AC Milan (zbiorczy) - Strona 161

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 paź 2005, 10:12

no:) to fajne jest,naprawde-jakby 3 pokolenia graly w tym samym klubie...no a gdyby wszyscy jeszcze grali na tym samym poziomie to chyba wypadaloby zmienic nazwe na Stadio Maldini:):) ale mam niejasne przeczucie ze wasi dzielacy z wami ten stadion niebiesko-czarni pprzyjaciele mogli by zaoponowac hehehe :>:>

AVANTI GRANDE JUVE !!!

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 23 paź 2005, 10:33

serek jeszcze sa synowie Cafu moze jeden z nich bedzie tak grał jak ojciec podobno sam Cafu powiedział ze beda grac w piłke
W primaverze gra Weah George Junior ,syn Billego Achilles Costacurta narazie z nich najmłodszy hehe.
Ciekawe jak sie potoczy ich kariera
Co do drugiego syna Paolo to mam nadzieje ze to bedzie napastnik :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 paź 2005, 12:02

Znalazłem taką fajną tapekę z młodym Maldinim:

Obrazek

RzuR pisze:no a gdyby wszyscy jeszcze grali na tym samym poziomie to chyba wypadaloby zmienic nazwe na Stadio Maldini:)
Jak sobie nowy stadion wybudują to proszę bardzo :wink:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 23 paź 2005, 15:55

Ale dno nic nie gra Milan :?
Juz na samym poczatku spotkania Palermo miało okazje na gola ale Santana strzelił w poprzeczke.
Ładnie gra Marek dobre dosrodkowanie miał ale Kaka' nie wykorzystał pkazji , Superpippo mogł strzelic bramke przeszedł Santoniego strzelał na pusta bramke ale obronca Palermo wybił ja z lini bramkowej,
Gol dla Palermo padł po dosrodkowaniu Grosso Makinwa głowa odegrał do Caracciolo a ten strzelil do pustej bramki 0-1
Szybka odpowiedz Milanu Rino strzelił ładnego gola i szybko wyrownalismy ale mecz raczej dla Palermonasi proboja atakowac ale wyglada to jak z PSV.
Mam nadzieje ze w 2 połowie Gila strzeli bramke badz ktos inny ale ten mecz trzeba wygrac.
FORZA MILAN

EDIT:
Na szczescie wygralismy dzieki Superpippo (dziekujemy)
Piekne dosrodkowanie Marka z lewej strony i rownie piekny gol Superpippo z głowki daje 3 pkt. ale gra pozostawia wiele do zyczenia strach pomyslec co by było gdybysmy nie wygrali :?

Obrazek
piekny lob Rino :brawo:
Obrazek
Superpippo powraca :D

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 23 paź 2005, 17:38

jak ktos ma to niech wrzuci bramke SuperPippo z jego szalem radosci(to najwazniejsze!)...z gory dzieki

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 23 paź 2005, 19:03

Skrót meczu
osobno nie mam bramki ale lepszy skrot 8)
swoja droga to tyle miec okazji i wykozystac tylko dwie :angry2:
ale Marek piekne ma te dosrodkowania :D
Kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 paź 2005, 18:00

Ale porwót SuperPippo 8) Ciężki mecz z drużyna która jak nikt umnie gracz wielkimi. Patrząc na to od strony tego że sezon temu byli beniaminkiem. Chwilami grali nasi jak by byli pewni że wygraja a te sytuacja nie wykorzystane to forry dla Palermo :lol: Maldini zaspał gdy Caracciolo mu wyszedł zaplaców. Wcześniej Argentynczyk Santana w poprzeczke. Z każda minuta grali lepiej ale to nic nie dawał. Bramka Rino był przednia, choczastanawiam sie czy tak chciał udarzyc :) Mimo wszystko zgranie Kaki i strzał który tak szybko dał nam nadzieje. Potem już tylko lepiej. Wrzuta pierwsza Marka była juz próbka tego co może a potem wrzucił na nos jak chirurg. (Serginho zacza jak zawsze na luzaku) Inzaghi wprowadził w ekstaze całe Curva Sud tak jak Rino mimo że strzelił na Nord poleciał na druga strone świetować :) Chwilami grać swietnie a chwilami tak jakoś nie poradnie. Początek to Palermo miał swoje 5 minut. Makinwa byt też blisko pokonania Dida na szczeście potem juz Milan rzadził i dzielił. :) Vieri znów sam na sam :roll: on chyba ma jakies styki po bramka...

Powracający po kontuzji duet Jankulovski Inzaghi rozegrali po 90 minut wypracowali bramka. Pippo nie posadzi Gilardino czy Shevchenki na ławke bo bedzie teraz Jokerem. Jak JDT. Ale mam nadzieje że Ancelotti bedzie teraz stawian na Marka zamians Clarence. Wczoraj Czech nie zagrał jeszcze na maxa. Zwłaszcza w defensywe ale już zaczyna trybic :)

Teraz Empoli na wyjeżdzie i mecz do jednej bramki. Oby szybko nasi strzelili i cool.

