Jakim prezydentem będzie Lech Kaczyński?

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jakim prezydentem b?dzie Lech Kaczy?ski?

bardzo dobrym
13
15%
dobrym
12
13%
Średnim
12
13%
z?ym
21
24%
bardzo z?ym
28
31%
nie mam zdania
3
3%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Jakim prezydentem będzie Lech Kaczyński?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 paź 2005, 14:55

No wiec panowie i panie . Stalo sie najgorsze Radio maryja , Lepperowcy i czarne berety wybrali .

Teraz , najlepiej to podzielić polske na wschod i Zachod . a Pod Litwą i Bialorusia mial duzą przewage glosow. Najlepiej powinni wiedziec sami Warszawiacy ktorzy wiedzą jaki tam syf zrobil i dawali mu malenkie poparcie :x Demokracja przegrała na całej linji ! Duza zasluga w tym Leppera ktory swoie poparcie przekierowal na Lecha . :cry:

Jak dla mnie żaloba przez 5 lat

['][']['][']['][']['][']['][']['][']

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 24 paź 2005, 15:07

Niepotrzebny temat. To jak bedzie wygladala jego prezydentura czas pokaze. Juz napewno wole jego, niz tego cyrkowego blazna - Tuska, ktory potrafil powiedziec w jednym z wywiadom, ze: "Polskosc to mit". Jak Przeydent RP moze mowic cos takiego? Oczywiscie, ze Kaczynski tez nie jest dobrym wyborem, ale w tej sytuacji jest on dla mnie mniejszym zlem.

Awatar użytkownika
donis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: donis » 24 paź 2005, 15:16

Kacza grypa zapanuje w Polsce - nic dodać nic ująć! :!: Lepper i Radio Maryja górą nie sądziłem, że ludzie w Polsce są aż tak głupi. Lepper z Rydzykiem powiedzieli a ludzie zagłosowali!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 paź 2005, 15:38

Widze ze niektórzy chyba sie załamali :P niezle wam w mózgach namieszali!! Powiedzcie mi wielcy sojusznicy Tuska jakie macie argumenty ze jak on byłby prezydentem to byłoby lepiej??? Słyszeliscie o Tusku przed tym zanim założyli PO? bo ja osobiscie nie i uwazam ze niech sie wykaze w prawdziwej polityce np. ustalając budzet a prezydentem moze sotac później :!:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 24 paź 2005, 15:41

dokladnie luk1208.

ja tam slyszalem wczesniej o Tusku. Byl bodajze Marszalkiem Senatu (poprawcie mnie jesli sie myle) i bral czynny udzial przy obalaniu rzadu Jana Olszewskiego, poniewaz jego ministrowie odwazyli sie stworzyc tzw. Liste Macierewicza, demaskujaca agentow SB. Teraz trzeba pomyslec - Czemu im tak na tym zalezalo?

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 24 paź 2005, 16:34

dla mnie Kwacha będzie ciężko zastąpić. szkoda, że wgrał Kaczyński. Tuska bardziej do mnie przemawiał i budził zaufanie no ale stało się :(

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 24 paź 2005, 18:00

Dobrze, że wygrał Kaczyński, ponieważ on bardziej nadaje się na prezydenta niż Tusk. Przede wszystkim będzie dużo bardziej stanowczy w polityce zagranicznej, skierowanej bardziej ku USA niż Rosji i Niemcom. W rozmowach z UE nie będzie kulił ogona, jak to zawsze robił Tusk i spółka w PO. Poglądy na gospodarkę ma socjalne, ale nie ma siły przebicia w partii. Wbrew pozorom w PiS-ie jest więcej rozsądnych ludzi niż w PO ( wielu do niedawna działało w UPR ). No bo jakby to było jakby za politykę ekonomiczną odpowiadała Gronkiewicz-Walc, której myśl przewodnia brzmi: Unia nam da... :lol: A pogląd, że Tusk jest liberalny w gospodarce mnie śmieszy. Prawdziwych wolnorynkowych rozwiązań jest w pogramie PO jak na lekarstwo.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 24 paź 2005, 19:52

U mnie cała rodzina głosowała na Kaczyńskiego. I dobrze się stało. Donald był dla przedsiębiorców i bogaczy, miał ich podobno wspierać. Kaczor był dla każdego.

