Polacy na świecie - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 paź 2005, 8:43

Jeśli słabsze zespoły z Portugalii prezentują podobny poziom do polskich
to czemu mistrz Polski , Wisła Kraków , uległa przed ostatniej drużynie Ligi Portugaliskiej? Co do Wisły to o wiele lepiej by zrobili gdyby zamiast kupowaniu Barret'a czy innych szmaciarzy wydali kasę na ośredki treningowe i szkółki piłkarskie. Sparta tak zrobiła i każdy widzi jakie są tego efekty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2005, 8:53

Jeśli słabsze zespoły z Portugalii prezentują podobny poziom do polskich
to czemu mistrz Polski , Wisła Kraków , uległa przed ostatniej drużynie Ligi Portugaliskiej? Co do Wisły to o wiele lepiej by zrobili gdyby zamiast kupowaniu Barret'a czy innych szmaciarzy wydali kasę na ośredki treningowe i szkółki piłkarskie. Sparta tak zrobiła i każdy widzi jakie są tego efekty.

A dlaczego przegrali z Valarengą czy z Dinamem ? odpowiedź jest zawsze taka sama - zlekceważyli przeciwnika - bo napewno Wisła w czasie grania tych meczy miała silniejszy skład. Większość to reprezentanci Polski [drużyny która zagra na MŚ] a ilu piłkarzy Dinama zagra na mundialu ? własnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8746
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2005, 16:28

Dziekuje Diamen23 za wypowiedz :)
dokladnie o to mi chodzilo :)
jesli obecnie (jeszcze) najlepsza polska druzyna odpada z jedna ze slabszych druzyn w lidze portugalskiej, to wydaje sie, ze jednak ta liga musi byc mocna, a na pewno mocniejsza od polskiej extraklasy
fieldy pisze:dla clonera są silne i koniec tak jak pewien piłkarz nie jes drewnem.
na 100% silniejsze od polskiej ligi
fieldy pisze:Saganowski strzelił gola, a cloner już by chciał aby zastapił Franka w kadrze.
napisalem gdzies w tym temacie, zeby Sagan gral zamiast Franka :?:
fieldy pisze:Sagan może mazyć o strzeleniu im bramki na ich terenie.
raczej marz
a i tak wszystko zalezy od ... Janasa :)
fieldy pisze:A dlaczego przegrali z Valarengą czy z Dinamem ? odpowiedź jest zawsze taka sama - zlekceważyli przeciwnika - bo napewno Wisła w czasie grania tych meczy miała silniejszy skład.
wlasnie, i na tym poznac, ze tamte ligi sa silne, a polska liga jest slaba

pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2005, 17:13

cloner pisze:na 100% silniejsze od polskiej ligi
silniejsze od polskiej, co nie znaczy silne - a tak właśnie napisałeś
cloner pisze:napisalem gdzies w tym temacie, zeby Sagan gral zamiast Franka
nie no skąd
cloner pisze:mozliwe, szkoda tylko, ze z 1.ligi portugalskiej, jest dalej do reprezentacji, anizeli z 2.ligi hiszpanskiej SadSad

cloner pisze:raczej marz
nie masz się czego doczepić, to się literówki czepiasz. Gdybym uważał, że marzyć pisze się przez Ż to bym tak napisał :roll:
James Hetfield śpiewał kiedyś - Sad but True
cloner pisze:wlasnie, i na tym poznac, ze tamte ligi sa silne, a polska liga jest slaba
na tym poznać, że Wisła zlekceważyła słabego przeciwnika ze średniej ligi europejskiej

Uwaga Uwaga - do Lewandowskiego, Kałużnego, Radomskiego i Rasiaka dochodzi nowe dziwaczne przekonanie clonera - liga gruzińska jest silna :lol:

Cloner czy uważasz, że wspaniały technik - Rasiak, powinien grać w silnej gruzińskiej lidze ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 paź 2005, 17:19

cloner pisze:wlasnie, i na tym poznac, ze tamte ligi sa silne, a polska liga jest slaba
Petrzalka pokonała Celtic i Rangersów a co za tym idzie liga słowacka (?) jest silniejsza o szkockiej.

Lyon wygrał z Realem 3:0.
Ligue 1 jest silniejsza od La Liga.

