Nowa II liga i niższe ligi polskie (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2019, 15:06

GKS Katowice 1-3 Znicz Pruszków :lol2:

Ekstraklasa albo śmierć :lol2: za rok derby z Polonią :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 lip 2019, 16:19

Tylko Ciebie się tu spodziewałem po naszej porażce. Żal mi Ciebie, ale nie wzrusza mnie Twój kompleks do GieKSy. Gra na szczęście nie była tragiczna, ale myślę, że Rafał Górak to poukłada.

A będąc przy okazji derbów z Polonią Bytom, to gdzie zagramy na wyjeździe? Rok temu jechaliście Cidrom wbity od bezdomnych :rotfl: Umysłowa patologia 8)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 lip 2019, 16:30

Gieksa będzie miała ciężko, będzie się każdy spinal jak na nas.
My się wczoraj trochę pomeczylismy z Gryfem chociaż według mnie do przerwy powinny być dla nas 2 karne. Cały mecz przewazalismy i idiotyczny błąd mojego "ulubieńca" spowodował, że przegrywalismy. Na szczęście chłopaki grali cały czas swoje i kwestią czasu były bramki.
Przemek Kita świetnie się wprowadził do drużyny. Przy Robaku na pewno sporo nastrzela.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2019, 16:33

My gramy na stadionie miejskim w dzielnicy Szombierki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 lip 2019, 16:51

Gracie na stadionie Szombierek Bytom, bo jesteście bezdomni :roftl3: U nas bidnie ale solidnie. Śmiejesz się z GieKSy na każdym kroku jak ostatni zakompleksiony frajer. Nie macie do nas podjazdu, żyj sobie mistrzem Polski, którego nie ujrzałeś. Ba! Nawet fuzji z Szombierkami nie widziałeś jak byliśmy na tym tworze w 1997 roku w Pucharze Polski. Z Ruchu śmiejecie się a gdy Cidry grały w ekstraklasie, na stadionie wisiała flaga Polonia Bytom :brawo:

Jak Ci stwierdzam fakt, że jesteście bezdomni, to piszesz jak umysłowy impotent Stadion Miejski a wiesz, że jak jest i boli. Nawet na klatę nie potrafisz niczego przyjąć.

My jesteśmy aktualnie piłkarskim pośmiewiskiem, przywykłem ale Twój podjazd do nas, tylko Cię kompromituje. Ty żyj 3 ligą, długo Was tam nie było a zachowujesz się jakby ekstraklasa była.

Jakbym czytał siebie z 8 lat temu ;) WP//piotrcies

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2019, 16:54

Bekę mam z takich jak Ty. Ekstraklasa albo śmierć. To hasło będę powtarzać długo. U nas nigdy takich tekstów nie było. Znamy swoje możliwości finansowe.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 lip 2019, 17:03

No widzisz, a ja mam bekę z Ciebie, że przedstawiłeś się tu jako kibic Legii Warszawa. To hasło będę powtarzać długo. U nas nigdy takich przerzutów nie było. Znamy swoje miejsce w szeregu.

Panie Piotrcies, przepraszam, za nadużycie. Pozdrawiam z Katowic, miłego weekendu :beer:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2019, 21:03

Chyba nie znasz znaczenia słowa przerzut :lol2: przecież ja sobie sympatyzowałem przed tv, jeszcze niższy poziom niż pikniki z rodzinnego ;) sto razy nie będę tłumaczyć, bo to jak do ściany.