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 paź 2005, 21:27

carlo podał ekipe z 2 ziomkami z primavery:

Bramkarze: Dida, Fiori, Kalac.

Obrońcy: Antonelli, Marzoratti, Cafu, Costacurta, Kaladze, Jankulovski, Simic, Stam.

Pomocnicy: Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.

Napastnicy: Inzaghi, Gilardino, Vieri.
bardzo ciekawe powołania ale jeszcze bez 3 kontuzjowanych Nesty,Shevy i ambrosiniego.Carlo mówi że jutro Maldini na bank nie zagra.Wydaje się że Marzorati ma szanse na wystąpienie w pierwszej 11
myśle że jutro carlo wystawi taki skład:
Dida-cafu stam simic jankulovski(kaladze)-gattuso pirlo rui costa seedorf-Gila Vieri

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 25 paź 2005, 21:54

ciekawe po co tych z primavery wział moze jeszcze jakby jednego to oki ale dwoch i na obronie :? lepiej by wział Ardemagniego ostatnoi piekna brame strzelił przeciwko Atalancie.
Juz wczesniej był powoływany Marzoratti a nie zagrał ani sekundy i teraz tez nie sadze by Carlo go wystawił pewnie bedzie linia Cafu- Billy - Stam - Kaladze srodek mimo wieku jest pewny boki bardziej prawy ale forme po mału odzyskuje Kaladze i trzeba mu dac szanse Empoli to nie wymagajacy przeciwnik a on jest przyszłoscia obrony Milanu jest jednym z najmłodszych ktory czesto wystepuje Lino i Antonelli byc moze ktorys z nich dostanie w koncowce szanse a moze Carlo zaryzykuje i wystawi ktoregos od poczatku :roll: nie sadze :lol:
a wiec skład
Dida - Cafu - Billy - Stam - Kaladze - Rino - Pirlo/Vogel - Jankulovski - Rui Costa - Gila - Vieri

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2005, 0:51

Hunter on młodych zabiera by zwiedzali na koszt klubu :P

Widziałem teraz telewizyjna zapowiedz spotkań i skład mnie troche zdziwił ... mianowicie -

Dida - Lino, Stam, Simic ( :shock: ) Kaladze - Seedorf - Pirlo - Jankulovski - Kaka' - Gila Vieri.

Dario ? jeden mecz chyba może zagrać ? nie połamie sie ? :roll: Lino w pierszym ? może oby bo Cafu nie robot a Empoli bedzie zamkniete na 40 metrze przez 75 minut meczu :P Za Rino Clarence na lewej flance. I Kakha i Marek w pierszym składzie ? To mi nie pasuje sadz że zagra Gruzin bo ostatnio odpoczywał a z Marka Serginho. Chyba że Sergio w obronie a Marek w pomocy bo nie sadze by zagrał trzema zawodnikami który musza być gotowy na Juve (prawa strone) Zdziwiło mnie ze Rui Costa nie anonsowany. Vogel tez pewnie gotów. Ale Andrea musi grać bo ostatnio forma jego jest niska. Z razie czego Pippo w ławki bo nie sadze by zagrał wiecej niz 30 minut.

Już nie długo mecz z Juve (i PSV w LM) i ten dzisiejszy trzeba wygrać jak najmiejszym nakładem sił. Zwłaszcza tych graczy którzy maja grać wwekend. Nie na widze takich spoktań bo często własnie takie mecz powoduja umnie doła. Wolał bym grać dwa razy z Juve :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 paź 2005, 3:16

Juz dzisiaj mecz z Empoli.
Mecz ktory traktuje jako prolog przed rywalizacja ze Stara Dama.Wiadomo ze ten mecz trzeba wygrac ze jestesmy faworytami bla bla bla...
Fakty sa takie ze jesli chcemy przystepowac do potyczki z turynczykami w miare dobrych nastrojach nie mozna dzis stracic punktow.Stara Dama wiecej niz prawdopodobnie pojedzie dzisiaj oslabiona Sampe pobije swoj wlasny rekord ich morale wzrosna (gdyby nie porazka z Bayernem to by siegaly apogeum pewnie) i z duza pewnoscia siebie przyjada na San Siro.