Moje dotychczasowe poglądy [*]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2005, 17:27

nie napisalem nigdzie, ze sa silne pilkarsko,
sa mocne psychicznie, i nie tylko
nie masz się czego doczepić, to się literówki czepiasz
nie literowki, tylko bledu ortograficznego
na tym poznać, że Wisła zlekceważyła słabego przeciwnika ze średniej ligi europejskiej
po prostu byli slabsi, gdyby byli lepsi to Wisla wygralaby u siebie z Vitoria Guimaraes - a nie potrafila - i nie pisz mi, ze Wisla u siebie grajac zlekcewazyla Portugalczykow :!:
liga gruzińska jest silna
Ty to napisales, ja wymienilem tylko portugalska i holenderska
Cloner czy uważasz, że wspaniały technik - Rasiak, powinien grać w silnej gruzińskiej lidze ?
kiepskie masz te pseudo-ironie :lol:
wiem, ze lubisz sarkazmować, ale nienajlepiej Ci to wychodzi :lol:
Petrzalka pokonała Celtic i Rangersów a co za tym idzie liga słowacka
po prostu Petrzalka znalazla sposob na Szkotow, Celtic przed sezonem byl niezgrany, zbyt wiele transferow i sie nie udalo
ale porazki Rangersow juz racjonalnie nie potrafie wytlumaczyc

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 paź 2005, 17:32

cloner pisze:po prostu Petrzalka znalazla sposob na Szkotow
Po prostu Vitoria znalazła sposób na Wisłę :roll:
cloner pisze:Celtic przed sezonem byl niezgrany
Wisła nie była w dobrej formie :roll:

Takie pogadanki nie mają sensu. Dajmy sobie spokój lepiej.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 paź 2005, 17:38

Niggaz pisze:Petrzalka pokonała Celtic i Rangersów
cloner pisze:po prostu Petrzalka znalazla sposob na Szkotow, Celtic przed sezonem byl niezgrany, zbyt wiele transferow i sie nie udalo
ale porazki Rangersow juz racjonalnie nie potrafie wytlumaczyc

O jakiej wy porazce mowicie!!! Przeciez Rangersi nie przegrali z slowakami!!! bylo 0:0
Ostatnio zmieniony 24 paź 2005, 17:56 przez czeher, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 paź 2005, 17:40

:oops:
Naturalnie mam na myśli FC Porto.

Sorry za błąd :oops: :? :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2005, 17:42

O jakiej wy porazce mowicie!!! Przeciez Rangersi nie przegrali z slowakami!!!
hehe, bo tak daremnie ustawili terminarz, ze najpierw Porto, pozniej Rangersi i sie wszystkim pochrzanilo :lol:

dzieki za poprawienie

pozdro

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 paź 2005, 17:59

cloner pisze:
fieldy pisze:
A dlaczego przegrali z Valarengą czy z Dinamem ? odpowiedź jest zawsze taka sama - zlekceważyli przeciwnika - bo napewno Wisła w czasie grania tych meczy miała silniejszy skład.
wlasnie, i na tym poznac, ze tamte ligi sa silne, a polska liga jest slaba
cloner tym mnie rozwaliles twierdzac ze gruzinska jest lepsza niz Polska liga, tylko zauwaz ze w tym samym roku Legia poradzila sobie z Lokomotivem Tbilisi a Wisla z WIT Tbilisi (wiec jak widac 2:1 dla polski w pojedynkach), a wg mnie to byl tylko "wyjatek powtierdzajcy regule" :arrow: porazka Wisly z Dinamo

Podobnie mozna przyjac za przyklad mecz Chelsea z Evertonem - urwal im pkt a takie zespoly jak Arsenal Spurs Liverpol (w lidze) nie dali rady wiec mam rozumiec ze Everton jest lepszy od Arsenalu i reszty wymienionych obok???

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2005, 9:58

cloner pisze:Cytat:
nie masz się czego doczepić, to się literówki czepiasz

nie literowki, tylko bledu ortograficznego
nie napisałem przez "ż" tylko "z" bo mi uciekła "r" więc nie pisz tutaj, że nie wiem jak sie pisze "marzyć". Nie ośmieszaj się [wątki z Rasiakiem i Kałużnym wystarczą]
fieldy pisze:
A dlaczego przegrali z Valarengą czy z Dinamem ? odpowiedź jest zawsze taka sama - zlekceważyli przeciwnika - bo napewno Wisła w czasie grania tych meczy miała silniejszy skład.
cloner pisze: wlasnie, i na tym poznac, ze tamte ligi sa silne, a polska liga jest slaba
fieldy pisze:
według clonera liga gruzińska jest silna
Ty to napisales, ja wymienilem tylko portugalska i holenderska
i kolejna dawka mojej "pseudo - ironii" :
powiedz mi cloner, Valarenga gra w portugalskiej a Dinamo w holenderskiej czy na odwrót ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2005, 16:04

