AC Milan : Juve - klasyka - Strona 12

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 paź 2005, 14:07

kaczy pisze:bedzie taka gra na remis .

oj raczej nie. Jeśli byłby remis to Juve miałoby 5-pkt przewagę i jeszcze mecz u siebie. To już by naprawdę była duża przewaga. Dlatego myślę, że choć Juve na remis grać może...to Rossoneri nie. ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 paź 2005, 14:11

bagg pisze:oj raczej nie. Jeśli byłby remis to Juve miałoby 5-pkt przewagę i jeszcze mecz u siebie. To już by naprawdę była duża przewaga. Dlatego myślę, że choć Juve na remis grać może...to Rossoneri nie.

To znaczy chodzilo mi o to że obydwie druzyny napewno nie bedą chcieli zremisowac tego spotkania , tylko że koncowy wynik bedzie remisowy :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2005, 14:22

Bardzo ładna galeria, którą uwieńczyć powinieneś wspaniałym dośrodkowaniem Del Piero i miną nieporadnego Sandro. Okey, to nie walka, ale właśnie to ujęcie stało się symbolem klęski Milanu w drodze po 18 scudetto. W gruncie rzeczy trudno wskazać faworyta, aczkolwiek formę lepszą prezentuje Juventus. Wciąż bez straty punkta w lidze i z dwoma straconymi bramkami. To świetny rekord, mam nadzieję, że jutro zaostanie wyśrubowany. Milan. No cóż, najgorźniejszy przeciwnik w tym sezonie, choć Inter po zwolnieniu Mancio i zatrudnieniu doświadczonego szkoleniowca. Mam nadzieję, że w tym meczu Juventus zagra w najmocniejszym (nie licząc kontuzjowanego od początku sezonu Buffona) składzie. Vieira to mózg Starej Damy, lider zawodnik od którego postawy wiele zależy, dlatego też liczę na jego świetny występ. Zlatan. Musi odzyskać formę. Po tym co ostatnio widziałem o optymizm trudno, ale wiary nie tracę. Szwed sie jeszcze przebudzi. Szczerze? Wolałym w ataku Del Piero. Jest w niezłej formie, wraz z Treze uzupełnialiby się całkiem dobrze.

FORZA JUVE.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2005, 15:31

bagg pisze:Jeśli byłby remis to Juve miałoby 5-pkt przewagę i jeszcze mecz u siebie. To już by naprawdę była duża przewaga.

No wiesz w popszednim sezonie na Della Alpi mecz był wymowny. I niestety boje sie że Stara Dama tak samo zagra jutro czyli nie "do końca o pkt." a o to byle by nie stracic. Na San Siro jeden błąd i porażka Milanu. Piłka i życie. Nie wracając do karnych jak na dłoni. Ale to był ten sezon gdzie każdy sędzia był za Juve co pokazały inne mecz. W tym jest troche inaczej. Teraz w zasadzie takie tematy sedziowski przeszły na La Liga i Barca - Real :lol: :wink:

Snipp_ pisze:Okey, to nie walka,

hehe to widziałem co robie :p choc to wina strony która wygasła :p Nawet nie wiedziałem co tam było ale jedna fotka chyba nawalila a nie dwie :>?? :p

Snipp_ pisze:aczkolwiek formę lepszą prezentuje Juventus. Wciąż bez straty punkta w lidze i z dwoma straconymi bramkami.

Nosz Kur...[de] prosze Was zejcie na ziemie :!: Pamietaj że mecz z Bayernem był klęska i to był mecz na który wyszła forma :!: Wlasnie mecz z Tuzami mówia co jest grane. Co to jest Messina ? Lecce ? jak w LM same Tuzy. Każdy może wygrac z każdy. Tylko co innego jak Milan jest 3 razy lepszy o słabej Sampdori a i tak przygrwa bo skutecznośc w domu zostawili a co innego jak Juve w gazie jedzie do Monachium po lanie w każdym elemencie gry w piłke ....Żal mi Was bo rozumiem wygrana w mecz na mecz ale jak by spotkanie z Bayernem miało miejsce w 1/2 LM to byście innaczej śpiewali. Chyba że znów o LM nie myślicie i starczy wam Forma na Messina ?? :>

Snipp_ pisze:Vieira to mózg Starej Damy, lider zawodnik od którego postawy wiele zależy, dlatego też liczę na jego świetny występ.

