Telefony komorkowe (zbiorczy) - Strona 158

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8668
Kontakt:

Telefony komorkowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2019, 20:49

Streaming i jakieś chmury, gdy w domu mam pół tysiąca płyt z muzyką xddddddddddddd

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2019, 20:55

Z ciekawości zajrzałem na pierwszą stronę tego tematu. O rany :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 wrz 2019, 21:03

cloner pisze:
11 wrz 2019, 20:49
Streaming i jakieś chmury, gdy w domu mam pół tysiąca płyt z muzyką xddddddddddddd
włóż tę płytę do telefonu

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 11 wrz 2019, 21:05

Da sie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2019, 21:07

piotrcies pisze:
11 wrz 2019, 21:03
cloner pisze:
11 wrz 2019, 20:49
włóż tę płytę do telefonu
Można zripować płytę CD na MP3, flac lub wave.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 wrz 2019, 21:13

Nigdy nic nie dałem do chmury, niepotrzebne mi to. Kartę mam że starymi zdjęciami, ale ogólnie jej nie używam poza tym, że trzymam to co miałem na poprzednim telefonie. Warto przypomnieć, że telefon może zwyczajnie się zepsuć, ekran może się potłuc, a naprawienie go nie będzie opłacalne więc warto mieć zapisane ważniejsze rzeczy na pamięci przenośnej. Poza tym niektórzy są starszej daty i mają pewne przyzwyczajenia ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 wrz 2019, 21:31

Karty pamięci maja tendencje do różnych awarii, sam kiedyś straciłem duzo ważnych danych, bo karta się uszkodziła i nie szło tego odzyskać. Najlepsze rozwiązanie to właśnie trzymanie rzeczy w jakiejś chmurze - te są dobrze zabezpieczone i człowiek ma łatwy dostęp do wszystkiego.

Z rzeczy, które producenci wywalają z telefonów, wkurza mnie usuwanie gniazda słuchawkowego, jak człowiek inwestował w dobre kablowe słuchawki, musi się bawić w przejściówki, ale już nie da się wtedy ładować telefonu i jednocześnie słuchać muzyki.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 11 wrz 2019, 21:46

Sa sluchawki Bluetooth.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2019, 21:48

piotrcies pisze:
11 wrz 2019, 21:31
Z rzeczy, które producenci wywalają z telefonów, wkurza mnie usuwanie gniazda słuchawkowego, jak człowiek inwestował w dobre kablowe słuchawki, musi się bawić w przejściówki, ale już nie da się wtedy ładować telefonu i jednocześnie słuchać muzyki.
No popatrz, a ja inwestowałem w bdb karty pamięci.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 wrz 2019, 21:52

ozob pisze:
11 wrz 2019, 21:46
Sa sluchawki Bluetooth.
wiem, wiem, po prostu jak posiadasz jakieś dobre kablówki, dla nowych telefonów są bezużyteczne.

Bezprzewodowe są na pewno wygodne, sam się zabieram do kupna jakichś porządnych;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 wrz 2019, 21:53

Moja karta przeżyła kąpiel w Motlawie, telefon nie ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 wrz 2019, 22:19

Próbowałeś wkładać do ryżu? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 wrz 2019, 22:22

piotrcies pisze:
11 wrz 2019, 22:19
Próbowałeś wkładać do ryżu? :mrgreen:
Na początku jeszcze działał chwilę, wszystkiego próbowałem ;) opowiadałem już tę historię

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 wrz 2019, 22:32

Nowy iPhone 11 wg opinii na internecie na kolana nie powalił. Ten sam praktycznie design z wyjątkiem wypuklenia na 3 soczewki. Ekran to OLED z gorszym ppi niż Samsung S10, ale Apple wyskoczyło z jakąś kosmiczną nazwa Super Retina XDR Display którą używają również przy nowym monitorze do iMaca. Tym samym do którego podstawa do monitora kosztuje $999!!

Nowy iPhone jest troszkę grubszy od poprzedniego, ale wiąże się to z faktem nowej większej baterii. Apple nie podał dokładnej specyfikacji baterii, ale ogłosili, że wydłuży to życie telefonu o 4-5h w porównaniu do poprzedniego modelu. Tutaj również nie weszli w zbyt dokładny szczegół i nie wiadomo do czego się to tak dokładnie odnosi? Cza rozmowy? Screen Time? Myślę, że niedługo testy pokażą jak wygląda sytuacja na prawdę.

