Superpuchar Europy - Strona 24

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 sie 2019, 22:46

Lol MGiggs, wroc.laskawie do mojego pierwszego postu na tym temacie, przeczytaj go jeszcze raz i odpowiedz sobie na pytanie, czy to co napisałeś ma wogole jakikolwiek sens.

Czytanie "po łebkach" cudzych postów, szczególnie tych do których ma się zamiar odnieść to niestety największy minus tego forum. To nie tyczy się wszystkich ze bardzo wielu. Czasami lepiej nic nie napisać, niż próbować zabłysnąć odpowiadając na zmyślona przez samego siebie tezę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sie 2019, 23:00

Dla Ciebie najwiekszym minusem tego forum jest fakt że ludzie potrafią myslęć logiczniej niż 15 letni gimnazjalista.

Pisałeś że jara CIe fakt że wyprzedziliscie MU w Pucharach. W jednym zdaniu potrafisz napisać że smieszny pucharek ale cieszy Cie fakt wyprzedzenia MU. Potem ktoś pisze ze jest jeszcze superpuchar Anglii ale to nie..to sie nie liczy :roftl3: . I zgadzam sie z Toba ze karnego nie bylo, smieszy mnie fakt ze VAR tego nie rozwalal. Japierdyle City nie uznano gola z WHU bo byl cm spalony(braku) a tutaj karny totalnie z tylka.

TY mascara czasami sam sie zakopujesz w swoich wywodach.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 sie 2019, 23:12

Przecież napisałem, niech będzie po waszemu. Czego tu jeszcze nie rozumiesz? Czy ja się o to dalej kłóciłem?

Superpuchar EUR jest śmiesznym Puchatkiem. Tarcza dobroczynności żałosnym. Być może gdyby nie fakt z jeszcze do niedawna mogły ja otrzymać obydowie walczące o nią drużyny to też byłaby jedynie śmiesznym. I to tyle jeśli chodzi o moje postrzeganie wagi tych trofeów. Ale ok puchar jest puchar. Wstawia się go do gabloty. To niech będzie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sie 2019, 23:21

Z Varem mnie ciekawi jedna sprawa. w Meczu MU Chelsea Var sprawdzal karnego i decyzja pojawila sie na telebimie.Karny oczywisty ale Var to sprawdzal. Niech mi ktos wytlumaczy sytuacje z karnym dla Chelsea w meczu z Liv. Var tego nie sprawdzal? Ja ogolnie takich karnych bym nie gwizdal ale ok przepisy są jakie są tam nie widzialem kontaktu... jakim cudem to puszczono i nikt nie sprawdzal? O wyjsciu Adriana tez nie bede pisał-zenada.Przepis jest jadny a ten wychodzi przed linie :roftl3:

reprilein
Skład B
Skład B
Reputacja: 7

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 15 sie 2019, 23:32

Jak dla mnie to hierarchia wygląda tak: Liga krajowa > CL > LE. Cała reszta jakieś puchary, Cup'y jakieś to pseudo-trofea i komercja i nabijanie pseudo-rekordów do statystyk. Zacni gracze dekadę mogą grać i nie zdobyć trofea, a jakieś rezerwy wejdą na połówki w 2, 3 meczach i będą mieć parę statuetek w szafce na trampki. Z szyderą pisze bo to żenada jak dla mnie niepotrzebne zupełnie mecze.

Jakiś Zarzęcin grałby w intertoto i zdobył 10x, to byłby wysoko na liście trofeów w Europie, no przecież to jakaś kpina.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 15 sie 2019, 23:43

Liga Mistrzów to większe osiągnięcie niż wygranie ligi krajowej - wyższy poziom sportowy i większy prestiż, i dużo ciężej to statystycznie zrobić.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 sie 2019, 23:51

MGiggs pisze:
15 sie 2019, 23:21
Z Varem mnie ciekawi jedna sprawa. w Meczu MU Chelsea Var sprawdzal karnego i decyzja pojawila sie na telebimie.Karny oczywisty ale Var to sprawdzal. Niech mi ktos wytlumaczy sytuacje z karnym dla Chelsea w meczu z Liv. Var tego nie sprawdzal? Ja ogolnie takich karnych bym nie gwizdal ale ok przepisy są jakie są tam nie widzialem kontaktu... jakim cudem to puszczono i nikt nie sprawdzal? O wyjsciu Adriana tez nie bede pisał-zenada.Przepis jest jadny a ten wychodzi przed linie :roftl3:
czytam co pisza ludzie i duzo sie powoluje na to, ze karny na Abrahamie to nie byl "clear and obvious error", bo byl najmniejszy kontakt. jezeli to jest prawda, to po cholere to komu :wink:

reprilein
Skład B
Skład B

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 15 sie 2019, 23:54

Prestiż to na pewno, szczególnie w wirtualnym świecie wykreowanym marketingiem gdzie obrazek z naklejką jakiegoś średniaka który potyka się o piłkę ale pokazywany często i naciąganymi zasadami gry jawi się jako ponadprzeciętność, przekłada się na kasę. Cała reszta dyskusyjna.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sie 2019, 0:00

