Gry... - Strona 324

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 lip 2019, 18:07

Zastanawiające, że w nowej FIFA (20) nie będzie Juventusu. EA nie ma praw do korzystania z nazwy klubu, ale naziwska ich zawodników są licencjonowane więc jedynie będą występować pod inną nazwą zespołu. Ponoć EA przegrała tu walkę z Konami, które nabyło prawa do marki Juventus do PES'a.

Dziwna w sumie decyzja Juve, bo raczej marka lepiej by była promowana w FIFA jaka jest po prostu popularniejsza. PES mimo iż według opinii części osób jest lepszy lub wcale nie odstaje od produkcji EA, to jednak nie jest tak popularny jak konkurent. No ale Juve musiało sporo hajsu dostać, albo sprawa ma zw. z jakimiś ostrymi negocjacjami ze strony EA i Juve i Ci zrobili im na złość idąc do konkurencji ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 lip 2019, 21:16

Pograne kilka godzin w RDR 2. No cóż mogę powiedzieć. Tego właśnie się spodziewałem dlatego nie śpieszyłem się tak do tego tytułu. Mianowicie gra od Rockstar czyli trzyma poziom, ale niestety wieje nudą. Zdecydowanie wolałbym nową część Max Payne, aż szkoda, że nie ma ostatniej wersji remastared na XOne. Z chęcią pograłbym na nowo. Jak dla mnie RDR to najnudniejszy tytuł od Rockstara. Jedynie LA Noire może pod to podejść bo tamta gra jak na grę od R miała kilka wad.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 lip 2019, 21:20

Producentem od L.A Noire nie było Rockstar tylko australijskie studio Team Bondi, Rockstar tylko pomagał przy wydaniu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 lip 2019, 21:36

Mam tą grę wciąż i na okładce jest napisane: Rockstar Games presents... więc jak najbardziej uważałem ją za gre od Rockstar.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 lip 2019, 21:38

A w Devil May Cry 5 miał ktoś okazję zagrać?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 30 lip 2019, 23:08

Berele Lewartow pisze:
30 lip 2019, 21:38
A w Devil May Cry 5 miał ktoś okazję zagrać?
Grałem, przeszedłem i w sumie mogę polecić. DMC5 to naprawdę fajna sieczka idealna na odstresowanie, kto lubi może pobawić się w wyzwania i eksploracje związaną z ukrytymi znajdźkami. Bardzo fajnie wykreowani bohaterowie i ich powiązania fabularne.

Co prawda, po przejściu gry DMC5 nie zachęcił mnie do grania na wyższych poziomach trudności jakie odblokowałem. Ale mimo wszystko świetny slasher.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 lip 2019, 5:28

Slim91 pisze:
30 lip 2019, 21:36
Mam tą grę wciąż i na okładce jest napisane: Rockstar Games presents... więc jak najbardziej uważałem ją za gre od Rockstar.
jest na okładce bo pomagali przy wydaniu, ale przy samym tworzeniu gry za wiele nie zrobili.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2019, 11:52

Wczoraj graliśmy w A Way Out, rewelacyjna gra na dwie osoby. Szkoda, że taka krótka bo czuję, że jesteśmy przy końcu, ale zabawa przednia

Teraz w końcu przysiadłem do Horizon Zero Dawn

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8393

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 sie 2019, 12:18

A way out chciałem kupić, ale póki co brakuje kompana do gry, więc odpuściłem. Słyszałem, że dobra gra.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2019, 14:41

Boromir pisze:
22 sie 2019, 14:20
Prawdopodobnie chodzi Ci o Bretanię.
Powiem Ci, że przez angielskie wersje nazw geograficznych już mi się zaczynają mylić polskie :roll:
Lorraine zamiast Lotaryngii, Aachen zamiast Akwizgranu i zapominam co jakiś czas polskich nazw.
Boromir pisze:
22 sie 2019, 14:20
No i zawsze na Ironie, bo wiem, że używałbym kodów gdyby były dostępne
Ni chu chu. Jak czasem wchodzi event z kretynizmu gry, to nie mogę nad tym przejść do porządku dziennego. Miałem Francją wojnę z Hiszpanią i jednocześnie małżeństwo i wypalił event o pomocy rodzinie i Hiszpanie poprosili mnie o przysłanie kilku tysięcy rekrutów. :|
Poza tym roleplay by mi nie przeszedł. Taki numer jak teraz gram Szwecją absolutnie by nie wszedł i jedyne co mógłbym roleplayować, to samo ograniczanie się co krok bez jakichkolwiek bonusów. Te wprowadziłem właśnie do kwestii dynastycznych, bo IMO źle to zbudowali. To powinno być drzewko powiązań i koligacji rodzinnych z herbami i całą tą zabawą, gdzie o tron ubiega się X członków rodzin.
Drugi największy ból to brak możliwości ekspansji religijnej, co jest świetnie zrobione w Civ V.