O ludzie .... aha to 3 miesiące temu gdy Patricka nie było Juventus był beniaminkiem i nie liczył sie nigdzie ?? Nisko oceniacie swój klub ... Jak jeden zawodnik z meracto jest dla Was mózgiem. Tak tak jak z Cagliari gdy odzszedł Zola :lol: To po co te zapowiadzi o LM rok temu jak jeszcze Patricka nie było :lol:

To będzie 10 kolejka i jeszcze dużo przed nami. Sezon jest jak narazie w podobny do popszedniego. Ale ten mecz nie jest o scudetto. Tym bardzie śmieć mi sie chce z fanów Juve którzy już Inter skreślili. To jest takie zenujace. I nie chodzi mi o Ciebie Snipp - Drugiej strony Milan go nie przegra :p jestem pewień coraz bardziej i moge załozyć sie o dużo gotówke. Miałem wizja podczas jaranie że ten mecz bedzie jak wojna a goście wyjadą z wyrwanym sercem. Po czym czeka i ich transplantacja :lol: i długie leczenie. hehe

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2005, 15:52

*_For_zaza_Milan_* pisze:Nosz Kur...[de] prosze Was zejcie na ziemie
Ale na razie nie ma ku temu okazji. Sam widziałeś jakie zmiany zrobił w przerwie Capello. Dokładnie wiedział, że w drugiej połowie Juve nic nie zdziała z tak dysponowanym Bayernem, dlatego wpuścił Choćby Chielliniego. Udało się strzelić bramkę z czego się cieszę, ale fatalna postawa Juve wtym meczu spowodowana była raczej słabą dyspozycją środka pola, gdzie wszystko przegrywaliśmy. Emerson i GG się nie popisali, a postawę Ibry przemilczę...
Dlatego mecz ten uznam, za wypadek przy pracy, gdzie o wszystkim zaważyła słaba dyspozycja środka pola.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Co to jest Messina ? Lecce ?
A może Inter? I wspaniały mecz Starej Damy.
*_For_zaza_Milan_* pisze:O ludzie .... aha to 3 miesiące temu gdy Patricka nie było Juventus był beniaminkiem i nie liczył sie nigdzie ??
Nie, o to chodzi. Dokładnie wiesz jak wtedy grał Puma, a jak gra teraz. Poza tym forma Nedveda wtedy także byłą lepsza. Chodzi mi o to, ze Vieira w tym sezonie jest mózgiem Juventusu, a Emerson jedynie go uzupełnia i asekuruje środek pola w czasie gdy Francuz wybiega do przodu. Zresztą stał się nawet całkiem skuteczny :wink:.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Tym bardzie śmieć mi sie chce z fanów Juve którzy już Inter skreślili.
Cóż, prawda jest taka, że Mancini wiele już nie zmieni. Ale może Moratti - po pierwsze wywalić Roberto, po drugie kupić lewego obrońcę.
yyyy, co ja chciałem napisać? Aha. FORZA JUVE!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 paź 2005, 15:56

:lol: Ciekawe jakbys zaza gadal jakby to milan wygral 9 meczy pod rzad :roll: :lol: załosne to twoje gadanie ,ze niby przeciwnicy słabi :roll: Jesli tak to czemu milan jest 5 pkt. w plecy za Juve (Ascoli ,Sampa 8) ) Widzisz ,nie kazdy moze wygrywac :lol: Wiec nie gadaj głupot ....

Awatar użytkownika
Cyco
Junior
Junior
Reputacja: 0

:)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cyco » 28 paź 2005, 16:01

wiesz co zaza niechce mi sie ciebie sluchac ty masz jakis dylemat na punkcie Juventusu takie piszesz glupoty az sie pale nie miesci mowisz ze Juve gralo ze slabymi druzynami a Inter Sampdoria i Udinese sa slabe ?? a Milan z kim gral z Treviso, Ascoli; Piszes o wpadce Juventusu z Bayernem a Milan zremisowal ze slabym PSV, jak sedziowie pomagali Juventusowi a Milan wygrywal mecze w 93 minutach . I co zazdroscisz nam Vieiry??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2005, 16:06

A Ty piszesz jak by przyjscie Vieiry było czymś co pozwoli w końcu wygrac mecz Juventusowi. Nie zrozum mnie zle bo ja cenie Patrica bo to Kanonier. Tylko to jak tak jak bym ja pisałe że Gilardino ma w tym sezonie strzelić tyle bramek w lidze co w popszednim sezonie. Albo i wiecej. Juve ma innych piłkarzy a takie gadanie o mózgu z mercato przypmina mi Real i Robinho. Bo sam wiesz że tak jak Blasi był tłem dla Emersona w popszednim sezonie tak Emerson jest tłem dla Vieiry. I to nie chodzi o to co nowy gracz wnosi. Nawet takie klasy co Patrick. Ale takie gadanie może miec miejsce odnośnie beniamikna który wydał w koncu troche wiece. I kupił piersza gwizda. Mózg.