Sergek pisze:
15 sie 2019, 23:51
MGiggs pisze:
15 sie 2019, 23:21
czytam co pisza ludzie i duzo sie powoluje na to, ze karny na Abrahamie to nie byl "clear and obvious error", bo byl najmniejszy kontakt. jezeli to jest prawda, to po cholere to komu :wink:
Tez to czytalem i dla mnie to jest jakaś glupota. Powoluje sie na mecz MU-Chelsea bo widzialem na jakims filmiku kibica jak stadion czekal na decyzje Varu na telebimie choć karny bym czysty jak zla.Nigdy bym sie nie spodziewal ze Var bedzie rozpatrywać tak oczywisty faul gdzie nikt nie protestowal nawet. Tutaj byl kontakt choc żadna kamera tego nie pokazała? Dajcie spokoj, reke bedą analizować z 10 kamer a minimalny kontakt juz nie? :badziewie:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sie 2019, 0:03

No dla mnie to tez jest dramat. Juz wczoraj w sredniawym stanie bylem pewien, ze to cofna przeciez, ale ku zdziwieniu to sie ostatecznie nie stalo. Teraz jak ogladam powtorki to tylko sie irytowac mozna. Jeszcze patrzac na te wszystkie zachwyty progresywnoscia i jej wyrownanym poziomem. Ostatecznie sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Ball don't lie (ale Adrian z wyskoczeniem przed linie tak!)

Idac dalej to bym reke Azpiego jeszcze obczail, bo wtedy tez bylem troche zdziwiony, ze kompletnie nic sie nie wydarzylo.

reprilein
Skład B
Skład B

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 16 sie 2019, 0:11

Obczajcie ile metrów był bramkarz jak wyskoczył z linii gdy Baggio nie trafiał karnego w 94 w finale MŚ.

A wy się zastanawiacie nad długością paznokcia w jakimś randomowym pucharze? 25lat później gdzie dziesiątki przepisów dotyczących gry się zmieniło albo pojawiły się nowe, kreujące z odpadów pseudo rekordy od co najmniej dekady?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sie 2019, 0:18

Od tego sezonu bramkarz może 1 noge mieć przed linią ale drugą MUSI mieć na lini, Pani sędzia przezd karnym na 2-2 wyjaśnila to Adrianowi, tak stanowi przepis ktory ma wychwytywać Var. to co bylo w 94 mnie malo juz interesuje bo baggio i tak wywalil nad poprzeczką. Albo szanujemy przepisy albo nie, bo jesli bedzie jakiś mecz o stawke i taki wal przejdzie to ja dziękuje za ten Var. 10 osob siedzi w jakieś budce mają 100 monitorow i nie widzą takich rzeczy? O ile moge zrozumieć że Pani sędzia widziala jakiś smieszny kontakt Abrahama i nie chciala Varu( jakim cudem nie bylo żadnej powtorki ktora to rozstrzygała ?) to karny Adriana to zlamanie wytycznych(jedna noga na lini. Smiech na sali ale dobrze że teraz a nie w pofinale LM...czujecie jakby Real/Barca odpadly z LM po takim karnym?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sie 2019, 0:21

Tez mam gdzies takie detale tak szczerze, jakby bylo tak w druga strone to bym sie nie zajaknal nawet. Ale przepisy to przepisy i tym bardziej majac atakie rzeczy jak VAR oni powinni byli to wychwycic. Tak czy siak po tym karnym na Abrahamie przykro mi nie jest

reprilein
Skład B
Skład B

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reprilein » 16 sie 2019, 0:23

MGiggs pisze:
16 sie 2019, 0:18
to co bylo w 94 mnie malo juz interesuje bo baggio i tak wywalil nad poprzeczką
MGiggs pisze:
16 sie 2019, 0:18
czujecie jakby Real/Barca odpadly z LM po takim karnym?
Czuje że mało mnie to interesuje bo i tak by odpadły. Taka dyskusja. :|

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Superpuchar Europy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sie 2019, 0:29

Nie znam wytycznych z 94 roku odnośnie karnych, podejrzewam ze Dudek też tak wyciągal. Przepis był martwy wiec korzystał każdy, jednak od tego sezonu jest wytyczna(1 noga na lini).W pilce bylo wiele martwych przepisow i czas ze sie za to wzieli .Ja pamietam taki filmik z ligi azjatyckiej gdzie sedzie chyba 5 razy powtorzyl karny bo... mu wbiegali tutaj bramkarz wyskoczyl przed linie i kazdy sie dziwil a sedzia tylko..trzymal sie przepisow. Mamy Var Adrian wychodzi a tutaj.. żenada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”