Niby kolejne rozszerzenie ma dać coś więcej w katolicyzm. Ciekawe nowe mechaniki dla papistów. O ile następną grę polecę WC Timruidami lub w końcu tym przekoksowanym Ming (niby są poza TOP5 w WC, za m.in. Polską) w oparciu o którąś hinduską wiarę lub konfucjanizm.

EU IV to dziwna gra, bo z góry wiesz że nie rozegrasz wszystkich mozliwych scenariuszy, więc chciałbym wejść w te wszystkie którym poświęcili najwięcej czasu i te najdziwniejsze. Także i Kilwa, i Potiguara/Irokezi są na przyszłość brani pod uwagę :-P

A nawet jakiś mniej rozbudowany scenariusz z przyszłości, co by zacząć USA i wejść w Viki.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2019, 15:29

Do linii dynastycznych to jest Crusader Kings. Tam rozgrywka na tym właśnie polega i mniej więcej wygląda to tak, jak opisałeś.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2019, 15:48

Boromir pisze:
22 sie 2019, 15:29
Do linii dynastycznych to jest Crusader Kings. Tam rozgrywka na tym właśnie polega i mniej więcej wygląda to tak, jak opisałeś.
Tak, ale tutaj też to powinien być ważny aspekt.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 sie 2019, 12:15

Gracie w Europa Universalis 4 na jakimś spolszczeniu czy po angielsku? :) Szczerze mówiąc zainteresowaliście mnie i sięgnę po ten tytuł

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 sie 2019, 13:58

sickstick pisze:
23 sie 2019, 12:15
Gracie w Europa Universalis 4 na jakimś spolszczeniu czy po angielsku? :) Szczerze mówiąc zainteresowaliście mnie i sięgnę po ten tytuł
Po angielsku, ale ponoć są spolszczenia w formie modów.

EDIT:
Ponieważ właśnie mi to wpadło w ręce, a dopiero co pisałem posta to...

:P

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 sie 2019, 19:30

Wczoraj premierę miała gra Ancestors: The Humankind Odyssey.

Gra już na starcie wprowadza kontrowersje. Gdyż sugeruje, że gra jest oparta na faktach autentycznych... Nic by w tym nie było złego, gdyby nie fakt, że gra odnosi się do teorii ewolucji. Według twórców teoria Darwina faktycznie ma mówić o tym, że jesteśmy ewolucją od małp i gra ma to nam dobitnie pokazać jak to wszystko przebiegało. Tak więc... Wcielamy się w małpę 10 mln lat temu. Naszym celem jest rozwinięcie takich zdolności jak zmysły, inteligencja czy uczucia, nasza małpka zakłada rodzinę, buduje dom, stara się przetrwać, uczy się każdego aspektu życia i elementów przetrwania. Z biegiem czasu na tyle się rozwija, że może przejść ewolucję.

Gra o tyle jest kontrowersyjna, że nie każdy musi zakładać teorię ewolucji za właściwą powstaniu człowieka. Osoby które mają bardziej religijne przekonania mogą poczuć się urażone a nawet Ci co mają zupełnie inne zdanie na ten temat myśląc dajmy, że jesteśmy kolonią obcych na ziemi jacy dawno temu nas tu wrzucili, przekazali pewną wiedzę i kazali się mnożyć i rozwijać.

W każdym razie Ancestors to survival z całkiem ciekawym przesłaniem, nietypowy od wszystkich innych i w sumie warto polecić, może ktoś będzie ciekawy jak to nasi "przodkowie" dochodzili do stanu człowieka rozumnego i w konsekwencji utworzyli cywilizację jaką jesteśmy dzisiaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”