Jednak to sie okaże. Pamietam jak dzis, jak to Kwaśny obiecywał jaka ta Polska będzie. A naprawdę g*wno zrobił.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 paź 2005, 19:58

Mikusinski pisze:Kaczor był dla każdego
Jak to mówi mądrość ludowa albo reklama Domestosa: "Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Co prawda to bardziej sie tyczy Tuska niż Kaczynskiego, ale niech już zostanie :lol:. Bo Kaczyński był bardziej dla kręgu homofobów, ksenofobów, radykalistów, lepperystów, rydzykowców. Czy to naprawdę całe nasze społeczeństwo?

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 24 paź 2005, 22:05

Na poczatek powiem, zal mi was :? (niektorych)
luk1208 pisze:Powiedzcie mi wielcy sojusznicy Tuska jakie macie argumenty ze jak on byłby prezydentem to byłoby lepiej???

- nie paktuje z Rydzykiem
- nie ma poparcia Leppera
- nie wyglada jak kaczka dziwaczka, a w koncu prezydent ma gowno do powiedzienia w tym kraju i ma po prostu dobrze wygladac, z lechem aleksandrem tak nie jest
- nie ma brata blizniaka ktorzy rozpieprza jeszcze bardziej ten kraj
- jest za rozwojem gospodarczym, a nie oddawaniem pieniedzy za darmo tym ktorzy nigdy sie pracy nie skazili
- jest z PO, ktorym rzadzi Rokita :lol:
- nie jest kukla podobna do marcinkiewicza, stojoca w cieniu
luk1208 pisze:Słyszeliscie o Tusku przed tym zanim założyli PO?
Slyszalem i co z tego, chcesz zyc przeszloscia to wypieprzaj do rosji, chin czy wielkiej brytani. To jest Polska stary tu sie ciezko oddycha a oddychac sie bedzie jeszcze cierzej.
luk1208 pisze:ustalając budzet a prezydentem moze sotac później

Ta i niby Lechu sam sobie to se tak ustalal :?
skorpss pisze:Przede wszystkim będzie dużo bardziej stanowczy w polityce zagranicznej,
I tak nie ma nic do gadania. :?
skorpss pisze:ku USA niż Rosji i Niemcom

No ta bardzo madre, szczegolnie ze amerykance nawet nie wiedza gdzie jest polska :?. My jestesmy tu oni tysiace kilometrow stad i ciekawe co bedzie gdy zabraknie nam gazu, paliwa czy energii. Kto na je dostarczy USA? Nie wydaje mnie sie. Poza tym wedlug ciebie lepiej wchodzidz w ozime stosunki z historycznymi wrogami? Powodzenia. :?
piwus pisze:Czy to naprawdę całe nasze społeczeństwo?
Jak sie okazuje znaczaca wiekszosc :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 paź 2005, 22:57

piwus pisze:Czy to naprawdę całe nasze społeczeństwo?
Nie - tylko ta czesc, ktora podniosla dupe od stolu z rosolem i poszla wrzucic kawalek kartki do urny. jak napisal w jednym temacie Chlopaczek (??) - Kaczynskiego wybrali ogolnie rzecz ujmujac - podatni na wplywy - czy to Kosciola, Rydzyka, Leppera czy promocji w Tesco. to jest niewazne. oni przynajmniej chcieli cos zrobic, wiec wybrali swojego prezydenta.
Co ciekawe, dzisiaj nie spotkalem osoby, ktora cieszylaby sie z wyniku. wszyscy przeklinaja, ze zle, ze IV Rzesza, ze Kaczyzm... no to ja sie pytam - kto wchodzil w sklad tych 49%, ktore nie poszly na wybory? narzekac moze kazdy, ale jak przychodzi czas glosowania, to co drugi powie, ze nie idzie bo po co. i tak jego glos o niczym nie zadecyduje. i pozniej tak sie dzieje, ze prezydenta dla nas wybieraja babki po 75 lat, ktore nie dozyja nawet polowy jego kadencji.
Prawda jest taka, ze trzeba najpierw uswiadamiac spoleczenstwo, zeby najpierw wzielo sie za siebie. zeby frekwencja wynosila ok 70%, zeby to byl wybor naprawde wiekszosci, a nie wiekszosci z mniejszosci. demokracja jest o tyle fajna, ze tu glos profesora i robotnika czy zulika liczy sie tak samo. co z tego, ze inteligencja poparla Tuska? nic. bo "ciemnota" i "motloch" (jak niektorzy okreslaja elektorat Kaczynskiego) sa bardziej zorganizowane. milion moherowych beretow od Rydzyka to jest 3% uprawnionych do glosowania. i moge sie zalozyc, ze z tego miliona poszlo 90%.

