Manchester United (zbiorczy) - Strona 144

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 17:20

romantyk pisze:Wiec po pierwsze: na pewno nie chce, zeby Glazer sypal kasa tak jak Abramowicz. MU przerodziloby sie w druga Chelsea, a tego juz bym nie zniosl. Chcialbym zeby wygrywali wszystko, ale wole zeby nasza druzyna przegrywala niz przemienila sie w drugi team gwiazd.
Valverde pisze:Były gorsze sezony, gdzie było więcej kontuzji, a jednak MU lepiej sobie radziło
tak, ale wtedy Giggs, Scholes, Keane i inni byli w optymalnej formie. Oni ciagneli MU do przodu. A teraz nasi doswiadczeni pilkarze zupelnie nie maja formy i nie ma kto ciagnac MU do przodu
Valverde pisze:Krokiem do przodu będzie sprowadzenie Ballacka, ale takie transfery musimy wykonać jescze w liczbie 10 albo 12. Inaczej tylko pogrążymy się w jescze większym kryzysie...
troszke przesadziles. mysle, ze okolo 5 transferow wystarczy, bo w zasadzie mamy dobry sklad, nie brakuje nam zawodnikow z ponad przecietnymi umiejetnosciami. przede wszystkim nalezy wzmocnic obrone i kupic jakiegos dosc mlodego zawodnika do pomocy, Ballack bedzie tymczasowym rozwiazaniem.
Dombroś pisze:Ja zauważyłem (chyba nie tylko ja) że przez ostatnich pare lat SA Ferguson za bardzo wieżył w swoich młodzych wychowanków.
a ja zauwazylem zupelnie co innego. w ostatnich latach Alex stawial przewaznie na stara gwardie...

Domroś pisze:On chyba myśli, czeka i ma nadzieję że nie długo znowu trafią się takie talenty jak Beckcham, bacia Neville albo Scholes .
jest to bardzo prawdopodobne. Fletcher, Bardsley...

[quote-"Dombroś"]A nadzieja matką głupich
prosze CIe, nie wypowiadaj sie![/quote]

Raczej nie przesadziłem. Spójrz na Chelsea, tam są - nie boję się tego powiedzieć - dwa składy, które mogłyby walczyć o mistrza.
Manchester w odowodzie ma Parka, Smitha, Howarda, Browna - to są jedyni solidni zawodnicy na ławce. Fortune i reszta nie nadają sie do ManU :!: To jest największy klub na świecie, tam muszą być najwięksi piłkarze, a nie kelnerzy. MU trzeba gruntownie przebudwać, zmienić myśl taktyczną, tam trzeba zbudować wszystko od zera :!: bo obecnie możliwości MU sięgają max. ćwierćfinałowi LM i 2-3 miejsca w lidze. Od Man Utd kibice oczekują zwycięstw, najlepiej powtórki 99 roku, walki z Chelsea i wszystkimi klubami na świecie, a nie bicia się o PUEFA :!: Bo chyba chcemy*, aby MU wróciło na szczyty :?:

*zwracam się do kibiców United

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 23 paź 2005, 17:32

Valverde pisze:Raczej nie przesadziłem. Spójrz na Chelsea, tam są - nie boję się tego powiedzieć - dwa składy, które mogłyby walczyć o mistrza.
Manchester w odowodzie ma Parka, Smitha, Howarda, Browna - to są jedyni solidni zawodnicy na ławce. Fortune i reszta nie nadają sie do ManU To jest największy klub na świecie, tam muszą być najwięksi piłkarze, a nie kelnerzy. MU trzeba gruntownie przebudwać, zmienić myśl taktyczną, tam trzeba zbudować wszystko od zera bo obecnie możliwości MU sięgają max. ćwierćfinałowi LM i 2-3 miejsca w lidze. Od Man Utd kibice oczekują zwycięstw, najlepiej powtórki 99 roku, walki z Chelsea i wszystkimi klubami na świecie, a nie bicia się o PUEFA Bo chyba chcemy*, aby MU wróciło na szczyty
Bravo !! Całkowicie cię popieram !! Prawdziwy kibic Manchesteru United !!
Żeby było Nas więcej !! Glory Glory United !!

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 23 paź 2005, 18:51

Tak Valverde, masz racje, ale ja nie chce aby Manchester chocby w najmniejszym stopniu byl podobny do Chelsea. Nie chce, aby naszym zespole graly same gwiazdy. Chce, aby zawsze znalazlo sie miejsce dla wychowankow, czy tez mlodych ale zdolnych graczy. A poza tym to zgadzam sie z Toba :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 paź 2005, 19:17

Niestety, nadszedł taki czas, kiedy w Man United przestali grać na wysokim poziomie zawodnicy, którzy zdobywali w 1999 roku Ligę Mistrzów, a młodzież nie potrafi jeszcze brać gry na swoje barki. Dlatego potrzebne są pewne zmiany.