Oby dwa kluby maja tyle gwiazy i gracz najwiekszego kalibru że nie wypada nawet pisać o móżgu pozyskanym 3 miesiace temu. Ba nawet nie wypada pisac kto bedzie boheterem bo moze byc nim kazdy.
Snipp_ pisze:A może Inter? I wspaniały mecz Starej Damy.
Snipp_ ale w tym meczu Inter zagrał tak samo jak Juventus z Bayernem :!: Dla tego równie dobrze mozesz napisac ze ograliście słabo dysponowany Inter a przegraliście z będacym z gazie Bayernem.

Chyba Inter własnie by zrobił najgożej zwalniając teraz Manciniego. Mało jest trenerów co potrafią przyjśc w trakcie sezonu i ustawić cały klub pod siebie. A jak znów nie trafia ? Ktoś wczoraj napisał zaufanie i cierpliwość ... Nic dodac.

Pozdro :)

FORZA MILAN

P.S Ibrahimivić nie przeciwnik słaby a gra. Na lepszych przeciwnikach zeby sobie połamaliście.

Awatar użytkownika
Cyco
Junior
Junior

Abbiati

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cyco » 28 paź 2005, 16:21

Szkoleniowiec "Starej Damy" - Fabio Capello zapewnił, iż w konfrontacji z Milanem w bramce Juventusu nie stanie Christian Abbiati, tylko Antonio Chimenti.

"Abbiati nie zagra w meczu z Milanem, ponieważ ma zapalenie migdałków." - powiedział trener "Bianconerich".

W spotkaniu z zespołem "Rossonerich" od pierwszej minuty za to najprawdopodobniej zagrają kontuzjowani ostatnimi czasy Zlatan Ibrahimovic i Patrick Vieira.

zrodlo: pilka.pl

moim zdaniem to dobrze oszczedzi to zbednych komentarzy po meczu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 paź 2005, 16:26

Komantarzy ? Chyba nie miałeś na myśli jakieś układanki ? No juz nie róbmy z Abbiatiego takie złego człowieka. To profesionalista na 100% zreszta teraz to i tak mu Juve to konca sezonu placi. No chyba do stycznie.

Miałem Ci cos fajnego napisać ale jak widze Twojego posta ....
Cyco pisze:Jak sedziowie pomagali Juventusowi a Milan wygrywal mecze w 93 minutach
To wnioskuje że mecz Włoskich drużyn ogladasz od świeta a Calcio to dla Ciebie nowość. Chyba zwyczajów nie znasz w lidze Włosiej. Albo masz 13 lat i gdzies to przeczytałes :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2005, 16:27

Juve ma innych piłkarzy a takie gadanie o mózgu z mercato przypmina mi Real i Robinho
Być może trochę w tym racji, ale nadal uważam, że Pat wspaniale wpasował sie w grę Juve i stanowi kluczowy element układanki. Juventus dawno nie miał tak udanego zakupu. Coś jak zakpu Nedveda, który dał nam więcej niż od niego oczekiwano. Z tym że Vieira nie ma narzuconego poziomu, gdyż nie musiał nikogo zastępować. A Pavel miał być następca Zidana w Juve. Na moje oko zakup Pata to świetny interes i nie ujmując nic innym zawodnikom to on jest tym, od którego najwięcej się teraz wymaga.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Bo sam wiesz że tak jak Blasi był tłem dla Emersona w popszednim sezonie tak Emerson jest tłem dla Vieiry.
Tak źle chyba nie jest. Występy Blasiego w pierwszej częśći sezonu to w głównej mierze czychanie na piszczele przeciwnik, Puma zaś kiedy trzeba potrafi rozegrać. Aczkolwiek to nie ten sam zawodnik co w zeszył sezonie.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Snipp_ ale w tym meczu Inter zagrał tak samo jak Juventus z Bayernem Dla tego równie dobrze mozesz napisac ze ograliście słabo dysponowany Inter a przegraliście z będacym z gazie Bayernem.
Nie przesadzajmy. Juve bez Vieiry, Buffona, Zebiny i bez Camora w drugiej części to trochę duża strata. Ale odpowiedziałem na Twój zarzut jakoby Juve wygrywało jedynie ze słabymi zespołami.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Chyba Inter własnie by zrobił najgożej zwalniając teraz Manciniego. Mało jest trenerów co potrafią przyjśc w trakcie sezonu i ustawić cały klub pod siebie. A jak znów nie trafia ? Ktoś wczoraj napisał zaufanie i cierpliwość ... Nic dodac.
Niekoniecznie teraz, od ręki. Myślę, że Morratti da Roberto szansę do zimy, by jeszcze spróbował coś poukładać. Myślę, że jesli nie przyjdą wyniki to w zimowym mercato życzenia wystawiał będzie kto inny. Trochę czasu na poznanie teamu mieć będzie, a i kogoś nowego kupić można. Ale wszystko jest kwestią postawy Interu w tej rundzie.