Przez ostatnie tygodnie przyzwyczailem sie ze co kolejka to nowe ustawienie linii obrony ale obecnosc Simica w pierwszym skladzie po prostu mnie przeraza.Nie mam za grosz zaufania do tego kolesia (pomijam nawet przeszlosc zwiazana z Interem).Nie mam przekonania do jego umiejetnosci (nie zmienia tego fakt ze jest reprezentantem swojego kraju) i uwazam ze najlepsza pozycja dla niego jest krzeselko na trybunach.Srodkowa obrona w zestawieniu Simic Costacurta... Gdybym wierzyl w te koscielne bajeczki ze modlitwa mozna wiele zdzialac (jesli nie wszystko) to bym dzisiaj pol dnia przelezal † (czytaj krzyzem) w kosciele.
To zestawienie z cala moca uwidacznia mi jak bardzo potrzeby jest zakup zawodnikow ktorzy wzmocnia nasza defensywe.
Do innych formacji na jutrzejszy mecz nie mam zastrzezen bo mamy zmiennikow wysokiej klasy.Co prawda Vieri (Cristiano Vieri jak to mowil Szpaku :mrgreen:) jeszcze sie nie przelamal wiec na chwile obecna jest zmiennikiem marnej jakosci ale przy geniuszu Rui Costy w koncu cos musi strzelic.Nie licze ze Gilardino bedzie spelnial na boisku takie zadania jakie pelni Szewa i zastapi go dzisiaj w stopniu calkowitym ale mam nadzieje ze przynajmniej czasami bedzie sie cofal po pilke.Pomoc tez ok chociaz mam watpliwosci czy za Pirlo nie powinien grac Vogel no ale Andrea w koncu musi zaczac grac na miare swoich mozliwosci i wprost zbawienne by bylo gdyby zlapal forme na sobote.O niezniszczalnym Seedorfie nie wspomne...
Odnosnie Empoli to po pozycji w tabeli i meczach rozegranych u siebie (3 zwyciestwa miedzy innymi z Roma i jedna porazka) widac ze nie sa palcem robieni.Oczywiscie to nie znaczy ze Milan ma sie bac ale biorac mocno srednie wyniki Czerwono-Czarnych na wyjazdach musza podejsc do tego meczu nalezycie skoncentrowani.Przede wszystkim trzeba pokryc najlepszego zawodnika i zarazem strzelca Empoli czyli Tavano.Koles jest naprawde dobry.Szybki dobry technicznie potrafiacy uderzyc zza pola karnego.W tym sezonie widzialem juz jego bramke po rajdzie przez pol boiska.6 bramek mowi samo za siebie.To wiecej niz nieznany szerzej ale tez bardzo dobry Shevchenko z Milanu :wink: Konkluzja jest taka ze wylaczamy Tavano i Empoli zostaje zdmuchniete jak Nowy Orlean podczas Katriny.
Wynik underowy az sie cisnie na usta.Milan pewnie bedzie chcial wygrac jak najmniejszym nakladem sil wiec jesli wygraja 1:0 beda bardzo zadowoleni (i ja rowniez).
Wloskie buki zdecydowanie widza zwyciestwo Milanu mimo jego oslabien a kurs (1.5) jest jak na wyjazdowe zwyciestwo dosc niski.W Polsce troche wyzszy bo 1.6.
Nie spodziewam sie ze osiagniemy lepszy wynik z Empoli niz Stara Dama ktora przejechala ich az 4:0 ale nie o to tutaj chodzi.Trzeba wygrac nawet po golu w 93 minucie zdobytym po rykoszecie od sedziego.
A potem juz tylko czekac na wielki sobotni mecz.Mecz ktory musimy wygrac.Jednak o tym nastepnym razem.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2005, 10:23

Też jestem zdanie ze zatrzymać Tavano = nie ma Empoli. Oni jeszcze mają w składzie Nicole Pozziego :twisted: (jak mówi G. Miliko - gracza który jest nie zwykle oświatczony i od lat wziązany z klubem ze Empoli) A tak naprawde Pozzi = Rossoneri - przyszedł przed tym sezonem i ma 19 lat....

W sumie to Ancelotti ma zapewne mały dylemat na kogo postawić w defensywie. Dla mnie linia Stam - Billy jest najbardzie prawdopodobna. Simic to Simic - połamać sie chyba nie połamie ale środek obrony to kluczowa pozycja i wole nie drżeć o wynik do czasu gdy bedzie na boisku. Także chyba lepiej postawić na skałem Stam i Młodzieniaszka Billi'ego. Chyba że Jaap nie wyrobi na tem mecz bo uraz niby nie odczuwalny ale wiesz jak jest. Lepiej by było jak by ataki Empolinie rozbijali obrońcy a Andrea lub Johana. Ba najlepiej by wogóle nie atakowali gracze Empoli :lol: ale ich kontry na pewno beda grożne.

