Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2159

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 05 cze 2019, 0:02

swietny transfer jovicia przecietniak ktory potrafi moze tyle co mariano (a przypomne , rok temu oglaszano tego mariano nowym raulem).

jovic gosc ktory pierwszej szostcre bundesligi strzelil calgo jego gola. z dobitki. 80mln euro bueheh.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 cze 2019, 7:46

Real nieźle ryzykuje wydając właśnie 200 baniek na Jovicia, Mendy'ego, Militao i Rodrygo. Niby wielkie talenty, ale trudno powiedzieć żeby którykolwiek z nich był realnym wzmocnieniem Realu na już.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 cze 2019, 7:56

Przy czym Real transfery "na już" też zrobi, choćby ten Hazard przejdzie, a myślę, że nie będzie to jedyne głośne nazwisko. Ciekaw jestem, ile Królewscy chcą przeznaczyć latem na wzmocnienia, bo wydaje się, że ten worek z pieniędzmi nie ma dna.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 530

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 cze 2019, 8:40

Tylko gdzie rzeczywiście Real potrzebuje wzmocnień na już i ilu jest na świecie graczy, którzy są dostępni na rynku i byliby lepsi od obecnych zawodników? Realnie potrzeba kogoś, kto będzie naciskał na Marcelo (tutaj trzeba liczyć, że poważny konkurent zmotywuje Brazylijczyka do powrotu do formy), można się zastanowić czy ostatni sezon Modricia zwiastuje zmierzch jego kariery. Totalnej przebudowy wymaga atak i tutaj widać, że cały projekt ma się opierać na topowym Hazardzie, przychodzi Jović jako upgrade Mariano i ewentualny następca Benzemy (pod względem sportowym poprzeczka nie jest postawiona wysoko hehe) i pozostaje pytanie co z prawym skrzydłem - tutaj będzie problem, bo obecnie na tej pozycji jest straszna bieda i nawet jeśli Real chciałby kogoś ściągnąć to nie ma praktycznie w kim wybierać.
Więc te transfery dzieciaków wbrew pozorom mają jakiś sens. Owszem, każdy z nich kosztuje krocie, ale taki jest teraz rynek. Gdyby Real chciał poczekać aż się w pełni ukształtują to ich ceny możnaby mnożyć x2 i mieć nadzieję, że w ogóle byliby do wyjęcia za te 2-3 lata. Wiadomo, że nie każdy z nich wypali i pewnie za kilka lat będziemy o kilku mówić jako o niewypałach, ale Real ma doświadczenie w wyjmowaniu dzieciaków (Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Asensio, Isco z obecnej kadry) i robieniu z nich gwiazd. Ja jestem dobrej myśli.

Co do samego Jovicia to się nie będę wypowiadał, bo go widziałem ledwie kilka razy, ale jestem ciekawy źródła wysrywów Szopena. Jedyne co łączy Mariano i Raula to numer na koszulce - jakbyś miał problem ze znalezieniem to Mariano wracał do Realu mniej więcej na 2103 stronie tego tematu.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2019, 9:47

Diamen23 pisze:
05 cze 2019, 7:46
Real nieźle ryzykuje wydając właśnie 200 baniek na Jovicia, Mendy'ego, Militao i Rodrygo.
Po pierwsze, przyjdzie Hazard.

Rodrygo to jeszcze relikt polityki Pereza pt. kupujemy za krocie młodych Brazoli, to, że to kontrowersyjne, pisał prawie każdy.

Ale reszta?

Real potrzebował trzeciego klasowego środkowego obrońcy (wiek Ramosa, kontuzje Varane'a) - Militao to typowy transfer obrońcy o danym profilu, do tego z Portugalii, a patrząc na ceny Mangali czy Lindelofa ciężko było nie zapłacić dużo. Ilu jest 21-latków na tym poziomie i na tym pułapie cenowym? De Ligt, ale on będzie dużo droższy i nie wiadomo czy by chciał iść do Realu. Ktoś jeszcze?

Mendy to najlepszy lewy obrońca we Francji dwóch ostatnich sezonów, na pozycji gdzie Real w poprzednim sezonie skończył z wychowankiem grającym dużo lepiej niż Marcelo. Niby można było zostawić Reguillona, ale kompletnie nie dziwi mnie ten transfer.

Jović trochę nastrzelał w tej Bundeslidze, nawet jak się nie sprawdzi to kupią go Angole za jakieś 35-40 milionów. Dla mnie to zagadka.

Pep tak samo kupował za krocie młodych zawodników we Francji, Niemczech, Brazylii czy Portugalii (Mendy, Silva, Sane, Jesus, Ederson). Tak działa obecny rynek. To, czy akurat te madryckie gwiazdki z Francji, Niemiec, Brazylii czy Portugalii będą tak dobre - to już inna sprawa, ale problemem będzie sam kierunek, a ocena tych piłkarzy.

