Gry... - Strona 326

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2151

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 sie 2019, 15:58

Kesz pisze:
29 sie 2019, 14:31
Przykładowo, dzisiaj naukowcy są przekonani o tym, że pochodzimy od małp
Przeczytaj choć jedną publikację naukową na temat ewolucji - bo jeśli Twoim zdaniem naukowcy uważają, że pochodzimy (jako gatunek ludzki) od małpy - to nie, wcale tak nie uważają.
Słowem: mylisz się już w absolutnych podstawach, a mimo to chcesz dyskredytować daną teorię naukową.

Ok, idźmy dalej:
Kesz pisze:
Tak jak kiedyś ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska i dziś się z tego śmiejemy, tak kto wie czy kiedyś nie będzie wyśmiewana teoria ewolucji.
Czy kulistość ziemi została wtedy zbadana metodą naukową? Była falsyfikowana naukowo?
Nope.
Nie bez powodu o tamtych czasach mówimy raczej o filozofii przyrody, a o nauce nowożytnej mówimy tak naprawdę gdzieś od XVII wieku.
My teraz mamy narzędzia aby prześledzić nawet wędrówki genów wiele lat temu, rozprzestrzenianie się mutacji, adaptacyjność zwierząt czy nawet powstanie nowego gatunku. I to nie na maleńkich stworzeniach, ale na ptakach.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 sie 2019, 16:10

Kesz pisze:
Nauka ogólnie bazuje na przypuszczeniach
Nie, bazuje na badaniach. Wg logiki którą tutaj prezentujesz, można podważyć absolutnie WSZYSTKO. I to jest właśnie irracjonalne.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 sie 2019, 16:21

A mimo wszystko co piszecie gdybym wrzucił na fb zdjęcie murzyna i podpisał że pochodzi od małpy, to moje konto zostałoby zbanowane :mrgreen:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 sie 2019, 16:26

sickstick pisze:
29 sie 2019, 16:21
A mimo wszystko co piszecie gdybym wrzucił na fb zdjęcie murzyna i podpisał że pochodzi od małpy, to moje konto zostałoby zbanowane :mrgreen:
A propos zdjęć, to bardziej boli mój wzrok wywrócone zdjęcie Rige'a (?) w Twoim avatarze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 sie 2019, 11:53

Graliście ostatnio w jakieś ciekawe tytuły, które możecie polecić? Myśle o odkurzeniu konsoli ale nie za bardzo mam pomysł w jaki tytuł by tu uderzyć.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 sie 2019, 11:57

Kupiłem jakis czas temu Tekkena, pobiłem się z kolegą po mordach, ale to tylko raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4376
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 sie 2019, 12:01

Delpiero14 pisze:
31 sie 2019, 11:53
Graliście ostatnio w jakieś ciekawe tytuły, które możecie polecić? Myśle o odkurzeniu konsoli ale nie za bardzo mam pomysł w jaki tytuł by tu uderzyć.
Ja ost kupiłem Shadow of the colossus i Last Guardian. Fajne klimaty jeśli nie grałeś w to wcześniej

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8673
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sie 2019, 12:06

Zima się zbliża to ja zaczynam odkurzać moją ulubioną gierkę:
https://www.gry-online.pl/gry/alpine-sk ... r/zc25e#pc

będzie grane :peace:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8395

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 sie 2019, 12:07

Na początku listopada nowy FM, to będzie grane zimą ;]

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 31 sie 2019, 16:01

W sumie mamy okres ciekawych premier bo wyszedł ostatnio wspomniany Ancestors.. Ale poza nim :

intrygujący "Control"

Blair Witch od polskiego studia :

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Soulsowa strzelanka "REMNANT FROM THE ASHES"

No i World of WarCraft Classic jaki najmniej mnie interesuje, bo nie gram w gry MMO.

Te wszystkie powyższe gry już wyszły i można w nie grać.

Teraz we wrześniu np. wychodzi nowa FIFA 20, NBA2k20 czy nowy Gears of War (5) no i Borderlands 3.

