele do życzenia. Wybicie piłki zamiast w aut, to w twarz Paulisty i dwa dośrodkowania Dudki na twarz nie nalezały do kanonów gry fair play.

To tyle lekcji czytania ze zrozumieniem.
kibic_korony pisze:a sedzia mylil sie w obie strony.
W czasie kiedy pisałeś swojego posta byłyby już trzy spalone. I aut dla Korony.

kibic_korony pisze:A i zapomnialem wspomniec o bardzo "kulturalnym" dopingu wzgledem mojej druzyny i supersnajpera Piechny. Naprawde nie wypada na tym poziomie
Inny gniazdowy, piknikowa pora. Stadion nie jest wyjątkiem i tutaj też jest działa psychologia tłumu. W tym miejscu chciałbym się rozgrzeszyć :).
kibic_korony pisze:Nie powiedzialem, ze byla lepsza zagrala bardzo dobry mecz i w niczym nie ustepowala mistrzowi Polski, pokazala charakter i za to ja cenie.
Przedstawiłeś wersję meczu, w którym bramki stracone były wynikiem przypadkowych błędów, a remis zasługą całej drużyny, która wykorzystała przewagę i opanowała srodek pola. Niestety jest to błedna wersja i nie widze sensu zasłaniać się
kibic_korony pisze:zobacz kto oddal wiecej strzalow
tylko należy zastanowić się nad faktycznym zagrożeniem pod bramkami, ilością składnych akcji.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 23 paź 2005, 19:31

Piwus pisze: Ponieważ kultura gry pozostawiała wiele do życzenia. Wybicie piłki zamiast w aut, to w twarz Paulisty i dwa dośrodkowania Dudki na twarz nie nalezały do kanonów gry fair play.
Chyba mi nie wmowisz, ze zawodnicy Korony zamiast dosrodkowywac do Piechny celowali w twarz Dudki i co to ma wogule wspolnego z gra fair play, przeciez nie robili tego umyslnie, a zadaniem obroncy jest przeciecie dosrodkowania za wszelka cene czy to noga czy glowa.
Piwus pisze: Nie mówię, napisałem, ze Gołoś zaczął za późno kosić z trawą zawodników żółto-czerwonej kieleckiej.
I po co sie wypowiadac o grze fair jesli popierasz takie zachowanie. Kosil bo nie mogl poradzic sobie z dobrze dryblujacymi: Kaczmarkiem i Hermesem.

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 23 paź 2005, 19:43

Respect dla Piechny, zadziwia mnie ten piłkarz. Dla mnie to prawdziwy fenomen. Ciekawe jak długo uczyma taka forme. Ma szanse nawet pojechać na mundial. Ten koleś jest w stanie strzelić nawet 25 brameczek. Ja w niego wierze.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 23 paź 2005, 19:48

Loco pisze:Respect dla Piechny, zadziwia mnie ten piłkarz. Dla mnie to prawdziwy fenomen. Ciekawe jak długo uczyma taka forme. Ma szanse nawet pojechać na mundial. Ten koleś jest w stanie strzelić nawet 25 brameczek. Ja w niego wierze.
Po prostu się facet stara bo chce wygrać z Frankowskim zakład o liczbę strzelonych goli.Założyli się o skrzynkę win z Hiszpanii. Było o tym w Fakcie 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 paź 2005, 19:48

kibic_korony pisze:twarz Dudki i co to ma wogule wspolnego z gra fair play,
Dudka 2 razy znokautował, nie jego znokautowali. A co to ma wspólnego, masz w poście powyżej swojego.
kibic_korony pisze:I po co sie wypowiadac o grze fair jesli popierasz takie zachowanie.
Na chamstwo trzeba odpowiedzieć tym samym, a nie jak Kuźba z porcelany, zdenerwowany w poprzednim meczu, że go chłopcy z Lubina łokciami dzgają. Więc popieram Gołosia i Brożka, pokazali, że zachowanie Korony nie zostanie bez konsekwencji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2005, 20:20

piwus wdaje się w dysusje z kibicem_korony :shock: normalnie sensacje weekednu :lol: tego jeszcze nie było [kiedys od razu dąłby WP za złe zachowanie :wink: ]

A na poważnie to myślę, że Piechna będzie miał króla strzelców - bo jak narazie nie ma godnego rywala. janas nie ma wyjścia - musi go wziąć na Ekwador

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 20:55

fieldy pisze:A na poważnie to myślę, że Piechna będzie miał króla strzelców - bo jak narazie nie ma godnego rywala. janas nie ma wyjścia - musi go wziąć na Ekwador

Po Janasie to możemy się wszystkiego spodziewać :) Też jestem za tym, aby go powołać, ale Janas ma różne " widzi mi się" i możliwe, że nie powoła Kiełbasy na Ekwador

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”