Ten mecz trzeba wygrać i nie ma gadania. Szybko strzelić i potem kontrolować a wynik sam sie "podwyższy". Nie licze na Vieriego bo nie można na niego liczyć (przynajmiej na razie). Chyba że nas zaskoczy. Ważne by Kaka' lub Rui Costa grali swoje i brali na siebie ciężar gry tym bardzie jak nie ma Andriya. Gila musi zagrać dobrze bo Pippo tylko czeka na to by grać jak najwiecej :) (A to akurat pozytyw)

Juve gra z Sampdoria i jak Samprodia zagra tak samo taktycznie jak rok temu bedzie cool. Ekipa Novellino bez Flacchiego ale z ... Borriello :!: :D Po cichu licze ze On i reszta Milanistów da popis gry. Bo i Kutuzow i Sami maja szanse na gre. Jak popatrzymy na spotkanie naszych rywali (Inter - Roma , Siena - Viola, Juve - Sampdoria) to każdy z nich może stracić pkt. Wersja max optymistyczna przewiduje wygrana Milanu i strate punktów fawortyów w tych trzech meczach. Ale to marzenie chyba że sie pomodlimy jak Chłopaczek wspomniał. :roll:

Najważniejsz zapisać 3 pkt. na swoim koncie i spokojnie prezygotowywać sie do meczy w weekend. Sandro zagra na 99%, Sheva zapewne też. Paolo odpocznie dzis po to by grac w tym klasyku.

FORZA GRANDE MILAN

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 paź 2005, 11:41

Szczerze mówiąc, trzeba wygrać ten mecz, jak najmniejszym wkładem sił, ale nie można zlekceważyć groźnego na swoim terenie Empoli.Chłopaczek ma trochę racji co do Simica, bo to gracz conajmniej niepewny.Tylko zwycięstwo, ale czy nieokiełznanym Empoli to będzie łatwe ? :D Wątpie, ja jednak liczę na B o b o, bo jeśli ma szukać szans to kiedy jak nie dziś ? Pippo też mocno pracował z Palermo i los go wynagrodził :).Ważne, aby drużyna z rozpędzenia wpadła na Juve i trochę przygasiła ich zapędy :wink: FM :!:

Ostatnio Łysy wypowiadał się na temat San Siro.Powiedział, że chciałby je opuścić, bo jest zbyt mały zysk w porównaniu do czołowych klubów w Europie.Do tego San Siro ma zaledwie 15 ekskluzywnych pomieszczeń dla vipów, a nowoczesne obiekty mają ich po 150.

"By generować duże wpływy trzeba posiadać obiekt, który spełnia współczesne standardy" - dodał Galliani i potwierdził, że jego klub będzie chciał wybudować nowy stadion na obrzeżach miasta.

Do pomysłu opuszczenia dołącza się także Internazionale :twisted: .

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 26 paź 2005, 11:55

*_For_zaza_Milan_* pisze: A tak naprawde Pozzi = Rossoneri - przyszedł przed tym sezonem i ma 19 lat....
Zaza Pozzi przyszedł dwa lata temu wtedy to skauci Milanu go wypatrzyli w jakims meczu 3 ligowym.
Potem podpisali z nim kontrakt miał 17 lat grał w primaverze jak to wtedy o nim pisali nowy Inzaghi :wink: ale o ile pamietam to stracił kilka miesiecy gry miał jakas kontuzje czy cos takiego (juz nie pamietam dobrze)
W tym sezoniu juz jedna bramke ma na koncie mam nadzije ze dzis nie strzeli drugiej :D
Uchi_ pisze:Do pomysłu opuszczenia dołącza się także Internazionale .
no co ty Inter tez nowy stadion chce :shock:
Nawet bym chciał zebysmy mieli własny stadion ale zeby było tyle miejsc jak na San Siro musi to byc ogromny stadion na jakies 80 tys. mowe wiecej kibiców.
Ciekawe jakby sie nazywał :roll:

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 paź 2005, 12:58

no co ty Inter tez nowy stadion chce
Nawet bym chciał zebysmy mieli własny stadion ale zeby było tyle miejsc jak na San Siro musi to byc ogromny stadion na jakies 80 tys. mowe wiecej kibiców.
Ciekawe jakby sie nazywał

FORZA MILAN

Ja także nie wyobrażam sobie uboższego, jeżeli chodzi o miejsca stadionowe obiektu :).Choć ostatnio frekwencja nie dopisuje, to jednak Milan to klub z kibicami i ich obecność od zawsze mroziła krew :D.Miło by było, jeżeli stadion byłby podobnie skomponowany, tzn. miejsca dla ultrasów, oraz to pamiętne zbieganie do poręcz :).To przecież nieodłączny symbol kibiców na SS.Ogólnie to za żadne skarby bym nie chciał się przenosić gdzie indziej, ale niestety kasa z grania na Giuseppe Meazza jes marna :x .
Co do nazwy, to pewnie wzorem niemieckich stadionów, nazwa sponsora ? :wink: albo w stylu "Stadio Muncipale di Milano" czy cuś :wink:.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”