A jakim prezydentem bedzie Kaczynski? niskim. bo juz nie urosnie.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 paź 2005, 11:17

widze ze dalej niektórzy uwazają Tuska za wspaniałego prezydenta :P

Przeczytałem oststanio w jakiejs gazecie dawne hasła liberalne które głosił Tusk i Lewandowski a mianowicie głosili ze " pierwszy milion trzeba ukrasc" nie wiem jak wy ale te hasło jakos mi nie odpowiada, bo jak kazdy by posłuchał Tuska to cała Polska zostałaby rozkradziona :!:

Po drugie nie wiem jak wy ale ja pracuje i musze płacic podatki wiec nie bardzo mi sie opłaca płacic ciągle 15% podatek bo straciłbym na tym.

Jeszcze bardziej rozsmieszyło mnie to ze tusk zył 26 lat na cywilnym slubie a tuz przed wyborami zdecydował sie na ślub koscielny??
chciał sie pokazac ze jest katolikiem??? jakos mu to nie wyszło!!
W jego hasłach programowych był bardzo nie zdecydowany i mieszał a ze było to az nadto widocznr to ludzie jednak mu nie zaufali, bo poco ufac człowiekowi który jest jak horagiewka na wietrze :!:

Dlatego lepiej przeczytajcie troche histori polski ostatnich 20 lat i dowiecie sie wiecej na temat tego "wspaniałego" fałszywego Tuska :!:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 25 paź 2005, 14:13

luk a ty czytales historie ostatnich 20 lat z zycia kaczki?? bo nie wyglada na to. a myslisz ze skad wzial kase na swoja kampanie, wykorzystal prezydenture Warszawy, w dodatku ta jego Goebelsowska propaganda w stosunku do Tuska byla zenujaca, PO przynajmniej nie kupowali sobie glosow jak to robuily kaczory teraz Lepper bedzie marszalkiem senatu, cyrk na kolkach a poza tym Polski nie moze reprezentowac wiesniak ktory zasuwa gwara jak z jakiejs koziej wolki, w Polsce stanowisko prezydenta jak juz ktos powiedzial pelni bardziej funkcje reprezentacyjne, jestem bardzo ciekawy czy tak samo bedziecie zdowoleni z kaczora za 5 lat. A juz ta jego koncepcja polityki zagranicznej jest po prostu smieszna, "prtezydent Bush powiedzial mi ze Polska jest bardzo waznym sojusznikiem Usa" i juz mu z radosci puscily zwieracze, zenada i tyle

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 25 paź 2005, 14:17

No wiec panowie i panie . Stalo sie najgorsze Radio maryja , Lepperowcy i czarne berety wybrali .

Teraz , najlepiej to podzielić polske na wschod i Zachod . a Pod Litwą i Bialorusia mial duzą przewage glosow. Najlepiej powinni wiedziec sami Warszawiacy ktorzy wiedzą jaki tam syf zrobil i dawali mu malenkie poparcie Demokracja przegrała na całej linji ! Duza zasluga w tym Leppera ktory swoie poparcie przekierowal na Lecha .

Jak dla mnie żaloba przez 5 lat

['][']['][']['][']['][']['][']['][']
Kocham takie wiejskie filozofie!!