Zaczynając od zwolnienia Queiroza, który (jak dla mnie) jest czarną owcą w ekipie Czerwonych Diabłów. Facet w Realu pokazał jaki to z niego świetny taktyk (oraz jaka jest różnica między pierwszym, a drugim trenerem). Sir Alex Ferguson może też nie świeci już przykładem, jednak ja dałbym mu jeszcze szansę wykazania się.
A w najbliższej przyszłości chętnie widziałbym na stanowisku pierwszego trenera Paula Le Guena (Guusa Hiddinka, bądź też Martina O'Neilla), a na stanowisku asystenta obsadziłbym Roya Keana (ze względu na zawziętość oraz komunikację z zawodnikami).

Co do sprzedaży zawodników, nie potrzebni na Old Trafford są: Liam Miller, Quinton Fortune.
Należy sprowadzić następcę Keano oraz Scholesa (tutaj kilka nazwisk: Kallstrom, Zokora, Diarra, de Jong oraz Ballack, Lincoln, Sneijder). Przydałby się również solidny defensor (Onyewu).

O napastników nie mamy się co martwić: Saha, Ruud, Rooney i Rossi.

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 20:05

romantyk pisze:Tak Valverde, masz racje, ale ja nie chce aby Manchester chocby w najmniejszym stopniu byl podobny do Chelsea. Nie chce, aby naszym zespole graly same gwiazdy. Chce, aby zawsze znalazlo sie miejsce dla wychowankow, czy tez mlodych ale zdolnych graczy. A poza tym to zgadzam sie z Toba :D
Też nie chcę, żeby MU przypominało Chelsea. Jednak Chelsea to klub, który jest teraz na fali i jeśli MU ma coś wygrywać, to skalą porównawczą powinna być Chelsea. Nie mamy mieć jakiś gwiazdeczek - mamy mieć DIABŁÓW w składzie. A takich Diabłów nie brakuje w świecie piłkarskim.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 paź 2005, 20:19

Manumef pisze:
kama_reda pisze:a przed rozpoczęciem sezonu wszyscy byli tacy pewni, mówiło się, że na 100% wygrają ligę, niektórzy to twierdzili, że na 100% wygrają CL.
Wszyscy powiadasz? To ciekawe... :shock:
Przepraszam za pomyłke. Wszysycy zamieniam na większość (ok 70%).

Moim zdaniem nadszedł czas na zmianę trenera w MU.

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 20:22

RadoGol pisze:
Dombroś pisze:Fergie przez te pare lat nie wydawał zbyt dużo kasy na transfery gdyż liczył że w szkółce pojawią się talenty na miano Beckchama czy braci Neville.

A moim zdaniem wydawał sporo i to aż za dużo. W końcu nie małe pieniądze musiał zapłacić chociażby za Cristiano Ronaldo, Wayne'a Rooneya czy Rio Ferdinanda. Wielokrotnie były to transfery przepłacone np. zawodnika, którego wymieniłem ostatniego. Dobrze chociaż że transfery te mimo że drogie opłaciły się, bo i Ronaldo i Rooney to światowe gwiazdy.

Człowieku nie piernicz :D , że transfer Rio był przepłacony :!: :evil: Zdajesz sobie sprawę z tego, co Ty mówisz :?: :!: Gdyby nie Rio, mielibyśmy chyba najgorszą defensywę na świecie. Ferdek trzyma całą obronę w kupie :!: Rio to na 10000% najlepszy obrońca MU (na świecie też) nie wyobrażam sobie bez niego naszej defensywy, naprawdę bardzo go cenię jako piłkarza.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, 20:36 przez Valverde, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2005, 20:26

Człowieku nie pier*** mi, że transfer Rio był przepłacony Exclamation Evil or Very Mad Zdajesz sobie sprawę z tego, co Ty mówisz Question Exclamation Gdyby nie Rio, mielibyśmy chyba najgorszą defensywę na świecie. Ferdek trzyma całą obronę w kupie Exclamation Rio to na 10000% najlepszy obrońca MU (na świecie też) nie wyobrażam sobie bez niego naszej defensywy, naprawdę bardzo go cenię jako piłkarza.
Rio był dobry jak po 8 bodajże miechach wrócił do gry [po tym banie co się nie poddał badaniu] później, jak zaczął grać - to już mu nie szło tak pięknie.
Z meczu na mecz coraz gorzej. Aż wreszcie nadszedł mecz z Fulhamem i Rio zepsół 2 piłki.