fieldy pisze:powiedz mi cloner, Valarenga gra w portugalskiej a Dinamo w holenderskiej czy na odwrót ?
z wynikow osiaganych na arenach miedzynarodowych przez polskie, norweskie oraz gruzinskie druzyny mozna smialo wywnioskowac, ze liga polska jest slabsza od pozostalych

jakis czas temu Uefa lub FIFa opublikowala ranking lig :!:
i domysl sie, ktora liga byla wyzej :?: polska czy norweska :?:
gruzinskiej ligi nie pamietam, na ktorym miejscu byla, ale jak bede mial czas to poszukam

pozdro

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 paź 2005, 16:12

cloner pisze:domysl sie, ktora liga byla wyzej polska czy norweska
to jest chyba oczyswiste gdyz Rosenborg regularnie wystepuje w fazie grupowej lm, wyjatkiem bedzie przyszly rok, poza tym norweska zrobila wielkie postepy :arrow: patrz Viking, Rosenborg, Valarenga przy odrobinie szczescia przeszlaby rowniez do lm (po karnych z Bruggia odpadla) poza tym ciezko gra sie w norwegii, przez to w europie maja dobre wyniki, Rosenborg byl na wlasnym stadionie chyba do ubieglego sezonu niepokonany od paru lat

cloner pisze: wynikow osiaganych na arenach miedzynarodowych przez polskie, norweskie oraz gruzinskie druzyny mozna smialo wywnioskowac, ze liga polska jest slabsza od pozostalych
nie wiem czy az tak ta norweska jest lepsza od polski, ranking piokazuje ze tak ale jest czasem zludny, wyniki osiagane przez norweskie druzyny to przede wszytskim przez ciezkie warunki panujace na ich stadionach
co do gruzinskiej to zacytuje siebie i mam nadzieje ze odniesiesz sie do ponizszego cytatu :arrow:
czeher pisze:cloner tym mnie rozwaliles twierdzac ze gruzinska jest lepsza niz Polska liga, tylko zauwaz ze w tym samym roku Legia poradzila sobie z Lokomotivem Tbilisi a Wisla z WIT Tbilisi (wiec jak widac 2:1 dla polski w pojedynkach), a wg mnie to byl tylko "wyjatek powtierdzajcy regule" porazka Wisly z Dinamo

Podobnie mozna przyjac za przyklad mecz Chelsea z Evertonem - urwal im pkt a takie zespoly jak Arsenal Spurs Liverpol (w lidze) nie dali rady wiec mam rozumiec ze Everton jest lepszy od Arsenalu i reszty wymienionych obok???
Ostatnio zmieniony 26 paź 2005, 16:15 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2005, 16:13

cloner pisze:jakis czas temu Uefa lub FIFa opublikowala ranking lig Exclamation
i domysl sie, ktora liga byla wyzej Question polska czy norweska Question
wiem, że norweska jest wyżej w rankingu od Polskiej.
Wiem również że polska jest wyżej od gruzińskiej
wyobraź sobie, że wiem ponadto iż reprezentacja USA jest wyżej od repry Niemiec w rankingu FIFA i co ? USA jest lepsze piłkarsko niż NIemcy ?
Ile tytułów mistrzów świata i europy zdobyli Niemcy a ile USA ?
Właśnie - miejsca rankingowe można włożyć między bajki [np. takie, które mówią, że Rasiak jest lepszy od Żurawskiego]
Skoro ty uważasz na podstawie rankingu, że polska liga jest słabsza od np. gruzińskiej, to się nie dziwię, że masz takie dziwe poglądy na rózne tematy

Do niedawna polska była tuz za norwegią [obie ligi były obok siebie] dopiero w tym roku, po pechowch wystepach w pucharach
norwedzy uciekli.
Bo jak wiadomo Norweggia co roku ma Rosenborg w CL [do tego roku]
I jedynie Rosenborg jest lepszy od Wisły, czy Legii.
Na pewno Valarenga, czy Dinamo nie są piłkartsko lepsze od Wisły Kraków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”