Ze starszych gierek na konsole jak ktoś nie grał, to polecam God of War, Spiderman, Detroit Become Human, Red Dead Redemption 2, A Way Out (zwłaszcza z kumplem/dziewczyną).

A Way Out wyszedł całkiem nie tak dawno też na PC-ty. Warto zagrać.

Tak czy siak, zaczyna się okres ciekawy premier dla osób lubiących czasami pograć sobie w gry.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2019, 16:08 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 sie 2019, 16:07

Jedyna gra na jaka czekam z niecierpliwością to Cyberpunk ale to już chyba kupię na ps5. W tym roku ciekawie imo zapowiadają się Biomutant czy Ghost of tsuchima (pod warunkiem, że nie przełożą daty premiery na 2020, a na to się chyba zanosi)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 31 sie 2019, 16:27

Delpiero14 pisze:
31 sie 2019, 16:07
Jedyna gra na jaka czekam z niecierpliwością to Cyberpunk ale to już chyba kupię na ps5. W tym roku ciekawie imo zapowiadają się Biomutant czy Ghost of tsuchima (pod warunkiem, że nie przełożą daty premiery na 2020, a na to się chyba zanosi)
Cybrepunk to chyba lepiej jednak na PC'ta kupić o ile ktoś ma go na tyle wydajnego by go pociągnął.
W końcu właściwie będzie to strzelanka...

Gra od RED'sów wydaje się, że zdeklasuje 2020 rok jeśli chodzi o gry.
Ja polecam też zwrócić uwagę na trzecią wielką premierę polskiej gry mianowicie Daying Light 2

Miło, że polska coraz bardziej liczy się na rynku gier i to już nie jest tylko RED i ich Wiedźmin czy Cyberpunk.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 sie 2019, 17:24

Kesz pisze:
31 sie 2019, 16:27
Cybrepunk to chyba lepiej jednak na PC'ta kupić
nie ma szans, mi ledwo FM chodzi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 sie 2019, 17:29

CP wyglada na trailerach jak Wiedzmin, tj. fajne uniwersum z bardzo delikatnie mowiac mozolnym systemem walki

No preorders

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 31 sie 2019, 19:38

Sergek pisze:
31 sie 2019, 17:29
CP wyglada na trailerach jak Wiedzmin, tj. fajne uniwersum z bardzo delikatnie mowiac mozolnym systemem walki

No preorders
No ja tu się nie zgodzę. Jedyne co ta gra ma wspólnego z Wiedźminem, to otwarty Świat. Dalej różni się praktycznie wszystkim, od uniwersum, po styl gameplayu gdzie Wiedźmina miałeś z trzeciej osoby jako zabijakę z mieczem i magią a w Cyberpunku masz co prawda wybór postaci, ale będziesz miał ogrom możliwości ich rozbudowy na swój własny styl. Jakby trzymać się książki, to można domyślać się, że będzie aż 8 klas postaci - czyt. możliwości rozwoju. Mamy tutaj mimo wszystko do czynienia z aspektami rpg więc będziemy przyjmować zadania i robić progres postaci, nasze decyzje będą wpływać na wydarzenia a z tego co można usłyszeć, możemy sobie jednoczyć npc lub tworzyć z nich wrogów, wydaje się, że gra będzie miała ogrom kierunków w jakie możemy podążyć. Gra wydaje się mieć ogrom kontentu i twórcy sami zapowiadali, że Świat będzie nieco mniejszy niż w Wiedźminie 3, ale będzie znaczenie więcej rzeczy do robienia. Mnogość rozwiązań w tej grze powoduje ból głowy, twórcy musieli ostro napracować się nad tymi wszystkim zależnościami, mechanikami i ogólnie możliwościami jakie daje gra.

Ja nie jestem fanem cyberpunkowych klimatów, ale jestem pod wrażeniem tego co oferują nam RED'si. Ludzie na produkcje CD Projekt czekają jak na produkcje Rockstara, nakręcany jest hype jak przy tytułach typu GTA czy Red Dead Redamption albo Bully. Mam wrażenie, że CD Projekt wszystkich nie zadowoli, ale i tak zgarnie nagrodę gry roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”