Ty lepiej dopinguj, żebyś za rok na te Szombierki jechać nie musiał na sektor gości :lol2:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 lip 2019, 3:04

Fishbone pisze:
27 lip 2019, 21:03
Na wyjazdach będą top jak My czy Widzew
Ja tylko spytam o to. Kiedy byliście/jesteście top wyjazdowym? Top to jest dla Ciebie ile? 50 ekip?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 29 lip 2019, 8:15

DDK pisze:
29 lip 2019, 3:04
Fishbone pisze:
Ja tylko spytam o to. Kiedy byliście/jesteście top wyjazdowym? Top to jest dla Ciebie ile? 50 ekip?
Na pewno nie Wisła. :blow:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1878
Kibicuję: WRE

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 29 lip 2019, 8:42

Niedługo pozamykają sektory gości w cholerę i żadnego topu nie będzie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 lip 2019, 15:41

NoName1989 pisze:
29 lip 2019, 8:15
DDK pisze:
29 lip 2019, 3:04
Fishbone pisze:
Na pewno nie Wisła. :blow:
Wisła nigdy nie była top wyjazdowym i zakłądam, że nie będzie. W pierwszej 10 pewnie bysmy byli, ale nie ma się porównywać do najlepszych i tutaj nikt się nie oszukuje, ale to kwestia miasta derbowego, gdzie priorytetem są inne rzeczy :)

Chyba, że bierzemy pod uwagę wyjazdy zagraniczne, to tutaj mimo wszystko zawsze był wysoki poziom.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 lip 2019, 20:39

Panie DDK, od połowy lat '90 po dziś dzień, nie zaliczyliśmy zera na wyjeździe. Były zerówki, ale nie z naszej winy, jak zakazy, remonty, chipy których nikt nie respektował, bo cała kibicowska Polska to wspólnie bojkotowała oraz inne okoliczności wyjątkowe. Jedne zero, było po pamiętnych Mydlnikach, gdzie w Turku nas zabrakło, ale zarząd wtedy nie wysłał dla nas zapotrzebowania na bilety, ponieważ toczyły się sprawy pobić przez funkcjonariuszy prawa. Jeżeli mnie szanujesz i wierzysz, to wiesz, że bylibyśmy i tam dobrą liczbą.

W lidze 1, którą odwiedzaliśmy przez kilkanaście lat, praktycznie na każdym wyjeździe robiliśmy komplet w klatce. Klatki mają niestety ograniczone liczby, dlatego walimy nadkomplety, ale gdzie była możliwość, że ilu przyjedzie, tylu wchodzi, robiliśmy komplet. Jeżeli liczyć średnią ilość ekipy na wyjeździe, to 1 liga była zawsze przez nas wygrywana. Czasami minimalnie przegrywaliśmy z Widzewem Łódź lub Zagłębiem Sosnowiec, ale to nie, że mieliśmy zjazd, tylko te ekipy robiły awans do ekstraklasy i liczby same się wykręcały. Wiesz o co mi chodzi. Owszem, zdarzały się też i mniejsze liczby, ale jazda do Bytowa, Niepołomic czy Grudziądza któryś rok z rzędu, w połowie już przegranej ligi, miała swoje skutki, ale powtarzam, liczby były i tak solidne.

W tym sezonie, byliśmy obok Legii Warszawa i Widzewa Łódź, najlepiej jeżdżącą ekipą w Polsce. W Polsce, nie w 1 lidze. Więc uszanuj to, że CWKS i RTS, to absolutny top wyjazdowy i My tam sami sobie zapracowaliśmy jeżdżeniem i zaznaczam, większość wyjazdów były ograniczone małym sektorem gości.

Obrazek

Więc jeżeli wydłużasz na nas skalę, że gdzieś w top 50 jesteśmy, to przykro mi, że nas tak postrzegasz, ale uważam, że mało śledzisz naszą wierność do klubu. Myślę, że GKS Katowice, jest ewenementem w Polsce, jeśli chodzi liczbę wyjazdową adekwatną do wyników piłkarzy, pomnożone przez kilkanaście lat upokorzeń.