Jasne, lepszy byłby prezydent bez wyrazu, "bez twarzy". Wybór Tuska to chowanie głowy w piasek i mówienie sobie "jakoś to będzie" . Kaczka dlatego wygrał z Kaczorem bo miał własne zdanie, własne koncepcje, racja nie zawsze słuszne ale swoje!! Widać po Kaczynskiem, że ma jakis pomysł na rządzenie i na zmiany - tak bardzo przecież potrzebne!! Tusk wyglądał w kampanii jak zbiór właściwych teorii lecz bez konkretnych planów!! Ludzie głosujący na Tuska to część społeczeństwa która się boi, i CO BARDZO WAŻNE: WYBORCY DONALDA UWAŻAJĄ SIĘ ZA INTELEKTUALISTÓW, LUDZI PROEUROPEJSKICH I JEDYNĄ NADZIEJĄ DLA KRAJU - BO FAJNIE JEST BYĆ FAJNYM I NOWOCZESNYM POPULARNYM ITD!!!
Po przegranych wyborach swojego faworyta, tworza grupę "ostatnich spartan" czuja sie skrzywdzeni i oszukani bez nadzieji na przyszłość - żal mi was!!

Wyborcy Kaczyńskiego odczówaja potrzebe zmian i próbują zaryzykować, a nie pozostać biernymi.

Szkoda tylko że pierwsza Dama bedzie Brzydka ( nawet za mało powiedziane:/)!!!

Pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 paź 2005, 14:32

luk1208 pisze:Po drugie nie wiem jak wy ale ja pracuje i musze płacic podatki wiec nie bardzo mi sie opłaca płacic ciągle 15% podatek bo straciłbym na tym.
zgadzam sie z tym w zupelnosci

luk1208 pisze:Jeszcze bardziej rozsmieszyło mnie to ze tusk zył 26 lat na cywilnym slubie a tuz przed wyborami zdecydował sie na ślub koscielny??
chciał sie pokazac ze jest katolikiem??? jakos mu to nie wyszło!!
W jego hasłach programowych był bardzo nie zdecydowany i mieszał a ze było to az nadto widocznr to ludzie jednak mu nie zaufali, bo poco ufac człowiekowi który jest jak horagiewka na wietrze
Dokladnie koles zmienial co chwile zdanie, a najbardziej smiesza takie zmiany najbardziej fundamentalne np do religii!!! jak i rowniez do problemu aborcji, bodajze pod koniec lat 90 byl zwolennikiem aborcji a teraz co, widzi ze wiekszosc spoleczenstwa byla przeciw temu wiec jak przyszly wybory rowniez zmienil zdanie
Juz pal licho te drobne zmiany w jego wypowiedziach (bo wiadomo kto tylko nie zmienia zdania) ale tak fundamentalne zdanie czy stosunek do kosciala czy aborcji - tego sie nie zmienia ot tak sobie - wiec widze ze to Tusk jest populista

Tomachos pisze:Jasne, lepszy byłby prezydent bez wyrazu, "bez twarzy". Wybór Tuska to chowanie głowy w piasek i mówienie sobie "jakoś to będzie" . Kaczka dlatego wygrał z Kaczorem bo miał własne zdanie, własne koncepcje, racja nie zawsze słuszne ale swoje!! Widać po Kaczynskiem, że ma jakis pomysł na rządzenie i na zmiany - tak bardzo przecież potrzebne!! Tusk wyglądał w kampanii jak zbiór właściwych teorii lecz bez konkretnych planów!! Ludzie głosujący na Tuska to część społeczeństwa która się boi, i CO BARDZO WAŻNE: WYBORCY DONALDA UWAŻAJĄ SIĘ ZA INTELEKTUALISTÓW, LUDZI PROEUROPEJSKICH I JEDYNĄ NADZIEJĄ DLA KRAJU - BO FAJNIE JEST BYĆ FAJNYM I NOWOCZESNYM POPULARNYM ITD!!!
Po przegranych wyborach swojego faworyta, tworza grupę "ostatnich spartan" czuja sie skrzywdzeni i oszukani bez nadzieji na przyszłość - żal mi was!!
dokladnie chociaz troche sie boje ze Kaczynski przesadzi jezeli chodzi o kary i prawo np. jezeli jakiegos licealiste zlapia z "zielonym" oczywiscie na wlasne potrzeby to boje sie ze jeszcze wieksza kara bedzie niz dotychczas - i taki gosc juz ma troche w zyciu przerabane
Nie wiem czy ogladaliscie magazyn Orange ekstraklasa, Zygo udostepnil im nagranie gdzie takie male 13-15 latki pala ziolo, zadziwilo mnie to ze pokazali twarze!!! ale to tak na marginesie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”