Jeszcze pomocnik i jeden zawodnik do przodu poza Hazardem, i byłoby idealnie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 cze 2019, 9:52

Bernabeu pisze:
05 cze 2019, 9:47
u poza Hazardem, i byłoby idealnie.
do przodu? Hazard się nie łamie, Benzema i Jović pozycji napastnika nie oddadzą a jeszcze na prawej Bale, Asensio, Vinicius, Rodrigo i Isco jeszcze na ofensywie może grać. ciasno. Wątpię by udało się Bale`a sprzedać. Isco też chce zostać w madrycie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 cze 2019, 9:58

Właśnie. Mnie na dziś bardziej ciekawi kogo Real odda bo ma sporą nadwyżkę zawodników, nie wspominając o powrotach jak James, Kovac itd.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2019, 9:59

Vinicius to lewoskrzydłowy. Isco może odejść. Dla Bale'a prawdopodobnie nie będzie miejsca i jednak nie wierzę, żeby gracz (mimo wszystko) na tym poziomie włączył tryb Montolivo. Bardzo możliwe, że nikt więcej nie przyjdzie, ale brakuje tutaj mocnego prawoskrzydłowego do 4-3-3, a nie byłem fanem 4-3-1-2. Dlatego napisałem 'idealnie'.

Jeżeli przyszedłby Eriksen albo Pogba, wtedy zmieniałoby to trochę perspektywę. Zobaczymy. Oczywiście sam Hazard i np. Duńczyk powodowaliby, że byłoby to baaaaardzo dobre okienko.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 cze 2019, 10:42

Bernabeu pisze:
05 cze 2019, 9:59
Dla Bale'a prawdopodobnie nie będzie miejsca i jednak nie wierzę, żeby gracz (mimo wszystko) na tym poziomie włączył tryb Montolivo.
Tzn. uważasz, że zgodzi się na obniżenie pensji o połowę żeby tylko grać? :-D
No śmiem wątpić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2019, 10:55

Jović to prawdopodobnie najlepsza lub jedna z najlepszych opcji na środek ataku, jakie Real mógł kupić. Przynajmniej mi nie przychodzi do głowy nikt inny, kto w poprzednim sezonie strzeliłby dużo bramek, dawały szanse na dużą jakość i nie kosztowałby dużo więcej (o ile w ogóle byłby do kupienia). H z cyferkami już któryś raz naśmiewa się z tego Jovicia, czy to w kontekście transferu do Madrytu czy do Barcelony, ale nigdy nie wskazał opcji na rynku, która jest wyraźnie lepsza. Może kogoś przegapiłem, bo poza Realem i Ligą Mistrzów mało meczów oglądam, ale naprawdę nikt nie przychodzi mi do głowy. Oby po prostu grał, a cena na poziomie 60 mln na pewno zwiększa na to szanse. Benzema zapewne nadal będzie pupilem Zidane'a, ale z samym Benzemą w ataku Real niczego nie wygra. Jak ktoś mówi, że Benzema zagrał dobry sezon i jego najmniej trzeba winić za to, co się stało w ostatnich miesiącach, bo strzelił 21 bramek w samej La Liga, to ja mogę odpowiedzieć tyle, że 10 z tych bramek strzelił po meczach z Barceloną i Ajaxem, gdy Real już oficjalnie odpadł z walki o trofea we wszystkich rozgrywkach. To nie hejt, tylko wskazanie, że w klubie musi być też inny dobry napastnik.

Nie wiem jakim ustawieniem chce grać Zidane w przyszłym sezonie, ale jak nie liczy na Llorente, to dla mnie znowu jest znak zapytania, jaka ma być alternatywa dla Casemiro. Valverde?

Mendy'ego nie znam, więc się nie wypowiadam. Ciekawe, jakie są plany na rozwój tej pozycji, bo Marcelo na razie zostaje, potencjalnie ma przyjść Mendy, Theo na pewno odchodzi, Reguillon pewnie gdzieś odejdzie na wypożyczenie, ale już pokazał, że jest solidną opcją i być może wróci, a za rok wróci jeszcze Achraf.

Z przodu nie zdziwię się jak Jović i Hazard to będzie wszystko co nowe, a Vinicius czy Rodrygo będą przynajmniej próbowani na prawym skrzydle. Do tego wciąż jest Asensio czy nawet Brahim. Ktoś musi się odnaleźć na tej pozycji, bo na Bale'a i Vazqueza osobiście już nie liczę, choć nie zdziwię się, jak Zidane będzie chciał mimo wszystko zostawić tego ostatniego (kolejny pupilek).

