Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 31 sie 2019, 19:38

Sergek pisze:
31 sie 2019, 17:29
CP wyglada na trailerach jak Wiedzmin, tj. fajne uniwersum z bardzo delikatnie mowiac mozolnym systemem walki

No preorders
No ja tu się nie zgodzę. Jedyne co ta gra ma wspólnego z Wiedźminem, to otwarty Świat. Dalej różni się praktycznie wszystkim, od uniwersum, po styl gameplayu gdzie Wiedźmina miałeś z trzeciej osoby jako zabijakę z mieczem i magią a w Cyberpunku masz co prawda wybór postaci, ale będziesz miał ogrom możliwości ich rozbudowy na swój własny styl. Jakby trzymać się książki, to można domyślać się, że będzie aż 8 klas postaci - czyt. możliwości rozwoju. Mamy tutaj mimo wszystko do czynienia z aspektami rpg więc będziemy przyjmować zadania i robić progres postaci, nasze decyzje będą wpływać na wydarzenia a z tego co można usłyszeć, możemy sobie jednoczyć npc lub tworzyć z nich wrogów, wydaje się, że gra będzie miała ogrom kierunków w jakie możemy podążyć. Gra wydaje się mieć ogrom kontentu i twórcy sami zapowiadali, że Świat będzie nieco mniejszy niż w Wiedźminie 3, ale będzie znaczenie więcej rzeczy do robienia. Mnogość rozwiązań w tej grze powoduje ból głowy, twórcy musieli ostro napracować się nad tymi wszystkim zależnościami, mechanikami i ogólnie możliwościami jakie daje gra.

Ja nie jestem fanem cyberpunkowych klimatów, ale jestem pod wrażeniem tego co oferują nam RED'si. Ludzie na produkcje CD Projekt czekają jak na produkcje Rockstara, nakręcany jest hype jak przy tytułach typu GTA czy Red Dead Redamption albo Bully. Mam wrażenie, że CD Projekt wszystkich nie zadowoli, ale i tak zgarnie nagrodę gry roku.

Wróć do „Hyde Park”