Zaprezentowany został nowy chip A13 który wykonuje 3 triliony operacji i jest w ogóle 2 razy szybszy niż poprzedni. Bardzo fajnie, ale wątpię żeby chociaż 10% użytkowników nowego iPhone'a znajdzie sposób by spożytkować taka siłę komputerowa. Napewno głównym jego zastosowaniem będzie spożytkowanie jego mocy przy użyciu kamery która praktycznie była gkownyk punktem marketingowym tego telefonu.

Apple od wielu lat rządziło jeśli chodzi o kręcenie video na telefonie i teraz ma być to jeszcze lepsze z 4k z ulepszonym HDRem nowej generacji. Również została dodana funkcja Night Shot która Google już zaprezentowała rok temu, więc to napewno ucieszy przyszłych posiadaczy nowego iPhone'a, że ta funkcja w końcu się pojawiła. Kilku producentów dodało tą funkcję wcześniej do swoich telefonów , ale żadna nie była tak dobra jak produkt Google. Za niedługo zobaczymy czy Apple powalczy z Google o koronę króla zdjęć na smartphonie.

Apple również w końcu posłuchała narzekań swojego fan base'u i postawiła dodać szybką ładowarkę co raczej jest standardem we wszystkich telefonach z Androidem. Apple skutecznie wykrecala swoim klientom rękę by zapłacili dodatkowe $80 za szybką ładowarkę. Ta opcja będzie dostępna dla iPhone'a Pro, bo zwykły iPhone 11 który zastąpił XR zostaje ze standardową 5W ładowarką.

Ludzie byli rozczarowani faktem, że Apple nie zdecydowało się ma wejście USB typu C jako, że sprzedają już iPady Pro z takowym wejściem i klienci nie rozumieją po co im dwa różne kable: lightning do iPhone'a i USB typu C do iPada. Ta zmiana jest przewidziana na 2020.

Następne rozczarowanie to brak "reverse wireless charging" które zaprezentował Samsung, bo prospekt ładowania słuchaweczek AirPods swoim iPhone był bardzo obiecujący, ale ku zaskoczeniu wielu Apple nie dodało tej opcji.

Kolejne rozczarowanie to rozczarowanie to brak skanera odcisku palca w ekranie, bo Apple tylko wspomniał, że Face ID jest o 30% co raczej nie zaimponowalo zbytniego. Ta opcja również jest przewidywana na 2020.

Brak lepszego 120hz ekranu również spotkał się z niezadowolenie pomijając już fakt, że "notch" jednak pozostał na ekranie.

Apple Watch 5 równie został tylkl odświeżony funkcją stale włączonego ekranu i kompasu...

Praktycznie to ten sam telefon co poprzedni model z większą baterią, ulepszonym aparatem i szybszą ładowarką.

Jeśli chodzi o Spotify to bardzo sobie chwalę szczególnie, gdy mam go za darmo. Masa artystów, albumów i piosenek dostępna w kilka kliknięć na telefonie. Bardzo wygodne. Co do jakości to można wybrać kilka poziomów jakości jak np.normal, high, czy very high. Z tego co czytałem "very high" odpowiada jakości 320kbs, więc nie ma co narzekać. Czytałem jakiś czas temu, że Spotify testuje lossless audio, więc w przyszłości jakość może bardzo się podnieść.

Prawda, że pobiera to dużo internetu, ale głównie używam Spotify na siłowni więc jest opcja do ściągnięcia swoich playlist na telefon i słuchania w trybie "offline". Mam telefon z 64 GB pamięci i brakiem opcji karty pamięci, ale mam miejsce na telefonie ze względu na fakt, że wszystkie zdjęcia i filmiki nagrywane w 4k lądują w "chmurze".

Wszystkie moje zdjęcia i filmiki zrobione telefonem są tam zapisywane od 2013 roku i zdarzyło się, że telefon zgubiłem, zepsuł się raz kompletnie, ale nigdy niczego nie straciłem co raczej by nie było opcją gdybym zgubił telefon z kartą SD. Dlatego chmura to przyszłość.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 paź 2019, 9:19

Jeśli ktokolwiek z forumowiczów posiad Samsunga S4 (wiem, stary sprzęt, ale ma jeszcze użytkowników) - dobra wiadomość - przysługuje wam 10 dolarów odszkodowania od producenta za manipulowanie osiągami w benchmarkach. Tak ze łapać Koreańczyków za kieszeń i nie puszczać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”