EDIT. OMG Cyco skończ. Abbiati mimo, że Milanista gra całkiem nieźle :).

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 28 paź 2005, 16:30

Ja jestem neutralny co do tego meczu....(no może z lekką przewagą na Milan..).Ale patrząc na te dwie drużyny to zapowiada się świetne spotkanie. Juventus właśnie pobił rekord i napewno będzie chciał wyśrubować ten rekord jeszcze bardziej. A Milan według mnie jest bardziej ofensywnyą drużyną z tych dwóch. W zespołach grają wielkie indywidualności i każdy z nich może jedną akcją zadecydować o losie spotkania. Ale Juce będzie barrrdzo osłabione co zwiększa sznase Milanu..
W Juve nie zagra Abiatti (podobno zapalenie migdałków) więc muszą wystawić 3-ciego bramkarza Chmiellini'ego. A z Shevą i Gilą nie mogą dać sobie rady dobrzy i renomowani bramkarze więc to daje jeszcze większe szanse Milanowi. Jedynie fani Juve mogą liczyć na to żeby młody bramkarz nie wpóścił zbyt dużo bramek i miał "swój dzień", a jeśli tak nie będzie to muszą liczyć na to że Juve strzeli więcej niż Milan :twisted: (jeśli chcą wygrać ten mecz to to jest jedyny sposób :wink: )

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 28 paź 2005, 16:39

Dombroś pisze:Ale Juve będzie barrrdzo osłabione co zwiększa sznase Milanu..
czy az tak bardzo :roll: Milan moze wystapic bez Shevy
Dombroś pisze:więc muszą wystawić 3-ciego bramkarza Chmiellini'ego.
Chimentiego
Dombroś pisze:Jedynie fani Juve mogą liczyć na to żeby młody bramkarz nie wpóścił zbyt dużo bramek i miał "swój dzień"
juz nie taki młody bo ma 35 lat
swoja droga to Chimenti gra bardzo dobrze ostatnio

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 paź 2005, 19:08

Trzeba sie zastanowic czy Sheva jest niezastapiony.... jak tak to kurcho to widze....:/ liczyc przeciez mozecie jeszcze na Gile, Vieriego czy Izaghiego... szczegolnie mysle ze ten ostatni ma duza chec na wielkie "Come back!!!"
Duzo bramek pewnie nie padnie z wiadomych wzgledow:)
Licze na 1 bramke i to ze strony gospodarzy:)
Juve nie jest niepokonane , i ten jutrzejszy mecz to udowodni:)
pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 28 paź 2005, 19:43

Ja oczywiście liczę na Juventus. Chimenti dobrze sobei ostatnio pogrywa, więc o tą pozycję jestem spokojny. Do skłądu także wraca Vieira, nieobecny od dłuższego czasu, co jeszcze bardziej zwiększy szanse Juve. Bianconerri zagrają po kolejne zwycięstwo w lidze z rzędu i ustalenie wspaniałego rekordu, Milan zagra tak, aby zatrzymać niepokonany w Serie A jak dotąd Juventus. Mecz może stać na wysokim poziomie, ponieważ nie widże sensu, dlaczego Juve czy Milan miałyby grać na remis. Mam nadzieję na ogromn widowisko, ale jak zwykle małą ilość goli. 1-0 dla Juve, ale dużo gry ofensywnej i ładnej, to jest mój typ. Juve wygra i kroczyć będzie od zwycięstwa do zwycięstwa, a potem seria padnie w meczu z ostatnim czy przedostatnim w tabeli słabiakiem gdzie będzie remis, bo wygrywać, no niestety ale na okrągło się nie da. Trudny mecz dla Juve, mam nadzieję, że wygrają.

Co do Manciniego to zgadzam się ze Snippem_, jeżeli Inter będzie grałw dalszym ciągu słabo, to Mancini wyleci, ale już w zimowym mercato. Moratti da mu poprowadzić zimy, a jeśli nei będzie wyników, nie będzie Manciniego. Ciekawe, czy Inter wzniesie sie jeszcze w tym sezonie na szczyty swoich możliwości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”