P.S.

ja za wykropkowane przekleństwo dostałem WP [sprawiedliwość :lol: ]

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 24 paź 2005, 9:53

No i niestety kolejny kiepski mecz manchetseru... czemu oni tak nerwowo grają... troche spokoju a mecz z totenhamem poszedł by głatko... Najlepsi na boisku to van der sar i smith, reszta zagrała przeciętnie... :(

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 paź 2005, 13:27

Zaczynam kibicować Chelsea, to wspaniały zespół Very Happy

Ale Chelsea też ostatnio zremisowała :lol: Proponuję Ci Barce...ona ostatnio 3:0 wygrała :D

A tak na serio: co Ci odwaliło Manumef? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 paź 2005, 13:36

Albo mi się wydaje albo ktoś włamał się na cudze konta :think:
Tymon (Deco_10) i Manumef a więcej jeszcze nie zdążyłem zauważyć. Lepiej niech ktoś szybko interweniuje.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 24 paź 2005, 14:34

fieldy pisze:Rio był dobry jak po 8 bodajże miechach wrócił do gry [po tym banie co się nie poddał badaniu] później, jak zaczął grać - to już mu nie szło tak pięknie.
Z meczu na mecz coraz gorzej. Aż wreszcie nadszedł mecz z Fulhamem i Rio zepsół 2 piłki.
zgodze sie z toba tutej drogi Fieldy, Rio ostatnio mi sie coraz mniej podoba, ale nie ulega watpliwosci ze jest to na chwile obecna najlepszy obronca ManU, widac straszny brak Gabriela Heinze. Ferdinand jest dobry, ale poprostu brakuje mu formy.
Valverde pisze:Raczej nie przesadziłem. Spójrz na Chelsea, tam są - nie boję się tego powiedzieć - dwa składy, które mogłyby walczyć o mistrza.
Manchester w odowodzie ma Parka, Smitha, Howarda, Browna - to są jedyni solidni zawodnicy na ławce. Fortune i reszta nie nadają sie do ManU To jest największy klub na świecie, tam muszą być najwięksi piłkarze, a nie kelnerzy. MU trzeba gruntownie przebudwać, zmienić myśl taktyczną, tam trzeba zbudować wszystko od zera bo obecnie możliwości MU sięgają max. ćwierćfinałowi LM i 2-3 miejsca w lidze. Od Man Utd kibice oczekują zwycięstw, najlepiej powtórki 99 roku, walki z Chelsea i wszystkimi klubami na świecie, a nie bicia się o PUEFA Bo chyba chcemy*, aby MU wróciło na szczyty
Co racja to racja ;)
kama_reda pisze:Moim zdaniem nadszedł czas na zmianę trenera w MU.

Mysle ze ManU nie potrzebuje nowego trenera, bo trener w tym klubie jest dobry. Trener to tylko nauczyciel, a to zawodnicy widac ze nie umieja sie odstosowac do nauk nauczyciela i nie spelniaja swych obowiazkow na boisku. Prawda jest taka ze ManU nie ma kolektywu, a pozatym ManU nie ma osobowosci na boisku ktora by ich pociagnela i dlatego uwazam za priorytetowe sciagniecie Michaela Ballacka, badz innego tak silnego psychicznie zawodnika.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2005, 16:14

Niggaz pisze:Albo mi się wydaje albo ktoś włamał się na cudze konta Think
Tymon (Deco_10) i Manumef a więcej jeszcze nie zdążyłem zauważyć. Lepiej niech ktoś szybko interweniuje.
dokłądnie juz to poruszyłem w temacie pytań - zaraz pewnie znajde swojego posta z tekstem ze Arsenalu nie lubie :lol:

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 25 paź 2005, 18:32

Carlos Queiroz(niewiem czy dobrze napisalem) wypowiedzial sie ostatnioze chelseajest najlepsza..... wedlug mnie czlowiek z kadry United a zwlaszcza pomocnikFergusona nie powinien tak mowic, niewyobrazamsobie jak to musi wplynac na morale zawodnikow!! jaszczerze mowiac nienawidze tego Querioza strasznie mnie irytuje Fergusonstrasznie jest od niego zalezny, comisie nie podoba :/

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 25 paź 2005, 19:26

Devil_Dam pisze:Carlos Queiroz
dobrze :wink:
Devil_Dam pisze:niewiem czy dobrze napisalem
to juz niestety zle
Devil_Dam pisze:niewyobrazamsobie jak to musi wplynac na morale zawodnikow
i bardzo dobrze

Devil_Dam pisze:strasznie mnie irytuje Fergusonstrasznie jest od niego zalezny, comisie nie podoba
a mnie Twoj jezyk polski

Queiroz powiedzial tylko prawde. Raczej nie powinien tak mowic, chociaz? mozna to rozpatrywac z dwoch roznych stron. Pierwsza mozliwosc: taka wypowiedz wplywa niekorzystnie na pilakrzy United, ich morale znaczaco spadaja. Druga mozliwosc: pilkarze United slyszac taka wypowiedz mobilizuja sie dodatkowo i maja taka "pilkarska zlosc". my mozemy tylko sie domyslac, jak taka wypowiedz wplynela na graczy United

Zablokowany

Wróć do „Anglia”