W tym wszystkim wciąż jest taki "problem", że Zidane raczej nie pokazywał się jako ktoś, kto by na tych młodych zawodników szczególnie mocno stawiał i jak przychodziła presja, zawsze wpuszczał na boisko wiadomo których graczy. Zobaczymy jaki jest pomysł, bo na którejś konferencji pomiędzy nudnymi banałami wymsknęło mu się, że może w nowym sezonie zmienić system gry (czyli już nie 4-3-3?).
czarny samael pisze:
05 cze 2019, 10:42
Tzn. uważasz, że zgodzi się na obniżenie pensji o połowę żeby tylko grać?
No śmiem wątpić.
Ja jako szary ludzik mogę nie rozumieć piłkarzy, ale realnie to on już jest multimilionerem i ma ostatnie lata na to by być może coś jeszcze znaczącego osiągnąć jako piłkarz. Lepiej siedzieć w Madrycie z wysokim kontraktem i grać w golfa czy zarabiać trochę mniej (ale wciąż bardzo dużo) i dalej grać w piłkę na wysokim poziomie? Trudno mi się wczuć w jego sytuację, bo daleko mi do posiadania jego milionów, ale chyba jednak wybrałbym drugą opcję.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 cze 2019, 11:16

Kluchman pisze:
05 cze 2019, 10:55
Ja jako szary ludzik mogę nie rozumieć piłkarzy, ale realnie to on już jest multimilionerem i ma ostatnie lata na to by być może coś jeszcze znaczącego osiągnąć jako piłkarz. Lepiej siedzieć w Madrycie z wysokim kontraktem i grać w golfa czy zarabiać trochę mniej (ale wciąż bardzo dużo) i dalej grać w piłkę na wysokim poziomie? Trudno mi się wczuć w jego sytuację, bo daleko mi do posiadania jego milionów, ale chyba jednak wybrałbym drugą opcję.
Tyle, że Bale dawał przeciwne sygnały i do tego piłkarze nie przyjmują tego, że mieliby mniej zarabiać. Ktoś im by musiał za to bulnąć. Ergo: jeśli chcecie się go pozbyć, to będziecie musieli mu za to zapłacić wyrównanie wobec tego co ma dostać w nowym klubie za całą długość kontraktu.
No i ile klubów rzuca się by faceta kupić? Biorąc pod uwagę jego spory w szatni, kontuzje, wiek i kontrakt?

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 cze 2019, 11:25

Każdy nieśmiało zerka w stronę MU, żadnego innego frajera klubu albo nie stać na Bejla albo nie potrzebuje wzmocnienia na jego pozycji.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 cze 2019, 11:39

emski pisze:
05 cze 2019, 11:25
Każdy nieśmiało zerka w stronę MU, żadnego innego frajera klubu albo nie stać na Bejla albo nie potrzebuje wzmocnienia na jego pozycji.
Wszystkie pensje topowych graczy w MU po nie dostaniu się do LM poszły w dół o 25%. Do tego jest problem z Sanchezem, więc to by było na tyle. Chyba, że przyjdzie za darmo i dostanie 200k. Ogólnie rzecz biorąc, to jego temat w ogóle się nie przewija, piłkarzy łączonych z United jest mnóstwo.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 05 cze 2019, 11:42

Co do ustawienia, jeżeli przyjdzie konkretny pomocnik o ofensywnym usposobieniu, to prawdopodobnie docelowo 4-3-1-2, chyba że pozytywnie zaskoczy ktoś na prawym skrzydle (zakładając brak transferu).

@czarny samael - Bale ma 30 lat, słaby sezon za sobą, trenera który nie będzie się bać odstawić go na rezerwę i kibiców, którzy niby są świadomi, że strzelił kilka istotnych bramek, ale też kibiców, którzy są do niego raczej negatywnie nastawieni. Wiadomo, są piłkarze którzy mieliby to gdzieś, ale Bale wciąż jest w stanie pograć na wysokim poziomie w klubie pokroju Tottenhamu czy obecnego United przy bardzo dobrej pensji.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 cze 2019, 12:04

czarny samael pisze:
05 cze 2019, 11:39
emski pisze:
05 cze 2019, 11:25
Wszystkie pensje topowych graczy w MU po nie dostaniu się do LM poszły w dół o 25%. Do tego jest problem z Sanchezem, więc to by było na tyle. Chyba, że przyjdzie za darmo i dostanie 200k. Ogólnie rzecz biorąc, to jego temat w ogóle się nie przewija, piłkarzy łączonych z United jest mnóstwo.
Ja jestem tego świadomy, dlatego powtarzam, że trzeba znaleźć na niego frajera, nie chętnego. Wiek, pensja, forma i podatność na kontuzje mocno wpływają na sytuację Walijczyka na rynku transferowym. Dlatego, jeśli Real go puści za jakąkolwiek gotówkę to osobie odpowiedzialnej za transfer powinni postawić pomnik przed stadionem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”