Co do Twojej Wisły Kraków. Szacunek, do 2016 roku. Liczby Wisła robiła fenomenalne, zrobiliście u nas w 2004 roku rekord, 1800 osób na trybunie północnej, której już nie ma, czyli najliczniej przyjezdna ekipa spoza Górnego Śląska. Rekord należy oczywiście do Ruchu Chorzów w 1998, gdzie Niebiescy zawitali w 3500 osób i zakończyło się to przerwanym spotkaniem. Wisła miała zawsze super wyjazdową ekipę, legendarne "Wyjazd rzecz święta" w Lubinie, to Wasz znak rozpoznawczy i świetna koalicja TKWM. Więc do tego okresu uważam, że Wisła była absolutnym top w Polsce.

Po wbiciu sztyletu w serce fanom Śląska Wrocław, czyli zdradzie, bo inaczej tego nie nazwiemy, liczby Wisełki są szczerze słabiutkie. Na wyjazd do Płocka, który w świadomości kibiców Wisły, był ostatnim w ekstraklasie (nie wiedzieliście do końca, że znajdzie się nagle sponsor, który Was wesprze) pojechało tylko 100 osób, co dla mnie jest sporą kompromitacją. Nie możesz zasłaniać się walką w grodzie Kraka, bo My mamy więcej wrogów od Was w aglomeracji Śląskiej i jakoś liczby kręcimy na wyjazdach. Blaszok to nie ten, co kiedyś, ale w całej Polsce się pozmieniało, że młyny nie są nabite jak kiedyś. U nas spora część Blaszoka zasiada w sektorze 5 i spora część ekipy wyjazdowej. Ale jest jeszcze jedna istotna rzecz, którą mało osób dostrzega. My zawsze prowadzimy doping. Część ekip, które dobrze jeździ na wyjazdach, nie potrafi zebrać ekipy do młyna i nie wywiesza czasami flag, jak np. Zagłębie Sosnowiec to robiło swego czasu często.

Patrząc jakim potencjałem dysponuje Wisła, czyli zrobienie 30,000 widzów u siebie i 240 teraz w Gdańsku (z Ruchem), gdzie jest to już Wasza kosa, to powinno Was tam być 2000. Ale to Wasz problem, więc dziwię się, że GKS uważasz za słabą ekipę.

Podsumowując. Wisła Kraków, to dla mnie topowa ekipa mimo wszystko, która niestety zatraciła wartości charakteru, jeździ słabo, ale dobrze wiemy, że po rozbiciu starych zasłużonych zgód, spora część odpuściła z jeżdżeniem, bo z WRWE nie chce mieć nic wspólnego, więc to rozumiem. Nie będę napinał się w Waszym kierunku, bo pewnie Ty jak ja, za dużo do powiedzenia nie mamy w swoich szeregach i jest jak jest, ale piszę szczerze i nigdy bajek nie cisnę, bo sam wobec GieKSy jestem często krytyczny.

Wracając do kibica Polonii Bytom, który nie wiedząc czemu, robi wjazdy na mój klub za każdym razem, powiem od siebie, żeby nie było mu smutno, że Polonia to charakterna ekipa, która w regionie, gdzie cały czas się coś dzieje, jedyna trzyma fason na przestrzeni wszystkich lat. Jedyna ekipa, która nie ma poza swoim miastem Fan Clubu a jest szanowana i licząca się w regionie. Tak wiem Cloner, Radzionków, to osobne miasto, ale nim Cidry raczkowali na trybunach, Polonia już tam była, bo była to dzielnica Bytomia. GKS Jastrzębie, GKS Tychy, Piast Gliwice to są zwykli napinacze, którzy tylko szczekają i do ekipy GieKSy, Górnika Zabrze i Ruchu Chorzów, nigdy nie mieli podjazdu, ale w Internecie żyją w swoim świecie. Odra Wodzisław, Ruch Radzionków, Szombierki Bytom i inni nigdy się nie liczyli, choć swoje 5 minuty każda z tych ekip miała. Odra nawet dłużej. Jest jeszcze ROW Rybnik, ale to przykład charakteru ekipy, która wcześniej bycia postrzeganym jako FC, stał się równym kompanem dla Górnika Zabrze, czyli zgoda.

