Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: czarny samael » 12 lip 2019, 23:48

orzeu pisze:
12 lip 2019, 17:31
czarny samael pisze:
12 lip 2019, 16:37
Ale Wasz to nie jest nijak w tym momencie, więc nie wiem skąd ten styl posta.
było spotkanie, strony dzieli jakieś śmieszne 12 mln euro (śmieszne, bo Lukaku to jest główny cel Interu, a Nerazzurri jeszcze nawet sprzedawać nie zaczęli, więc fundusze będą). Jestem przekonany, że Lukaku trafi do Interu.
Widzę ogromne miejsce między "jestem przekonany", a "jest nasz".
Babel pisze:
12 lip 2019, 18:14
'jak będziemy sobie chcieli to sobie będziemy płacić komu chcemy, tyle ile chcemy i odrzucać oferty choćby kosztem dobra piłkarza czy dobra klubu'. Jakoś mi się to gryzie, jakoś nie wydaje mi się by taką postawę przyjmowali dyrektor generalny czy dyrektorzy finansowi.
To nie jest buta.
1.Dla dobra klubu, to lepiej mieć takiego rezerwowego jak Lukaku, niż nie mieć.
2.Dobro piłkarza nie ma dla nas realnego znaczenia. Dla żadnego z fanów jakiegokolwiek klubu nie ma.
3.Co do finansów, to opcje są dwie: United ma kasę i może ją wydać niezaleznie od Lukaku -> wtedy ten transfer niczego tu nie zmienia. United nie chce jej teraz wydawać, ale dalej ją ma -> więc nie chce jej wydawać, żeby bilansować rok, co oznacza że późniejsza zapłata nie pomaga United.

Ten transfer nam dużo powie o tym co myśli zarząd MU, ale nie, on nie odblokowuje nam nijak okienka, bo nie ma jak. Po prostu.

Ale ok Babel - wytłumacz mi na jakiej zasadzie taki transfer (0/teraz+20/1rok+20/2 lata+30/3lata) miałby otworzyć to okienko dla United?

Jeszcze co do 6. miejsc United. 100 mln funtów MU bierze na samych biletach. 150 nawet na 6. miejscu z PL. 40 mln euro na koszulkach. 40 mln euro było za ostatnią LE, trochę więcej za uczestnictwo w LM. Ergo nawet połowy obecnych kontraktów reklamowych daje jeszcze 100 mln funtów. Możesz mi wierzyć, United spokojnie to przetrwa. :wink:

Wróć do „Włochy”