Z szacunku jeszcze tu do dwóch fanów Widzewa, którzy często udzielają się, mogę o Widzewie pisać w samych superlatywach. Oczywiście miedzy nami kosa z oczywistych względów, ale sami RTS-u, to w mojej skromnej ocenie absolutny top kibicowski. Bania z karnetami, komplet co mecz w 2 lidze i same liczby wyjazdowy, to ewenement. Szanuję kibiców Widzewa, jako markę. Szkoda, że przez Ruch i Wisłę, nie są już szanowani przez całą kibicowską Polskę, bo próbowali w Skopje się dogadać, ale sprawy poszły za daleko i po dwóch próbach pogodzenia się i pojednaniu, reszta ekip z nimi poszła w "tango", co mnie osobiście nie dziwi. Ale trzeba zwrócić im szacunek, że próbowali jako sami to załagodzić.

Powodzenia w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1878
Kibicuję: WRE

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 29 lip 2019, 21:25

@Fishbone bardzo dobrze czyta się Twojego posta, natomiast zastanawia mnie, czy GieKSa trzymałaby się tak dobrze gdyby nie układ a następnie zgoda z Górnikiem, który przecież też nie przez wszystkich po obu stronach został pozytywnie przyjęty. Nie odbierz tego jako napinki, ale dziwnie to wyglądało.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nowa II liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 lip 2019, 22:05

Wiem do czego pijesz i rozumiem zapytanie. Z Górnikiem dawniej była kosa, nawet gruba. Mało tego. W 1995 roku, podczas meczu Polska - Słowacja, nasza ekipa siedziała obok Wisły Kraków i Slovana Bratysławy (wyobraź sobie to dzisiaj), natomiast Górnik i Ruch, w tym dniu utworzył tzw. Śląską Siłę, przez co zgoda Arka Gdynia - Górnik poszła w zapomnienie, co Polonia przyjęła z ogromną radością.

Obrazek

Później były derby, były oczywiście bluzgi, Górnik pojechał nam z oprawą "14:0" jeszcze w 2003 roku, ale po spadku z ekstraklasy i wysłaniu nas w zaświaty, ciśnienie na siebie po latach po prostu zeszło, nie nie mieliśmy ze sobą styczności, jeździliśmy po regionach bardziej Ruchu jak Myszków, Świętochłowice czy Grunwald Ruda Śląska w okręgowym Pucharze Polski, gdzie Niebiescy się tam kręcili i na każdym z tych meczów były awantury. Były wyjazdy też w regiony Górnika, jak Górnik Wesoła, ŁTS Łabędy czy Carbo Gliwice, ale spokój. Następstwem była wymiana pokoleń, potem układ Torcida - Persona Non Grata, zaczęło to dobrze funkcjonować i owocem tej współpracy, będzie 1 sierpnia nasze wspólne święto - 10 lecie zgody.

A przed przybiciem zgody, jak wspomniałem we wcześniejszym poście, GKS jeździł zawsze. W ostatnim sezonie ekstraklasy liczby były słabsze, ale wtedy były te słynne chipy, które sporo osób zniechęciło (taki zamysł, żeby zmniejszyć zainteresowanie i większa inwigilacja) oraz od pół roku wcześniej, pogodzenie się, że lecimy z ligi. Człowiek niby wiedział, ale się jednak łudził. Z Górnikiem odwiedziny są częste, ale Górnik nas raz wsparł konkretnie z Pogonią Szczecin w 1000 osób na Blaszoku, My ich w 1000 osób na otwarciu nowego stadionu, w derbach z Ruchem. Sporo było spotkań, gdzie jechaliśmy w trudne rejony sami, bo Górnik miał swój mecz i w drugą stronę, więc uważam, że GKS wciąż trzymałby ten sam poziom, ale jak domyślasz się, jest trochę łatwiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”